Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) Hunork


Hunork
veterán

Üdv Urak!

Szomszédom problémáját vetem fel.
Internet: DIGI100, a tévé egy Sony, ami nincs a támogatottak között (lásd HBO honlapja) A szolgáltatást Opera böngészővel használja. Nálam már ezek mind maga a választ sejtetik.
Tehát a problémája az, hogy napközben hétköznap, illetve késő este elérhető a szolgáltatás, és néz is filmeket, de a 16-23 óra között időtartamban nem működik.
Amit javasoltam neki: gyorsabb internet, erősebb router.
Kérdésem, hogy én jól látom-e, vagy sem?

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#1402) #22718208 válasza Hunork (#1401) üzenetére


#22718208
törölt tag

Most akkor a tv-n nézi böngészőben?
Mit jelent pontosan a nem működik? Mi a pontos hiba?

Az a baj ha ez nem támogatott , akkor a hbo-nál sem lehet panaszt tenni. Fura ,hogy időszakosan rendben van.

Amikor nem megy ,akkor kéne megnézni ,hogy mennyi sávszél jut a cuccnak és mennyi a ping idő.

20-30 megabittel és 18-20ms ping-el, egyébként vígan menni kell a szolgáltatásnak.

[ Szerkesztve ]

(#1403) Hunork válasza #22718208 (#1402) üzenetére


Hunork
veterán

Bocs, lehet nem jól fogalmaztam, nekem nincs okos tévém. :N
Tehát Sony okostévé, ezen Opera böngésző van, azon nézi. Napközben állítólag megy, a filmek betöltődnek. Este maga a HBO GO oldal bejön, de a filmek már nem, csak homokóra. Egy 7 éves 56/mbps router van az előszobában, nagyon gyenge.

"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut

(#1405) #22718208 válasza Hunork (#1403) üzenetére


#22718208
törölt tag

Ha wifin van ,akkor az kuka. Ha lan-lan az meg biztos ,hogy elég mert 100megabites minden bizonnyal a lan portja.

(#1406) BornToBePuli válasza Hunork (#1403) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Szia!

Szerintem az ilyen TV-be, PS-be tákolt böngészőket el kell felejteni "hbogozásra".

Read only felhasználó

(#1407) LouiS22 válasza BornToBePuli (#1406) üzenetére


LouiS22
veterán

De látod, hogy nem. A magyar ember mindig kiskaput keres és mindig okosabb a szolgáltatónál. Utána meg jön ide sírni :D

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1408) #22718208 válasza LouiS22 (#1407) üzenetére


#22718208
törölt tag

Én ezt másként látom.

Nem akar torrentezni, fizet érte ,hogy legálisan tartalmat fogyasszon, de nem tudja megtenni, mert a készüléke nem támogatott és csak ehhez keresi a kiskaput. Szóval ne szóljunk már le senkit azért ,mert legálisan próbál filmet nézni!
Attól ,hogy ő nem támogatott készüléken nézi , a szolgáltatót semmilyen anyagi kár nem éri!

[ Szerkesztve ]

(#1409) tuki2200 válasza #22718208 (#1408) üzenetére


tuki2200
senior tag

Hagyjuk mar, 2018 van, evek ota szinte csak smart TV-ket lehet kapni, mar a 80ezres belepo kategoriaban is vannak alkalmazasos TV-k, de "nem kell minek, az hulyeseg" alapon szerencsetlenkednek itt sokan ilyen fos kinai boxokkal meg egyebekkel, persze nem mukodik megfeleloen es szidjak hetrol hetre, hogy milyen szar a szolgaltatas mert nekik nem jo... TV-s bongeszon HBO Go-t nezni Jezus Isten...

(#1410) Kiskutya válasza tuki2200 (#1409) üzenetére


Kiskutya
veterán

Akkor lg tv-n próbálj már meg nem szolgáltatós előfizetést nézni! :)

hmm...

(#1411) Exian válasza tuki2200 (#1409) üzenetére


Exian
őstag

"TV-s bongeszon HBO Go-t nezni Jezus Isten..."

Ezzel egyet értek. Akkor már tényleg egy kis PC, és akkor teljesértékűen lehet használni (és ráadásul bármi másra is használható), mert most már több hetes ismét PC-s használat után azt mondom, azzal teljesen hibátlan. Kisimultak a ráncaim, naponta nézzük (mindenféle napszakban), de semmilyen gond nem volt gyakorlatilag egyszer sem.

Azon agyalok már csak, hogy kellene építenem egy egyedi picike házat, amibe beleférne a gép és akkor helyet sem foglalna. Most normál méretű házban van, bár szépen beépítve a TV szekrénybe, de lehetne kisebb is.

De ha már szóba került a Smart TV dolog: a Samsung Smart TV-ken mennyire megy jól? Minőség maximális, amit ad a szolgáltató (és amit én eddig egyedül PC-n a saját webes felületükön tudtam csak kicsikarni) és nincs semmi gond vele?

Mert tervben van, hogy lecseréljük a jelenlegi TV-t és alapvetően maradnék a Samsungnál. Egy 32"-os FHD Samsung van most csak, Smart funkció nélkül. És bár van projektor (amivel 2.5 méter képátlóval mozizunk... :) ), de sokszor elég lenne egy nagyobb TV is, nem mindig van normálisan lehetőség projektorral nézni. Egy 50" körüli TV már elég lenne. Szóval, Smart Samsungokkal jól szokott menni? Ha hozza azt a minőséget, amit PC-vel, akkor használnám azzal.

De jöhet más márka ajánlás is, amivel tutira jól megy.

Az előfizetés szolgáltatós, látom ez is gond pl. az LG-nél?!?! Mármint, ha nem az lenne.

[ Szerkesztve ]

(#1412) Kiskutya válasza Exian (#1411) üzenetére


Kiskutya
veterán

A szolgáltatós előfizetés jó lenne az lg tv-ken is. Egyébként teljesen jó ugyan olyan mint a böngészős. Én most a ps4 appon használom azon is jó csak ha már benne van a tv-ben is a lehetőség inkább használnám azt így nem kellene a ps4-et is kapcsolgatni. Talán valamikor frissül az lg tv hbo app és jó lesz.

hmm...

(#1413) chaosmonger válasza tuki2200 (#1409) üzenetére


chaosmonger
tag

Te most miről beszélsz? Smart tv-je van, különben nem lenne rajta böngésző. Csak épp nem Samsung, hanem Sony.

(#1414) chaosmonger válasza Exian (#1411) üzenetére


chaosmonger
tag

Samsung tv-n teljesen jól megy közvetlen előfizetéssel is. Viszont azt érdekesnek tartom, és nem tudom mi az oka, hogy a tv-knél a specifikációban nem tüntetik fel, hogy milyen processzor és mennyi memória szolgálja ki a smart funkciókat.
Nekem 2 Samsungom van, egy kb 3 éves 3d és egy 1 éves UHD, megy mind a kettőn HD-ban, de a régin azért kb. 2x annyi ideig tart míg elindul, és az újon az egész működése, menükezelése sokkal fluidabb. Szóval Samsung és Samsung között is van különbség, de mivel ezeket az adatokat valamiért nem nagyon lehet megtalálni, ezért annyi marad az embernek, hogy az újabb és drágább->valószínűleg jobb :)

(#1415) Exian válasza chaosmonger (#1414) üzenetére


Exian
őstag

Köszi az infót.

Most jut eszembe, anyáméknak Smart-os Samsungjuk van, majd kipróbálom náluk, hogy lássam, hogyan megy. Nekünk is volt ugyan olyan TV-nk, csak eladtuk, mert az még csak sima HD volt, a FullHD fontosabb szempont lett, mivel monitorként is használjuk a TV-t és 1920x1080-on azért minden jobb, amikor PC van rákötve.

(#1416) azbest válasza Hunork (#1403) üzenetére


azbest
félisten

Ha az a sony androidtv platformot használ, akkor az egyben chromecastként is tud működni, tehát a hivatalosan támogatott módon is képes lehet használni.

Viszont a 7 éves gagyi wifi router nem csoda, ha nem tudja kihasználni a 100 megás netet. Ha társasház, akkor minden szomszéd szintén aktívan forgalmaz a 2.4es wifi sávban. Esetleg azzal is tetézve a problémát hogy az összes szomszéd ugyanazt a csatrnát használja, mint a helyi router.

Szóval, akár egy telefonos wifi analizáló programmal megnézni, hogy van-e olyan csatorna, ami kevésbé terhelt a szomszédok által és arra átváltani a sajátot. Akár venni egy tisztességesebb fajtát, ma már 5GHz-esek is egész olcsón előfordulnak. Persze, ha több falon át kell a tévének wifin lógnia, akkor ez is szívás.
Ha van a tévén lan port is, de nem megoldható a kábelezés, akkor esetleg valamelyik olcsóbb elektromos vezetéken át való kapcsolatos megoldást is meg lehet próbálni.
Hasraütésre, például [link]
Egyiket bedugni a router mellett, a másikat a tévé mellett és 100 megabit valószínűleg simán átmegy rajta, de legalábbis gyorsabb lesz, mint a wifi. A tévé mellett lesz egy lan kimenet ezzel.

[ Szerkesztve ]

(#1417) LouiS22 válasza #22718208 (#1408) üzenetére


LouiS22
veterán

Baromira nem leszóltam, csak mondom. BTW az említett eszközre egy Leia telepítése és az HBO Go addon használatával tökéletesen működik az HBO Go.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1418) #22718208 válasza chaosmonger (#1414) üzenetére


#22718208
törölt tag

Nekem 5 -ös samu van és 2-3 film indítás után szétfagy a tv. Ki-be kapcsolás után tudok ismét 2-3 filmet indítani. Viszon 7-es szérián megy mint villám hiba nélkül.

Cc2 meg forgalmas időszakban rendeltlenkedik(válltogatja a minőséget le-fel). Pedig ugyanazt a netet ugyanazzal a pinggel megkapja ilyenkor is. Már kiderült ,hogy egy hozzá való lan adapter megoldaná ezt is. Szóval vannak itt még nagy bajok az optimalizációval rendesen.
Mellesleg ezt a nyomorult telibe fehér felirat hibát sem képesek orvosolni.

Az egyetlen dolog ami pozitívan érintette mostanában a szolgáltatást az az árcsökkentés volt.

(#1419) drpele válasza azbest (#1416) üzenetére


drpele
senior tag

Az 5 GHz-es WiFi nálam pl. semmilyen előrelépést nem hozott (Chromecast 2-vel) HBO Go tekintetében, ugyanúgy random visszaesett a minőség (volt, hogy egy egész filmet sikerült végignézni, de volt, hogy az első 5 perc után feladtuk). Nyilván nem általános probléma, de azóta az HBO-val kapcsolatban kicsit "félek" a WiFi-től (hiába volt jó a válaszidő (átlag 2ms), s a sávszél is (100Mbps)).

Hogy LAN-on keresztül ezek a problémák miért nem jelentkeznek az HBO-nál, azt ép ésszel fel sem bírom fogni...

[ Szerkesztve ]

"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

(#1420) tuki2200 válasza Exian (#1411) üzenetére


tuki2200
senior tag

Van a hazban 4db 65"-os UHD samsung es 2db 43"-as fullHD IPS LG TV, mindegyiken tokeletesen fut, soha nem volt akadas vagy problema.. Samsungnal arra kell figyelni, hogy 6400-as vagy nagyobb legyen a szama, mert az alatt belepo kategoria, nem erdemes ra penzt kiadni.. LG-nel nekem ugy van, hogy UPC HBO elofizeteshez kapom a Go-t, megy vajsiman azokon is mindig, csak a kezelofelulet (szerintem) egy kicsit kenyelmetlenebb mint a samsungnal

[ Szerkesztve ]

(#1421) Exian válasza tuki2200 (#1420) üzenetére


Exian
őstag

Köszi. Egy 7000 akárhányas számút néztem ki. Te jó ég, mit csináltok ennyi TV-vel? :D

(#1422) tuki2200 válasza Exian (#1421) üzenetére


tuki2200
senior tag

1nappali, 3 hálo, 1pince, 1 kert :DDD

(#1423) Pubilol


Pubilol
tag

Sziasztok! Nemrég vettem egy Samsung UE55NU8052 tv-t, és a hbo go alkalmazás rajta állandóan kidobál, átlagosan 10 percenként. Totál kilép az appból, és legtöbbször azt is elfelejti mit néztem, és hoo tartottam benne. Ez ismert hiba? Mit tudnék ez ellen tenni? Köszönöm a segítséget!

(#1424) Kiskutya válasza Pubilol (#1423) üzenetére


Kiskutya
veterán

Nincs rá frissítés?

hmm...

(#1425) Exian válasza Pubilol (#1423) üzenetére


Exian
őstag

Na, pont ilyesmi TV-t terveztünk venni. Nagyon meggondolom én ezt még, mármint TV vétel mindenképp lesz, de hogy én nem fogok vacakolni ezzel, hanem marad a PC rákötve, az tuti...

Más is írhatna tapasztalatot, hogy az ilyesmi Samsung TV-kkel milyen szokott lenni?!

(#1426) body007 válasza BornToBePuli (#1397) üzenetére


body007
addikt

Ott tényleg megy :R (mondjuk nem szeressem, de mindegy)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#1427) Kiskutya


Kiskutya
veterán

Tegnap pont azért nem néztem mert lusta voltam a ps4et is bekapcsolni. Pedig a tvben is van app csak lg és nem megy csak szolgáltatós.....

hmm...

(#1428) erahurka válasza Kiskutya (#1427) üzenetére


erahurka
félisten

A Telenor erre mondjuk jó alternatíva lenne, ha nem lenne 1000 forinttal drágább a közvetlen előfizetésnél.

(#1429) Kiskutya válasza erahurka (#1428) üzenetére


Kiskutya
veterán

Igen. Tényleg gáz, van egy tök jó tv minden ok vele. Este sötétben félkómásan néznek valamit mert máshol nem megy semmi érdekes. Ezért keljek fel kapcsolják pst lépjek be a menübe meg van azért egy kis alspzaj is pluszba.... Inkább el se kezdem, pedig csak egy gombnyomás lenne a tvn ha működne...

[ Szerkesztve ]

hmm...

(#1430) tuki2200 válasza Pubilol (#1423) üzenetére


tuki2200
senior tag

Nem probaltok 2-nel tobb eszkozon nezni egyszerre?

(#1431) erahurka válasza Kiskutya (#1429) üzenetére


erahurka
félisten

És már lassan egy éve kinn van a közvetlen előfizetés lehetősége, de még mindig nem voltak képesek megoldani hogy minden platformon támogassa az app. Ezzel szemben a kb. 6 éves, belépő kategóriás, még Netcast rendszerű LG tévémre felpakoltam a Netflixet és megy mint az álom. :C

(#1432) szabog74 válasza erahurka (#1431) üzenetére


szabog74
aktív tag

... és akkor még a képminőségüket nem is hasonlítottuk össze. :(((

(#1433) Alex91


Alex91
félisten

Apple TV-n Apple frimware-t frissitett, megy a felirat!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1434) Tomeeka28 válasza Alex91 (#1433) üzenetére


Tomeeka28
aktív tag

Nálam úgy néz ki megjavult.

HTC 8X / Lumia 1020 / Lumia 930 / HTC One M8 / Lumia 950 / iPhone 6 / LG G4 / iPhone 7 / MacBook Air / iPhone Xs Silver / iPhone Xs Space Gray / iPhone 13 Mini

(#1435) Pubilol válasza Exian (#1425) üzenetére


Pubilol
tag

Maga a tv remek! A kép minősége, a rendszer sebessége, még a pár gombos távirányító is rendben van, pedig tartottam tőle, hogy használhatatlan lesz. Netflix is megy hiba nélkül, csak a HBO Go kínlódik...

(#1436) Wasquez


Wasquez
senior tag

Nekem az tetszik nagyon, hogy a film végén szuperül meg van az oldva, ahogyan a felirat közben az utolsó lényeges mondatokat, poént levágják!
Nem értem, hogy ez senkinek nem tűnik fel, nem tesztelték le a szolgáltatást?
Miért nem javítják már ki ezt!?
Tragédia a play gomb működése is!
Miért nem néznek meg egy jó médialejátszót, hogy ennek, hogyan kellene működnie?

PC

(#1437) erahurka válasza Wasquez (#1436) üzenetére


erahurka
félisten

Miről beszélsz? Minden filmnek és sorozatnak ott stáblistája szal nincs levágás.

(#1438) #22718208 válasza Wasquez (#1436) üzenetére


#22718208
törölt tag

Nekem eddig minden film koppra végig ment.

Ha ilyen hiba van írni kell nekik és javítják.

(#1439) Wasquez válasza erahurka (#1437) üzenetére


Wasquez
senior tag

Sorozatnál, a felirat vége előtt átugrik a következő részre.

PC

(#1440) erahurka válasza Wasquez (#1439) üzenetére


erahurka
félisten

Nekem kiírja hogy akarom-e hogy ugorjon. Webes felületen. De a feliratokat minek nézed végig?

(#1441) body007 válasza erahurka (#1440) üzenetére


body007
addikt

Pár sorozat végén (a stáblista után) van egy csattanó, gondolom azt hiányolja ;)

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

(#1442) TomBond válasza Pubilol (#1435) üzenetére


TomBond
aktív tag

Sajnos nálam is ugyanez a probléma. Samsung NU7122
:O

Enermax 850w; ASUS PRIME H770-PLUS; Intel i5-13600K; 64GB RAM; ASUS RX 6750XT 12GB; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx; Win11 Pro x64

(#1443) Zeki


Zeki
nagyúr

Na a hétvégén komolyabban nyomtuk az androidos Sony tv-n a HBO GO-t. Persze trükkösen megy, de megy.
720p, ám vasárnap este már túl sokan nyomulhattak, mert sokszor leállt Bezzeg hétfőn délelőtt simán megnéztem egy filmet.

(#1444) #22718208 válasza Zeki (#1443) üzenetére


#22718208
törölt tag

Wifin használtad?

Nekem hétvégente wifin szarakodik a cc2. Pc és samu tv app kábeles csatlakozással megy szépen.

(#1445) Zeki válasza #22718208 (#1444) üzenetére


Zeki
nagyúr

Wifi, de 5Ghz-es. Az itt egyedül van.

(#1446) erahurka


erahurka
félisten

Nálam most böngészőben nagyon szarul megy. Egyszer már 12 perc után megakadt a film, Edge-ben is elindítottam és úgy tűnik jó lett, azóta viszont a hang akadozik. Tegnap is beaktad a film amit néztem. Nincs ennek így értelme, ez 1500 forintot sem ér meg ebben a formában :(

[ Szerkesztve ]

(#1447) Zeki válasza erahurka (#1446) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ma este fél 9 után már használhatatlanul akadt a HBO GO. :(
Még jó hogy a próba hónap során kiderült, ezért nem fogok fizetni. Idegesítőbb mint a sok reklám a kereskedelmi tv-kben.

(#1448) szabog74 válasza Zeki (#1447) üzenetére


szabog74
aktív tag

Nálam is használhatalan esténként...

(#1449) erahurka válasza szabog74 (#1448) üzenetére


erahurka
félisten

Nagyon rossz az HBO hozzáállása ehhez az egészhez. Rövid távon akarnak minél több pénzt kiszedni belőle. A helyett hogy megpróbálták volna kijavítani a hibákat, csinálni egy jó Android appot, rendbe rakni a tévés appokat közvetlen előfizetéshez, inkább engedtek 500 forintot. Vicc kategória. Közben a Netflix app úgy fut a 6 éves tévémen mint az álom, és az sem 10/10-es szolgáltatás de legalább nincsenek alapvető problémák.

(#1450) szabog74 válasza erahurka (#1449) üzenetére


szabog74
aktív tag

Lg B7-en nézem a netflixet, ami DV-ben van elképesztő szép. Lassan kipróbálom prime videot is. Hbo go nekem nagy csalódás.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.