Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27851) Winne válasza PuMbA (#27848) üzenetére


Winne
nagyúr

Na megnéztünk egy részt, 2160p HDR változat, ahogy áthúzom, ezzel a beállítással átvált 24 Hz-re a tv, de nem volt zavaró, így fogom hagyni picit. Amit írtál, hogy 48-on hajtja automatán ahhoz kell valamit még pluszban állítani?

A kettes számú kérdésem pedig, hogy érdemes a tv-t fix 24 Hz-re állítani, hogy ne váltogassa a módokat minden alkalommal, ha áthúzom az ablakot?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#27852) Joshi válasza Fandango (#27850) üzenetére


Joshi
titán

Eleve más egy élőszereplős jelenet és egy CGI jelenet. De ami a legfontosabb, hogy a gyors mozgásokhoz nagyon kevés a 24fps, oda simán kellene az 50/60 vagy még több. Nem véletlen hogy gamer körökben is egyre elterjedtebb a magas képfrissítés.

(#27853) Formaster válasza Joshi (#27849) üzenetére


Formaster
addikt

Passzolom a judder problémád, ez szerintem tévé és beállítás függő, én kadencia helyességről beszéltem végig. Másrészt tudom/tudtam mi a judder, de mióta a Samsung tv-m van, ez teljesen észrevehetetlen szinten mozog. Az előző LG tv-n hiába volt kadencia helyes megjelenítés, a judder továbbra is megvolt, bárhogy állítottam. Illetve minimális truemotion hozzáadásával enyhíthető volt, vigyázva arra, hogy ne legyen szappanosítva.

(#27854) Joshi válasza Formaster (#27853) üzenetére


Joshi
titán

Sejtettem hogy mindenki félrebeszél. A judder a kevés képkocka miatt van, a NEM kadenciahelyes lejátszásból adódó probléma jele pedig az időközönkénti akadás. Nagyon más a kettő. Az általam felsorolt lejátszó és megjelenítő eszközöknél a kadencia az teljesen rendben van. Viszont a 24p filmeknél a judderrel nem nagyon lehet mit kezdeni.

"leginkább az oldalirányú mozgásoknál jön ki"
Viszont te itt keverted a dolgokat, de rendesen. Valójában te itt a judderről beszélsz, hogy aztán miből indult ki a beszélgetés azt nem tudom. Sorry. :B Talán ez zavart meg engem.

[ Szerkesztve ]

(#27855) Joshi válasza Joshi (#27854) üzenetére


Joshi
titán

Még egy gondolat a judderrel kapcsolatban. A mozgásfelbontást hivatott javítani a BFI (Black Frame Insertion), ebből is látszik hogy tisztában voltak azzal, hogy valami nem stimmel. Igen ám, de a fekete képkockák beszúrása fényerő csökkenéssel jár. Pl OLED-nél ez nagy probléma, de plazmánál is az volt habár SDR korszakban nem annyira.

(#27856) Formaster válasza Joshi (#27854) üzenetére


Formaster
addikt

Na ja, jó hogy megnézted a videót. Kevés képkockától még nem feltétlen van judder. Lehet kadencia helyesen lejátszani 3:2 pulldown-al is, akkor kapod eredményül a juddert, mert a 3:2 egy kamu, amit többnyire a 60Hz tévékben használnak, hacsak nem megy le vele 1:1-re 48Hz-en. A lényeg, hogy ha nincs 3:2 pulldown és nincs frame drop, akkor judder sincs.

(#27857) Joshi válasza Formaster (#27856) üzenetére


Joshi
titán

A judder egyértelműen az alacsony fps miatt van, lehet ezt magyarázni attól még ez így van. Aztán hogy az adott tévé gyártó hogy oldja meg az megint más kérdés. Én olvastam már olyat is, hogy a mai modern tévék már nem is használnak Pull Down-t.

ui.: az biztos, hogy a Sony X1 Extreme és Ultimate processzora képkockánként kielemzi a képet. Ma már nagyon bonyolult folyamat a képmegjelenítés.

[ Szerkesztve ]

(#27858) Joshi válasza Joshi (#27857) üzenetére


Joshi
titán

Ne érts félre nem vitázni akarok, csak megérteni hogy mi miért és hogyan működik. Az a gond, hogy a gyártók megoldásainak működéséről nem sokat lehet tudni. A 24fps mindenképpen elavult még akkor is, ha ezt szoktuk meg. A mai kijelzők már sokkal többet igényelnének. A mozgás még mindig nagy mumus, pont azért, mert nincs egy közös modern szabvány. És még mindig a szokás és a költségek a mérvadóak.

(#27859) Fandango válasza Joshi (#27852) üzenetére


Fandango
veterán

"Eleve más egy élőszereplős jelenet és egy CGI jelenet."

Én arra gondoltam, hogy az élő szereplők háta mögött/mellett/körül annyira kiugrott a cgi háttér vagy a cgi elemek, hogy rossz volt nézni.

[ Szerkesztve ]

(#27860) Formaster válasza Joshi (#27858) üzenetére


Formaster
addikt

Ebben egyet értünk, a 24p elavult, viszont költség kímélő megoldás a filmgyártók részéről. Illetve a másik oldal, hogy vitatott dolog a motion blur, amitől filmes lesz a film, vagyis amit annak megszoktunk. Igazából ez talán kicsit közelebb is áll a valósághoz és a szappanoperás effekt pont azért lesz olyan, mert a motion blur eltűnik és irrealisztikus lesz a mozgás visszaadása.

(#27861) Joshi válasza Formaster (#27860) üzenetére


Joshi
titán

Jó, de ha valami elavult akkor ne magyarázzuk meg magunknak hogy az ettől függetlenül miért jó. Kb ez olyan mint Pesten a villamos. Szerinted az miért megy a mai napig? Mert olyan hatékony és komfortos? :DD

(#27862) Formaster válasza Joshi (#27861) üzenetére


Formaster
addikt

Nem erről van szól, megnéztem pár filmes oktató anyagot, hobbi szinten kamerázgatok és ha filmes hatást akarsz elérni, akkor a 24fps a legjobb. Sosem tudod magad beleélni egy 60fps videóba, mert túlzottan érződik rajta, hogy felvétel. Pont a blur hiánya miatt.

(#27863) Joshi válasza Formaster (#27862) üzenetére


Joshi
titán

Mert ezt szoktuk meg, nagyon nehéz váltani. Szerintem én hamar megszoknám. Egyébként elérhető volt egy Hobbit 48fps-es release, de az valami felkonvertált holmi volt. Nekem semmi bajom nem volt vele.

(#27864) PuMbA válasza Formaster (#27860) üzenetére


PuMbA
titán

"Ebben egyet értünk, a 24p elavult"

Ha végignézed a nemrég belinkelt videómat, akkor látható, hogy nem avult el, csak attól, hogy valamit meg tudunk tenni, még nem azt jelenti, hogy meg kell. Azaz, hogy dobjuk a 24fps-t :) A film kinézethez teljesen hozzáforrt a 24 fps és sosem lesz ennél több, mert egy hatást fogsz elveszíteni. Ha minden dolog 60 vagy 120 fps-ben lenne a jövőben, elveszítenénk egy videózási formát.

[ Szerkesztve ]

(#27865) PuMbA válasza PuMbA (#27864) üzenetére


PuMbA
titán

"Ha minden dolog 60 vagy 120 fps-ben lenne a jövőben, elveszítenénk egy videózási formát" és ezzel megfosztanánk művészeket, hogy használják a 24 fps-t, mint kifejező módszert. Unalmasabb lenne a filmezés, mert -1 dolog.

[ Szerkesztve ]

(#27866) Joshi válasza PuMbA (#27865) üzenetére


Joshi
titán

Nagy valószínűséggel az az oka hogy a többségnek furcsa lenne ahogy furcsa volt a Hobbit 48fps is. Habár én moziban nem láttam, csak egy mókerolt release-t, de az nekem tetszett.

(#27867) Winne válasza Joshi (#27866) üzenetére


Winne
nagyúr

A HDMaNiAc változatot láttad?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#27868) Baliga Tamás


Baliga Tamás
senior tag

Sziasztok - az mitől lehet; hogy LG Uhd tv-n MPC-HC/MadVr kombón beállítottam egy Rx580 kártyát a leírtak szerint - de minden egyes MpcHc-ból történő kilépés ill. a Radeon szoftverben történő 4:4:4-ről 4:2:2-re történő átállításkor elmegy a kép; a demo fotókat kezdi el mutogatni az LG, vagy épp vmi szürke csíkos zörejes vibrálást produkál..!
Hdmi kábel kihúzása majd vissza dugása megoldja a problémát..! :F
Egyelőre csak FHD filmekkel tesztelve - amúgy csini a kép - már ha van..! :U

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#27869) Hohocali válasza Formaster (#27862) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Nem igazán tudom hova tenni ezeket, amiket mondasz. :)
Az emberi szem hány FPS-el lát? A való élet is villog nálad (BFI működik? :) )? A képélességgel hogy állsz? Én olyan projektor képet még nem láttam, ami csak hasonlított volna az életre. Ebbe hogy éled bele magad?

Simán lehetne nagyobb FPS-el felvenni a filmeket, aztán ha valakinek nem kell, akkor eldob belőle annyi képkockát, amennyitől nála "filmes" lesz. Ez még mindig egyszerűbb, mint kitalálni a hiányzókat. Mindenki úgy élvez, ahogy tud! ;)

Szerintem azért nehéz elmozdulni a jelenlegi formátumokról, mert a filmek fő bevételi forrása a kereskedelmi mozik. Ott meg minden ellen tiltakoznak, ami pénzbe kerül. Kellene egy Steam-szerű online mozibolt, és akkor áttevődhetne a bevételi forrás erre, és hanyagolni lehetne az őskövület mozikat. Vagy ha nézőket akarnak, akkor fejlesszenek.

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#27870) kenwood válasza Hohocali (#27869) üzenetére


kenwood
veterán

Nem tudom,hogy meg vezet-e a mozi,de ha igen,mar nem sokaig.
Netflix,Hbo Go, Amazon prime a jovo egyertelmuen.

Ott pedig johetnek az ujdonsagok is.

Netflixen az uj Black Mirror "kaland,jatek,kockazat" jellegu interaktiv cucc lett,ahol te dontod el,hogy a foszereplo beszelgessen valakivel,vagy feldarabolja :D

Sajnos meg nem tokeletes,en tobbszor is loopba kerultem,es nagyon felhuzott,de az otlet baromi jo,es ez moziban tok eselytelen.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#27871) PuMbA válasza Hohocali (#27869) üzenetére


PuMbA
titán

"Simán lehetne nagyobb FPS-el felvenni a filmeket, aztán ha valakinek nem kell, akkor eldob belőle annyi képkockát, amennyitől nála "filmes" lesz"

Ezt nem lehet megvalósítani. 24 fps esetén nagyobb a záridő, tehát az elmosódás. Ha egy 120 fps-ből kiszedsz egy képkockát az szinte tű éles, míg egy 24fps-es képkockánál sokkal több az elmosódás. Ha 120 fps-ből kiszedsz 24 képkockát és lejátszod, akkor még darabosabb mozgást fogsz kapni.

"Szerintem azért nehéz elmozdulni a jelenlegi formátumokról, mert a filmek fő bevételi forrása a kereskedelmi mozik. Ott meg minden ellen tiltakoznak, ami pénzbe kerül."

Maximum itthon tiltakoznak. USA-ban és Nyugat-Európában már 4K IMAX lézer mozik vannak meg Dolby Cinemák, ahol 4K 48fps-ben vagy 2K 120fps-ben is tudnának vetíteni.

[ Szerkesztve ]

(#27872) Formaster válasza Hohocali (#27869) üzenetére


Formaster
addikt

Nézz pár youtube 60fps videót és próbáld meg ezt elképzelni a mozivásznon. Szappanopera? A 24fps nem villogás, az emberi szem folyamatosnak látja. Én kifejezetten nem akarok 60-120fps-ben filmeket nézni.

(#27873) Hohocali válasza kenwood (#27870) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Ez igaz, jönnek fel azok. De én most a nagy mozifilmekre gondolok, pl. Marvell, stb. Ezek bevétele a mozikból van, pedig nem lenne szükségszerű. Szerintem.

(#27871) PuMbA: akkor a "filmes" azt jelenti, hogy elmosott? Ezt nem lehet szerinted utólag rárakni? És ne vedd kötekedésnek, de még mindig ugyanaz a kérdésem : te az életben elmosva látod a mozgásokat? Mert én nagyon nem. Nemrég voltam Veszprémben moziban, hogy megnézzem, hol tart a kereskedelmi mozi, hááát... Ide elég csak annyi, hogy a film végén, amikor vezettem haza a kocsiban és kinéztem az ablakon, mellbevágott két dolog: 1. hú bazz, de éles minden! 2. és milyen jó a kontraszt! :)
Megjegyzem, megpróbáltam lefényképezni film előtt a vásznat (valami reklám ment rajta) a látószög miatt, és az iPhone6 nem talált fókuszt rajta! Ez lenne az igazi mozi? Na neee.... Ez max arra jó, hogy az emberben déjà vu érzést keltsen a gyerekkoráról, szerintem.

(#27872) Formaster: én ezt folyamatosabbnak látom, mint egy mozit. 24 fps-t csak akkor látod folyamatosnak, ha felvillantod csak a képkockákat, mert ezzel becsapod a szemet. A youtube-ot ne keverjük ide, azzal sok probléma van. Nézzük a való példát : fut a kutya az udvaron, élesen látom. Szappanopera? Ezt hogy veszem észre rajta? :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#27874) PuMbA válasza Hohocali (#27873) üzenetére


PuMbA
titán

"te az életben elmosva látod a mozgásokat? Mert én nagyon nem"

Pedig de. Mozgasd a kezed az arcod előtt közepes gyorsasággal :) El van mosódva ugye? Nálam igen. Ugyanúgy, ha kinézel az ablakon egy autóból vagy vonatból az út melletti fűre, az is el van mosódva stb.

"és az iPhone6 nem talált fókuszt rajta! Ez lenne az igazi mozi? "

Igen, a szemkímélés miatt ez van, mert ha sötétben felnyomnák a fényerőt, akkor a szembogarad állandóan nagyobbodna és kisebbedne attól függően, hogy mi van a képen és az nem valami fasza és a film végére elfáradnának.

[ Szerkesztve ]

(#27875) Formaster válasza Hohocali (#27873) üzenetére


Formaster
addikt

Persze, hogy nem érszed szappanoporának, mert a videó 3/4-ede közel statikus, ahol igazán mozgó snittek lennének, ott vissza van lassítva. Nézz olyan videókat, ahol gyors mozgást látsz 60-on, rájössz arra amit Pumba is mond. A motion blur-ra, ahogy a szemed is lát. Én sem tudok jobb ötletet az összehasonlításra, mint az ujjad mozgatása. Ha van lehetőséged ki is próbálhatod, videózd ezt le 24, majd 30, majd 60fps-el, a 120 már nem fog kelleni, már rájössz mennyire nem valóságos a világ motion blur nélkül ;]

(#27876) Hohocali válasza PuMbA (#27874) üzenetére


Hohocali
aktív tag

A sebesség relativ. Akkor lesz homályos valami, ha ahhoz képest mozog, amit nézek. Tehát a példádban ha a kezemet követem a szememmel, élesen fogom látni. Akkor lesz homályos, ha nem azt követem. Az autó/fű esetén szintén. Vagyis minden éles önmagában, és nagy fps-el van. Ha ezt megvalósítod egy "tökéletes" kijelzőn ugyanennek kéne történnie automatikusan : ha egy fix pontot nézek, a mozgó kéz homályos lesz; ha a kezet követem, az éles lesz.

Szerintem a jelenleg alkalmazott trükkökre (elmosás, 24fps, grain, stb.) azért van szükség, mert a jelenlegi technikáink gyengék (megjelenítés, felvétel, CGI, makettek, 3D látás kilapítása 2D-be, stb.). Ezeknek a gyengeségeit akarjuk eltűntetni. Viszont valahogy fejlődni kéne, nem kéne leállni itt, hogy ez a jó, szerintem. :)

A fényképezésnél nem a fényerő volt a probléma, hanem a homályosság. Valóban nem volt egyetlen éles vonal sem a vásznon. Engem zavart rendesen. Ezért jött az élesség élmény utána. Pedig mozgó autóban voltam.. :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#27877) PuMbA válasza Hohocali (#27876) üzenetére


PuMbA
titán

"Tehát a példádban ha a kezemet követem a szememmel, élesen fogom látni."

Igen, de a TV-t is sajnos úgy látod, hogy valójában nem követsz semmit a szemeddel, mégis mozognak rajta dolgok, néha elég gyorsan, szóval mosódást kéne látnod. Erre vannak a háttérfény villogtatás és hasonló dolgok, hogy a szemünket becsapjuk.

" Valóban nem volt egyetlen éles vonal sem a vásznon. "

Ez egyértelmű, hiszen 15m-es képen nézed ugyanazt a felbontást, mint otthon az 50cm-es monitoron.

[ Szerkesztve ]

(#27878) PuMbA válasza Hohocali (#27876) üzenetére


PuMbA
titán

" mert a jelenlegi technikáink gyengék "

ÖÖÖ, volt egy felmérés Angliában, hogy az emberek 30%-a nem látta a különbséget anno 2010 körül a HDTV-k és a sima TV-k között, mert nem volt jó a látásuk :D Nekem is -1-es a szemem, de ha leveszem a szemüvegem nem látok különbséget az 1080p és az SD adás között 3m-ről. Sokan -1-gyel nem is használnak szemüveget.

"3D látás kilapítása 2D-be"

3D szintén bukó, sokan rosszul vannak tőle és / vagy nem látják. Én sem szeretem, pedig nincs vele bajom, csak fél óra múlva már észre sem vettem a 3D-t, annyira megszoktam. Ezért nem nézek már 3 éve semmit 3D-ben.

[ Szerkesztve ]

(#27879) kenwood válasza PuMbA (#27878) üzenetére


kenwood
veterán

Azert az SD es a 1080p kozott mindenki latja a kulonbseget.
720p-tol mar egyre nehezebb (feltetelezve persze,hogy az adott felbontas ki van hasznalva,mert vhst is lehet 4kba digitalizalni)
En pont ma szabadultam meg a 1050ti-tol,amit a hevc decode miatt vettem.Nemhogy hevcre,de 4kra se nagyon van szuksegem.
A tv "procija" tudja a main 10-et is,,igy a netflix,amazon arrol megy,amit meg pcrol (5mes hdmi kabel) tolok,arra boven eleg a 1080p..
Szerintem gyonyoru meg 60 colon is egy normalis 1080p film. Maximum a planet earth ii tipusu filmekben kaphatsz egy kis pluszt. Az elso 1-2 percben,mig meg nem szokod.

Vegre megszunt a vga hutes zaja is,es a plexxel se szenvedek,csak 1 klikk a pcs vlcben,es indul barmi.
Nincs importalas,transcode,butitott menu lejatszas kozben, ha esetleg felirat kell,bsplayerben inditom,es mar szedi is. Ha a 3. percrol az 55.-re akarok ugrani,egy klikk az egerrel,es nincs buffereles,toltes,szerencsetlenkedes a taviranyitoval.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#27880) Baliga Tamás


Baliga Tamás
senior tag

Emellett a rengeteg mélyen szántó gondolat mellett azt hittem azért tudtok segíteni/tanácsolni nekem is a fentebb észlelt problèmára.., de ha nem - hát nem..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#27881) PuMbA válasza Baliga Tamás (#27880) üzenetére


PuMbA
titán

Sajnos ez a probléma olyan, hogy nehéz dolog. Valami nem kerek a VGA HDMI kezelésével vagy a HDMI kábellel. Leszedted az előzőt és felraktad tisztán a legújabb 19.1.1-es drivert?

[ Szerkesztve ]

(#27882) kenwood válasza Baliga Tamás (#27880) üzenetére


kenwood
veterán

Hivj szerelot,ha nem ertesz hozza :DDD

Gondolom a szines kepek azt jelenti,hogy megjelenik a "nincs jel" felirat,es mutatja az lg kepernyovedojet.
Valszeg olyan frekit kuld a gep a tvnek,amit vagy nem ert,vagy biztonsagi okokbol nem fogad, ezert ugy viselkedik,mintha be se lenne dugva a hdmi kabel.

lehet a kabel hiba, a vga driver is. jo esetben.

maga a vga,vagy a tv is lehet hibas. ez a rosszabb.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#27883) Hohocali válasza PuMbA (#27878) üzenetére


Hohocali
aktív tag

"3D szintén bukó"

A 3D nem lehet bukó, mert a való életben 3D-ben látunk, és ez a természetes. Nálad ez se működik? :) Próbáld ki, 1 napig lekötöd az egyik szemed...
Az más kérdés, hogy a jelenlegi technikával megvalósított 3D, és ahogy használják, az nem az igazi. De ettől nem a 3D bukó, hanem a jelenlegi technikával megvalósított formája. Én jelenleg is használom a 3D-t, ha egy film elérhető 3D-ben, akkor azt nézem, ha a PC játék megy 3D-ben, akkot azt úgy (Witcher3 4k 3D-ben nagy élmény :) ).
A fejfájás meg szerintem a homályos kép miatt van, mert 3D tartalom nézés közben a szem ide-oda fókuszál, de úgy jár, mint az iPhone6-om. :) Erőlködik a szem, hogy a homályon fókuszt találjon, és ebbe belefárad -> fejfájás.

A felmérés..

Szó volt itt (vagy más fórumon) arról, hogy felbontás különbséget pl. fényképen keresztül értékelj, ne egy olyan tartalmon, amire csak ráfogják, hogy az (film, TV adás, stb.). :) Egy ilyen tesztből mindig ki lehet hozni azt, amit akarsz...
És itt van az a dolog is, hogy az ember szeme "fejlődik". Mindig tetszik az adott felbontás, de ahogy jött egy jobb, és hozzászoktam, majd "visszanéztem" a régire, nálam az jött le : hogy bírtam ezt a sz@rt nézni? És most hogy tudom, hogy ez így megy, hiába tetszik most a jelenlegi, tovább akarok lépni, mert észben tartom ezt a tapasztalatot... ;)
Az emberek szeme meg nyilván nem egyforma, de akkor igazodjunk egy rosszabb látású emberhez, és "szopassuk" ezzel a jobb szeműeket? :)

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#27884) PuMbA válasza Hohocali (#27883) üzenetére


PuMbA
titán

"A 3D nem lehet bukó, mert a való életben 3D-ben látun"

Mármint úgy bukó szerintem, hogy élményben nagyon ritkán tesz hozzá a filmhez :) 3D film után ugyanolyan állapotban jöttem ki a moziból, mint egy 2D film után, ezért álltam le a nézésével. Nem vagyok se jobban lenyűgözve, se semmi.

"Az emberek szeme meg nyilván nem egyforma, de akkor igazodjunk egy rosszabb látású emberhez, és "szopassuk" ezzel a jobb szeműeket?"

Természetesen nem :)

[ Szerkesztve ]

(#27885) Baliga Tamás válasza PuMbA (#27881) üzenetére


Baliga Tamás
senior tag

Nem szoktam előző drive-ot leszedni - de mindíg frissítem a legújabbra..!
Másik gép - Rx560-nal is ugyanez a hibajelenség; ami érdekes hogy kábel ki-be megoldja a problémát; ill. ha MPC-HC ből kilépek is 10ből 8x elmegy a kép, képernyővédőre vagy zöldre vagy szürke zörejes képre vált - aztán ha van türelmem visszavált idővel - ha nincs akkor kábel ki-be és újra ok minden..!
Próbáltam a tv másik hdmi bemenetét is - ugyanez..!
De furcsa hogy film közben sose ment még el - mindíg csak lejátszó záráskor; de mint mondtam mindkét vga-val ugyanaz..! :F

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#27886) Hohocali válasza Baliga Tamás (#27885) üzenetére


Hohocali
aktív tag

Nekem is szokott néha ilyet csinálni, nem tudom én se mitől van. Én driver-re tippelek (RX580 most).

Hétvégén 3D mozit akartam nézni, de nem váltott a TV 3D-be. Pedig múltkor még működött. Másik gépemmel próbáltam (Nvidia), azzal váltott, tehát nem hardver hiba. A Denon AVR, amin keresztül megy a jel, azt írta a HDMI info-ban, hogy pedig 3D a jel. Amit észrevettem, hogy win10 telepített valami media frissítést. Sok kínlódás után felraktam egy korábbi drivert (talán 18.1.1), és lőn csoda, beindult. Hátha neked is bejön ez...

"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)

(#27887) PuMbA válasza Baliga Tamás (#27885) üzenetére


PuMbA
titán

Nincs beállítva MPC-HC-ban véletlenül automatikus frekvencia váltás? :) Az csak a madVR-ben kell. Egy MPC-HC beállítás reset-et is csinálhatsz, talán megoldja, csak ne felejtsd el visszaállítani a madVR kimenetet és a sztereó hangot, ha kell.

[ Szerkesztve ]

(#27888) kenwood válasza PuMbA (#27887) üzenetére


kenwood
veterán

meg eleve,amit normalisan lejatszik a vlc,bsplayer,ott kar az mpcvel szenvedni.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#27889) Baliga Tamás


Baliga Tamás
senior tag

Megnézem este az alaphelyzetbe állítást - de az összefoglalóban leírtaktól nem szoktam mást is állítani..!
Köszi mindenkinek - sztem a Hdmi kábelt is cserélem - hátha..!
Ami a HM erősítő/Popcorn/ Android box/ WDTV felől jön - jelekkel sosincs ilyen gond - 4k közben sem..!

A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!

(#27890) Winne


Winne
nagyúr

Abban segítsetek légyszi, hogy beszereztem a 48Hz-es Hobbitot és ahogy elindítom, 60Hz-re állítja a TV-t azzal a beállítással, ahogy a többit szépen 24 Hz-en indítja.

1. Mit állítsak, hogy 48 Hz-en indítsa?
2. Menet közben van-e valami billkombó arra, ha váltani szeretném a tv-n a frekvenciát?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#27891) PuMbA válasza Winne (#27890) üzenetére


PuMbA
titán

Egyrészt csak kamu 48 fps, tehát ugyanaz, mintha a TV-den bekapcsolod a mozgásjavítást a 24fps-es változatra, mert sosem adták ki a filmet így, csak 24fps-ben :) Másrészt egyik TV sem tud 48Hz-et, mert 1 db film sincs ilyen, tehát nézed 60Hz-en azt jól van.

"2. Menet közben van-e valami billkombó arra, ha váltani szeretném a tv-n a frekvenciát?"

Ha a Windowsban átállítod, akkor igen, de értelme nincs. A Hz állítástól nem fog változni a videó.

[ Szerkesztve ]

(#27892) Winne válasza PuMbA (#27891) üzenetére


Winne
nagyúr

"A Hz állítástól nem fog változni a videó."

Akkor miért jobb, ha 24 Hz-en nézem az ilyen módon rögzített filmet? :)

Bocs, ha debil kérdéseim vannak. :DDD

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#27893) PuMbA válasza Winne (#27892) üzenetére


PuMbA
titán

Ha valaki háklis az akadozásra és / vagy eredeti, természetes egy az egyben leképezést szeretne, mint a mozikban, az 24Hz-et használ :) Akinek oké, hogy egy képkockát 2 időegységig mutatnak, aztán a következőt már 3-ig, az utána következőt megint 2-ig és így kicsit folyamatosabb képet kap ennek hátrányával, az maradhat 60Hz-en.

[ Szerkesztve ]

(#27894) Winne válasza PuMbA (#27893) üzenetére


Winne
nagyúr

Áhhá, ez a kép beszédes, köszi!

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#27895) PuMbA válasza Winne (#27894) üzenetére


PuMbA
titán

Látsz egyáltalán valami különbséget 24 fps esetén 24 Hz és 60Hz között? :)

[ Szerkesztve ]

(#27896) Formaster válasza PuMbA (#27893) üzenetére


Formaster
addikt

Már elnézést, de ez pulldown, ami a TV-n csak akkor lép működésbe, ha 24Hz-en kap anyagot. Másrész egyenes út a judderhez. Valamint létezik 60Hz-es TV 1:1 pulldown-al, ez esetben 48Hz-re vált, az előző tévém ilyen volt. :R

(#27897) PuMbA válasza Formaster (#27896) üzenetére


PuMbA
titán

"Már elnézést, de ez pulldown, ami a TV-n csak akkor lép működésbe, ha 24Hz-en kap anyagot. "

Persze, a legtöbb 60Hz-es TV-n ez van. Itt viszont arról van szó, hogy 60Hz-en küldesz ki 24p videót PC-ről, akkor a VGA elvégzi a pulldown-t és a TV csak megjelenít.

"Valamint létezik 60Hz-es TV 1:1 pulldown-al, ez esetben 48Hz-re vált, az előző tévém ilyen volt."

Van ilyen is :)

[ Szerkesztve ]

(#27898) mettek


mettek
addikt

Sziasztok. Mpc hc-madvr kombó, mrgjelenitő egy projektor. Beteszem a 4k hdr filmet és szinte minden jó csak a kép tetején a fekete sáv alatt sokszor esik szét a kép. Ez mitől lehet? ( a pc egy erőmű tehát nem a vga a gyenge)

A monitoron ezt nem tapasztalom.

PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

(#27899) Winne válasza PuMbA (#27895) üzenetére


Winne
nagyúr

Azon kívül, hogy a kurzor darabosan megy? :DDD

Amúgy a lassú mozgásoknál látok különbséget, főleg amikor recés, csíkos dolgok vannak, ott 24 Hz-en homályosabb a kép, de nem villog és ez ugyanazon tv beállítás mellett a képjavítókra gondolva.

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#27900) Valkűr


Valkűr
őstag

Sziasztok...HTPC -be szeretnek olyan VGA kártyát ami alkalmas 4K HDR filmek lejatszasára HDMI kimeneten keresztul. Az lenne a kerdesem, h a jelenlegi kartyatol nem szeretnem ha gyengebb lenne, de ha picit jobb az sem baj, mert néha jatek is menne. Bár nincs tul nagy elvárás sem. Szoval ha mar hasonlo kvalitasu mint a jelenlegi Radeon 7870 akkor már rendbe lenne. Amit kineztem es arban is elfogadhato lenne az egy Nvidia GTX 1050 vagy 1050Ti. Ez jó lehet HDR filmekre es azokra a jatekokra amikre a jelenlegi 7870?

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.