Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15001) stevve válasza Jakuu (#14996) üzenetére


stevve
nagyúr

Tehát ugyanaz a hardver, más filmformátum, más codec, más oprendszer és mégis ugyanaz az akadás. Ha a felsorolásból kiveszem az "ugyanaz" szavakat, akkor az jön ki, hogy hardver...

Milyen illesztőn csatlakozik a monitor a VGA-hoz? Másik kábel megoldható? Milyen monitorod van?

(#15002) Jakuu válasza stevve (#15001) üzenetére


Jakuu
őstag

Komplett hardware csere is volt. Tobb kabellel probalkoztam es tobb megjeleniton.
Fuji T17-2,Benq 2222HDL,Samsung LE37B679 TV-n, valamint egy hagyomanyos PAL TV-n is HDMI to RCA konverterrel. (Ma hoznak egy Dell U2311H-t, de gondolom eredmenytelen lesz azzal is a stuttering megszuntetese)

Egyszeruen nem ertem az egeszet, mert nem ma kezdtem a szakmat tisztaban vagyok a jittering,stuttering,pulldown es egyeb fogalmakkal es szinte mindent kiprobaltam, de semmi nem segit.

(#15003) stevve válasza Jakuu (#15002) üzenetére


stevve
nagyúr

Hát... akkor viszont ha már valóban mindenből volt alternatíva, akkor beállítás vagy valami olyan komponens, ami állandóan felkerül minden gépre. Lehet az egy gány vírusirtó is vagy bármi, aminek nincs köze a filmekhez.

Ilyet még nem nagyon láttam, hogy bármilyen csillagállás alatt a hiba ugyanaz csak, a környezet viszont változik. :(

(#15004) Jakuu válasza stevve (#15003) üzenetére


Jakuu
őstag

Virusirto nelkul is neztem friss gepen es ugye mint mondtam Linux alatt is, igy az azonos szoftver kilove, illetve csak az Ati catalyst talan, de nem hinnem, hogy az lenne a befolyasolo tenyezo, mivel win alatt D3D-t mig Linux alatt OpenGL-t hasznal a megjeleniteshez a kartya. Meg a HDD kabeleket is lecsereltem.

A megerzesem mondjuk azt sugja, hogy az MSI 6850 VGA-m framebufferjevel lehet vaami gond, mert jatekokban is elofordul a microstuttering jelenseg, a filmeknel pedig a tearing ugy jelenik meg nalam, hogy nem folyamatos a szaggatas az oldaliranyu mozgasoknal, hanem mintha neha a mozgasirannyal ellentetes iranyba is belenne szurva ket harom kepkockankent egy-egy kepkocka, mikor kiesnek a szinkronbol a kepkockak, ezert neha a kepet ugylatom, mintha vissza ugrana is nagy ritkan egy framet a film es ez nagyon zavaro. De mint irtam akkor nincs ez az effekt mikor lassu a kamera mozgasa es altalaban a zoomnal sem latok ilyet, csak ha a kamera gyorsan mozog.

Ui: Kozben megjott a Dell es kiprobaltam 72Hz-es beallitasnal egy 23.976-s videot, es nem meglepo modon a jelenseg megmaradt.

Az erdekes, hogy MPC-HCban a V-Syncnel nem egyenes a teszt vonal, de ha kikapcsolom akkor a vonalak teljesen egyenesek lesznek, ellenben a szaggatas nem valtozik ugy sem.

(#15005) stevve válasza Jakuu (#15004) üzenetére


stevve
nagyúr

Ja, tehát a "komplett hardvercsere" nem vonatkozott a VGA-ra? Akkor bizony könnyen meglehet, hogy az a ludas. Nem gondolnám, hogy a frame buffer, mert az csak tárol.

Ha van lehetőséged, próbáld ki egy másik, bármilyen Radeonnal. Milyen alaplapod van? friss a BIOS-a?

"Az erdekes, hogy MPC-HCban a V-Syncnel nem egyenes a teszt vonal, de ha kikapcsolom akkor a vonalak teljesen egyenesek lesznek, ellenben a szaggatas nem valtozik ugy sem."

A V-Sync nem feltétlenül teszi egyenessé a vonalat. Kicsit hibás is állandóan, de igazából az időzítést helyezi előtérbe, ezért maradhat hullámos. ez még nem gond. Viszont az, hogy a szaggatás konstans, leveszi a codec válláról a terhet. :)

[ Szerkesztve ]

(#15006) Jakuu válasza stevve (#15005) üzenetére


Jakuu
őstag

De, elotte egy 4850 volt. Azzal is megvolt ez a jelenseg igaz, csak az utolso idokben, amikor csereltem rajta hutest, de azt nem tudom, hogy abban az idoben csereltem e ujabb catalystre. Addig elotte teljesen jo volt. Igaz kozben volt egy Win7 valtas is.

Viszont most elgondolkoztam mert egy Asus P8Z68-V lapom van es annak az alaplapi VGAjaval (i5 2500k) is ugyanezt csinalta, igaz nem vettem ki a masodik VGA-t a helyerol, de elmeletileg az nem okoz gondot es azzal is ugyan ezt a jelenseget tapasztaltam, igaz ott rafogtam arra, hogy biztos ez egy gyenge VGA.

Egyszeruen nem ertem az egeszet mert teljes kompett VGA gep csere volt es ugy 2009-2010 kornyekeig minden rendben volt.

Mar mindenfele zoldsegekre gondolok, mar olyanokra is, hogy erosebb lett a gep nagyobb aramot vesz fel a regi vezetekekrol es ezert nem megfelelo a VGA aram ellatasa. Amugy tap is volt cserelve egy FSP 400asrol egy Corsair 600W-sra.

Teljesen nem ertem en ezt a dolgott es rendesen nem tudok megnezni egy filmet, mint regen, ami nagyon zavar, mert a filmek elvezhetetlenek, olyan mintha kb 15/sec FPS lenne a gyors jeleneteknel es mintha kiesnenek kepkockak.

[ Szerkesztve ]

(#15007) stevve válasza Jakuu (#15006) üzenetére


stevve
nagyúr

egy próbát talán megér a frissítés az alaplapnál. Nincs húzva az alaplapon semmi, ami a buszsebességet el tudná variálni (memória mondjuk)?

[ Szerkesztve ]

(#15008) Jakuu válasza stevve (#15007) üzenetére


Jakuu
őstag

Kiprobaltam alaporajelen sot, meg kisebb orajelen is mint az alap.
3. BIOS frisstesnel jarok a legujabb van fent.

Raadasul ami furcsa, hogy nem csak a medialejatszoban megjelenitett mediatartalmaknal, hanem pl a bongeszoben is csinalja ezt flash tartalmaknak vagy youtubes videoknal.

(#15009) stevve válasza Jakuu (#15008) üzenetére


stevve
nagyúr

Hát, akkor valami ott nem komálja az alaplapot - vagy az a alapap valamit. Nem tudok másra gondolni. :(

Írtad, hogy játékban is csinálja, de úgy látom, mindenhol. elég zavaró lehet.

(#15010) Jakuu válasza stevve (#15009) üzenetére


Jakuu
őstag

Elotte mas alaplapom ill konfigom volt, azzal is ez volt a helyzet, de mint irtam nem az elejetol kezdve. Egyszeruen nem taslalok megoldast a problemamra, pedig mint irtam ezer eve videozok es sose volt ilyen gondom, meg az eredeti gabest fele MPC-vel sem, meg 2002-re visszatekintve, igaz akkor meg analog S-video/Analog TV-n.

(#15011) Revox66


Revox66
aktív tag

Sziasztok, lenne egy gyors kérdésem. Adott egy Gainward 8600gt hdmi -s vga, nos mindent beállítottam a media playerbe, vettem hdmi -hdmi kábelt is, de hang az nem megy át a tv -re.
Hogy tudom előcsalogatni az nvidia hdmi hangját ?

Win7 32 bit.
Nvidia driver
275.33

Köszi a válaszokat :R

(#15012) WonderCSabo válasza Revox66 (#15011) üzenetére


WonderCSabo
félisten

MPC-HC-ból HDMI passthrough-hoz külső FFDShow Audio kodek kell.

(#15013) Visormail válasza Revox66 (#15011) üzenetére


Visormail
addikt

Ez nem úgy van hogy a 8600GT-ben nincs hangchip mint az ATI-kban hanem van rajta belül egy spdif csatlakozó, és erre kell rákötni a hangkártya spdif kimenetét és azt továbbítja a vga a hdmi-n keresztül? Valami ilyesmi [link] ez megvan?

Vagy az eszközkezelőben megjelent a hangeszközöknél is? A lejátszóban a hangkimenet beállításnál mire van állítva?

Mert én ilyet találtam: "GeForce 8600GT Chipset Features

HDMI with Audio Integration Solution (optional)

The NVIDIA® GeForce® 8 Series graphics card supports HDMI with audio integration solution. With a DVI-to-HDMI adapter and an extra signal cord through the bracket, audio source from sound card(S/PDIF) can be integrated into HDMI interface by simply plugging the cord into the pinhead located on graphics card. Only 1 single HDMI cable is required while streaming audio/video data to flat-panel display devices, such as Plasma/LCD TVs, or projector."

[ Szerkesztve ]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#15014) redXIII


redXIII
senior tag

Sziasztok.Jó választás lenne 1 HD5450 filmnézéshez?Láttam most jóárban,passziv,gondolom nem is fogyaszt,csak nem tudom mennyire birkózna meg a full HD filmekkel.

Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.

(#15015) WonderCSabo válasza redXIII (#15014) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Mivel UVD2.2 VPD van benne, teljesen jó HD filmezéshez.

(#15016) redXIII válasza WonderCSabo (#15015) üzenetére


redXIII
senior tag

Van 1 P5B deszkám egy E2180as procival,meg hozzácsapnám ezt a videokártyát,össze lehetne dobni 1 alacsony fogyasztású konfigot.Már csak az a kérdés mien tápot szerezzek be hozzá.

Elszámoltam a végtelenig. Kétszer.

(#15017) Revox66 válasza Visormail (#15013) üzenetére


Revox66
aktív tag

Uhh ezt nem tudtam, egyébként nincs semmi az eszközkezelőben, sem a hang -nál.
Közbe ránéztem az s/pdif-re , de nincs az alaplapon. Szerencsére van itthon nekem egy Trust 7.1 -es hangkeltőm azon van rca - s/pdif out. Csak kutatnom kell hozzá drivert... :)
:R

(#15018) Revox66 válasza Revox66 (#15017) üzenetére


Revox66
aktív tag

Hmm a Trust megkapta a nem fog működni jelzőt... 2db kék halál után... :DDD
Mindegy végül is, majd idővel szerzek egy jobb vga-t ami már tudja ezt.

(#15019) Jakuu válasza stevve (#15009) üzenetére


Jakuu
őstag

Kozben furcsa dologra jottem ra.
Egesz nap kuzdottem ezzel a lejatszasi problemammal es arra lettem figyelmes, hogy ha a KMPlayerrel bekapcsolom a video feldolgozasnal a Motion Blur nevu effektet, akkor a gyors camera panning mozgasoknal, majdhogy nem teljesen eltunik a laggolas szeru megjelenites.

Sajnos nem tokeletes a dolog, mert a konturjai a targyaknak illetve hatternek ami lagolt ott kockasodasok jelennek meg, olyan nem az egesz kepernyore kiterjedo mini tearing szeru valami.
Persze ez tipikus, hogy ha megszuntetsz egy problemat tuti hogy helyette egy masik jon.

(#15020) Jakuu válasza Jakuu (#15019) üzenetére


Jakuu
őstag

(#15021) Valdez válasza Jakuu (#15010) üzenetére


Valdez
őstag

Pedig ha korábbi gépnél is ilyen volt, akkor valami szoftver okozhatja, amit akkor is és most is használsz.

Ha felraksz egy szűz rendszert, amin nincs semmi más csak az alap windows és az mpc-hc akkor is ezt tapasztalod?

(#15022) Jakuu válasza Valdez (#15021) üzenetére


Jakuu
őstag

Mar leirtam, hogy szuz windowson es es linuxon is ugyanez a helyzet, sot a HTPC linux distrokon is CD-rol bootolva, mivel kinomban mar ilyeneket is kiprobaltam.

(#15023) WonderCSabo válasza Jakuu (#15020) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Nem a juddert láttad eddig?

(#15024) Jakuu válasza WonderCSabo (#15023) üzenetére


Jakuu
őstag

De azt is lattam, de az nem lehetne ilyen azonos FPSen. 72Hzen ugyanolyan egy 23.976-os filmnel a lejatszas mintha 60 Hzes monitoron neznem.
Ugyanugy megprobaltam 60Hzes monitoron 30FPSre konvertalt mozit es ugyanaz a helyzet.

A helyzet ma tovabb fokozodott, mert az ATI kivetele es teljes driver sweeperes kitisztitasa utan megprobalkoztam egy 9800GTX + VGA-val is, es a problema ugyanugy megmarad.

Azt nem tudom elkepzelni, hogy a CPU lenne a bottleneck, mivel az egy vadi uj 4 magos Sandy i5 2500k proci. SSD-rol lejatszva szinten nem jo a lejatszas, az pedig eleg atvitelt biztosit.

Arrol nem is beszelve hogy megprobalkoztam kis felbontasu alacsony bitrataju filmekkel is atkonvertalva, valamint a stream-et, 4 pixelt stb kikapcsolva. A jelenseg ugyanugy nem szunik meg.

Mar nagyon nem ertem mi a gond. Most majd beprobalkozok ezzel a ffdshows trukkel, hatha valami javulast eredmenyez.

(#15025) Jakuu


Jakuu
őstag

Azt kell mondjam ez a ffdshows motion interpolation egy istencsaszar progi.
A lejatszas olyan lett sima mint a vaj ezzel a scripttel.

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,8)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=8, vpad=4)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=32, blksizev=16, searchparam=2, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=32, blksizev=16, searchparam=2, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=16, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=16, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Igy ha 60 FPS-re teszem a monitort, akkor az edig legszaggatosabb filmek is szinkronba kerulnek a monitorral. Erdekes modon mashogy nem volt jo hiaba jatszottam pl a 25FPS-es filmeket 50Hzen ugy is szaggatott, de most igy teljesen jo.
Annyi a nyitja a dolognak, hogy a num=60 erteket at kell irni a kijelzo frekvenciajara. Raadasul az a legszebb az egeszben, hogy nem csak single monitornal is mukodik, hanem masodlagos kijelzon is.

Igaz csak a 32bites mpc-hc-vel mukodik nalam valamiert, de ez legyen a legkevesebb, hiszen vegre megszunt a lagos filmlejatszas.

(#15026) WonderCSabo válasza Jakuu (#15025) üzenetére


WonderCSabo
félisten

25FPS-es filmeket 50Hzen ugy is szaggatott

Igen, mivel itt nem csak judder van, hanem stutter is, ami abból adódik, hogy a 24/25 fps bizony a szemnek kevés. Viszont a filmek így vannak megcsinálva, ez a "szaggatás" adja a film look-ot, amit az interpolation teljesen kinyír.

(#15027) m4rc!


m4rc!
őstag

Hátha itt előbb választ kapok: [link]

We are analog players in a digital world

(#15028) WonderCSabo válasza m4rc! (#15027) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Kiterjesztett asztallal talán megoldható, ha a játék is ablakban van. Így próbáltad?

(#15029) huskydog17 válasza Jakuu (#15025) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Mindenképp ajánlom figyelmedbe a Splash Pro nevű progit. Ebben van egy Motion nevű technológia, ami szintén egy interpolációs eljárás, ami 60p módban is képes üzemelni. Na persze nem tökéletes, de a judder-t tökéletesen eltünteti, nekem például nagyon bejött. Ha már kipróbáltad ezt a progit, akkor természetesen tárgytalan. A szoftver hátránya, hogy sajna csak fizetős verzióban van jelen a Motion funkció, de ingyenes 30 napos próbaverzió belőle. A Motion, vagyis az interpolációs eljárása teljesen a CPU-t dolgoztatja, de a film dekódolását természetesen az UVD/VP egység végzi. A 60p módhoz természetesen elkél egy izmosabb CPU, 720p felbontáshoz mindenképp ajánlott egy Dual-Core proci, míg 1080p-hez már egy Quad-Core proci.
Remélem a Mirillis csapata majd átvált OpenCL-re, akkor majd egy gyenge proci mellett is lehet 60p módot használni akár 1080p felbontás mellett is. :K

Amúgy az FFDShow interpolációs megoldása is 60p módban képes üzemelni?

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#15030) Jakuu válasza huskydog17 (#15029) üzenetére


Jakuu
őstag

En probaltam a Splash Pro-t, de azzal semmi valtozas nem volt es ugyanugy teljesen elvezhetetlenek voltak a filmek az ffdshow-s megoldassal ellentetben.

Az ffdshows megoldasnak is eros CPU igenye van, hiszen annal is a CPU szamolja ki a koztes kepkockakat.

Igen kepes a 60p modban uzemelni. Ahogy neztem 24i,24p,25i,30i,50p-ben szinten.

Meg ugy is szinkronba tudtam hozni a kepet, hogy egy masodlagos analog TVre kiteve a kepet a PC-rol egy HDMI to Svideo konverteren keresztul.

Igaz kompromiszumokkal megy mpc-hc-n a tobb file egymas utani lejatszasa, valamiert egymasutan ugy a filmeket igy nem tolti be az avisynth scripttel (ez regebbi mpc-hcvel erdekes mukodik), de pl KM playernel nincs ez a gond. Jol lathato a scriptnel, hogy a mpc-hc CTRL+J (display stats) tesztkepen, hogy a jitter par tizezred elteres mutat csak es a ket teszt grafikon szinte teljesen egymassal fedesbe kerul, ha a megfelelo ertekre van a belinkelt scriptnel a num=xx ertek. (num=60, a 60Hzes monitor frissitesi frekvencia beallitasnal)

Vegre elvezhetoen tudom nezni a filmeket.

(#15031) huskydog17 válasza Jakuu (#15030) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Ki akartam próbálni a te módszered, de nálam valamiért sehogy sem hajlandó használni a MPCHC az FFDShow video dekóderét. A DXVA-s verziót még hajlandó használni, de a simát nem, pedig pont az kéne a teszteléshez, na mindegy. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy simább lenne a lejátszás, mint a Splash Pro 60p módjában. A 60 FPS-nél hogy lehet "folyékonyabb", simább?

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#15032) Jakuu válasza huskydog17 (#15031) üzenetére


Jakuu
őstag

Tedd be az external filterekhez a ffdshow video filter -t prefer beallitassal.

Mint irtam csak 32 bites mpc-hcval mukodik valamint a leirasban az nem szerepel, hogy ha nincs bemasolva a lejatszo konyvtaraba a Msvcp71.dll es Msvcr71.dll fajl, akkor a lejatszo lefagy az inditasnal.

Innen letoltheto

Itt pedig rengeteg fele script van mass-mas beallitasokkal, de nekem a mar leirt script fekudt a legjobban, igaz lehet masnak, mas jobb.

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=288017&page=15

Ugy lehet simabb, hogy nalam nem volt sima a Splash Pro-val sem.
Kar, hogy nem tudok felvetelt kesziteni valamilyen kameraval,

Pedig van egy jo teszt animem amiben egy csempezet falnal es keritesnel mozog a karakter es ott jol lathato, hogy a Splash Pronal remeg az egesz (lagolnak a szelei a csempek,kerites konturoknak), mig a ffdshow scripttel sima es teljesen folyekony, sima a lejatszas.

[ Szerkesztve ]

(#15033) huskydog17 válasza Jakuu (#15032) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Igen, tudom hogy hogyan kell külső filtert alkalmazni és pont ezért írtam, hogy nem hajlandó használni, hiába rakom be a külsők közé "Prefer" beállítással, vagy hiába tiltom le a belsőket, akkor meg a MS DTV dekódert használja.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#15034) Jakuu válasza huskydog17 (#15033) üzenetére


Jakuu
őstag

Akkor nem kapcsoltad ki a belsot, vagy mit tudom en. Mondjuk a 64 bites ffdshow van csak feltelepitve es a 32bites pedig nincs, pedig mindketto kell kulon kulon.
Vagy az ffdshownak nincsen megadva pont az a codec amit leakarsz jatszani.

Mindenesetre mukodnie kell olyan nincs hogy nem, ha az ffdshow van megadva az encodernek es jelen van a rendszeren, akkor a talcan meg kell jelennie az ffdshow ikonjanak.

Nezd meg ha az avisynth elol kiveszed a pipat mi tortenik, bar szerintem nem azzal van osszefuggesben, hiszen max az egesz lejatszas nem indulna el ffdshow renderer nelkul, valahol a kutya elasva szerintem az elso bekezdesemnel keresendo..

[ Szerkesztve ]

(#15035) CPT.Pirk


CPT.Pirk
Jómunkásember

Az összevissza fűrészfogak átalakultak ilyenre az aktuális MpcHC-ben nálam:

Csak nagyon ritkán ér össze a piros és a zöld. Most akkor fejlődött végre valami? A videók szemre pont ugyanúgy mennek.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#15036) WonderCSabo válasza CPT.Pirk (#15035) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Semmi sem változott, csak a visszajelzés szart be. :)

(#15037) CPT.Pirk válasza WonderCSabo (#15036) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

:DDD

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#15038) WonderCSabo válasza CPT.Pirk (#15037) üzenetére


WonderCSabo
félisten

Egyébként nem kapcsoltad ki a Vsyncet?

(#15039) huskydog17 válasza Jakuu (#15034) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Na sikerült, végre használja az FFDShow-t. A következő hibaüzenet jelenik meg a videólejátszás alatt:
"Script error: there is no function named 'SetMTMode'(ffdshow_filter_avisynth_script_line 2)"
A script valamiért nem működik. Mit jelent a fenti hibaüzenet?

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#15040) CPT.Pirk válasza WonderCSabo (#15038) üzenetére


CPT.Pirk
Jómunkásember

Jah de, ki volt kapcsolva. Visszakapcsolva random fűrészfog.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#15041) cselt válasza CPT.Pirk (#15035) üzenetére


cselt
senior tag

Nekem is ilyen ha kikapcsolom vsyncet, de ha meg bekapcsolom, akkor az alsó vonal szép egyenes, de a felső megy felé és amikor összeérnek, akkor ugrik. Ezzel mit lehetne kezdeni?

(#15042) stevve válasza cselt (#15041) üzenetére


stevve
nagyúr

Link, de amúgy keress rá arra a topikban, hogy "piros vonal" és részletesebben megtudhatod, mikkel lehet próbálkozni, ha akarsz.

(#15043) Jakuu válasza huskydog17 (#15039) üzenetére


Jakuu
őstag

Azt jelenti, hogy nem masoltad be az MT_07.zip-ben talalhato avisynth-et a windows/system32 valamint a windows/syswow64 konyvtarba.

[ Szerkesztve ]

(#15044) Jakuu válasza CPT.Pirk (#15035) üzenetére


Jakuu
őstag

ffdshow scripttel + reclock-al. :D

[ Szerkesztve ]

(#15045) stevve válasza Jakuu (#15044) üzenetére


stevve
nagyúr

Ebből látszik, hogy a hardver tudja tartani a target offsync távolságot (természetesen) és az esetek 99.9%-ában a szoftver nem képes kezelni a frekvenciaeltérés, beállítás, logikai hibák, stb. miatt.

(#15046) Jakuu válasza stevve (#15045) üzenetére


Jakuu
őstag

Az a gaz, hogy 1-1.5 evvel ezelott nem volt semmilyen gondom a lejatszassal egy ATI 4850-el es egy sokkal gyengebb hardwaren svideo kimenetrol+analog TV-n.
Most egy sokkal erosebb hardwaren, digitalis kimeneten hulladek lett a lejatszas minosege trukkozes nelkul meg egy sima divx-es vagy xvides, sot flash video tartalomnal is.
Szemmel lathato kepremegesek, jittering, stuttering, juddering, motion blur, motion lag akar, mindossze 3-5%os processzor terheles mellett is.

Raadasul a vicc az egeszben, hogy a belinkelt teszt grafikon mellett is kepes nalam a gyors jeleneteknel is neha belaggolni a kep, elvezhetetlenne teve a film nezeset.
Nevetseges.

[ Szerkesztve ]

(#15047) huskydog17 válasza Jakuu (#15043) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Aha, és ez hol található, mármint a ZIP fájl?

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#15048) Jakuu válasza huskydog17 (#15047) üzenetére


Jakuu
őstag

A cikkben minden megtalalhato volt a linkek is a szoftverekhez.

(#15049) huskydog17 válasza Jakuu (#15048) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

Ez OK, csakhogy a cikkben szereplő egyik kritikus fájl nem található. A "Multithreaded plugin for AVISynth" nevű ZIP fájl törölve lett, rossz a link. Ezt honnan tudnám letölteni?
Emiatt nincs avisynth.dll fájlom csak ffavisynth.dll amit ugye az FFDShow rakott fel.

[ Szerkesztve ]

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

(#15050) Jakuu válasza huskydog17 (#15049) üzenetére


Jakuu
őstag

"Emiatt nincs avisynth.dll fájlom csak ffavisynth.dll amit ugye az FFDShow rakott fel."

A leiras tisztan fogalmaz, az avisynthet telepiteni kell kulon.

A forumban is amit adtam az elso oldalon megtalalhatoak a linkek. A forum elso oldalan.
De hogy ne kelljen keresgelned: http://avisynth.org/mediawiki/MT (Jobb oldalt felul)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.