Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz cyber86 #27652 üzenetére
Akkor állítsd vissza, ahogy volt. A HDMI HDR beállítások az Statikusra állítva más lesz? Beépített lejátszónál is ezek a beállításaid? Sajnos a Panasonic TV-k beállításait értem a legkevésbé. HDMI YCbCr tartomány beállítás például sok TV-n nincs is, mert ott csak korlátozott tartomány létezik, illetve azt sem értem, hogy a 4K Pure Direct opciót miért nem tudod kiválasztani. Érdemes lenne elolvasnod elölről hátulról a leírást, hogy melyik opció mire való, ilyenek nincsenek a legtöbb TV-n, mert nagyon mélyvíz beállítások. Professzionális1-ről, ha átrakod másra az nem lesz jobb vagy nem lesz kevesebb elérhető beállítás?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz cyber86 #27652 üzenetére
Én úgy tudom hogy a Panasonic FZ800 az egyik legszínhűbb OLED tévé a piacon, de alapon tehát ne nyúlj semmihez. A színekhez meg főleg, mert ahhoz mérőműszer kell. De az OLED topikban előbb kapsz érdemi választ a tévé beállításával kapcsolatban mint itt. Legalább az OLED topikban nem csak a beégés lesz a téma.
-
kalimist
aktív tag
cyber86 kollégánál a gpu 4:2:2 limitedre van állítva a helyes rgb full helyett a madvr pedig valőszínűleg 0-255-re van téve 16-235 helyett, ezért sötét nála a kép (black crush). Az összefoglalóban csak a GPU kimenetről van szó (ycbcr 422 vagy 420), madVR dinamika tartomány beállításról nincs említés. SD-ben is ugyanez a helyzet csak 8-biten. Ezekkel a beállításokkal nálam tökéletesek az AVS 709 és a Mehanik-féle HDR10 black-clipping tesztek.
Ebben a topikban pont erről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Egy kérdés. Mintha olvastam volna tőletek hogy RGB 12bit. De ezt mégis hogy? Én hiába akarom kiválasztani az Nvidia control panelben, ott RGB mellett csak a 8bit van, nincs más opció. Egyébként a konfigom az adataimnál. Mondjuk nem monitorom van hanem tévé (sony 43xf8505) ha ez számít.
-
emiki6
veterán
Sziasztok, van nálam, egy Audeze Mobius fejes, melyben van headtracking és virtuális 7.1 .Van hozzá egy driver, az végzi a dolgot, de elvileg elfogat 7.1-et is és azzal dolgozik, ha kap. Mit állítsak az MPC-HC-ben, hogy jó 7.1 adatot adjon a drivernek? Nem vr játékoknál működik a dolog (ha forgatod a fejed, akkor a virtuális térben is forog), tudom filmek esetén ez nem megoldható, de azért én szeretném kihozni belőle a legtöbbet.
Mit állítsak MPC-HC -ban a várható legjobb eredményért?"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
cyber86
őstag
Siker! MadVR-ben a kijelző tulajdonságainál TV Levels (16-235)-re lett beállítva és így már tökéletes. Köszönöm a segítséget mindenkinek Az összefoglalóba szerintem ezt is érdemes lenne beírni.
-
emiki6
veterán
-
Archttila
veterán
NAh mindegy azért belinkelem amit a fejlesztőtől kérdeztem [link]
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Joshi
titán
Ha esetleg a feleséged tudta nélkül vennél egy LG vagy Sony OLED tévét (csak ezek DV-sek), akkor ezzel a videóval prezentáld neki. Talán megbocsájt neked.
ui.: nyilván ennek van egy igazi Dolby Visionos verziója ami letölthető a netről. Na itt a kontraszt az oda_asz.
[ Szerkesztve ]
-
Tadik
csendes újonc
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, végül is a win 10 alatt beállítottam DLNA-t, így az LG43UK6470PLC látja a PC-t és a megosztott tartalmat, amit kiválasztva le is tud játszani.
Viszont nem tudom mit állítottam és mit nem - mielőtt elvégeztem a DLNA beállításokat - korábban csak rákattintottam a PC-én lévő egyik film file-ra jobb egér gombbal, majd kiválasztva az átvitel másik eszközre (LG TV kiválasztva a felugró menüben) simán elindult a film úgy, hogy csak összekötöttem a TV HDMI3 kimenetét a videókártyával és azonal lejátszotta, ha a TV-én a bemenetnek a HDMI3 volt kiválasztva (Wifi kapcsolat volt a TV és a PC között).
Miután megcsináltam a DLNA servert, azóta ez a jobb gomb, majd átvitel eszközre nem működik, azt írja, hogy hogy a HDMI 3 porton nincs kapcsolat és ellenőrizzem, hogy be van e dugva. Azért érdekes a dolog, mert ha a TV-én bemenetként a DLNA serverként megadott PC-t választom, akkor megy a lejátszás, nem értem mi történt? mellesleg a DLNA server beállítása előtt a TV bemenet választási lehetőségei között csak a HDMI 2-3 port közül lehetett választani, melyből a HDMI2 a beltéri egységre volt csatlakoztatva. Akkor hogy-hogy lejátszotta a filmet a HDMI3 portot kiválasztva, most pedig nem?
A TV wifin keresztül csatlakozik a PC-hez.
Valakinek ötlete?
-
Migee
tag
Szép napot!
Kérdésem, hogy mihez ajánlott 0-255 kimeneti dinamikatartományt állítani az Nvidia vezérlőpultban?
Filmek, tv adások milyen beállítással készülnek?
-
SeLe
tag
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem!
Adott egy HTPC (közvetlenül a TV alatt).
A TV egy Sony XF9005 4K HDR képes megjelenítő. Ennek megfelelően a PC elemei és az átviteli eszközök is 4K HDR képesek. (i3 8100 CPU, GeForce GTX 1050 Ti OC Low Profile videokártya, 16GB RAM, AUDIOQUEST Pearl 2.0 HDMI kábel, Pioneer VSX-LX302 AVR)A leírtak szerint megcsináltam mindent és rendben működik is.
Lenyűgöző, valósághű képek.
Viszont a problémám az, hogy szeretném egyszerű
netezős gépnek is használni (ilyenkor nem a TV lenne a megjelenítő) és egy távolabbi helyen lévő régebbi monitort (Samsung SyncMaster 206BW) kötnék rá.Sajnos ebben a fázisban elakadtam.
Megoldható, hogy egy ilyen felbontással (1680x1050) megáldott monitort is rá tudjak kötni és ugyanakkor 4K HDR-ben is tudjak filmezni a TV-n ?
Van 1 db alaplapi és a videokártyán 2 db HDMI kimenet.
Bárhogy kötöm, bárhogy állítom (kiterjesztés, tükrözés) eltűnik a HDR beállítási lehetőség.Köszönettel, SeLe
-
törölt tag
Sziasztok!
Filmek + TV appal nézek filmet ha aksiról használom a laptopom, mert sokkal tovább bírja mint az MPC-HC. Viszont egyszerűen nem képes folyamatos lejátszásra. Időnként megáll egy-két pillanatra, aztán megy tovább.
Meg néha a kijelző legfelső pixelsora rózsaszínen felvillan ha teljes képernyőn fut a film. Korábban a Netflix app is csinált ilyet, de azt már nem használom mert a webes felülete amúgy is jobban működik.
Ezek közül semmit sem produkál az MPC-HC, csak ugye az üzemidő kb. fele annyi vele mint a Filmek + TV-vel.
Van valami megoldás, esetleg másik energiatakarékos lejátszó?
-
Kovbob
senior tag
No most hogy belenéztem a topikba kicsit összezavarodtam. Ez a 16-235 vs 0-255 beállítás ez nem a megjelenítőtől függ? Mert most néhány kommentből nekem az jön le mintha ez a tartalomtól függne, de ezt én eddig meg nem így tudtam. No meg nekem a monitoron lehet állítani a hdmi rgb range-et és a kép mindenképpen akkor lesz a jó, ha az nvidia driverben is 0-255 és a monitor beállításaiba is 0-255-re álítom (vagy 16-235-re, a lényeg hogy mindkét helyen egyezzen), máskülönben vagy világos lesz a kép vagy sötét. Valamint a MadVR-ban is megegyező beállításra rakom, de nem a tartalom szerint váltogatok. Viszont akkor lehet, hogy filmek esetében jobb lenne, ha mindenhol átraknám 16-235-re a 0-255 helyett?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz tupacamaru #27694 üzenetére
Ezt az automata Intel driver frissítő cuccot szedtem le, az találta legújabbnak a 2017 októberi frissítést.
Feldobom a DCH drivert, hátha jobb lesz.
Nem vágom miért nyomatja az Intel ezt a gaming témát, itt is az van kiemelve hogy több mint 55 2018-as játékot támogat. Mintha bármelyiket is elvinné értelmes sebességgel akár az UHD 630 ¯\_(ツ)_/¯
Na basszus, nem megy végig a telepítő... "A telepíteni kívánt illesztőprogram nincs bevizsgálva ehhez a számítógéphez"
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #42308056 #27695 üzenetére
Sajnos a laptopokkal szívás van, mert a legtöbb gyártó letiltja a hivatalos Intel drivereket és csak a laptop gyártó honlapjáról leszedettek működnek. Ezt pedig nem fogják frissíteni sokáig és a laptopod használhatatlan lesz. Egyébként az UHD630-on sok játék elmegy, én játszottam sok játékot rajta, amíg csak az volt, csak dual channel memória kell alá, azaz 2db ugyanolyan RAM modul, de ezt is a laptop gyártók általában kispórolják és 1db modullal árulják a laptopot és ezzel 30-40% grafikai teljesítményt veszítesz. Nekem már 4 éve nincs laptopom, mert pont ezeket untam meg. Pénznyelő az egész. Fejleszteni sem tudod, mint egy asztalit, a driver támogatás meg 2 év után viszlát.
Amit megpróbálhatsz, hogy egy régebbi Intel drivert letöltesz exe helyett zip-ként és így fel tudod tenni az Eszközkezelőben kitallózva az inf fájlt. Ezután pedig felmegy a DCH driver, de előtte mindenképp próbáld meg 1809-re frissíteni a Windowst.
[ Szerkesztve ]
-
Kovbob
senior tag
Node a kép az mégis szar, ha nem jól állítom fhd 60hz-en is, akkor csak számít Vagy uhd tv-re érted, mert az csak 16-235-t kezel? szek.: Bár akkor meg mégse mindegy ott se, mert ha azt kezeli és én 0-255-ön küldöm neki a jelet, az mégse se lesz jó, úgyis elcsúszik a fekete szint.
Ezen most csak amiatt rugózok, mert nálam fontos hogy hogy van állítva. Nekem a monitoron pl van olyan beállítás hogy automatikusan érzékelje, hogy kapja a jelet, de gyakorlatilag mégse érzékeli jól, mert ha a driverbe rgb full-t állítok a monitor akkor is azt hiszi limited-be kapja és elcsúsznak a színek meg a kontraszt. Emiatt kézzel kell fixálnom a onitor beállításánál hogy 0-255-ben kapja a jelet, ahoz hogy minden jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Formaster
addikt
Ismer valaki a Netflixhez hasonló programot, ami online adatbázisból listáz ki filmeket és online nézhető is, mint mondjuk egy on-demand szolgáltatás? Valakitől hallottam, hogy létezik ilyen, de én még nem találkoztam vele, hiába keresem.
-
PuMbA
titán
válasz Kovbob #27697 üzenetére
FullHD-n maradhatnak az alap beállítások, illetve a TV felé a VGA-val a teljes RGB 0-255 kimeneti tartomány, a TV-n pedig az ehhez tartozó HDMI feketeszint, hiszen 60Hz-en is elbírja a kábel Az UHD TV-k esetén a 4:2:2 színinformáció kezelés miatt kell "korlátozott" tartomány, mert csak ezzel tudsz beállítani UHD felbontást 60Hz-en 10 bites színnel, a nem elég gyors HDMI 2.0 szabvány miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest