- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pedig az úgy néz ki, hogy az olvadékvíz nem folyik el, vagy visszajut valahogy a hűtőbe. 1-2 napos leolvasztás után azokat az olvadékvíz járatokat kellene átnézni, hogy átjárhatók-e. De az is lehet, hogy azon nincs ilyen, és hülyeséget mondok.
Meghirdetni és eladni mindenképpen érdemes lenne, hátha valakinek így is kell, akár alkatrésznek is..., mint ingyen leadni. -
peppe79
senior tag
válasz
Intel fan11 #28191 üzenetére
Az XJWm 90/46 járókereke még noryl ("műanyag"). A nagyobb teljesítményű, 90/55 között elivleg már van bronzkerekes, a 100/76-os és "nagyobb"viszont már tutira az. A bronzkerekes annyiban jobb, hogy az például szárazra futáskor sem deformálódik, a hátránya viszont, hogy a homokos víz jobban koptatja.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Intel fan11 #28191 üzenetére
Nyilván a kopás miatt.
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki találkozott már ilyen hűtőajtóra való mágneses ajtószigeteléssel, amit méterre lehet venni és ilyen univerzális?
-
törölt tag
válasz
kisbalazs83 #28180 üzenetére
Fagor-ról nemigen hallok.
Mert mára valamiért kiment a divatból, talán okkal.
Atomgeszi Sztem nem javasolt megoldás(a Candy márka se túlzottan), inkább a különálló megoldást javasolják. -
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Az ilyen egyben mosó és szárítógépek mennyire hatékonyak? [link]
-
pjen
félisten
válasz
én idén cseréltem bő 8 év után a Fagor mosógépet,leginkább a rozsdásodás miatt.Kiváncsi leszek a mostani LG megy e ennyit.
-
válasz
Anyukád mikor is vette a Fagor cuccait?
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
norrberth #28179 üzenetére
Fagor-ról nemigen hallok. Anyunak a mosógépe és a kombi tűzhely is Fagor és semmi gond nem volt vele. Ez szimpatikusnak tűnik: Fagor 6H-175BX beépíthető sütő - IF-4BS indukciós főzőlap szett 125.000Ft
-
norrberth
addikt
válasz
kisbalazs83 #28177 üzenetére
Én ha vennék akkor mindenből Electroluxot
-
kisbalazs83
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Nemsokára költözök és sok mindenre szükségem lesz. Még új konyhabútorra is. Az előzőben is elektromos főzőlap-sütő volt, szóval a villamos rész adott. Nem lusta vagyok, olvasom én a hsz-eket, webshopoknál, árukeresőn, itt a fórumot, de már kivagyok. Szeretnék 1-2 ajánlott típust, egy alsó, és egy közép kategóriás összeállításhoz a következőkből: indukciós főzőlap, elektromos sütő, mosogatógép, hűtő (alulfagyasztós, mindegy, hogy beépíthető-e), mosógép, szárítógép. Aztán meglátom mennyi lesz a rászánható keret a sok minden mellett. Köszi előre is!
-
norrberth
addikt
8 év új dolgoknál nagy szó! Egy szavad se lehet. Manapság ez megy, tervezett elavulás.
Régen a no name hűtők, gáztűzhelyek, mikrók meddig elmentek.Én electrolux hűtőt vettem, nagyon ajánlgatták. Hát majd elválik meddig fogja bírni.
Garancia lejár és romlanak el. Csak 2 évig bírja ki.
Vagy ahogy a mai szakemberek mondják, addig álljon meg amíg felvesszük a pénzt. -
vzozo
senior tag
Sziasztok! Van egy cirka 8 éves SAMSUNG RL 38 HCIH no frostos hűtőm, és úgy fél éve elkezdett jegesedni a mélyhűtő része, néha kevés vizet is folyat. Ezt leszámítva fagyaszt és hűt rendesen.
Mivel erre gari már nincs, a kukázáson kívül van bármi tanácsotok, hogy mit lehet vele kezdeni? A szabályozópanelen a LED-ek már évek óta "kiégtek" (nyilván valami kontakthiba lehet, csak nem megy tönkre egy hétszegmenses kijelző), szóval nem tudom hány fokon mehet a hűtő és a fagyó, gondolom amire áramszünet után default mindig visszaáll.
Érdemes meghirdetni pár ezer forintért, hátha valakinek így is kell?
-
numera007
tag
Gazdasági totálkár esetén mennyi idő alatt adják ki a garanciális készülékre a csereutalványt?
-
blattida
nagyúr
válasz
V.Stryker #28169 üzenetére
Szia!
Csak akkor vegyél új hűtőt, ha muszáj. A mostani darabok igen nagy része fogyasztóknak készül, pár év után kuka, mert nem éri meg javítani őket, ellenben, "szépek", mert az a fontos...
Intel fan11
Elpump alá ne menj, ha azt akarod, hogy sok évig gondozásmentesen, megbízhatóak működjön a szivattyú. A leo ugyan valóban a jobbak közé tartozik, de az is messze van ettől a szinttől. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Véleményetek szerint mennyi manapság egy hűtő élettartama? Van egy 8-9 éves Electrolux hűtőnk, elvileg tök jó, de valamiért mostanában nagyon könnyen nyílik, szerintem ajtógumit kéne cserélnem. És ahogy erre rákerestem azt olvastam, hogy kíméletes használat mellett egy hűtő élettartama 8-10 év is lehet. WTF? Most akkor inkább új hűtőt kéne venni?
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
készülék gyártási évet vissza lehet keresni valahogy?
Whirlpool awe 6416 (talán ez az S/N --> 859364110060)
-
Lipton
őstag
válasz
Intel fan11 #28157 üzenetére
Profilaxis-nal vettunk ilyet. 1500w, 5m3/ora, 5bar. 30 meter melyen van a viz. Elmondod milyen kutad van, mire kell es osszeraknak neked egy motort + a megfelelo szivattyu reszt. Ez kb 1,3-1,4m magas lehet. Tetejere egy nyomaskacsolo es kesz. Ontozo megy rola, 6-7 rotoros fej vagy 10-15 mp rotator is lehet egy kor.
Sima ontozesnel 3-4 impulzusontozot elbir. -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Méretezésben a szivattyú 4000l/h felett legyen!
A puffer mérete minimum 80 liter, mindenképpen membrános legyen.A szivattyú - kút, szivattyú-puffer között minél kevesebb kötő idommal 1"-os összekötést használj. A puffer-szivattyú tápszakaszon az egyes leágazások már történhetnek 3/4""-al.
Több dolog fontos azonban! A kút vízhozama, a vízszint és a szivattyú közötti emelési magasság.
Nálunk 1,9-es (BAR) előfeszítéssel 2.0 a bekapcsolási és 4.1 a kikapcsolási nyomás. A kettő között a 100 literes tartály 80%-ban ürül (dolgozik a levegő).
A szivattyút minél közelebb telepítsd a kúthoz, a puffer és a nyomáskapcsoló már mehet a pincébe, garázsba..stb fagymentes helyre.
-
peppe79
senior tag
válasz
Intel fan11 #28162 üzenetére
Általánosságban, a LEO XJWm 90/46 elegendő szokott lenni. Annak ellenére, hogy olcsó kínai szivattyú, semmi gond nincs vele. Én is ilyet akartam annak idején venni, aztán végül egy 750W-os, bronzkerekes Toyoo lett belőle.
A LEO XJWm 90/55 már lehet, hogy túlzás, de ahogy írtam, ez elég összetett dolog, sok tényező befolyásolja. -
peppe79
senior tag
válasz
A Pedrollo kétségtelenül az egyik legjobb, legmegbízhatóbb márka. Ha van rá elég kereted, akkor érdemes azt választani. Ha viszont olcsóbbat keresel, bátran megveheted a kínai LEO szivattyúkat is. Nem szokott gond lenni velük, és ugyanúgy biztosított az alkatrészellátásuk.
A szivattyú kiválasztása viszont eléggé összetett dolog (emelőmagasság, szívómélység, bronz vagy műanyag lapátos kialakítás stb.). Az meg nem úgy működik, hogy Te minél nagyobb víznyomást szeretnél elérni, aztán veszel találomra mondjuk egy 60 méter emelőmagasságú, 150 liter/perc vízhozamú szivattyút, mert azzal tönkrevághatod magát a szivattyút, és a kutat is.
Nálunk a nyugalmi vízszint kb. 4 méter. A kutat a kert végébe fúrták, a telek hossza pedig 50 méter. Ekkora távolságot kell áthidalni, ha a ház elejében lévő virágoskertet akarjuk locsolni. Ilyen hosszú szakaszon már érdemes a szivattyú nyomóágával megegyező méretű tömlőt használni. Ez általában 1", de 3/4" alá semmiképpen se menj még rövidebb szakasz esetén sem. Én még a csatlakozásokat sem szűkítem le: a 20+20+15 méteres tömlőket 1"-os, bajonettzáras tömlőcsatlakozóval kötöm össze. Kizárólag a végpontokon szoktam "sima" gyorscsatlakozót használni. Lényeg a lényeg: ilyen feltételek mellett simán kiszolgál egy 750W-os, bronzkerekes Toyoo szivattyú (a Leohoz hasonlóan, ez is egy kínai Pedrollo koppintás): a vízhozama ilyen feltételek mellett cirka 38 liter/perc, ami locsoláshoz bőven elegendő.
A kert hátsó felében lévő, kb. 18x25 méteres, füvesített terület locsolása már egy más tészta. Annak a locsolása pillanatnyilag elég bénán -, egy Y ággal van megoldva, egyik felén négyszögesőztetővel, a másik felén pedig szintén esőztetővel, vagy egy locsolófejjel. Ha mindkét esőztető megy, akkor természetesen a nyomás is kisebb lesz. -
válasz
Intel fan11 #28160 üzenetére
a víz max 4-5 méterre lehet a szivattyútól (fizikai határ 7 méter)
ilyen magasan van a vízszint, még ha meg is van szívatva a kút?
-
válasz
helyes használat:
BÚVÁRSZIVATTYÚ felszív > tartályba (Úszókapcsoló kapcsolja be/ki a búvárszivattyút) >
szűrő (pl: Güde 94462 Filter) > Házi vízmű (pl: elpumps 1500 házi vízmű) amit úszókapcsoló kikapcsol, ha vészesen kevés a víz a tartálybanaz úszókapcsolók természetesen mágneskapcsolókra kötve, nem közvetlenül a szivattyúkra
a tartályba esővíz bevezethető, de ekkor túlfolyót kell beépíteni
ügyelni kell, hogy a téliesítéshez a csövek vízteleníthetőek legyenek
búvárszivattyút típusát a kút mélysége, az óránkénti vízhozam és felhasználás, a víz tisztasága, a víz milyen mélyen van a felszíntől és egyéb tényezők befolyásolják
-
peppe79
senior tag
Az otthon melege program egyik legbájosabb része a látványos mosógép kalkulátor. Ki is dobta nekem, hogy a régi, 20 éves mosógépünkhöz képest, az új, A+++ osztályba sorolt mosógépünkkel évente 432 forintot lehet spórolni.
Na, kb. ennyi haszna van az energiacímkének, meg a sok +++++++nak...
-
Intel fan11
őstag
Üdv! Kerti fúrott kútról működő vízszivattyút szeretnék vásárolni! Pedrollót szeretnék, de ezen belül nem tudom melyikre essen a választás! Kis kertet locsolunk + füves részt. 3/4edes locsooló tömlővel! Minél nagyobb víz nyomást szretnék. Legyen lehetőség akár 2 felé is locsolni 1szerre! Melyiket ajánljátok?
-
gorje
senior tag
Sziasztok!
Otthon melege program tapasztalatok:
En mar tul vagyok a "csereken" es rokonoknak es ismerosoknek is segitettem mar ebben.
Lenyeg: Eddig barmilyen moso vagy hutogepet palyaztunk, a megjelolt tipus nem szamitott. En ugy vettem eszre, hogy a resztvevo boltokban nagyreszt mindegyik keszulek valaszthato. Sose szamitott, hogy mit jeloltem be. En mindig a+++-t valasztottam es igy visszafele is alkalmazhato a kedvezmeny (a++ a+).
Erdemes "kukazni" (rokonnak most hoztam el 1 kis lehel hutot, 1000ft-ert) 1 regi, akar nem mukodo gepet leadni es jelenlegit eladni.
Nagyjabol ennyi a tapasztalatom.
Ja es legyetek gyorsakJa es a bevaltasi idoszak. Miutan hgcs oldalon letoltod, elolvasod az "engdmenyezesit" utana szamolja a meghatarozott vasarlasi idot. Tehat igy akar novelheto a "bevaltasi" ido. Esetleges emelkedett arak es nincs keszleten miatt...
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #28154 üzenetére
Itt van ezek közt néhány Time Manager-es gép, pl. EWT1064ILW, EWT1066ESW, vagy az 1200-as centris EWT1264ILW, stb de rá kell nézni a videókban, vagy a leírásban. + Garit lehet venni hozzá. Vagy még a keresőt nézd meg, mert lehet akciósat is találni időnként, és a garit is ott lehet a vételkor bővíteni, mint mediamarkt és társai. Elvileg elviszik a régit, ezt majd az adott üzletnék kell megnézni. Nekünk valami EWT1062 van, talán már 5 éve biztos megvan. Az előtöltőseket nem ismerem.
-
Filithey2016
csendes tag
Sziasztok!
SOS!
Tudnátok ajánlani nekem 100k alatt mosógépet, amin van time manager, jó garanciális feltételek, szervízháttér?
Még nem eldöntött, hogy elöl vagy felül töltős, ti melyiket választanátok?
Internetröl rendelnék, ilyenkor a régit elviszik kérésre?Köszönettel
-
koma106
senior tag
90-110k körül keresek olyan indukciós főzőlapot, amelyen nagy főzőzónák vannak. (mind a 4db 20cm, vagy felette, esetleg össze is lehet kapcsolni őket). BEKO 64400 gyárilag hibás volt, most visszakaptam az árát. Ha már vehetek helyette mást, akkor olyan kellene, ahol a nagyobb edényeknek van helye.
Tudna valaki segíteni? -
McAdam6
aktív tag
Pár éve cseréltünk így mosógépet, 45ezret adott állambá', érdekes módon a beváltási időszakban megemelkedtek az árak...
-
törölt tag
válasz
numera007 #28145 üzenetére
Így igaz. Szerintem nem mindenki hülye, aki pályázik, az a cikk inkább politikai színezetű, ami amúgy nem a fórumra való. Nem nehéz kiszámolni mindenkinek, hogy megéri-e. Például ha én pályázok, akkor egy ótvar ezeréves lepusztult hűtőt fogok leadni, nem azt, ami még eladható 20-30k-ért.
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Beépíthető gázos főzőlapot, illetve beépíthető elektromos sűtőt keresgélek.
Főzőlapnak Bosch POH6B6B10-t néztem ki, a rácsnélkülisége és vastag edzett üveg felülete miatt.
Szeretném kérdezni az ittenieket, hogy szerintetek ez ajánlott vétel-e ennyiért, illetve valami belépő kategóriás (grillező üzemmóddal rendelkező) sűtőt tudnátok-e ajánlani mellé?
Elég s.o.s., mert jöv héten már szerelnénk is be.Köszönöm!
-
Mentolka
senior tag
Van itt olyan, aki sikeresen pályázott (pl.: Otthon melege program), és ennek keretében tudott vásárolni???
Egyszer én is próbáltam: előre össze volt készítve minden, regisztráltam a pályázatos oldalon, és vártam, hogy kezdődjön a program. Aztán a kezdés napján start után 5 perccel bejelentkeztem, és az volt olvasható, hogy a pályázat lezárult a forrás kimerülése miatt... -
Hali!
Az otthon melege program keretében kiválasztottam egy Electrolux mosógépet. viszont most az interneten rosszakat olvastam róla. Szerintetek van rá lehetőség hogy másik mosógépet válasszak hogy ha megkapom a támogatást?
-
numera007
tag
ÁFA akkor is van, ha önerőből veszi. A termékek köre elég széles, tehát nem csak túlárazott termék van benne. Én nem írtam meg előre mégis "nyertem" az elsőn. Az biztos, hogy kevés a pénz, és nagy a PR értéke.. (mi támogatjuk az igaz szittya magyar családokat). Az igazi túlárazás a "Sulinet" programban volt. Ott nem volt ritka a kétszeres ár a piacihoz képest, és ott piszok sok volt az adminisztráció is. Itt nem érzem ezt.
-
Lala6
őstag
No erről beszéltem korábban, hogy nem éri meg a háztartási gép pályázat, úgy látom, más is észrevette: [link]
-
Zeki
nagyúr
Szerintem a Privileg hűtő sem rossz, ha talál nagyban.
-
törölt tag
válasz
numera007 #28135 üzenetére
Elvileg csereutalványt kellene kapnod, amit ugyanabban az üzletben bármire levásárolhatsz, ahol ezt vetted.
Én Electrolux vagy Bosch közül választanék, de még a Liebherr is jó lennne, de az alsó kategóriája még nem annyira, mint nemrég itt írta valaki a belső rész anyaghasználatát, a komolyabbak meg nagyon drágák. -
numera007
tag
A 2015-s HGCS programban vettem egy Gorenje R6192sx hűtőt. Az első évben a vezérlő elektronika ment tönkre. Az idén (most) a vezérlő elektronika ment tönkre+a gázt is elengedte. Most várom a papírt a cseréről. Gazdasági totálkárosra vette a szerelő. Mi történik ilyenkor? Kapok egy másodikat raktárról (ha van valahol)? Vagy levásárolhatom az összeget? Ugye volt rajta állami támogatás is. Ha választhatunk másikat, mit érdemes venni?
-
dh66e
veterán
Ok srácok, jogos, az a rész nekem kimaradt.
Meg kell kérni valakit hogy rendelje meg az üzletben akinek a közelében van pl. E.D.Jobbat nem tudok. -
VIPowER
őstag
-
dh66e
veterán
-
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #28124 üzenetére
Méret alapján rendezve a hűtőszekrény pályázat résztvevői(Csak 9 gép fér be a régi helyére
Zanussi ZRA21600WA
Electrolux ERF2004AOW
Miele K 37272 iD
Miele K 37472 iD
Liebherr K2330
BEKO LBI 2201
Whirlpool ARG 718/A+/1
Hotpoint S 12 A1 D/HA
Neff KI8413D30
Gorenje RI4121AW
Ebből a Mielék ki is esnek 500eFt...
A+-ra kevesebb támogatás jár? -
w.miki
veterán
válasz
peppe79 #28123 üzenetére
Google docs jó?
Eszerint a Liebherr K2330, csak A+-os -
peppe79
senior tag
válasz
Dluinet #28116 üzenetére
Nem ez a prosztó dolog, hanem maga a pályázat. Google keresőből egyébként egy pillanat alatt találsz xls to pdf konvertálót, és nagyjából ugyanennyi időt vesz igénybe a konvertálás.
-
w.miki
veterán
Mi is gondolkodunk (megint) a hűtőgép cserén, az Otthon Melege program keretében.
Az a gond, hogy olyan hűtőszekrény kellene, ami egyajtós, nincs benne fagyasztó, és 110-120 cm magas, mert ez fér be a régi helyére.
Viszont ebből az arukereso se dob fel sokat, elég kevés van.
Ráadásul.... az igaz, hogy online nem is lehet vásárolni, csak a helyi Tesco, vagy Euronics választékát nézhetjük át, a kitöltendő szerződések miatt?
Vagy hogy van ez pontosan? Rendelhető online is hűtőgép?(Méretre csak a Liebherr K 2330 lenne jó, de árában talán ez a legdrágább. Nam baj, ha egy picit magasabb lesz, csak olcsóbb.)
-
válasz
#73959936 #28115 üzenetére
olyan proszto dolog a 21 században, egy xls-be berakni a listát, amikor van weboldal. Nekem meg nincs megvásárolt Microsoft Office csomagom, hogy megnyissam. Jövő héten már dolgozom, munkahelyen megtudom nézni rendesen.
Gondolom az email is egy word csatolmány.
Hogy pusztulna ki az összes irodista. -
törölt tag
válasz
Csabroncka #28113 üzenetére
Köszönöm szépen a hsz-t, tényleg sokat segítettél -
A gondom tényleg nem az, hogy nem tudok választani a kínálatból, sokkal inkább tényleg nem tudom összeilleszteni a hűtő méretét a rá szánt pénzzel. Már megtaláltam mi lenne a jó, de ha csoda nem történik az égvilágon semmi sem lesz belőle. Igaz, hogy mire elbírálják karácsony is lesz (vicc nélkül)(#28114) Dluinet
de igen, van Liebherr a listában-
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
#73959936 #28107 üzenetére
Igazából az elektronika a ciki, ugyanis míg egy mechanikus kapcsolót pár ezerből lehet javítani, addig egy led kijelzős vezérlőpanel 20-30 + X ezer.
A NO-Frost esetén sokan azzal érvelnek, hogy egyenletes a hőmérséklet és nem kell leolvasztani. Én mindig azt mondtam, hogy normál háztartásban ha 5 fok van a hűtő közepén az teljes okés, és marhára fölösleges a 4,0 fokot tizedfokra tartani.
Másrészt a hűtőt évente egy alkalommal ha jeges, ha nem, le kell engedni és ki kell takarítani fertőtlenítőszerrel!Amit figyelni kell az a kompresszor gyártó és származási helye, + ehhez jöhet a garancia idő.
Én egy "alap" Liebherrt (cnps3221) vettem ami mechanikus kapcsolós, A++ inverteres motorral szerelve (Secop), amit Szlovákiában gyártottak.
Nagyon csendes és hűt 2 éve hibátlanul.Hűtőben a Liebherr a leghalkabb, ár/érték arányuk nem mindig a legjobb (fagyasztóból is Liebherrt fogok venni)!
-
M43g
aktív tag
Sziasztok, fagyasztó és hűtő cserén is gondolkodunk. Nagyjából 120 körüli árkategória, ami játszik.
Egyelőre ezeket néztük ki. Melyiket ajánlanátok? Gorenje, Zanussi, Electrolux
-
törölt tag
Sziasztok, némi útbaigazítás kellene, ha valaki kivételt tenne velem, mert úgy látom ez a topic hűtő v.fagyasztó vásárlás - tanács ügyben elég kihalt. Mindenesetre: mint oly sokan szerteszét hűtő-csere előtt állnék. Olvasgattam 1 kicsit többet ezen témában a neten, így jutottam el kombihűtő terén az lg-samsung pároshoz, mint lehetséges és ajánlott gyártóhoz, és el kezdtem keresgetni vajon melyik tipust is lenne érdemes választani ?
A lényeg a lényegben: miután azt hittem kiválasztottam a nagy őt, elolvastam 1 azt hiszem ez évi májusi angliai szervízek véleményét a témában ami a következő volt: mindkét gyártó nagyon jó készülékeket gyárt és hibamentesen üzemelnek 1-2 évig, majd a 3.-6. év között már sorra jelentkeznek a szervízhibák ezen készülékeknél
Tud valaki mondani tehát olyan gyártót, akitől érdemes készüléket választani, mert fog üzemelni vagy 5-6 évet ? Azért nem többet, mert nem több időre gyártják őket....
-
BB9000
senior tag
válasz
amadeus11 #28097 üzenetére
" a honlap szerint lehet újra nyitják"
A pályázat hivatalos honlapján szereplő ". . .Bizonytalan időre felfüggesztjük. . ." -be bele lehet érteni az újranyitás lehetőségét, de sajnos tényleges úranyitás nem nagyon várható. Persze nem elképzelhetetlen, de ahhoz a keretösszeg megnövelése ( sokszorozása ) lenne szükséges. Választási év van, lehet, hogy lesz ilyen, de arról minden híradóból értesülni fogunk !
-
BB9000
senior tag
válasz
amadeus11 #28097 üzenetére
Ha lezárták a régiódban a HGCS programot, mert elfogyott a keret, akkor sajnos nem valószínű, hogy újra nyitják. Olyan már volt egy korábbi ciklusban, hogy kiegészítették a keretet úgy, hogy mindenkinek - aki a lezárásig beadta a pályázatát- meg tudják adni a támogatást. De újranyitásról nem tudok.
Korábbi években 1-2 óra alatt elfogyott a keret. Tegnap a Délalföldi régióban 13:00 ig fogadtak be pályázatokat, azaz kerek öt órán keresztül. Hétfőn az Északalföldiek 17:00 ig pályázhattak, azaz kilenc teljes órán keresztül!!! Ez jóval több idő, mint korábban. Most is az a szabály, hogy beérkezési sorrendben ítélik oda a támogatást. Valahol majd kell húzni egy határt, aminél későbbi pályázatok nem kapnak. De az is meglehet, hogy idén is kiegészítik a keretösszegeket úgy, hogy minden érvényes beadott pályázó megkaphassa.
-
-
peppe79
senior tag
-
pjen
félisten
válasz
blattida #28099 üzenetére
Szia.Nekem is van egy Thomas varió 20 takarító gépem.de az porszívó üzemben tartályos,ami lehet hepa szűrős porzsákkal,víz felszívós,vagy vizes takarító gép is.Mindennapi használatban egy Philips universe(por zsák motor szűrő plusz hepa)és a valódi víz szűrős samu van ahol a viz után még hepa van és tényleg két perc alatt tiszta.Anti allergén minősítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest