Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Nálam is jobb kepe van a 4K anyagoknak a Full HD rendszeren, sosem értettem miért, de láthatóan szebb a kép. Csak ugye itt már a HDR miatt nehézkes, mert SDR -be visszakonvertalni a HDR anyagot nem lehet rendesen. A HTPC mad vr meg mindig jobban csinalja mint eddig barmelyik media playerem, de még mindig nem az igazi. De most legalabb már nézhető 😁
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Valkűr
addikt
Van esetleg a madvr-ben erre valami konverzio vagy beállitás egyébként? Eddig nem találtam, de lehet én bénáztam...
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
PuMbA
titán
válasz Valkűr #28352 üzenetére
Alapértelmezetten megy a HDR -> SDR konverzió, ha nem HDR-es kijelződ van A madVR fejlesztője sok időt beletett a konverzió beállításába, hogy nekünk ne kelljen. Ez látszik is. Ha megnézed az MPC-BE vagy a VLC konverzióját, akkor magasan a madVR-é a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #28354 üzenetére
Intel HD630-nak már el kellene bírnia, mert nekem HD610-zel 20fps körül mentek a 24 fps-es filmek konverzióval
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Fandango #28347 üzenetére
Egy percig se állítottam az ellenkezőjét, tulajdonképpen azt se tudom hogy jött szóba a visszakonvertálás. Én erre reagáltam legelőször, hogy egy 43"-os képátló és 8bit+FRC kijelző nem kimondottan 4K HDR barát kombó. Persze a HDR-SDR konverzió miatt sincs túl sok értelme 4K HDR anyagokkal bohóckodni, mert akkor le kell tölteni a fele akkora méretű anyagot és nézni azt. Ha esetleg jobb is lesz kicsit a kép az lehet, de mondjuk egy 55"-os képátlónál 3m-ről nézve már nehezen megkülönböztethető a különbség.
-
SunMount3r
nagyúr
Az a TV tud HDR-t tehát nem kell az SDR konverzióval "bohóckodni". Talán nem olyan látványos és erős a HDR, mint pl. a te TV-den, de legalább a színekkel nem lesz gond.
Most ne ajánljuk már egy 4K / HDR-es TV esetén, bármilyen belépő szint is és akkor sem, ha szerinted túl kicsi a képátlója, hogy nézzen inkább FHD / SDR-t rajta...
-
Fandango
veterán
Én is azért szedek a virágboltból 4K HDR anyagot, annak ellenére, hogy csak FHD tévém van, mert szeretném majd cserélni a tévét 4K-ra. Tehát gondolván a jövőre, már előre készülök, illetve a monitorom az 4K.
És a 4K filmek hely igénye röhej, ahhoz képest amikor még nem volt HEVC kodek, és csak FHD anyagok voltak.Nem kell bluray, meg annak megfelelő lemezkép, mert teljesen felesleges számomra, képminőségben nem nyerek vele annyit (lényegében szinte semmit egyébként), mint amit méretben.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Fandango #28358 üzenetére
Hát, ha tényleg veszteség mentes UHD Remux-okról beszélsz, akkor azok bizony átlag (ahogy eddig észrevettem) jó 2x-esei méretben a FHD Remux-oknak (legalább). Szóval nem értem mitől lenne ez helytakarékosabb, mert épp az ellenkezője.
Én semmilyen reencode-ot és újratömörítést nem preferálok, mert hiába lehetnek köztük jobban sikerültek és amiken az anyag legtöbb részében alig venni észre minőség különbséget az érintetlen Remux-hoz képest, de mindig ott a hiba lehetősége és bizony sok jelenetnél be-be játszik valamilyen artifact, vagy kép anomália, ami az eredetiben még nem volt, vagy nem ilyen mértékben. FHD-ról beszélek persze és habár UHD esetén a pixelszám és az átlag nagyobb bitráta javíthat sok mindenen, de ezek ellen az újrakódolási hibák ellen nem fog. A leggyakrabban észrevehetőek pl. az erősebb banding és a "zúzott fekete" pixelesedése a sötétebb képrészleteken. IMO.
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #28357 üzenetére
Nem mondtam hogy ne nézzen rajta 4K anyagot, egyszerűen csak sokkal nagyobb képátló szükséges a 4K-hoz. A HDR-t még csak-csak kihasználhatja, de a panel attól még 8bites marad.
-
Fandango
veterán
válasz SunMount3r #28359 üzenetére
"Én semmilyen reencode-ot és újratömörítést nem preferálok" pontosan az ellentéte az én véleményem.
Teljesen feleslegesnek tartom a veszteségmentes remuxot. Főleg hogy a filmek nagy része egyszer nézős.
Ha valami olyan film van ami nagy durranás, azoknál a reencode-ra is nagyobb figyelmet fordítanak, de a "normál" releasek se rosszak ettől függetlenül. Én egy bizonyos külföldi oldalt preferálok, annak a minőségével teljesen elégedett vagyok.Joshi: minek kötözködsz feleslegesen?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Fandango #28361 üzenetére
Engem az eccernézős filmek esetén is zavarnak ezek a képhibák. A banding-tól falra tudnék mászni, sokszor olyan, mintha valami 16 színű raszter grafikába átnyomott videót néznék a 90 évekből egy C64-en. "Megtöri" a képi/látvány összhatását és kicsit ki is zökkent, főleg amikor amúgy az anyag nagy része meg még rendben is lenne. Röviden: Nem, mintha egy "ablakon át néznéd" a valós képet, hanem tudatosítja, hogy csak egy kijelzőt nézel, egy TV-t amin "hibásan" jelenik meg a "képi valóság".
Persze olyanokat, mint a pl. a Surda úgy nézem ahogy van, mert nincs jobb (pedig annak über gyenge és zajos képminősége van) és így is élvezem és megpróbálok nem foglalkozni ezekkel, mert amúgy úgy is tehetetlen vagyok. De ha van választásom és módom arra, hogy javítsak a helyzeten akkor egyértelmű, hogy azt választom...
Ja, hát tárhelyből meg sosem lehet elég, sajnos...
Szerk.: Jut is eszembe, nem is olyan rég linkelt itt, vagy a másik Topic-ban valaki egy külföldi Fórum-os képminőség összehasonlító tesztet MadVR-es HDR témában, amiben Vortex-es HDMI capture képek voltak. Ezt be tudná valaki linkelni megint? Én már nem találom...
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz SunMount3r #28365 üzenetére
Nézek már valami filmet, mert nem nagyon rémlik, hogy képi hibákat láttam volna a legutóbbi alkalmakkor, de külön figyelni fogom. Tömörítésből adódó pixelesedés tuti nem volt, banding az talán, de nem rémlik.
Sorozatoknál ott biztosan előfordulnak ilyen hibák, de ott se zavaróan rossz, de az megint nem egy film, mert ott a release gyorsasága és mérete sokszor mérvadóbb, mint a minőség, de nem mindig igaz ott se.
A HEVC kodek gyenge pontja mai napig a sötét jelenetek, ott érhetőek tetten ezek a hibák legfőképp, de ugye itt is a tömörítés mérete nagyban befolyásolja.
-
Formaster
addikt
Feldobnám itt is, mert a másik topik nem annyira látogatott.
Üdv, Urak. Nem emlékszem, hogy állítottam be, hogy a magyar tartalomjegyzéket hozza le a plex, havernél pedig nem tudom működésre bírni a dolgot. A plex magyar nyelven van, de az ügynöknél ugye nincs magyar régió.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
PC-t kötöttem össze egy Epson TW 9400 projektorral MPC +MadVr. Beállítottam mindent ahogy az összefoglalóban van. Egy dolgot állítottam be másképpen nem 60 Hz-re hanem egyből 23 Hz-re állítottam mert amikor a képet a PC-ről a projektorra áthúztam elment a kép mindenhol. Gondolom akkor váltja át a projektort 60-ról 23hz-re. Valami nem tetszik neki. Mindegy a lényeg, hogy 23 hz-en megy minden rendesen. YCbCr 4:2:2 -re állítottam és 12 bit színmélységre. Az helyezte hogy valamikor ki tudom választani a 10 bitet, akkor is projektor infóban azt írja 4:2:2 12 bit. Gondolom ez nem gond.
Szóval megy FHD, 4K, 4K HDR minden szépen kimegy a projektorra. Az összefoglaló 10 pontja alapján beállítottam mindent, a kábel is rendes és nem nagyobb 5 méternél.
Ezen kívül be kell még állítani valamit hogy legjobb képminőséget elérjem?
Másik kérdés meg mi a különbség a YCbCr 4:2:0, 4:2:2 és 4:4:4 között? Nem is tudom mit jelent valójában.
Korábban a 4:2:0 még ki tudtam választani már nem. Most csak 4:2:2 és 4:4:4 -et.Leírás szerint a következőket támogatja: "The colour depth the Epson now supports includes 4:4:4 in 8-bit, 4:2:2 in 8/10/12 bit, and 4:2:0 in 8/10/12 bit at 60Hz. In 24Hz it supports both 4:4:4 and 4:2:2 in 8/10/12 bit resolution."
[ Szerkesztve ]
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy fényképezőgépet,ami 4K videórögzítésre képes,csak sajnos nem tudom lejátszani a tv-n ,mert FullHD felbontású,és a belső lejátszó értelemszerűen nem támogatja a 4K-t......
viszont van egy Mediaplayerem(Mede8er600X3D),és sajnos az is csak a FullHD-t támogatja,tehát az is kilőve..............és hiába próbáltam a külső merevlemezre írt 4K videó file-okat a PS4PRO-ra rakni,az sem működik,mert azzal csak a konzol tárhelyét növelem,lejátszani nem tudja a fényképezőgéppel felvett 4K tartalmat.
A laptopomon megtudom nézni a 4K videókat,de az is csak FullHD kijelzős,és a matt kijelző miatt különbséget a fényképezőgéppel készített videók között nagyon nem veszek észre.............
Van bármilyen ötletetek ,javaslatotok,hogy milyen úton-módon tudnám kihasználni a fényképezőgép gép 4K videó rögzítési képességét,hogy a fent leírt eszközökön hogyan tudnám lejátszani,és a tv képernyőjén nézni?
Mert ugye így hiába is rögzítem 4K minőségben,sajnos nem tudom megnézniKöszi előre is!
-
bghistvan
senior tag
Mert a rögzítő eszköz FullHD felvevő képességei nem a legjobbak sajnos............a 4K viszont sokkal szebb.
A 4K-ban rögzített képek minősége is fényévekkel szebb,részletesebb a FullHD tv-n visszanézve,és ebből is gondolnám,hogy a a 4K videók is részletgazdagabbak lennének a FullHD tv-n.
Csak sajnos nem tudom min keresztül megjeleníteni eddig.......... -
CrushAder
lelkes újonc
Sziasztok, kb 2 hete olvasom a hozzászólásokat, hogy ne kérdezzek hülyeséget, de lehet, hogy sikerül:
Pontokba szedem az egyszerűség kedvéért:
1. max 400e Ft-ig szeretnék ár/érték arányban legjobb, 4K-t lehető legjobban kihasználó 65"-os TV-t vásárolni. Mi a véleményetek a Samsung QE65Q6FN-ről?
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/samsung/qe65q6fn-p410411511/#termek-leiras
2. Jelenleg ez az őskövület gépem van:
https://drive.google.com/open?id=1NvBSz2pwHllnF-rJAk28wTs6CQHJ_wwl
Jól gondolom, hogy szükséges lecserélnem a gépet, ha nem tudom megoldani, hogy a TV játsza le a 4K-s tartalmakat?
Ha igen, akkor ez a gép megfelelő? Nevezhető htpc-nek?
https://www.skynet-computer.hu/termek/skynet-extreme-i5-7400-1-extreme-i5-7400-14242222222222224223222
3. A cél az lenne, hogy ne kelljen számítógépet cserélnem, de ahhoz el kell juttatnom a számítógépről a filmet a TV-re. 50Mbit-es netem van, és a gyatra hálózatkiépítettség miatt nem kínál ennél nagyobbat egyik szolgáltató sem nálam, a Plex pedig ilyen net mellett nem megoldás.
Megoldás lehet, ha a T-Home-os router (https://www.telekom.hu/static-la/sw/file/zte-h368n-user-guide.pdf ) mellé veszek egy erősebb routert? (pl. https://edigital.hu/dual-band-router/tp-link-archer-c1200-ac1200-ketsavos-gigabites-wifi-router-p475470) Valamint a géphez veszek egy ilyet?
https://www.pcx.hu/approx-appusb1200mi-wifi-usb-3-0-1200m-570818
Köszönöm a segítséget előre is! -
CrushAder
lelkes újonc
Köszönöm a gyors választ PuMbA! Újabb kérdéseket szül amit írtál:
Az összefoglalóból: "A TV-kben található 100Mbit/s-os LAN sávszélessége több UHD film esetén nem elég, ezért egy ennél nagyobb sebességre képes WiFi kapcsolat szükséges."
A T-Home-os eszközöm elég ahhoz, hogy átvigye a jelet a TV-re? (T-home router)
Hülye kérdés, de az őskövület asztali gépem hogy adja vissza wifi-n a jelet a TV-nek, ha nem képes Wifi kapcsolatra?
Cserélnem kell gépet, vagy véleményed szerint nem szükséges?
Köszi! -
-
-
CrushAder
lelkes újonc
válasz Formaster #28380 üzenetére
SunMount3r, PuMbA, Formaster köszönöm a gyors válaszokat!
Az elhatározás megszületett, nem veszek (egyelőre) új számítógépet, és ezzel máris spóroltatok nekem 200e Ft-ot.
1. Veszek egy WiFi kártyát az asztali számítógépbe, és megnézem Flex-szel mit tud.
Router-TV távolság 30cm, Router számítógép távolság 5, számítógép-tv távolság légvonalban 5M, de az összekötéshez használt kábel a szoba másik sarkán keresztül jut el a TV-be, így a távolság 16M, tehát 20m-es HDMI kábelt használok.
2. Ha akad a lejátszás, akkor először veszek egy 5GHz-et, azaz ac szabványt tudó routert.
3. Ha még ekkor is szaggat a lejátszás, akkor összekötöm a nemrég vett 20m-es HDMI kábellel ami igen nagy biztonsággal nem tudja rendesen átvinni ilyen távolságra a jelet.
Kérdésem, hogy ha HDMI kábellel kötöm össze, akkor hogy tudom úgy beállítani az adott videót, hogy a TV játsza le, és ne a régi számítógép próbálkozzon a lehetetlennel?
4. Ha ezek után is akad, akkor a TV-ben lévő 100Mbites lan vezérlő a kevés, tehát htpc-ről kell a videót lejátszani, tehát veszek egy új gépet. -
PuMbA
titán
válasz CrushAder #28381 üzenetére
"1. Veszek egy WiFi kártyát az asztali számítógépbe, és megnézem Flex-szel mit tud."
Minek? Kösd össze kábellel a géped és a routert és kész vagy
"Kérdésem, hogy ha HDMI kábellel kötöm össze, akkor hogy tudom úgy beállítani az adott videót, hogy a TV játsza le, és ne a régi számítógép próbálkozzon a lehetetlennel?"
Úgy sehogy, a HDMI kábel speciálisan csak dekódolt kép és kódolt / dekódolt hangtovábbításra van kitalálva
"4. Ha ezek után is akad, akkor a TV-ben lévő 100Mbites lan vezérlő a kevés, tehát htpc-ről kell a videót lejátszani, tehát veszek egy új gépet."
De a TV-ben lévő Wifi sosem kevés...
[ Szerkesztve ]
-
CrushAder
lelkes újonc
Wow. Mondtam én, hogy fogok még marhaságot kérdezni. Köszi a türelmet!
A router eleve össze van kötve a számítógéppel.Tehát a jel a router-ig biztos, hogy rendben átmegy.
A router WiFi-n biztos, hogy rendben átadja a jelet a TV-nek, ha 5GHz-et, azaz ac szabványt tudja. Szerintem nem tudja a router specifikációja alapján, tehát le kell cserélnem.
A csere után a router biztos, hogy átadja rendben a jelet a TV-nek, mert "a TV-ben lévő Wifi sosem kevés".
Azt hiszem megérkeztem. Köszönöm szépen! -
PuMbA
titán
válasz CrushAder #28384 üzenetére
"Szerintem nem tudja a router specifikációja alapján, tehát le kell cserélnem."
Igen, de ha meg tudod oldani egyszerűen, akkor először szerintem kösd össze a TV-t és a router hálózati kábellel és már mehet is a Plex vagy próbáld meg a mostani wifi-vel, ahogy éppen be van állítva és a TV-vel rácsatlakozol Ha ez nem jó, akkor mehet a vásárlás meg az 5Ghz ac Wifi.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
Sziasztok!Igaz csak FHD téma a kérdés,de MadVR használattal,és itt vannak a MadVR guruk..Adott az aláírásomban szereplő,régiecske konfig,csak 1920x1080p FHD .mkv-k
és néha BD ISOK nézéséhez.Több éve MPCHC+MadVR kombót használok,kifogástalan,szépen kireszelgetve,amit még bír a gépem.Minden rendben,
nincs belepiszkálgatva,legujjabb hivatalos MadVR,legujjabb MPCHC x64.A Radeon Adrenalin 19.4.1-ét használtam mióta kijött,minden
probléma nélkül,napi szinten.TV PC módban HDMI-vel a géphez.Ma egyik pillanatról a másikra többször,több forrásnál becrashelt az egész,
a MPCHC,és a MadVR is hibakódot írt ki, hol zöld, hol szürke a full képernyő,hang is beakadva,kurzor befagy,halál.Egy órával azelőtt,mikor
ezek történtek,probléma nélkül néztem mást,semmi baj nem volt.Víruskeresés negatív,újratettem a MadVR-t,MPCHC-t,ugyanúgy csinálta.
Lefrissítettem a nyüves Adrenaline drivert a 19.4.3-ra, "MadVR restore default settings",most 30perce jól megy kopp-kopp-kopp.
Mi a frász lehetett??Ha becrashel a MadVR alapbeállitásaira is,kipróbálom EVR custom-mal.A kék(szürke,zöld)halál után talán "madVR ax"
hibamodult írt ki a Winfos,azt hiszem.A Radeon driver szemétkedhetett(előtte másfél hónapja hibátlan volt),a MadVR, vagy döglődhet a VGA-m??ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
válasz Formaster #28387 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!Az mi?Valami GPU benchmark?
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
R3nts
senior tag
válasz Formaster #28387 üzenetére
Na, "ultra"-n megnyikkant,ugyanúgy,mint a hardveresgyorsítású filmeknél... Milyen VGA-t ajánlanála HD 7770-es Radeon helyett, ha csak FULL HD-filmezéshez kéne?És a kadenciahelyesség miatt a filmek talán jobban szeretik az AMD kártyáit,NVidia-t hanyagolnám.Nem baj,ha erősebb kicsit a HD7770-esnél, de 8GB DDR2 RAM-os 2 magos Intel CPU-s (Core2Duo E7600 )gépbe jó legyen Win 7 x64 alá?? Köszönöm előre is!
ASROCK B450PRO4,CorsairVengeance 3200MHz LPX2X8GB,RYZEN5 2600,WD S500G1B0C NVMe SSD+AXAGON CLR-M2,SapphireRadeon RX570/4GB Nitro+OC,FSP Hexa85+450W,ZalmanZ1NeoBlack,Alpenföhn BN BlackRGB,W10Pro/x64, Xiaomi Redmi Note 9Pro 6/128
-
Formaster
addikt
Én AMD-ben nem tudok igazán tanácsolni. Egy 1050/1050ti szerintem boldogan elvinné, nekem nvidia vonalon sem volt gondom a kadenciával. Pont a driverek miatt nem szeretem az atit, illetve nálam a g-sync is fontos ficsőr. De biztosan ajánl majd valaki AMD-t, vagy itt vagy a milyen vga-t vegyek topikban.
-
R3nts
senior tag
Köszönöm, Neked is! Akkor a 30k körüli árat megéri újan az RX550 2GB? Csak azt szeretném, hogy "gyengébb" beállítások ne kelljenek FHD tartalmakhoz neki a MadVR-ben mint a 7770-esnek,amiket belövögettem ehhez a konfighoz. És hogy teljesen kompatibilis legyen ehhez a konfighoz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Használtan egy jó állapotú inkább megéri vagy RX460-ak is ilyen árban vannak, ami még 1,5x erősebb, a kompatibilitás viszont csak 90%-ban lehet jó, hiszen a VGA teljesen új, az alaplapod viszont nagyon régi és a BIOS-tól függ, hogy éppen jól kezel-e egy ilyen új VGA-t. Egy idő után már úgy sem tudod tovább húzni ezzel a régi alappal, maximum 2 év még, mert a Windows 7 összes támogatása 6 hónap múlva leáll.
[ Szerkesztve ]
-
R3nts
senior tag
-
R3nts
senior tag
válasz Fandango #28399 üzenetére
Igen,erre gondoltam én is,utosó lehetőségként A gép RAM-jai rendben vannak,a GPU RAM teszt hiba nélküli,a Heaven Benchmark-on alapból elhasal a GPU,kékhalállal...A restore default settingsen kívül bármilyen VGA driverrel,bármilyen MadVR beállitással elszáll... Meghótt... PCIE 3.0 van a P5QL Pro deszkán,ja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- alza vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Napelem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest