Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz SunMount3r #28050 üzenetére
Jó lenne egy ilyen Intel-NVIDIA-AMD összehasonlítás, kíváncsi lennék az eredményekre. Én az Amlogic-os dobozokat teljesen elvetettem, mert a TV-m lejátszója szerintem jobb képminőséget produkál.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
törölt tag
Üdv!
Microsoft féle Filmek + TV appal szeretnék filmet nézni (úgy jobban bírja az aksi), de sokszor beszaggatnak vele a filmek. HD 630 van a notimban és feltettem rá már a legújabb DCH drivert is. Valami tipp, esetleg olyan lejátszó program ami hasonlóan jól kíméli az akkumulátort? Az MPC-HC sajnos sokkal jobban meríti.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz SunMount3r #28053 üzenetére
Azt hogy állítom be MPC-HC alatt? Egyszerűen nem találok leírást hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #42308056 #28054 üzenetére
View->Options->Internal filters->Itt mind a két oszlopban legyen minden bepipálva.
Aztán innen tovább->Video decoder->itt a Codecs for HW decoding alatt is legyen minden bepipálva.
Persze lehet, hogy lehet még tovább finomhangolni arra, hogy minél kevesebbet fogyasszon, de erről majd a többiek tudnak esetleg bővebbet.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
válasz SunMount3r #28059 üzenetére
Amit tegnap néztem az 720p felbontású és x264, L4.1 a kölcsönző szerint.
(#28060) PuMbA: A zajszűrés nem volt átállítva, ez ekkora különbséget jelentene?
Máshonnan kaptam egy olyan tippet hogy a vinyó miatt is akadhat, most ránéztem és nagyobb laggoknál tényleg elkezdi jobban pörgetni a lemezt a program. De ne már hogy egy filmet se lehessen SSD nélkül megnézni...
-
PuMbA
titán
válasz #42308056 #28061 üzenetére
Háttérben a Feladatkezelővel a Teljesítmény és Folyamatok fülön figyeld, hogy mi történik Fut csomó program a háttérben? Kapcsold ki az összeset, illetve a Feladatkezelőben az Indítás fülön vedd ki, hogy elinduljanak. A Folyamatok fülön a Rendszermegszakítás folyamat mennyi processzoridőt használ?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz #42308056 #28061 üzenetére
A winyó töredezettsége és a még szabad hely mérete is lehet hatással a sebességre. Mondjuk egy x.264-es 720p-s videótól (pláne) nem kellene ennyire megzakkannia. Az is lehet, hogy valami zabálja közben a memóriát/CPU-t a háttérben, a feladat kezelőben ellenőrizd, hogy van e elég erőforrás, vagy, hogy mi foglalja le. És a videó lejátszása közben is nézd meg, hogy mennyire zabálja a folyamat a gépet.
-
0ttó
tag
Üdv mindenkinek,
Úgy tudom, hogy ha van egy 8 bites megjelenítőm (monitor), akkor az azon lejátszott 10 bites film fakóbban, gyengébb színekkel jelenik meg.
Most van egy (a MediaInfo program szerint is) 10 bites filmem, amiből a 8 bites változat lejátszáskor a gyenegébb minőségű.
Ez lehetséges?
A 8 bites változat gyengébb release, de ennek ellenére is nem ott kellene jobbaknak lenniük a színeknek?
-
Fandango
veterán
"Úgy tudom, hogy ha van egy 8 bites megjelenítőm (monitor), akkor az azon lejátszott 10 bites film fakóbban, gyengébb színekkel jelenik meg."
Ez nem igaz, hol olvastál ilyet? A 10bites filmeknek az a lényege, hogy a színinformáció jobban tömöríthető legyen, ezáltal a fájl méret csökken, illetve a HDR miatt kell, mert ott meg kell a nagyobb színtartomány.
A fakóbb megjelenítés a HDR miatt lehet, ha a lejátszó program nem képes rendesen kezelni és konvertálni SDR-re a lejátszott tartalmat, ha a megjelenítő nem HDR képes.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
ha van egy 8 bites megjelenítőm (monitor), akkor az azon lejátszott 10 bites film fakóbban, gyengébb színekkel jelenik meg.-> Ahogy írták előbb, ez inkább a HDR-es videóknál jellemző, ha a megjelenítő nem HDR képes és nincs SDR konverzió, tehát a 10bit-hez önmagában nem sok köze van.
Az már kijelzőnként eltérő lehet, hogy 8bit-es, vagy 10bit-es videóval (illetve kimenettel) ad e szebb képet és sokszor csak minimális a különbség amúgy is (főleg, ha 32" alatti monitorról van szó), de nagy általánosságban elmondható, hogy a 10bit-es videó még kicsit jobb is lehet egy 8bit-es kijelzőn is.
És itt a kimeneti beállítás is számít, mert sok 8bit-es kijelző tud 10bit-es bemenetet is fogadni, amint érdemes kipróbálni, mert lehet úgy valamivel szebb lesz az eredmény.
-
0ttó
tag
Köszönöm a segítséget a színmélység kérdésben.
Valamit biztosan félreérthettem.
Nem vagyok túl jártas (sajnos) ebben a témában.A MédiaInfoban melyik értéknél vagy milyen érték felett van, hogy egy film SDR vagy HDR?
A film amiről írtam ezekkel az adatokkal rendelkezik:
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L3.1@Main
Kódek azonosító : V_MPEGH/ISO/HEVC
Időtartam : 2 óra
Adatsebesség : 1 857 kb/s
Szélesség : 1 280 képpont
Magasság : 528 képpont
Képarány : 2,40:1
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 (24000/1001) FPS
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling/String : 4:2:0
BitDepth/String : 10 bit
Bit/(képpont*képkocka) : 0.115
Adatfolyam mérete : 2,01 GiB (93%)
Default : igen
Forced : nem
colour_range : Limited
colour_primaries : BT.709
transfer_characteristics : BT.709
matrix_coefficients : BT.709Melyik infó szolgál ennek eldöntésére?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ha ezt a videót nem látod túl fakónak és színtelennek, akkor SDR. Amúgy egy másik külön videosáv szokott lenni a HDR-nek, ami a media info-ban is külön látszik. A release nevében is jelezni szokott lenni külön, ha HDR.
De, hogy 10bit-es az biztos.
(De mindez ilyen adatsűrűség mellett nem igazán számít, mert az nagyon gyatra. Ha valamire, hát akkor a HEVC-et pont nem erre találták ki).
[ Szerkesztve ]
-
0ttó
tag
válasz SunMount3r #28068 üzenetére
Igen, sajnos nem túl jó minőségű a film.
-
Fandango
veterán
Így néz ki egy HDR-es film metadata:
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Commercial name : HDR10
Format profile : Main 10@L5@Main
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 2 h 8 min
Bit rate : 3 218 kb/s
Width : 3 840 pixels
Height : 1 616 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.022
Stream size : 2.88 GiB (92%)
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 1000 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 153 cd/m2 -
PuMbA
titán
-
Gabesz...81
csendes újonc
Sziasztok!
Csak a meglepetések elkerülése végett.
Uhd filmek lejátszása pc ről tv re (játék nem!)
Hdmi2.0a
LG 50"UK6300MBL TV-nA következő lenne a kérdésem,a processzornak mindenkép i5 vagy i7 (Kaby lake)nek kell lennie.Vagy a jelenlegi processzor is elboldogul vele a tervezett videokártyaval?
Intel G4560 3.5Ghz
MSI krait gaming b250
Hyper fury 2*4Gb 2400 cl15 (dual mód)
M2 Transcend 120Gb SSD
Toshiba P300 1TbA tervezett videokártya
Gtx 1060mivel a powerdvd 18 manual szerint ez tud hardveresen gyorsítani és képes HDR/10 bit szinmélység/H265 kódolással is elboldogul.
A válaszokat előre is köszönöm.
Csak az válaszoljon aki tényleg segíteni akar.Mára elég volt egy okossal összefutni,mert rossz topicba írtam.
-
tupacamaru
veterán
válasz Gabesz...81 #28072 üzenetére
A processzor csak akkor érdekes, ha IGP-vel szeretnél lejátszani. Az 1060 elboldogul mindennel jelenleg.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Gabesz...81
csendes újonc
válasz tupacamaru #28073 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor hagyom a médialejátszó projektet.
Nem növelem a kütyük számát. -
PuMbA
titán
válasz Gabesz...81 #28074 üzenetére
A TV-d is képes lejátszani mindent, szóval a legegyszerűbb módszerhez igazából semmilyen gép nem kell Lásd az oldal tetején a téma összefoglalót. Mobilon nem látod, csak a PC-s oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Gabesz...81 #28077 üzenetére
"akkor mégis csak valami média lejátszó legyen?"
Nem. Olvasd el az összefoglalót Úgy kezdődik, hogy a legkényelmesebb megoldás, ha a PC-dre egy fájl elérési szervert csinálsz mondjuk a Plex szoftverrel és akkor nem kell USB-vel vesződni és másolni a filmeket. A PC-d háttértárolóin lévő filmeket hálózatról átszedi és a TV lejátssza tökéletes minőségben. Egy üresjáratban lévő PC amúgy is alig fogyaszt valamit, szóval olyan mintha média lejátszód lenne.
Egyébként a HDR a te esetedben annyira nem fontos, mert mivel a legolcsóbb 4K HDR TV-d van, ezért a TV panelja alig tud a HDR-ből valamit megjeleníteni (se elegendő színtere nincs a HDR színek megjelenítéséhez, se elegendő fényereje) és a paneled színfelbontása is csak 2.8K, 4K helyett, de ezt csak nagyon közelről és PC monitornak használva vehető észre.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #28079 üzenetére
PuMbA leírta a miértet is, csak tovább kellett volna olvasnod. És igen, nagyjából ugyan ott van 1080p anyaggal is. A HDR-hez nem árt egy minőségi tévé ami 10bit-es panellel és DCI színtér 100%-os lefedettséggel rendelkezik.
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #28079 üzenetére
Nem erre gondoltam, csak hogy annyira nem kell izgulni, mert a TV-je távol van az igazi HDR képességtől Ezt a TV-t nem a HDR miatt kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz...81
csendes újonc
Igen ,nem rég olvastam el az összefoglalót bár van valami nyűgje még ki kell nyomoznom.
Ezeket a műszaki dolgokat hol tudom megnézni?mert érdekes dolgokat írtál.
Pedig ezerszer jobban néz ki rajta egy UHD Passengers vagy egy The Martian az Intersellar meg egyenesen lemászik.
Bár az is igaz hogy némelyik BD50 is elég jól néz ki.
Ennél durvábbak is vannak....hát az "csúnya"Ha jól értem a Plex mint internetes DLNA lenne és a TV lejátszóját használná filmnézéskor.
-
PuMbA
titán
válasz Gabesz...81 #28082 üzenetére
"Pedig ezerszer jobban néz ki rajta egy UHD Passengers vagy egy The Martian az Intersellar meg egyenesen lemászik. Bár az is igaz hogy némelyik BD50 is elég jól néz ki."
Persze, megéri rajta 4K HDR filmeket nézni, mert jobb lesz a képminőség, de egy drágább TV-n jóval nagyobb a különbség a FullHD-hoz képest
"Ezeket a műszaki dolgokat hol tudom megnézni?"
Itt a TV-d részletes tesztje. Láthatod a Color gamut résznél, hogy "Standard color gamut, only good enough for SDR. " és Wide Color Gamut: No, illetve mellette a Color volume, azaz a megjeleníthető színek száma is csak a sima, nem HDR videók színeit fedi le.
A 2.8K színfelbontás pedig a pixel struktúrából ered, mert három alap szín pixel után (RGB) van mindig egy fehér pixel (W), ami nem tud színt megjeleníteni: "The out of the ordinary "RGBW" pixel structure also can cause smaller details and straight lines to lose sharpness, especially when used as a PC monitor" és itt láthatod közelről, ahogy a fehér szöveg teljesen jól jelenik meg rajta, de a zöld vagy a kék betűk elég rosszak.
"Ha jól értem a Plex mint internetes DLNA lenne és a TV lejátszóját használná filmnézéskor."
Igen, de nem internetes, hanem helyi hálózati
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Egyébként nekem is belépő kategóriás 4K TV-m van, amiben ugyanígy "nincs" HDR, viszont Samsung, tehát nincs ilyen furcsa RGBW pixelstruktúrája (, mert ezt az LG találta ki) és távolról sokszor észre sem veszem, hogy 4K HDR-t nézek rajta vagy FullHD-t, mert sokszor tényleg kevés a különbség a TV miatt, szóval a FullHD filmektől sem kell ódzkódni ilyen olcsó TV-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz...81
csendes újonc
Működik ez a Plex dolog de nincs olyan szép színe mint a saját lejátszóján(vagy állítgatni kell a tv n ).a procit igen megdolgozta és szaggatott is.Eben z esetben a routeren kell állítani valamit vagy ennyire lassú a kapcsolat egy 41,5Mbit rátájú filmnél.
Próbáltam Fi wi kapcsolattal is a router "elméletileg 150Mbit" lehet kevés?Az előző Hsz hez
-
PuMbA
titán
válasz Gabesz...81 #28085 üzenetére
Ha dolgoztatja a procid, akkor valós időben átkódol a Plex, mert nem ismeri a TV-d az egyik kép, hang vagy felirat formátumot. Az nem jó, mert ugye képminőséget vesztesz. 4K videó instant átkódoláshoz ugyanolyan minőségben kéne vagy 16 magos processzor. Plex alkalmazást feltetted a TV-re? Milyen felbontású és milyen videó és hangkodekes a videó? Ugyanez a videó USB-ről működik hibátlanul?
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
-
0ttó
tag
Sziasztok,
Van egy BD50-es mappa, amiben a BDMV\STREAM almappában lévő legnagyobb méretű .m2ts fájlt (ami elvileg a film maga) lejátszom, és akkor van pár jelent, ahol ilyen a kép egy-két másodpercre.
madVR verzió: 0.92.14
Az MPC-HC verziója 1.7.17 (64-bit)Próbáltam másik lejátszóprogrammal is (ugyan azt a madVR használja), de ugyan az a jelenség.
Készítettem mkv fájlt a MakeMKV programmal, de abban is benne vannak a hibák (meg ott már lett hangelcsúszás is).
Magában a filmben (forrás) lehet a hiba, vagy a lejátszóban, beállításban?
Vagy ez nem egy olyan tipikus hiba, amit a kép alapján el lehetne dönteni?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Mindig másodpercre ugyanott jelentkezik a hiba? Mert ha igen, akkor lehet a videó file is hibás. Ha nem, akkor inkább lehet, hogy a lejátszóval van a gond, de nincs kizárva, hogy a videó file is hibás, vagy valami extrém kódolásban van (bár az eredeti .m2ts-ek nem szoktak abban lenni).
Ha MakeMKV-zás után hangelcsúszásos lett, az is arra utalhat, hogy valami nem stimmel a file-al.
Amúgy FHD anyagokhoz már inkább az MKVToolNix-et szokták használni.
De nem hinném, hogy az .m2ts konténer a gond.
Próbáld meg pőrén, MadVR nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Ha nem lett hibás, vagy hiányos az a videó file, akkor elvileg semmi gond nem lenne vele. Csak annyi, hogy m2ts-ben van, de ezt az MPCHC-nak csípőből kell tolni már ezeregy éve... A BD struktúrával önmagában még semmi gondnak nem kellene lennie, főleg mert nem is BD-ként nyitja meg, hanem csak azt az egy videót belőle.
-
0ttó
tag
Ugyan ott jött elő a hiba, és én is arra gondoltam, hogy film lehet a hibás, de pont fejezet váltásnál van, ezért próbáltam átrakni mkv-ba.
Késöbb viszont találtam máshol, több helyen is, ahol nem volt váltás.Sajnos madVR nélkül is csinálja.
A BD struktúrát, ISO-t én sem szeretem, csak a beszerzési lehetőségem szűkös.
Van egy másik release, de az minőségben jóval gyengébb, és annál nagyon halk a hang is.Ennél nagyon megörültem, hogy milyen szuper lesz a minőség, csak hát van ez a kis szépséghibája, elég sok helyen.
Lehet érzékeny búcsút veszek tőle.Köszi a tippeket, segítséget.
-
huskydog17
addikt
Splash 2.6 is now available for download!
- NEW FEATURE: Added HDR and HDR10 playback support (HDR monitor, Windows 10 and DirectX 12 compatible GPU is required)Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
tutitibi
senior tag
válasz huskydog17 #28094 üzenetére
És ehhez milyen HW kell ?
HDMI 2.0-s alaplap ? -
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Remélem nem lőttem mellé a topikkal a kérdésemmel.
Ami a következő: az x265-ös filmek jobb minőségűek, mint a nagyobb méretű és bitsűrűségű x264-esek? Mi a különbség a két típus között egyszerűen leírva?
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
Joshi
titán
válasz ImACeltic #28097 üzenetére
Az x265 hozadéka elsősorban a nagyobb tömörítés azonos minőség mellett. Ez a 4K felbontás miatt volt szükséges. Képminőségben nem hinném hogy komoly előrelépés lenne, de biztosan finomhangoltak azon is. Ha pl egy sima 1080p anyagot kódolsz x265-be, akkor ha nem is lesz jobb képminőséged cserébe sokkal kisebb méreted lesz. Persze ahhoz kellenek az x265 kompatibilis eszközök.
-
Gabor0224
csendes újonc
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem vagyok biztos a dologban. Adott egy Blu-ray lejátszó max. 1080p felbontással. Ha veszek egy 4k Blu-ray filmet, akkor le tudja majd játszani a lejátszó (természetesen 1080p felbontásban), vagy nem fogja felismerni a lemezt?
A TV 4K felbontású, de gondolom ebben az esetben lényegtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest