- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
sunnysys #45697 üzenetére
Szerintem így a Prosonokkal sem rossz, ha előrébb húzod őket, akkor túl közel lennének.
A foteleket én is egy kicsit hátrébb húznám, a frontok miatt is, de amúgy egész jó így, többet tényleg nem tudsz tenni elhelyezés ügyileg.
A házimozi erősítő + forrás hol lenne? A vetítő miatt gondolom, nem a vászon alá tervezted, esetleg oldalt (vászonhoz képest jobb oldalt) még jó lehet.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
sunnysys #45697 üzenetére
Az 1. verzióra szavazok, főleg ha a JBL-ek lesznek kiválasztva, de Proson szettnél se hinném, hogy a közel fél méteres hely ne lenne elég a falaktól. Elrendezés ügyileg ennél többet amúgy sem tudsz kihozni ebből a helyiségből, bár ha jól emlékszem a múltkor a túl közeli nézőtávról alakult ki egy kis eszmecsere.
Ha az ágy nem lenne ott hátul útban, akkor lehetne a surroundokat is hátrébb rakni a fotelekkel együtt. -
krx21
nagyúr
válasz
nebulo5 #45696 üzenetére
Igazából tényleg csak az egység kedvéért nézegettem a Sony STR-DN840-t... Olyan rosszul szólna?
A hangfalaim (ne nevessetek ki!) alsó kategória: Magnat motion 990 set + 2db Heco 180watt mélynyomó... (a csak a szett nyitó ára 2001-ben 120.000 Ft volt)
Majd lassan ezeket is lecserélném, valami jobbra...
Szóval ez a helyzet... -
sunnysys
tag
Sziasztok!
ismét kérdeznék. egyelőre úgy tűnik, hogy leszűkítettem a kört hangfal vonalon az alábbi kettőre:
1. JBL SCS 178 (ha találok)
2. Proson Event 5.0 (sub később).eddig nagyrészt leginkább a Prosont ajánlottátok a JBL-lel szemben, de felmerült bennem egy kérdés:
nem tudom melyik lenne a megfelelő rendszer a szobámba, ugyanis az nem túl nagy, és nincs sok hely.
rajzoltam alaprajzot, pár képet (még egy kis videó is van) a szobámról.
I. verzió
az első verzióban a front sugárzók olyan 45 cm-re vannak mindkét sarok falaitól. így elvileg mindkét hangfalszett elférhet.
kérdések:
1. ajánlható-e mindkettő ilyen elhelyezéssel?
2. vagy elképzelhető, hogy a JBL közelebb lehet a falakhoz, mint a Proson, és akkor inkább megfelelő lehet?II. verzió
aztán készítettem egy másik alaprajzot, ahol kb. 1 méterre vannak a hangfalak a falaktól. így már biztosan belógnak a képbe (megpróbáltam jelölni a fény útját is, de nem lett tökéletesen pontos).
alaprajz2III. verzió
esetleg egyéb megoldás szóba jöhet? kb. 45 cm-re az oldalfalaktól, kb. 60 cm-re a szembe lévő faltól, vagy így már a nézőkhöz lesz túl közel? (erről nincs rajz)nagyon köszi!
-
nebulo5
senior tag
Sajnos, nem lehet megfelelő tanácsot adni ebben a témában... Erősen ízlés és egyébb tényező faktora, hogy Neked mi lenne a megfelelő. Saját tapasztalatomra alapozva, talán csak annyit:
Ha nincs elegendő anyagi forrásod ahhoz, hogy olyan minőségben vásárolj HDMI -s készüléket, és hozzá megfelelő minőségű hangsugárzókat, akkor hagyd a francba ezt a lehetőséget. Egész remekül el lehet a mozi és zenekedvelő emberke, ha nem rohan a divattal/trendel!
Nem magasztalják túlzottan a Yamaha HM erősítőket zenei hangot illetően, de az RX-V1200, 1400, 1600 készülékek, igenis kevés kompromisszumot követelő vasak, ha mindenképp egy készülékkel szeretnéd/tudod megoldani a sok.1 filmet és sztereó zenét!
Természetesen, ha márka/típus függő vagy, akkor keresgélj a Sony-k közt! Legfeljebb, majd megszokod! -
sting2
addikt
Szerintetek?
Denon 2309, hibátlan, minden tartozékkal - 80k
Denon 2310, hibátlan,minden tartozékkal, még 1 év gari - 110k
Denon 2809, hibátlan, minden tartozákkal - 110k25m3 - panel lakás, heti 2-3 film.
-
csirkés11
tag
Elac 6x, 1xx-es szériához érdemes dsd-s erősítőt venni vagy ez még nem az a kategória?
-
nebulo5
senior tag
Kétségtelen, hogy mostanság igen silány hangminőségű vasakat gyárt a Sony. Persze, ez (egy - két üde kivételtől eltekintve) általában a többi ismert gyártóra is érvényes. A Sony, az Esprite szériájával vált valamikor ismertté, és valóban rendbe is vannak hangügyileg az Esprite széria készülékei.
Azután, (de erről csak olvastam, a tévedés jogát fenntartom! ) egy jó kis marketing fogással, kiadtak egy újabb szériát, amiken ES jelzés volt! Ez már szerényebb minőségű cuccokat takart, de nem volt akkora minőségi zuhanás, mint amiket mostanság hallani!
Több fórumon is olvastam róla, hogy az ES jelölés, NEM a Esprite rövidítése. Persze, ezt nagyon sokan mégis annak könyvelik el, és hirdetésekben ki is emelik, mint minőségi jelzőt!
De ez a differencia, közel sem olyan intenzitású, mint a mostanság dúló - már már őrületté vált HDMI mizéria! De ez majd csak néhány év múlva tisztul le, És akkor jönnek majd rá a kedves HáDéjeMI lovagok, hogy itt is meg kell(ett volna) fizetni a minőséget! -
TCr
veterán
válasz
dunkel #45677 üzenetére
Hogyne lenne, fáradj át ide kérlek.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Sefter #45673 üzenetére
Ha nincs sok cd-d és nem is tervezel venni a jövöben,akkor egy médiajátszó jobb megoldás.
Itt van több lehetőség,pc/mac alapu lejátszás usb-ről a dac-ba vagy mediajátszó,ez nem keverendő a mj topik eszközeivel. Olive,CA,Pio,Naim,ezekből elég sok van.
Még azt is megteheted,hogy veszel egy mostani cd játszót,ezek nagy része már játszik usb-ről flac-ot es meg is vagy. -
Sefter
veterán
válasz
Ed Parker #45672 üzenetére
sok nincs..
Az egész onnan indult ki, hogy tápkábeleket tesztelgettem a hétvégén (kaptam kölcsön cd játékost is) és teljesen más volt cd játékoson zenét hallgatni, mint a dune-ről....
egy jobb médialejátszót is kipróbálnék (akár olyat ami csak zenére jó..)
Van ötleted merre induljak? -
Sefter
veterán
Tudom, hogy ez nem a hifi topik, de inkább Tőletek kérnék tanácsot...
Melyiket a 3 cd lejátszó közül:
- Marantz 6002
- CA 640C
- Rotel RA02
Nincs külön sztereó láncom, szóval a 6005 Malachoz kéne társnak.. -
Tonyo
őstag
válasz
Fail3D! #45665 üzenetére
Nem készült túlzottan drága hangszorókból. Visaton MR-130 7 ezer Ft pl. Ráadásul diyben 3 utas váltó belövése szerintem agyrém és kb lehetetlenség. Saját váltómmal is, ami egy ellenállás és egy kondi sokáig kellett szopni, hogy jó legyen.
Máskülönben, ha meghallgatod és tetszik, meg kell venni!
-
adodaniel
őstag
Pioneer VSX-918V-ről mi a tapasztalat?
-
HoryThePooh
aktív tag
válasz
Oldfighter #45601 üzenetére
+@Sanci38
Köszi a válaszokat urak!
Igen, én is amellett döntöttem, hogy maradnék Yamaha mellett, az én fülemnek a Mission falakkal (763i) ez ad kellemes hangzást. Mai Avantage modellek lesznek majd egy kicsit később elérhető árúak remélem, nem hajt a tatár, nem 3D-zem. Hallgatni el fogok menni, azért a NAD-ok is izgatnak a sztereó hangviláguk miatt.
(Hálószoba sztereó 3020i alappal...nad'on kellemes -
grrpowa
aktív tag
Sziasztok volna egy Panasonic SC-PT85 házimozi rendszerem.Ugye ennek a dvd be van beépítve az erősítő része a lényeg az hogy a gyári hangfalai 5 ohm és teljesítményben pedig elvileg ezek a gyári adatok
RMS teljesítmény 330 W
Front hangfal teljesítménye 110 W
Center hangfal teljesítménye 55 W
Szatellit hangfal teljesítménye 110 W
Subwoofer teljesítmény 55 W
Ezeket szeretném lecserélni meg is vettem egy másik hangfal szettet de azoknak a hangfalai 8ohm-ak
Kérdés az az lenne hogy ráköthetem a 8ohm hangfalakat az 5ohm es kimenetekre -
törölt tag
válasz
sz.zoltán. #45657 üzenetére
Szerintem ez leadja...
Viccen kivül, mennyiért mehet max,, film/zene arány, mekora szoba... Onkyo egydobozosait első körben...
Ja amikre rá vannak írva hogy 1000W, kb tizedét ha leadja az már jó érték (PMPO ha mond valamit), egy jó AV receiver cc. 400-500 W névleges max-tól kezdődik, de ez igazán semmit se számit. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #45658 üzenetére
Ugye Te is hősugárzóra gondolsz?
-
MasterMark
titán
válasz
sz.zoltán. #45657 üzenetére
1000 Watt nem lesz kevés? Én inkább valamilyen 2000 Wattosban gondolkodnék minimum.
-
sz.zoltán.
csendes tag
Sziasztok!
Milyen házi mozit vegyek szerintetek?
Pc-hez szeretném...1000 watt-ba gondolkozom állóhangfalas szettre gondoltam...
Várom a válaszokat...
-
jones965
Modder
válasz
Oldfighter #45651 üzenetére
Végül a reset megoldotta, csak azt nem tudom mitől állítódott el.
-
adodaniel
őstag
Denon AVR-1905-ről minőségi előrelépés a Marantz SR5400-as?
-
grrpowa
aktív tag
válasz
MasterMark #45638 üzenetére
Kösz az infót közben a srác is elmagyarázta már hogy mire való az a bemenet
-
BBéci
legenda
-
Oldfighter
senior tag
válasz
rappit4 #45643 üzenetére
Figyelembe véve az ablakok elhelyezését, Béci tanácsát követném én is. Egy frappáns tv állványra lenne szükséged, hogy ne kelljen aszimmetrikusan ott se a falra fúrni a készüléket, az meg kevesebb gonddal jár, ha egy méterre kell elhúzni az ottani ablak miatt az állványt, hogy az ablak használható legyen szellőztetés céljából. Kevésbé is fog tükröződni világosban a tv, minimális fény a boltív felől jöhet. Az üvegpoharas szekrényt lesz nehezebb majd elrendezni, de minden másnak van ott bőven hely amint elnézem.
-
jones965
Modder
Egy kis segítség kérés:
Adott egy pioneer 920 receiver. Délelőtt a gyerekek még filmeztek, este ismét bekapcsolás, de csak a sub szól.
Az erősítő érzékeli a bejövő jel típusát, de a kimeneti oldal néma. Érdekes, hogy a menüjében a test speeker esetén rendesen kiadja a hangfalakra a jelet, minden más egyéb forrásról néma, kivétel a sub.
Mi lehet a gond? -
-
rappit4
őstag
válasz
Oldfighter #45640 üzenetére
Köszi! Igen, sejtettem, hogy valami nem jó azzal az elrendezéssel, egy kicsit üres így a hangzás. Szívesen meghallgatom a tanácsokat!
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #45640 üzenetére
Bizony! Megfordítanám az egészet és a tévé helyére tenném a hármas kanapét.
(#45641) krx21
Nem vennék rá mérget. -
MasterMark
titán
válasz
grrpowa #45637 üzenetére
Ez nem ugyanaz. Annál be volt építve a teljes 6 csatornás erősítő a mély-ládába.
Ez egy aktív mély-láda. Vannak alacsony vonal szintű, és magas szintű (vagyis erősített jelet lehet oda kötni) bemenetei, és kimenetei.
A magas szintű bemenet (a csíptetős) arra való, hogy pl. sztereó erősítőről ezen keresztül kell bekötni a két hangfalat, és ez levágja magának a mély-hangokat, a többit pedig továbbküldi. -
grrpowa
aktív tag
válasz
MasterMark #45635 üzenetére
Én abból indultam ki hogy a régi házimozim pana sa-ht 870 ben is a mélyládában volt az erősítő rész és oda kellett kötni a hangfalakat is.És ezen a ládán is van hely ahova hangfalakat lehet kötni de ha nem hajtja meg őket akkor meg minek van rajta
-
grrpowa
aktív tag
-
rappit4
őstag
válasz
Oldfighter #45628 üzenetére
Értem, köszönöm a választ, akkor marad a Denon és a Marantz a versenyben. Esetleg tudsz egy helyet ajánlani, ahol meg tudnám normális körülmények között hallgatni őket?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
rappit4 #45627 üzenetére
A felhasználási körödnek ezek közül valóban a Marantz felelne meg. A kijelző zavarjon a legkevésbé, de nem is fog, mikor meghallod a hangját.
A Denont is számításba veheted, az Onkyo pedig inkább mozis, ami műfajt zenéhez felsoroltál oda pedig amúgy is részletező készülék kell.
Hangfalakból Dali Zensor, esetleg Ikon, ámbátor a Marantzok mindenevők.Mindenféleképpen egy meghallgatás előzze meg a vásárlást!
-
rappit4
őstag
válasz
rappit4 #45599 üzenetére
Már megtaláltam a választ, viszont még lenne egy-két kérdésem. Most van ez a HM rendszerem a nappaliban egy HTR-3063 erősítővel illetve Wharfedale Vardus VR-300-as szettel (VR-300, VR-Sorrund2, VR-Centre) a mélynyomó pedig egy VR SUB-8. Na most ezt a szettet szeretném valami komolyabbra lecserélni kezdve az erősítővel. A felhasználási terület 60% mozi 40% zene (klasszikus, jazz, filmzene). Először az erősítőt gondoltam lecserélni, a kinézett típusok a Marantz SR5007 a Denon AVR-2311 illetve Onkyo TX-NR709. Ezek közül olvasottak alapján a Marantz tetszik a legjobban egyedül a kijelző zavar rajta nagyon (van egy ilyen bogarasságom, hogy szeretem az erősítő kijelzőjén látni a hangfalakat meg az audio formátumot), a Denon a 7.2 hiánya miatt van hátrányban(ha már veszek erősítőt az jó lenne ha kitartana egy 6-7 évig és addig lehet még beszerzek +1 mélynyomót is). Ti melyik erősítőt ajánlanátok a felhasználási területemre, illetve még annyi, hogy ezekhez az erősítőkhöz milyen fajta hangfalak passzolnak, mert arról nem sok infót találtam. Előre is köszi a segítséget és a válaszokat
-
grrpowa
aktív tag
Szia a házimozi mélyládám 5 ohm és azt szeretném lecserélni erre a ládára azt írta az eladó hogy 3 ohm 100 wattos a láda
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
A házimozi erősítőmet szeretném lecserélni, bár alapvetően elégedett vagyok vele...
A régi: Yamaha Rx-v350 Nem egy mai darab és hdmi sincs rajta...
Mivel a TV és a BluRay Sony ezért az egység kedvéért kinéztem ezt:
Sony STR-DN840
Gondolom ez már egy tisztességes darab, mai modern funkciókkal... Gondolom ezért a pénzért vannak bestbay darabok, denon és hasonlók, de ragaszkodnék a Sony-hoz...
Szerintetek? -
BBéci
legenda
válasz
norbi0604 #45618 üzenetére
Felejtsd el!
A Labtec mélynyomójának erősítője 2x2 + 1x6 wattos. Az Orionokhoz édeskevés a 2x2 W.Feleslegesen barmoltad szét, mert az eredeti hangdobozkák helyére lehetett volna csatlakoztatni az Orionokat. Persze a kérdés még mindig áll: mi a csudának? Mert normálisan nem fog szólni.
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Kókány cuccot szeretnék összehozni, adott egy Labtec 375 Pulse 2.1 hangfalszett, mélyládába épített erősítővel, amire rá szeretnék kötni egy Orion HS 280 3 utas hangfalpárt, amiben van beépített hangváltó.
Na most, az alap 2.1 úgy néz ki, hogy hátul van egy stereo jack kimenet a két első jobb és bal oldali magas sugárzóknak. Ez idáig oké. Van egy beépített mélynyomó is, a mélyládában, amihez csak úgy tudtam hozzáférni, hogy dekopírral ki lett vágva a láda oldala. Innenstöl az a kérdés, hogy a leblankolt Orion hangfalpár (előtte DIN volt, ugye az kilőve) csupasz vezetékeit miként kössem be a 2.1-es mélyláda belsejébe, illetve olyan sok helyre nem tudom, mivel nagyjából csak direktre lehet rákötni az 1db mélynomó forrasztási pontjaira. A kérdés az, hogy így képes e lekeverni mind a 3 jelet (magas, közép, mély), nem e csak a mély vonal lesz továbbítva, miközben a magas a fenti jack aljzatbol megy ki a 2 front sugárzóra. Sorry ha bonyolultan van leírva, de valahogy erre kellene gombot varrni.
-
válasz
ati012 #45611 üzenetére
a jó öreg DIN csatlakozók.
Hát, nem tudom, hogy kapsz-e még ehhez átalakítót.
A kép olyan homályos, hogy nem látom, hogy mi van a bemenetekre írva, de ha nincs line-in vag yAUX-in, akkor felejtős a dolog, hiszen, mikrofon szintű bemenetre vonali jelet kötni nem lehet, mert szétmegy az erősítő.
Ráadásul valami sztereo-mono keverő is jó lenne, mert a hangkártya nem örülne annak, ha összezárnád a két oldal jelét - vagyis passzív átalakító csak akkor lehetséges, ha ezt külön támogatja az erősítő. -
grrpowa
aktív tag
Sziasztok egy 5 ohm kimenetre rá lehet kötni 3 ohm hangfalat
-
Peak
addikt
Na EEEZ igen!
Rotel RA-1570 Class ABErre most felállt...
-
ati012
őstag
Van egy Siemens Sitradyn 3030 erősítőm. Hogy tudnám pc hangfal erősítésére használni?
-
törölt tag
válasz
HoryThePooh #45595 üzenetére
Szerintem nem lenne az upgrade... 28-33xx vagy jobb Denon vagy négyjegyü Yamaha vagy 6xxx-nél jobb Marantz lenne igazán upgrade azaz minőségi változás.
-
sting2
addikt
Valaki itt a fórumon nem rég cserélte le a Pioneer BDP 440-et, egy Pioneer BDP 51FD-re, mivel úgy találta hogy CD lemeznél jobban járt a " vissza lépéssel" .
Lenne egy kérdésem felé, nem bánnám ha privátban jelezne. -
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #45600 üzenetére
Bandázni azért jó program, AVO-ban bízok, hogy azért lesz olyan felhozatal, hogy érdemes legyen kimenni. Legalább egy napra, dumálni, hallgatózni, stb.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
HoryThePooh #45595 üzenetére
Ha a Yamaha hangkaraktere bejött eddig is, akkor érdemes a márkánál maradnod. Másrészről mindenféleképp egy bemutatótermi meghallgatásra ösztönöznélek ( Netdepo, Streamaudio, Audiophile Szalon.....), hogy képbe legyél más márkák hangzásvilágával. Ha mindenféleképpen korábbi, de már HD hangokat dekódoló készüléket akarsz, akkor a használ piacon kéne nézelődni, ilyen felszereltségű készülék után, illetve talán lesz valaki aki konkrét típust is tud ajánlani, ami neki is bejött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged