Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
Topikgazda
Egyrészt az első kérdésem, hogy ilyen típusú zsákot vettél bele, vagy papírt!
A másik kérdésem, hogy hol laksz (nagyváros, falu....stb). Belül a porszívó motorszírűje is fekete, vagy szürke, vagy retkes?
A HEPA előtt van valami szivacsod esetleg amit lehetne mosni?"Ez a B-s visszafújással jár vagy csak ez a darab ilyen rossz" nem kellene, van tippem, de előtte a kérdésekre ha tudsz válaszolj, mert a többieknek is segítség!
Anyámék 2 éve használnak pontosan ugyan ilyet, megelégedéssel, probléma mentesen, na ők faluhelyen még HEPA-t sem cseréltek.pjen: "Lehet nem véletlen javasolják a gyári porzsákot" ennyire azért nem gagyi a menalux, több mint 5 éve használom nagy megelégedéssel és nálam a felújítás alatt levizsgázott.
-van egy tippem, de várjuk meg a választ, szerintem ti is rájöttök!
ribarszki
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
ribarszki
őstag
Itt a kimeneti szűrőm 1,5 év után. A külső oldala fehér, a belső fekete. De! Csak maga a hepa van eszíneződve, a rácson nem áll por, illetve a szűrő felszínén sem, csak a színe változott meg.
Ha a tiéd ilyen, akkor az teljesen normális. Ha poros, akkor viszont gond van a tömítettséggel.
Illetve, javítsatok ki ha rosszul tudom, de a hepa nem csak a városi koromtól színeződik el, hanem fogja a motor szénkeféjéből kiváló szénport is. A lényeg, hogy így néz ki egy jól működő Hepa szűrő. A szívóerő csökkenés pedig lehet a hepa telítődése miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Állat mellet nagy hiba volt HEPA nélkül venni. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez a Bosch csak butított verzió - mérd le a kazetta méretét szerintem fel tudod ezzel "okosítani".
A motorból nem kellene jönnie az égett por szagnak (ha nem maxon járatod órákig), és az sem jelent jót, hogy a porzsák után retkes a motorszűrő hm érdekes, nézd meg ahol rácsukod a zsákra a gép tetejét szépen felfekszik a zsák száján levő gumiperem? Hangosodott a motor? A gyengülés lehet a kár csapágy vagy szénkefe miatt is!
Garanciális még a gép? - szerviznek látnia kellene.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Csabroncka
Topikgazda
Ha kompatibilis lenne a HEPA szűrő az garantáltan jót tenne a porkibocsájtásnak! Zsákból azt mondom egy próbát megér, de nyilván te is tapasztalod, hogy mennyivel olcsóbb a Menalux, én nem feltétlen ezt látom a gondnak.
Tegyél egy próbát a gyári zsákkal, de a HEPA szűrős bővítést vétek nem meglépni ha kompatibilis lesz!
"in medias res"
-
badd
tag
Tehát, mondhatni ugyanaz, mint a ZSPCLASSIC (mert én nem a ZPFCLASSICra kérdeztem rá, azt a válaszát, amit linkelt, pedig egy olyannal való összehasonlításra küldte, ezért kérdeztem vissza, és nem azért, mert nem tudok olvasni), csak a ZPFPARKDB hangosabb, rosszabb a szőnyegről való szívása, ellenben olcsóbb egy 10-essel, ha a MediaMarktban veszem meg. Szóval csak árban jobb. De már nem akkora az árkülönbség, ha azt mondjátok, hogy a markabolt.hu, vagy a marketworld megbízható gari szempontjából, tehát olyanok, mintha a mediamarktban venném meg. Erre azonban nem kaptam választ, se arra, hogy mi a helyzet a Hygenie 12 szűrővel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azért abban igaza van, hogy a magyar szabályozás előírja magyar kezelési/használati útmutató mellékelését. A piktogram nem magyar nyelvű.
(#26058) LámaZ
„A cégeket meg abban…”
De az ajtó csukódása után hallottad még ez eget rengető röhögést?„Mondok egy másik példát:”
Én is: lehetőség szerint nem nyomtatok. Tök olcsó. -
ribarszki
őstag
Érdekes a helyzet. Egyrészt én nehezen tudom elképzelni, hogy egy nem szürkeimportos gép, hanem hivatalos helyen vásárolt Electrolux porszívóhoz nem adnak magyar használatitt. Van itthon néhány Electrolux/AEG/Zanussi termék az elmúlt pár évből, de mindig részletes, érthető kézikönyvet is kaptunk. Ez a sematikus ábra is benne volt a csomagban, de ez csak áttekintés. A részletezés a könyvben volt.
Ha tényleg kimaradt a kézikönyv, vagy ehhez a modellhez nem adtak semmiféle magyar leírást, akkor nem olyan egyszerű a helyzet mint te írod. Merthogy milyen magyar időmértékegység az "M"? Kell tudnia mindenkinek angolul? Milyen magyar szó a "click"? A "6 M" felirat azzal a stilizált naptárral melyik egyezményes, nemzetközi jel? Ez az ábra önmagában semmit nem ér. A használati útmutatónak a törvény szerint közérthetőnek és egyértelműnek kell lennie.
A másik eset, hogy valaki kivette a magyar kézikönyvet, vagy valaki elfelejtette betenni, vagy a kollégája elkeverte, kidobta a csomagolással együtt.
-
peppe79
senior tag
"ott a kép és rajta totál egyértelműen ikonokkal, tehát nyelv függetlenül..."
"Nyelv függetlenül" mit jelent a '6 M'? És ha '6 L' (románul: luná) lenne odaírva? Meg ugye magyarul is hónap, nem pedig 'mónap'. Ezen nincs mit szépíteni: megfeledkeztek arról az 1-2 országról, ahol a hónap kezdőbetűje nem M. Egyébként ha nagyon kukacoskodó akarok lenni, és szigorúan a piktogramokra hagyatkozunk, akkor az a képen azt jelöli, hogy a szűrő 6 hónap után újrahasznosítható; nem pedig azt, hogy cserélendő. A szemetes ugyanis lemaradt a recycle ikon körül.
Pont az ilyen félreértések miatt rendelkezik úgy a törvény, hogy "a használati és kezelési útmutatónak közérthetőnek és egyértelműnek kell lennie". Hogy akár egy 75 éves nénike is könnyen értelmezze..."...ehhez képest az Electrolux van olyan önzetlen, hogy a felét állja a kolléganőd hibájának és még őket hibáztatjátok?"
Minek a felét állja? Kiskereskedelmi áron 10175 Ft a motor ára. Ők meg olyan 5 dollár körül szerzik be nagy tételben Kínából (lásd: aliexpress).
Arról nem beszélve, hogy még a leghitványabb porszívóban is van túlmelegedés elleni védelem, így nem egyenes következmény az, hogy egy ki nem cserélt szűrő miatt leég a motor. Számomra ez nem önzetlenség, hanem inkább beismerés, hogy ők is hibáztak. 50%-os jótállás nem létezik. -
veterán
Varoz, ez nem "totál egyértelmű".
Neked lehet, h az, de nekem is csak AZ UTÁN lett egyértelmű, miután a szervizben a hölgy felvéve a javítást, elmondta.
Akkor ott elkezdtem átnézni a készülék papírjait (amit magával hozott a kolléganő), mert gondoltam, h biztos benne volt a haszn. utasításban, amit a fejéhez vágtam volna a kolléganőnek, h nesze, ha elolvastad volna, akkor tudnád, h a szűrőt cserélni kell.
De nem találtam magyar papírt, csak a négynyelvűt a képregénnyel.
Az angolt átfutottam, de nem akadt meg a szemem olyanon, h szűrő-csere, ill. a képregényen láttam egyből lejjebb, h valamit mutogat a szűrővel, de akkor még mondjuk nem esett le, h az egy naptár lenne (inkább egy akkumulátornak tűnik), amin 6M az a 6 hónap akar lenni, mivel az adatokat felvevő hölgy azt mondta, h ezekben 3 havonta kell cserélni a szűrőt.Aztán ahogy elkezdtem neten rákeresni, akkor "világosodtam meg", h hat havonta, ezt akarták a piktogramokon sugallni.
Ez nekem nem volt olyan, mint az, h a mikróba nem teszünk fém edényt. Ezt nem kell elmondani, ezt úgyis mindenki tudja.
De a porzsák nélküli porszívókba, h valóban nem kell porzsák, de a szűrőt azt cserélni kellene, ezt eddig nem is tudtam, sose hallottam róla. Valahogy ez "nem folyik a csapból is".. nem gondolnám, h az átlagműveltség része lenne, h ezt tudni kellene mindenkinek, hiszen há' ezek így működnek..És teljesen jogos a kolléga észrevétele, mióta kell az átlagmagyarnak (lásd: kolléganő) angolul tudni?
A "click" mióta magyar szó?
A 6M mióta jelent bármit is magyarul, vagy egyáltalán minek a nemzetközi jele?Én még emlékszek régen így jelölték azt, h a "szemétbe kell dobni":
Ha ez lett volna rajta, se gondoltam volna, h 6 havonta csere.Csak ugye közben már nem elég a szemétbe rakni, ezért a recycling piktogramja került rá, amit meg azért se értettem, h minek teszik oda a szűrőkhöz, hiszen magát az egész készüléket elektronikai hulladéknak kell tekinteni, és nem a szemetesbe dobni, hanem újrafeldolgozónak leadni ha egyszer majd elromlik.
Szóval kinek mi esik le a rajzokból, én másra logikáztam, nem a szűrőcserére.És pontosan erről van szó, azzal, h 50%-ot bevállal az Electrolux, nem jófej, hanem beismeri, h elb×szták, és most próbálnak tüzet oltani, h ne nekik kelljen az összes ilyen meghibásodott készülék motorcseréjét állniuk.
Nem lepődnék meg, ha kiderülne, h nincs hővédelem sem a motorban, (mert így olcsóbb gyártani), és ezért romlott el. Ha nem spórolnák le a hővédelmi modult, lehet, h nem mennének tönkre a motorok, hanem csak leállna a motor folyamatosan, és akkor motorcsere nélkül rájönne az ember, h szűrőt kell cserélni.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
-
Csabroncka
Topikgazda
Itt nem is a Mielen van a lényeg! Ha megnézed a korábbi hozzászólásomat ahol számolgattam! Az új Miele gépek kevesebb energiát fogyasztanak (és nyilván a többi gyártó +++ gépe is), de a vízből nem használnak lényegesen kevesebbet - és ez a lényeg!
A cikkben írják, hogy az ügyvéd és a magát "mérnöknek" kiadó valaki rohadtul nem érti az automata mosógépek működését. Normál esetben a precíz dobsebesség, a mosásritmus és változtatása erősen befolyásolja a mosás hatékonyságát - ha nem így lenne, minden gép egyformán mosna, ami tudjuk, hogy nem igaz.
"in medias res"
-
Csabroncka
Topikgazda
A legnagyobb probléma a parasztvakítós "intelligens" programokkal van amikor a 3 erősen szennyezett rugdalózót éppen csak kilöttyinti.
Szerintem sok márkában meg lehet bízni, Miele egyértelműen jó, de az árak tekintetében kérdéses, hogy kinek ér meg annyit egy mosógép (én is csak használtan vettem).
Az a ciki amikor a gép a betett ruhatömeget leméri, és nem tudod beállítani hozzá a szennyezettséget! Ilyenkor rövidíti a programot és csökkenti a felhasznált víz mennyiségét. Ha nem ennyire intelligens a géped akkor ne aggódj ha ilyen akkor ki kell kapcsolni ezt a funkciót, vagy tele géppel kell mosni.
Egyébként az is hozzátartozik a dologhoz, hogy minimum 3/4-töltettömeg felett érdemes mosni, mert csökken a ruhák egymásra zuhanásából fakadó mángorló hatás.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
zoltan6
őstag
-
pjen
félisten
Igen.Nekem van egy X porszivom,amit szeretek,és jókat írok róla,neked egy Y és a harmadiknak egy Z.És mind szeretjük valamiért a miénket.Az,hogy melyikről irnak a legtöbben inkább ár függő.
Dluinet.Pedig sokan sokáig úgy hivatkoztak rá mint a szent írásra,olvass csak vissza.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik