Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• phaet0n

tag

Üdv!

Segítséget kérnék. Vettem egy új Samsung F3 500GB-os HDD-t (sata2). Nézelődtem google-ben, hogy van-e lehetőség SATA1-es alaplappal használni, azt találtam, hogy lehet, de amennyiben van rá lehetőség, kényszeríteni kell az alaplapot, hogy SATA1-gyel használja. Ilyen lehetőséget nem találtam (MSI K8N Neo) - sem jumpert, sem bios beállítások között. Végül arra a döntésre jutottam, hogy megpróbálom azért.
    Bekötöttem, fel is ismerte a gép, win7 installerrel formáztam, majd elkezdtem telepíteni a win7-et, és aztán a fájlok kicsomagolása rész ~25%-ánál error, nem tudja olvasni a fájlokat. Megpróbáltam újra, nem ment. Tettem egy próbát Vistával is, de az sem volt jó.
    Áttettem egy másik gépbe (ez már SATA2-es csatlakozójú alaplappal rendelkezik), és van egy rosszul megcsinált USB-s win7 telepítőm, amivel végigmegy a telepítés, de utána nem indítható a rendszer (ez mindig is ilyen volt). Itt végig is ment, és ahogy vártam, nem is volt indítható a windows, de kicsit megörültem, hogy a másik gépben már jónak tűnik. Ezután ebben az újabb gépben megpróbáltam DVD-ről is, de ugyanaz volt az eredmény, mint az első gépben.
    Aztán nem tudom, milyen gondolattól vezérelve, beléptem a win7 installer parancssoros részébe, és diskparttal megpróbáltam megnézni, hogy jól van-e partícionálva egyáltalán.
    Konkrétan ezeket a parancsokat írtam be: -diskpart -list vol (erre csak a dvd meghajtót jelezte ki, ekkor néztem nagyokat) -list disk (itt pedig azt írta, nincs lemez) -exit
    Ezek után kiléptem a telepítőből, kis idő múlva újra megpróbáltam, de ekkor már a win7 telepítő nem is látta a merevlemezt, csak a bios. (azóta egy harmadik gépben is kipróbálva, ott is ugyanez, sőt ott mellette egy másik HDD-re telepített windows el sem indul ha bent van ez a HDD, kékhalál van bootnál.

Ezek fényében az lenne a kérdésem, hogy én okozhattam-e a gondot (beismerem, hogy volt egy kis kavar, de próbáltam nem össze-vissza próbálkozni mindennel), ha igen, valahogy lehet-e rajta segíteni, vagy inkább az is elképzelhető-e, hogy maga a HDD rossz?

Új hozzászólás Aktív témák