Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Én inkább a meghibásodásra gondoltam, hogy elromlik. Persze a többi is bosszantó, de azzal sem lehet mit kezdeni. Ezért nem tetszett sok darab amit néztem mert már újonnan rossz gagyinak tűntek a műanyagok.
Nagyon tanácstalan vagyok, pedig döntenem kell leginkább már 2 db között. A Zanussi ZRT23100WA és az OK. FH 205 között. Áruk ugyanaz kb.[ Szerkesztve ]
-
T.ati
tag
Szia!
Hogy mibe lehet belenyúlni egy hűtő vásárlása esetén?
Nos, én októberben vásároltam egy no frost-os Samsung hűtőt, és a kompresszor néha rezonáló hangot ad. Amikor kijött a szervíz, persze nem csinálta. Amerikai konyha, szinte szabadon áll. És semmit nem tudok vele csinálni, úgy látszik kifogtam.Egyébként szerintem egy hűtő gyenge pontja a belső műanyag. Nem mindegy, hogy két év múlva minden elem letörik mert olyan rideg lett, vagy megtartotta rugalmasságát, lehet nyitni, húzni.
[ Szerkesztve ]
-
lipido
senior tag
Köszi mindenkinek
-
MrSealRD
veterán
válasz BB9360 #29495 üzenetére
Az asszony elégedett. Így én is az leszek.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz BB9360 #29475 üzenetére
Köszi.
Végül már bezsákoltam egy 8590-est. Ami ennek a szériának a tagja. A 8500 is potenciális jelölt volt, aztán a kis különbség miatt a másik lett. Tényleg veszett gyors, és jól teszi a dolgát. A régi már öreg mint az országút szóval ideje volt cserélni.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mexel
veterán
Közben ma sikerült végre élőben megnézni, minden nagyon tetszene, de számomra érthetetlen okból olyan mintha nem lenne befejezve. Szabadonálló hűtő, de az oldala és a teteje nem sima fehér, hanem olyan rücskös mintha beépíthető lenne, vagy mint a műbőr kinézete. Ráadásul a teteje sem sima, hanem az ajtó túlnyúlik felfelé és a zsanér fent szabadon van ( ezt pár hűtőnél láttam még - ami nem lenne gond egy kb 170-180 cm magas hűtőnél mert nem látszik, de ez 140cm-es és erre tenném a mikrót, így nem nyílna a mikró ajtaja és ocsmány is. Így ez is kiesett sajnos. Sikerült élőben megnézni azt a Candy-t is amit a neten kikerestem, de olyan mintha ez nem is az a Candy gyártmány léenne mint amit én 12 éve vettem. Az enyém nagyon szép, még mindig hófehér mintha új lenne, a kidolgozása a polcoknak is, a műanyagoknak is minőséginek tűnik. A mostaniak más a boltban sárgák ( több boltban is, gagyi polcok és ocsmány műanyag, az egész kidolgozása nagyon elrettentő. A beko hűtő ajtaján a műanyag mellett az ajtóra kifolyik a purhab stb. Hihetetlen némelyik hogyan néz ki bármelyik típusból )
A Zanussi jó lehetne, de alapból nem szép fehér sehol, hanem olyan sárgásabb árnyalatú, az ajtóban a polcokból egyel kevesebb van mint bármelyikben, és sajnos a mérete ( mélysége nekem nem a legjobb). Egyébként ez az egyik befutó így is.
Érdekes módon az egyik legszebben kinéző darab a MediaMarkt saját márkás terméke az OK. típus. Szép kidolgozás, éppen megfelelő méret, 40dB hang és nem hátul van a hőleadója. ( Csak a Zanussinak van hátul már)
Sajnos az eladók nem tudják ki gyártja, azt mondták valahol európában, talán lengyel, de talán nem. Sajnos sehol semmit sem találok róla, szívem szerint azt vennék pedig így külső és méretek alapján. A Mediában sajnos nem látom hogy van plusz év gari olcsón, bár lehet hogy máshol is rosszul értelmezem hogy nem plusz 5 év hanem összesen 5 év. ha lehetne kb 10.e-ig + 5 évet venni ( össz 7 év ) akkor simán vennék, főleg hogy 60 napig visszaküldhető ha nem tetszik.
Vagy nagy bátorság belenyúlni egy ilyen bizonytalan eredetű termékbe? Mit szúrhatnak el egy hűtőn? Ez nem tv hogy rossz panel vagy rossz elektronika van benne, van egy kompi meg a csövezés nagyjából. ( nagyon sarkítva persze)
A német MediaMarkt-ban is árulják egyébként, talán oda nem mernek annyira gagyit vinni, persze lehet hogy tévedek. Mondjuk most hogy néztem ott más típusszámok vannak.[ Szerkesztve ]
-
azigazimoris
aktív tag
Ez mennyire lehet ajánlott vétel ?
[link][ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
ariel96
aktív tag
válasz K1LLMy53Lf #29485 üzenetére
Az árukeresős linket nem akarja.
Akkor no frost.
Van nekem egy Siemens. 20 éve megállás nélkül maximumon megy, nagyon csendes, soha nem volt vele gondom. Jó lenne egy nagyobb, de azt mondják, hogy a Bosch és a Siemens már nem a régi. Akkor most LG-t vegyek?
-
-
ariel96
aktív tag
Szerintetek ez a Bosch, vagy az LG hűtő jobb választás?
-
blattida
nagyúr
válasz lipido #29480 üzenetére
Ha mindig 5-6 kg ruhát szárítanál, akkor elegendő a beko is, de ha lennének nagy darabok is (pld párnák, takarók), akkor inkább a nagyobbak legyenek.
Persze, hogy van közöttük különbség, mivel különböző mennyiségű és hőmérsékletű levegővel szárítanak, de a valóság úgyis más, mivel nem mindegy, hogy mennyi, mennyire nedves és milyen anyagú cuccok vannak benne...meg mennyire legyenek szárazak...[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
blattida
nagyúr
válasz lipido #29474 üzenetére
Mivel a hőszivattyús szárítók kevésbé meleg levegővel szárítanak, ezért hosszabb ideig tart, nagyjából 15-20 százalékkal.
Ez a napi egy szárítás mennyi ruhát jelent? A beko kisebb kapacitású, mint a másik kettő.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez az LG hűtőgép jó?
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Segítségeteket szeretném kérni. Szárítógépet szeretnék venni. Kinéztem 3 tipust. Kérdésem, h melyiket és miét azt. Előre is köszönöm
[whirpool]
[electrolux]
[beko] -
mexel
veterán
A Gornje mostanában milyen hűtőben? Vállalható dolog? Érdemes a hűtőkre amire 2 év gari van venni +5 évet 9-10000 ft-ért?
-
-
-
ribarszki
őstag
válasz MrSealRD #29461 üzenetére
Szia!
Feleségemnek én vasalom a haját. Félhosszú, de nagyon dús/erős haja van. Előtte egy vékony lapos BabyLiss vasalója volt, azzal utáltam vasalni, azt hittem soha nem végzek.
Egy éve kapott egy ilyen széles fejű Remingtont. Nagyon tuti, ezzel már haladós a vasalás és nagyon jól dolgozik. Digitálisan beállítod a kívánt hőfokot, gyorsan melegszik, és használat után a hőálló tasakba azonnal elrakható. Én ezt szívből ajánlom, éljenek a szélesebb hajvasalók
-
blattida
nagyúr
válasz ribarszki #29454 üzenetére
Ha csak abból indulsz ki, hogy mennyibe fáj a legolcsóbb modell, akkor igen.
Az árukeresős visszajelzések között ugyanolyan gyakoriak a nagy márkák közötti negatív visszajelzések. Azért, mert idehaza nem ismert, nagyrészt az olcsó gépei fogynak, az nem azt jelenti, hogy a beko rosszabb gépeket csinálna, mint a "nagyok", csak értelemszerűen, árkategórián belül érdemes összehasonlítani őket.
Amiket százezer forint környékén árulnak, azok mind iszonyat olcsók és ipari hulladékok, tök mindegy, milyen logo vagy márkanév díszeleg rajtuk.
Vesztek 40-50 ezer forintért egy porszívót, ami egy tök primitív gép egy mosógéphez képest, de az utóbbira 100 ezernél többet általában nem költötök. Miért? Ennyi pénzért persze, hogy vackok a mosógépek, fogyasztói társadalomtól függetlenül.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
MrSealRD
veterán
válasz Teaway #29462 üzenetére
Bakker... Értékelem, hogy jó szándékból próbálsz segíteni. De ezen már rég túlvagyok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Hajvasalót szeretnék venni ajándékba. Szeretnék valami jó minőségű motyót venni. Van valami bevált tipp? Olyan is érdekel amit érdemes elkerülni...
Köszi előre is.
-
idegen lény
őstag
válasz attiati #29437 üzenetére
Ha normális minőségű ruhacsipeszt akarsz, akkor vegyél facsipeszt. Például Auchanban potom összegért kapsz egy csomót.
(#29449) attiati válasza Teaway (#29444) üzenetére
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
BB9000
senior tag
válasz attiati #29449 üzenetére
Arra az IKEA-s készletre konkrétan azt tudom mondani, hogy nem rozsdásodik be a mosogatógépben. 6+ éve használjuk. Egészen konkrétan jó cucc.
Ahhoz, hogy ez berozsdásodjon valakinél, valami másnak is kell történni előtte. Sósavban áztatás, vagy egyéb "kedveskedés". De az is lehet, hogy simán nem igaz az állítás.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz blattida #29452 üzenetére
?? Az összesre igaz,hogy belépőszintű? Egy Electrolux mosógép vagy Siemens nem belépőszintű. Azt is átbeszéltük 1000000x, hogy hibás készülék mindenhol van, de ezek aránya nem mindegy. A minőségi szórás a Bekonál sokkal nagyobb. Lsd. az árukereső visszajelzéseket 1-2hét után! De tulajdonképpen miért érezted fontosnak ezt megírni?
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz ribarszki #29447 üzenetére
Ebben a formában ez az állítás szinte az összes gyártóra igaz, különösen a nagy multikra.
Pumma
Ilyen alapon az összes márka szar, a miele is, hiszen egy rossz tapasztalat mindennel előfordul, ebben a topikban is, természetesen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B.Ricsike #29445 üzenetére
Á, csak egy túlmarketingelt valami, gyenge anyaghasználattal, lásd nemrég beszéltünk egy deformált gépről, és akkor még ott lehet a bizonytalan alkatrészellátás, mert hiába az 5 év gari, ha hosszú hetekig kell majd alkatrészre várni. Az hogy meddig bírja, az inkább szerencse dolga.
-
n_stolz
tag
Inverteres hűtőt szeretnénk vásárolni. Kombihűtő, alul fagyasztós >200 liter űrtartalmú érdekelne. Tudtok ajánlani?
n_stolz
-
attiati
veterán
válasz Teaway #29444 üzenetére
Tudsz mutatni 18/10-es konyhai eszközöket? (evőeszközön kívül)
Nem nagyon szokták abból gyártani őket. Ha igen, akkor piszok drága. Legtöbbször csak odaírják, hogy RM acél, oszt kész. Ezt az egyet találtam: hosszabbítható szűrő, gyümölcsmosó a mosogatóba.
Csabroncka: gondolom Ikea-nál is nagy a minőségbeli szórás. Erre az IKEA-s rozsdamentes konyhai eszközkészletre valaki konkrétan azt írta, hogy mosogatás után berozsdásodott.
Múltkor ugyanazt a cuccot láttam Tescoban, mint Ikea-ban. Valamelyik biztos csak át volt cimkézve.[ Szerkesztve ]
-
numera007
tag
válasz B.Ricsike #29445 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy nálunk. Vagyis a világ más részein használják, ismerik, jó minőséget (IS) gyárt. Persze a minőségibb BEKO ott is drágább. Én jártam olyan helyen, ahol ipari szintű felhasználásra vettek (de háztartásra tervezett) egymás mellé Beko-t, Samsungot, és Bosch-t (mosógépet és szárítógépet). Nem a Beko romlott el először.
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
köszönöm a hozzászólásokat
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
Teaway
veterán
válasz lsebestyen #29306 üzenetére
„El fogunk menni nézelődni, annyira nem sürgős”
Mikorra lenne esedékes?
Nincs itthon csokid??
-
attiati
veterán
konyhai eszközökből műanyagot, fát vagy acélt vennétek?
Amik forró vízzel vagy olajjal érintkeznek. (tésztaszűrő, keverő és fogó kanalak, villák, stb...)
+1: tudtok normális minőségű ruhacsipeszt? Mindegyik megadja magát a régieken kívül. Kiugrik a rugó.
Leifheit-et néztem, de 1600 ft 20 db. De lassan már az sem érdekel[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
válasz coccolino #29426 üzenetére
És? Van allergiás a családban? A porkibocsátási mutatója "A". Van olyan Hepa szűrős gép a piacon, nem is egy, ami bár Hepa 13-as, de máshol szűretlenül nyomja vissza a port. Az electrolux egy korrektül összerakott gép.
Ez a Hepa kérdés túl van pörögve. A Miele pl kb 3 porszívójához ad alapból Hepa szűrőt a 30-ból. Mert allergiásoknak van szüksége rá. Nekem sem Hepa szűrőm van a C3 Totalcare gépemben, és köszönöm szépen tökéletesen elvagyok vele. Ugyanakkor így is "A" porkibocsátási mutatója van.
-
blattida
nagyúr
válasz B.Ricsike #29432 üzenetére
A miele hűtőit a liebherr gyártja, ezért nem véletlen a hasonlóság. A ventilátoros egyszerűbb és gyakorlatilag ugyanolyan hatékony, ellenben nem lesznek annyira pontosak az egyes zónák, igaz, ennek nincs különösebb jelentősége.
-
B.Ricsike
őstag
Rendszerben melyik jobb, a polconkénti hűtéses, vagy a ventillátoros?
Mert pl a Miele és a Liebherr ventillátort használ csak, és elvileg ez a két márka a csúcs a hűtőknél.Mi az előnye / hátránya egyiknek vagy a másiknak?
-
canniball
nagyúr
-
cleric
tag
sziasztok,
teljes konyha gépesítés projektben vagyok, kb. 2 hét múlvára meg kellene legyen.
Arról van valakinek tapasztalata, hogyha egy adott boltban veszek meg mindent (kb. 600k HUF értékben), akkor esetleg adnak rá valami plusz kedvezményt? MM-ban próbáltam kérdezni, de elég sejtelmes válaszokat kaptam...
Vagy nincs értelme és inkább netről mazsolázzam össze onnan ahol jó áron van és megbízható / nem áfabuherálós boltnak tűnik?
https://lightyear.com/go/adam149
-
coccolino
aktív tag
válasz ribarszki #29425 üzenetére
néztem azt is, csak az nem Hepa13-as
habár a Hepaval kapcsolatban kicsit elveszett vagyok, mert a porvisszabocsjtásra is van osztályozás, és az Electrolux A kategóriás (0,02%-s por visszajutás aránynál jobb érték), ami elvben jobb a Hepa13 a 99.95%-s részecske szűrési arányánál, de nem tudom, hogy a kettő relevánsan összehasonlítható-e''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
Sziaztok,
Otthoni használatra szeretnék porszívót vásárolni, max 35-40e Ft-os áron, az alábbi feltételekkel:
Energiahatékonyság: A
Takarítási hatékonyság: A, szőnyegnél C-D
Hepa13a feltételeknek az alábbiak felelnek meg nagyjából:
Karcher VC2 Premium 34.390,- Ft
BOSCH BGB45330
38.165,- Ft
SAMSUNG VC07M25G0WC/GE 29.989,- Ft
SENCOR SVC 8YL-EUE2 27.290,- Fta Sencornak elolvastam a rövid tesztjét itt is, azt írjátok a minősége hagy kivetni valót, de amúgy jó gép
a Karcher belépő szintű modelljeiről nem mondtatok túl jókat (igaz inkább a nagytestű takarítógépekről), ellenben egy takarítógépekre specializálódott cég terméke
a Bosch általánosan dicsérve volt, mert Made in Germany és 5 év garancia
a Samsungról meg nem voltak csak eltérő típusokról véleményekkb. teljesen ugyan azt tudják, így kíváncsi vagyok a véleményetekre, megér-e +10e-t a Bosch a Samsunggal vagy a Sencorral szemben, esetleg a Karcherről van-e valami tapasztalat
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
törölt tag
válasz idegen lény #29418 üzenetére
Szerintem nem egészen, de majd eldönti.
Mozzarella
Ha 3 napon belüli, és online vétel volt, akkor kérhetnél cserét, másik ugyanolyanra.
Ha 14 napon belüli online vétel, akkor lehet indok nélkül(meg se említsd) elállni tőle.Ha ezekből kifutottál, akkor jelezd a hibát, a deformálódás nem elfogadható.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
Kissé túltoltátok ezt a témát.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
tecsu
addikt
válasz Dluinet #29405 üzenetére
Az első ponttal még egyet is értenék, de tudnod kell, hogy általában ezt az elrendezést javasolják a "hozzáértők":
Vagyis a vegáknak ilyetén tényleg könnyű dolguk van - szerintem erre akart utalni és nem téríteni stb.A videóba nem néztem bele, de amit te írtál, mégha vicc is lenne - téves dologra hivatkozva (növények "fájdalmát" veti össze állatokéval) indokol. Ezért neveztem okoskodónak.
Fricska a vegákra? Végülis fricskának hívhatjuk az enyhébb provokációt, de nem értem a szándékot.
Mintha téged irritálna, ha valaki vega vagy arról beszél.
Ha egy Matchbox-gyűjtő, holokauszttúlélő vagy balettáncos "túltolja" a kompetens témáját, azt is megpróbálod kompenzálni?[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
B-L-A-C-K
titán
válasz idegen lény #29412 üzenetére
Most is s-bag van benne, így gondolom akkor jó lenne hozzá.
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok!
Milyen s-bag porzsákot érdemes venni (PHILIPS FC8575/09-es porszívóba lenne)? Ha lehet egyszerre 10-12db-ot vennék hogy egy ideig ne kelljen ezzel foglalkozni, de látom van millió fajtába, és az áruk is eltér, melyiket érdemes venni, és hol?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
nem háztartási gépről szól:
1 asszem teljesen lényegtelen volt, hogy Ő hány éve nem eszik húst.
2 Aztán még is kihangsúlyozta.3 csak csináltam egy fricskáta vegákra (szmájli a végén)
4 erre reagál, ahogy a vegák szoktak
5 ribarszki értette, és jelezte
6 mindenki megértette, csak te nem. a youtube video is a vegáknak szól, hogy lássák magukat kívülről, nehogy túltolják. Ha ezt nem látják, akkor "provokáló, okoskodó"-nak látszódjanak.
Bármilyen témában, amiben irreleváns az étkezési szokásuk, nem kell megemlíteni.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
tecsu
addikt
válasz idegen lény #29401 üzenetére
Ezzel abszolút egyetértek.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik