Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1201) scaurus


scaurus
újonc

Én is leírom a "sirámomat".

Androidos Sony tévé.
Nincs rá HBO GO app.
Akár mobilról wifin, akár PC-ről lan-on ("dróton") küldöm át a (chrome)cast funkcióval a tévére, a tévén akadozik a kép és időnként úgy "ugrik" mintha a képarány változna 1-2 pillanatra.

A mobilon, PC-én nem produkálja ezeket a hibajelenségeket, csak a tévére átküldve.
Más alkalmazásnál nem tapasztalok ilyet.

Kiderült már, hogy egyes androidos eszközökre miért nincs gyári alkalmazás?

"morci mellszobor koma" (Raynes)

(#1202) drpele válasza scaurus (#1201) üzenetére


drpele
senior tag

Próbálj meg váltani a Chromecast-en 50Hz-re.

[ Szerkesztve ]

"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein

(#1203) scaurus válasza drpele (#1202) üzenetére


scaurus
újonc

Kösz a tippet.

Csak a gond az, hogy nem dedikált Chromecast eszközre ("device") küldöm a jelet, hanem a mobil telefon HBO GO appjában választom ki a "küldés" opciót és közvetlenül megy a jel tévére.
(Mindig is gyűlöltem, amikor hasonló termékek és szolgáltatások ugyanazt a nevet kapják és sokszor a google leírásokból sem egyértelmű, hogy most az önálló eszközről vagy az androidos app-okban lévő szolgáltatásra vonatkozik.)
Persze, attól akár a telefon, akár a tévé lehet chromecast device.

Azt már csak megjegyzem, hogy a linkelt oldalt megnéztem, az androidos telefonomon nincs is "színes ház szimbólummal" jelölt Google Home app.
A google fiókom beállítás dzsungelében pedig nem találtam meg az eszközök (device) opciót.
No sebaj.
HBO GO-ra legalább nem költünk.
Marad a Netflix.

"morci mellszobor koma" (Raynes)

(#1204) azbest válasza scaurus (#1201) üzenetére


azbest
félisten

"Kiderült már, hogy egyes androidos eszközökre miért nincs gyári alkalmazás?"

az androidtv nem ugyanaz a platform, mint a telefonos/tabletes android. Külön, tévére optimalizált felület és működés kell hozzá. Korábban kiszivárgott egy igazi tévés app, de már nem használható. Egyszer talán hivatalosan is kijön, jó lenne, mert szerintem egészen jól passzolt a tévés felüelthez.

(#1203) scaurus
nem tudom, hogy az egybe épített eszközöknél lehet-e képfrissítést állítani. A miboxon a beállításoknál van képernyőre vonatkozó rész, ott lehet felbontást és frissítést állítani.

Néha egyébként én is láttam hogy két oldalt megjelent kis szürke rész a kép mellett, de általában ugyanakkor a minőség is leromlott. Szóval lehet valamelyik alacsonyabb sávszélességű változatban nem pontos a képarány. De például a teljesen sötét képernyőknél, amikor csak a hbo logo látszik, akkor is lemegy a minőség kicsitre, film kezdésekkor előfordul ilyen pár másodpercre.

[ Szerkesztve ]

(#1205) scaurus válasza azbest (#1204) üzenetére


scaurus
újonc

Értem én, hogy más a tévé és más a mobileszköz.

Ugyanakkor, más szolgáltatónak sikerült megalkotnia (pl. Netflix, Amazon).
Az HBO-nak meg nem.

Mondom, enyhe csalódás oszt' ennyi.
Nem történt tragédia, van mit nézni a HBO nélkül is.

"morci mellszobor koma" (Raynes)

(#1206) azbest válasza scaurus (#1205) üzenetére


azbest
félisten

Netflix tényleg mindenre van, legfeljebb az elérhető minőségi szintben nagyon válogatós. (hd esetén csak megfelelő drm, 4k esetén pedig már kakas áldozás)

Az amazon sajnos csak sony tévére és shieldre van. De remélhetőleg hamarosan kiterjesztik a hivatalos támogatást más androidtv eszközre is, nem hivatalosan már a miboxon is megy. Nameg elvileg ígérték a chromecast támogatást is.

Hát a hbo, főleg európában elég lassan alakul. A telefonos és webes részt már megújították, a chromecastost is. A tévés várat magára.

Most nézegettem az amazon firetv platformot is egy stickkel. Hát úgy tűnik hivatalosan ott sem elérhető az európai hbo go. Nyugati országokban talán az amazon előfizetéshez lehet kapcsolni hbo csatornát és az amazonon keresztül érhető el tartalom. De a kiválasztott országokban megy csak. Most szembesültem vele, hogy a többi amazon videós országban a stick basic (nem hangvezérlős) változata támogatott, szóval a német stickemmel még az amazonosakat sem érem el - csak sideload-olt play store-os appból mennek. A hangvezérlős távirányítós pedig nem kapcsolható át basic módba. De a kodi sideload-dal azon is megy és a az addonok is.

[ Szerkesztve ]

(#1207) scaurus válasza azbest (#1206) üzenetére


scaurus
újonc

Kösz az infókat.

Azon meglepődtem, hogy Amazon app se általánosan elterjedt az okostévéken.

[ Szerkesztve ]

"morci mellszobor koma" (Raynes)

(#1208) azbest válasza scaurus (#1207) üzenetére


azbest
félisten

az amazon és a google acsarkodott egymással. Most nem tudom, hogy ki ütött először és ki sértett meg előbb használati feltételeket, de kb ezek jutnak eszembe:

Amazon nem fizette a 30%-ot az előfizetős taratalom után a play storeos appok kapcsán. Felhasználta a youtube-ot a saját app store-jában, saját appot kiadva rá, de reklámmentesen. Szóval inkább durci lett és levette mindenhonnan az tévés appjait a google ökoszisztámából. A készülékgyártók nem a storeból, hanem a készülék firmware-jével együtt kapták az amazon appot, így kikerülve a rendszert (sony, shield, talán pár phillips meg még ki tudja mi). Az acsarkodás részeként az amazon webshopból levették a google termékeket: chromecastot. A telefonos prime videó app nem támogatta a castot. De még az internetes fórumokból is töröltették a készülékről kimentett apk-kat.

Most tavasszal jött hírbe, hogy talán belátják, hogy az acsarkodás mindenkinek csak kárt okoz és a felhasználókat szivatják vele. Így visszakerült a prime video for androidtv és az amazon store-ban is kapni megint google cuccokat. Szóval nem technikai, hanem jogi acsarkodás és pénz kérdés miatt volt az egész.

A hbo esetén az európai régió úgy tűnik teljesen elkülönül az amcsi és más régiót tartalmazó egységtől. Külön appjuk és szolgáltatásuk van, amennyire látszik. Ezért vannak mindig kicsit lemaradva.

(#1209) Crytek


Crytek
veterán

PC-n szoktam nézni a HBO GO-t. (Telenor előfizetésbe vettem)
Minden filmnél sorozatnál ott van hogy lejátszólistához hozzáadás.. De pc-n ezt a listát sehol nem találom. Hol van ,hol lehet előhozni?

Next PC Upgrade: 2022

(#1210) cigam válasza Crytek (#1209) üzenetére


cigam
félisten

A főoldal azzal kezdi a filmek listázását. A felső nagy fotós kiemelt ajánlatok, és az Újdonságok között.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1211) #22718208


#22718208
törölt tag

Ma reggel jósz@r volt a szolgáltatás minősége! Egy sorozat rész alatt kb. 20 x ugrált le-fel a minőség.
Pedig itthon minden ugyanaz, net , ping ,cc2 eszköz.

+Felirat árnyékolással hónapok óta csak hitegetnek.(talán már pc-n van)

Xbox one támogatásról halovány finguk sincs.

Ezek visszafelé fejlődnek??

[ Szerkesztve ]

(#1212) cipofuzo87


cipofuzo87
tag

Milyen tévére dugható, HDMI sticket ajánlanátok, amivel megoldható az HBO GO és Netflix?

Az is jó, ha Androidos vagy Android TV-s, és megy rajta az HBO GO app, de az is jó, ha böngészőt tud futtatni, ami FullHD-ben ki tudja tolni a képet direktben. Olyan kell, amit vendégek is tudnak könnyen kezelni.

Olyat nem szeretnék, amihez külön telefon vagy laptop kell, hogy Chromecastben vezérelje a HDMI sticket.

[ Szerkesztve ]

(#1213) xviktorx válasza cipofuzo87 (#1212) üzenetére


xviktorx
tag

Xiaomi box.18900 az eustocknál.

(#1214) azbest válasza cipofuzo87 (#1212) üzenetére


azbest
félisten

Hivatalosan csak a chromecast megy, vagy androidtv chromecast módja. 720p minőséget ad.

A telefonos appot fel lehet kézzel tenni androidtévés eszközre, de csak 480p minőséget ad. A nem igazi androidtv rendszerű boxok, amin olyan tabletes android van, amire feltettek valami tévés felületet, az a telefonos appot telepíti, tehát abban is csak 480p van. Legalábbis még nem láttunk élő embert, aki látott volna jobb képet vele. Távirányító helyett egér kell hozzá.

Hivatalos androditv app még nem jött ki. Egy időben körbejárt egy kiszivárgott, neten talált változat, de sajnos az már nem működik. Mostanság a legtűrhetőbb alternatíva a kodi 18 alfa verzió + nem hivatalos addon hozzá, azzal 720p adást lehet nézni a saját előfizetéssel belépve. Aztán remélhetőleg nem tiltják le, mert én sem szeretek telefonnal bénázni.

A hbo go csak 720p képet ad. Bár többeknek tagadgatta az ügyfélszolgálat, de a felhasználóknak van szemük, amivel látják, hogy nem annyi, plusz a nem hivatalos addon kiírja az elérhető minőségi szinteket, ami max 720p.

[ Szerkesztve ]

(#1215) LouiS22 válasza azbest (#1214) üzenetére


LouiS22
veterán

+ a hang is minden esetben 2.0 (érthetetlen, hogy miért nem képesek 5.1 sávot kiküldeni, ha a Netflix meg tudja oldani, akkor itt sem kellene problémának lennie).

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1216) Alex91 válasza cipofuzo87 (#1212) üzenetére


Alex91
félisten

Apple TV 4K, ha keveset akarsz xopni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1217) #88470784


#88470784
törölt tag

70 k ért külön vásárolható meg a hdmi kábel :-D

(#1218) Alex91 válasza #88470784 (#1217) üzenetére


Alex91
félisten

Hat nem, tukrozni nem is igazan szoktam. Ez magaban ugy ahogy van joooo! Az osszes okosteve mehet melette a sunyiba :).

Amugy iPaden is teljesen korrekt a hbogo. Most nyaralunk Pragaban, itt is tokeletesen jott az adas...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1219) Tomeeka28


Tomeeka28
aktív tag

Apple TV 4K én is erre esküszöm! Előtte próbáltam én is CC-t. Lagholt, szaggatott, nem ment... Drága móka de meg éri.

HTC 8X / Lumia 1020 / Lumia 930 / HTC One M8 / Lumia 950 / iPhone 6 / LG G4 / iPhone 7 / MacBook Air / iPhone Xs Silver / iPhone Xs Space Gray / iPhone 13 Mini

(#1220) theobaldo


theobaldo
csendes tag

Üdv!
Nálatok ez bejön, mert tegnap még volt, ma már nem érem el....

(#1221) Gubek-Einste válasza theobaldo (#1220) üzenetére

Nálam sem jön be.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#1222) Alex91 válasza theobaldo (#1220) üzenetére


Alex91
félisten

Mivel kikerult a kinalatbol...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1223) theobaldo válasza Alex91 (#1222) üzenetére


theobaldo
csendes tag

Bocs,de még első bálosak vagyunk, s azt hol jelzik, amikor valami ki fog kerülni a kínálatból ? Mert a hamarosan azt értem, de ilyet nem láttam, hogy csak eddig...

(#1224) Alex91 válasza theobaldo (#1223) üzenetére


Alex91
félisten

Mar regota van fent, de ha a hamarosanra ramesz, akkor kiirja, hogy mikor veszik le pontosan.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1225) theobaldo válasza Alex91 (#1224) üzenetére


theobaldo
csendes tag

a hamarosanban is csak azt látom, hogy mikortól elérhető.azt nem, hogy meddig...PC-n Chrome-al...

(#1226) Alex91 válasza theobaldo (#1225) üzenetére


Alex91
félisten

Utoljara, nalam apple tv-n van egy ilyen sor is a fooldalon, hogy mik fognak par napon belul kifutni. Sot, iPad kliensben is...

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1227) theobaldo válasza Alex91 (#1226) üzenetére


theobaldo
csendes tag

jaa ok, esetleg samsung tv appon megnézem, meg androidon..vagy néha megkérlek, hogy nézz rá XD, de köszi a help-et !

(#1228) petikeszabo


petikeszabo
csendes tag

Sziasztok! Olyan problemam lenne, hogy a hbo go alkalmazas samsung tv-n folyamatosan kilep. Hol 5 perc utan, hol 20.... Smarthub visszaallitas es egyebek megvoltak. Valaki talalkozott-e mar hasonlonproblemaval? Esetleg mit javasoltok megoldaskepp? Ugyfelezolgalaton egyenlore semmi.

(#1229) Alex91 válasza petikeszabo (#1228) üzenetére


Alex91
félisten

Vegyel egy Apple TV-t...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#1230) BornToBePuli válasza petikeszabo (#1228) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Szia! Én még nem találkoztam ezzel a problémával.

Read only felhasználó

(#1231) #22718208 válasza petikeszabo (#1228) üzenetére


#22718208
törölt tag

A samsung app csak felsőkategóriás tv-n megy normálisan.
Ez az app egy borzasztóan rossz , optimalizálatlan hányadék.

Cc2 -t vegyél! Tökéletesen működik!

(#1232) ztibor


ztibor
senior tag

TV-Box, leia kodin futó HBO GO addonnal nézem a filmeket. Minden film angolul indul el, ezt lehet állítani hogy ha van magyar sáv akkor azzal induljon? Nemtudom ez Kodi vagy HBO GO addon kérdés :)

(#1233) azbest


azbest
félisten

wow, végre találtam 1080p tartalmat is a hbo go-n: Valerian és az ezer bolygó városa már tényleg az. 3 megabites. De az avatar és a kong is ilyen, meg a többi top akció film is.

[ Szerkesztve ]

(#1234) petikeszabo válasza #22718208 (#1231) üzenetére


petikeszabo
csendes tag

N szériás samsung!

(#1235) petikeszabo válasza BornToBePuli (#1230) üzenetére


petikeszabo
csendes tag

a szolgáltatónál is csak 2-szer :) :(

(#1236) #22718208


#22718208
törölt tag

Nem tudja valaki ,hogy xbox one -ra mikor akar megjelenni a hbo go?

(#1237) Sify válasza #22718208 (#1236) üzenetére


Sify
senior tag

Szerintem soha. Évek óta ígérgetik.

Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3

(#1238) LouiS22 válasza Sify (#1237) üzenetére


LouiS22
veterán

Ha belegondolsz, összességében egy olyan mikroszegmens, amire baromira nem éri meg fejleszteni.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1239) #22718208 válasza LouiS22 (#1238) üzenetére


#22718208
törölt tag

Persze ps-re megéri...

(#1240) cigam válasza #22718208 (#1239) üzenetére


cigam
félisten

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valami buta xbox-hoz köthető (regionális, EU?)korlátozás az oka.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1241) Kiskutya válasza #22718208 (#1239) üzenetére


Kiskutya
veterán

Nekem ps4-en sokszor ha megállítom a filmet utána csak akkor indul el újra ha kilépek meg vissza másnál is csinálja?

hmm...

(#1242) LouiS22 válasza cigam (#1240) üzenetére


LouiS22
veterán

vagy a nagyon egyszerű: a sonyval köttetett egy exkluzív deal, emiatt nincs X-re.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1243) cigam válasza LouiS22 (#1242) üzenetére


cigam
félisten

Amerikában van xbox-ra is HBO app.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#1244) chaosmonger


chaosmonger
tag

Az angol accountomon ps-re sincs HBO GO app. A magyarra meg van. Néha követhetetlen ez.

(#1245) #22718208


#22718208
törölt tag

Azt írták a face-n ,hogy az xbox app várható ,mert sok a kérés hogy legyen!

Remélem nem a 360-ra gondoltak!

(#1246) LouiS22 válasza #22718208 (#1245) üzenetére


LouiS22
veterán

Sok mindent írnak, az LG hitegetés is megy még....

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#1247) azbest válasza #22718208 (#1245) üzenetére


azbest
félisten

Hisszük, ha látjuk. A ps-re is évek alatt jött ki. Az android tévés pedig már létezik, csak nem adják ki.

[ Szerkesztve ]

(#1248) Sify válasza chaosmonger (#1244) üzenetére


Sify
senior tag

Gondolom azért nincs mert angliában nincs HBO. Ott a Sky adja le az HBO filmeket.

Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3

(#1249) Sify válasza #22718208 (#1245) üzenetére


Sify
senior tag

Évek óta ezt írják, hogy lesz xbox app. Én 2 év alatt már meguntam a havi ígérgetést, inkább vettem egy Apple TV-t.

Iphone 14 Pro, Apple TV4K, Ipad (2018), AirPods Pro, Apple Watch Series 3

(#1250) kenand


kenand
veterán

TV boxokon (30-40U SD)is jól meg a HBO GO app, csak érintő képernyőre van tervezve, távról nem megy jól, kell egy vezeték nélküli egér.
Hivatalosan nem támogatottak a TV boxok, de akkor is jól működik rajtuk.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.