- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na ma veszek az Arcam helyett egy Pioneer SC LX82-őt!
Remélem ez is hozni fog egy bizonyos szintet, én csak jókat olvastam róla! -
kicsiii
tag
Ki kell használnom az alkalmat, hogy itt sok a hozzáértő 🙂 Még egy kérdésem lenne. Most figyeltem fel a dologra, mert most pakoltam máshova az erősítőt. Amikor bedugom a konnektorba, akkor az erősítő és a mélynyomó is sárga (Harman Kardon) státusz jelzéssel mutatja, hogy hálózaton van. Bekapcsolom, működik rendesen, státusz lámpa fehér lesz.. viszont amikor újra ki szeretném kapcsolni, akkor kijelző ,minden kikapcsol,de nem vált vissza sárga színre a státusz lámpa. Ami engem nem is zavarna, de most hogy rendeztem a kábeleket stb éreztem, hogy kikapcsolt állapotban is nyomja a meleget. Tudtok erre tippet adni mi lehet az oka? Köszönöm
-
válasz
#98221312 #157396 üzenetére
Köszi már elengedtem bármennyire is csábító volt az ajánlat!
Ezek már tényleg tele vannak pakolva mindennel, és ebben az árkategóriában bármi tönkre megy horror a javítás! Ez kb olyan mint az autó, szép meg jó kocsi a BMW pl, de betolod a szervízbe ránéznek és 300K, és akkor még fel sem nyitották a motorháztetőt🤣Annak éri megvenni ezeket, aki ezzel foglalkozik és ért is hozzá valamennyire...
-
törölt tag
válasz
N.YCityBoy #157395 üzenetére
Alapjában véve nincs bajom a javított erősítőkkel..
Saját Denon 4000-em is javítva volt, és a mai napig kíválóan működik.
A listaár töredékért vettem, sőt még a az utolsó kifutó akciós árának is a felért..A Te eseted azonban, valóban óvaintésre buzdít...
-
-
lemmy9
őstag
válasz
N.YCityBoy #157393 üzenetére
Ha valóban pici a hiba, akkor miért nem javíttatja meg. Ezek a "nem bajlódok vele" dumák veszélyesek. Ha ott a gazdaságtalan szó, ne nyúlj bele egy ilyen időzített bombába.
-
-
Dorian
félisten
válasz
N.YCityBoy #157391 üzenetére
OK, te tudod. De pl. én egyik erősítőmnél is ezzel kezdődött és egy darabig csak ez a hiba állt fenn (aztán egy idő után nem csak). De az oka az egyik fő központi chip hibája volt, ami cseréje gazdasági totálkár.
-
válasz
BBéci #157389 üzenetére
Köszönöm
ctrlaltdel13-Igen valóban, de elolvastad amit leírt? Minden más tökéletes csak az egyik hátsó csatorna nem működik+doboza és minden más megvan hozzá, csak ő nem akar foglalkozni vele! Szerintem azért ebben a felállásban 85K-t a hülyének is megér, hát még nekem🤣
Ja igen, és amit nem írtam leginkább zenére használnám, nem mozizom régóta!
Ezért is gondoltam, hogy ennyi pénzért bevállalom, mert a hátsó szekciót úgy sem használnám!De ha ebben az árban van valami ötlet sztereó vasra ami minőségben hozná az Arcam szintjét, akkor azt szívesen veszem👍
-
BBéci
legenda
válasz
N.YCityBoy #157387 üzenetére
Az egy rendkívül jó hangminőségű erősítő, ahogy általában az Arcamok, az egyik német szaklap referencia készüléknek választotta, viszont a megbízhatóságával voltak bajok.
Azt nem tudom megmondani, hogy mennyibe fog kerülni a javítása, de alighanem sok pénzbe fog kerülni. -
Sziasztok
Egy Arcam AVR600 jó választás lehet, illetve zenére is jó sztereóban?
Soha nem volt még ez a márka nekem, de jókat olvastam róla!
Illetve hibás az egyik háttérsugárzó kimenet(SRL) annak a javítása nagyon drága és bonyodalmas? -
exception
aktív tag
válasz
kicsiii #157384 üzenetére
Nálam PC a forrás, így megoldja a VGA lényegében a dolgot, egyik kimenet a hangeszköz, másik meg a kép. Van külön HDMI splitter is, ami egy bemenetből aktívan 2 kimenetre alakít, egyik megy a tvbe, másik az erősítőbe. Vannak olyan médiaplayerek is, amiken több HDMI kimenet is van direkt ezért.
-
exception
aktív tag
válasz
kicsiii #157373 üzenetére
Szét kell szedni a hangot és a képet, csak ezért erősítőt cserélni nem éri meg. Én most vettem egy Anthem MRX700-at igen alkalmi áron. Azért ne vettem volna meg, mert nem tud 4K-t? Ez kit zavar, külön megy a két, külön a hang és kész, hol a probléma. Ha a hangjával elégedett vagy, akkor ne cserélj.
-
xxxxxxxxx
tag
válasz
BITBOYS #157377 üzenetére
Volt vele dolgom!
Gigaworks Pro Gamer 500 em is volt és S750esem is.
Az én favoritom Pro Gamer még megvan tápellátó kondikat kellett benne cserélni.
Nem használom, de sajnálom eladni. S750el sok macerám volt.
Tápellátó kondít abba is cserélni kellett. Egy darabig még jó volt, de csak megadta magát.
Nem egyszerű a szervizelése. Több Creative hangkarim is volt. Tudom milyen élményt add a szettHa akarsz valamit helyette azt javaslom ne az alsó belépő kategóriás felszerelésekkel szemezgess mert lehet meglepődsz. Milyen jól szóltak azok a szettek.
-
BBéci
legenda
válasz
BITBOYS #157377 üzenetére
Haladó szinten vagyunk, egy mélyládának elsősorban nem brutálisan kell szólnia, hanem tisztán, részletezően, pontosan, megfogottan, gyorsan. Amiről említést tettél, az ezen kritériumok közül egyiket sem tudja, ezért még a kezdő házimozis topikba sem való. PC-s szett, annak viszont nem rossz.
Jobban teszed, ha veszel valami normálisat, ha már szerepel a lehetőségek között. -
BITBOYS
addikt
válasz
xxxxxxxxx #157375 üzenetére
Szia, volt már vele dolgod? Mert a mélynyomó a saját környezetében eléggé brutálisan szólt, csak ugye megdöglött az erősítője. Szenvedni nem akarok vele, inkább veszek egy gyári subot ha nagyon macerás a hozzá passzoló erősítő beszerzése és annak bekötése a mélynyomóra.
-
zsoika
addikt
válasz
kicsiii #157373 üzenetére
Egy dupla HDMI kimenetes lejátszó megoldás lenne...egy HDMI a TV be és egy az erősítőbe.
Mind a kettő visz kép/hanganyagot, de ez esetben a TV csak a képet, az AVR meg csak a hangot venné le.
Viszont a PS nek nincs dupla kimenete ha jól gondolom(nem volt még konzolom) ...talán egy HDMI Splitter megoldás lehet. Remélhetőleg nem "pofázik" bele az erősítő, hogy ő bizony nem tud 4K-t.
Sajnos én ezt így nem próbáltam, így erre biztosat nem tudok mondani .Mi a forrás filmeknél? A PS?
-
zsoika
addikt
válasz
kicsiii #157369 üzenetére
Szia!
Az Atmos nem fog menni optikán és a HD hangok sem (DTS MA, Dolby TrueHD).
A filmeknek több hangsávja van ...sima tömörítettet válassz!
Esetleg kösd úgy, hogy Lejátszó-AVR-TV HDMI-vel és akkor már a HD hangok is menni fognak.
Ha a lejátszó tudja dekódolni az Atmost akkor PCM-be szerintem át kell hogy küldje az erősítőnek. HDMI-n.#157368) BITBOYS: Oké!
-
Urgot
tag
Sziasztok. Tv-hez mik az ajánlott rendszerek úgy 100k-ig bezárólag , filmhez,tv adásokhoz
-
kicsiii
tag
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Már nagyon régóta van egy Harman Kardon AVR 355 erősítőm, illetve hozzá tartozó 5.1 rendszerem. Még annó egy rakás pénzért vásároltam, de nem használtam ki Igazán. Filmnézés , PS játékoknál néha használtam, de nem sűrűn. Most újra eljött az érzés, hogy többet használhatnám, mert új helyre költöztünk és itt sokkal megfelelőbb a nappali egy családi filmnézéshez. Eddig én optikai kábelen adtam neki a hangsávot, mert még régebben is amikor csak 1080p felbontás létezett, akkor is úgy éreztem, hogy ront a képminőségen. Ezért kép hdmi kábelen a tvbe, optikain meg a hang az erősítőbe. Nem volt hiányérzetem. Most már megjelentek a dolby atmos hangsávos filmek és sajnos amikor ilyen hangsávos filmet néznék nem jön hang. Próbáltam a neten mindenféle FW frissítés után keresni, hátha segít a megoldásban de sajnos semmit nem talaltam. Ezért fordulok hozzátok, hátha tudtok valamit tanácsolni? Légyszíves, ha van valakinek használható javaslata, kérem ne habozzon 😊 -
BITBOYS
addikt
Sziasztok,
Nem találtam megfelelő topikot így itt kérdeznék rá ha nem problémaCreative S750 7.1 házimozi szett subwoofer hangszórója így néz ki bekötésügyileg [link]
Itt ugye 3 pár bekötés van. Szeretnék ebből a hangszóróból mélynyomót készíteni. Miként kell ezeket bekötni? Duplatekercses hangszórót láttam már, de ilyet még nem.mod: Közben megtaláltam, de ha nem gond itt hagyom hátha hamarabb jön rá megoldás
Köszi. -
exception
aktív tag
Sziasztok!
Hátha valaki találkozott ezzel a problémával és tudja a megoldást.
Vettem egy Anthem MRX700-as erősítőt. A probléma vele, hogy minden adatfolyam végén pattanó hangot ad a hangfal. Ez a régi belépő erősítőmmel nem volt. Film közben nem jelentkezik a probléma, gondolom mert az egy adatfolyam, akkor is, ha csend van hirtelen, de pl. zenehallgatásnál a számok között pattan egyet. Valaki sejti, miért lehet ez és mivel tudnám megoldani? -
Visormail
addikt
Ilyen problémával találkoztatok? HDMI Losing picture
From HOWtoGeek:
"Short of buying a new television or giving up on your video game project the only way to deal with your HDCP compliance problem is to buy a cheap HDMI splitter that ignores HDCP requests.
We really wish we were kidding, but that’s the secret media center ingredient that has helped thousands of consumers... ...To use the splitter, simply put it between the output and display device."Néha nálam is csinálja, a kép egyszercsak elmegy és helyette a Denon feliratot mutatja a TV. Ilyenkor ha ki-be kapcsolom az erősítőt vagy a TV-t, semmi változás. Ha a PC-t indítom újra akkor megjavul. A Radeon settings-ben kikapcsoltam a HDCP-t a kissé elrejtett menüben, az nem segített.
Az utolsó hozzászólás alapján a Custom Resolution Utility-val sem tudtam mit csinálni. -
-
mcmike
őstag
válasz
Mosqu!to #157356 üzenetére
Akkor azt mondod hogy mediaplayer HDMI out -> HDMI splitter -> egyik HDMI a TV-be / másik HDMI az erősítőbe?
Ennyire jó lenne ez az LX73-as?
Én mondjuk első körben egy Yamaha RX-A3030-ra gondolnék, amit talán el lehetne csípni 180k-ból (jó ez mondjuk csak 4k-t tud és lemondok a HDR-ről). Vagy esélytelen gondolat? Vagy esélyes, de nem lenne érezhető különbség? Mondjuk ha megtalálom ma otthon a Night mode-ot, akkor lehet marad minden egyelőre...
-
-
mcmike
őstag
válasz
Visormail #157352 üzenetére
Köszi! Hát ezt megnézem otthon. Nagyon szégyellni fogom magam ha tényleg van (de mintha nem láttam volna). Ezerszer néztem az Audio Options menüt. Ennyire nem lehetek vak...
@BBéci: neked is köszi a helyreigazítást / tippet!
@Zigi: Igen, 4k lenne az elvárt cél, illetve HDR is fontos lehet. Megnézem hogy melyik évjárattól támogatott.
@Mosqu!to: Nem sürgős végülis, de ha már váltok akkor úgy szeretnék hogy 4k és esetleg HDR képes legyen. Az SC-LX73 és a 4810 is mindegyik 2010 környéki. Ilyen cserének nem sok értelmét látom...
-
Mosqu!to
addikt
válasz
mcmike #157349 üzenetére
Mikor lesz aktuális? Nálam egy Denon AVR-4810 fog felszabadulni szeptemberre.
Night mode alatt a kijelző kikapcsolásra gondolsz, vagy a dinamikacsökkentésre?
A 4K upscaling szerintem semmit nem javít a képen, a 1080p kép ugyanolyan jó a 4k kijelzőn mint egy upscaling utáni. -
mcmike
őstag
Sziasztok urak,
Gondolkodóba estem mostanában hogy lecserélném a jelenlegi házimozi erősítőmet egy picivel korszerűbb változatra. TV-t jövőre vagy azután cserélnék és 4k-s lenne már, ezért jó lenne valami olyan vasat találni ami tudja a 4k upscaling-et vagy legalább pass through-t.
Ami nagyon fontos lenne hogy legyen benne valamilyen "Night Mode" opció. Volt valami ilyen a régi Yamahámon ami nincsen a mostani Pioneer SC-LX73-asomon. Vagy nem találom, pedig iszonyatosan fontos lenne...
A lényeg, hogy gyerekszoba közel van, és filmezésnél állandóan felerősítem/halkítom a hangerőt, hogy az effektekre ne keljenek fel. Lényegében csak este tudjuk használni, és ez fontos lenne. A Night mode pedig pont olyan szintre vette vissza az effekteket, hogy érthető maradt a beszéd. Ez hiányzik most...Jelenlegi szett:
- TV: LG 47LB670V (FullHD IPS, Smart), de ez majd 4k lesz valamikor
- Erősítő: Pioneer SC-LX73
- Hangfalak: Dali Zensor 5.0 szett (Zensor 7 frontok, Zensor vokál, meg Zensor 1 Surroundok)
- Kábelek: VanDamme mindenhol
- Médialejátszó: Zidoo X8 (4k-t tud)Erősítő vágyak:
- Lehetőleg felső kat, de használtan
- Tanítható, és jó távirányító
- 4k upscaling vagy pass-through
- Night Mode feature, vagy valami ehhez hasonló
- Anyagilag max 180k, és csakis használtan (mert abban van rizikó és azzal együtt adrenalin)
Látok most egy eladó Yamaha RX-A3020-ast. Az már nagyon régi? Speckók alapján jó is lehetne...
Előre is köszi a válaszokat / véleményeket!
-
Mankó
veterán
Megtörtént. A lejátszó beállításaival sikerült finomítani a jelenségen, de még mindig látom az anomáliát és már a tv adásokon is. Meg nézek egy mostani Sony-t, hogy ott is látni e, aztán ha ott minden ok, akkor csere lesz.
Bár abban az ársávban már akkor lehet Oled C8 lesz a befutó. -
Visormail
addikt
válasz
Visormail #156934 üzenetére
A Marantz SR7400-at (optikai kábellel) cseréltem le a Denon 4311-re. Otthon csak egy monitorhoz való számtechboltos hdmi kábel volt mivel eddig másra nem használtam (1500Ft, noname, high speed with ethernet felirattal), mivel 1m-es ezért az erősítőn az utolsó HDMI-be (Dock nevű) dugtam, az volt legközelebb a géphez.
5.1-ben valami jobban tetszett mint a Marantznál, de csak helyenként, meg nem sokkal, volt ahol akadt feltűnőbb javulás is. A-ha ending on a high note koncertnél, dts és dts hd tök egyforma volt. Sztereóban viszont rosszabb volt, a kedvenc számaimból eltűntek a leggrandiózusabb részek és furcsák is voltak, nem tetszettek.
Tegnap megjött a HDMI kábel AVX-ről, végül a Chord Advance-t vettem. Közben olvastam itt, hogy lehet minőségbeli különbség az erősítő különböző bemenetei között. Mivel ez már 1,5m-es, ezt az első BD feliratú csatiba dugtam.
5.1-re még nem volt időm, de helyreállt a rend a sztereó zenéknél, visszajöttek a hiányzó dolgok, sőt néhol új hangszereket/effekteket véltem felfedezni, amik korábbról nem rémlettek. Most, hogy a bemenet miatt, vagy a kábel miatt arról fogalmam sincs. Így sokra megy vele aki elolvassa
Amúgy általános hangzásvilágban, kb semmi különbség nincs nálam a 2 erősítő közt. -
Mankó
veterán
válasz
mettek #157338 üzenetére
Youtube esetében én is gondoltam erre, de tv adásnál ez ki esik. Svenknél ott is láttam, de az alak akadozast nem és zajosodást sem. Film lejátszásnál meg van amikor idegesítő képzaj van a háttérben.
Beállítások ugyanazok mind2 esetben.Lejátszó csere folyamatban, egy Beelink GT King jön, de szerintem kipróbálom pc-vel is kíváncsiságból.
Erősítő lehet? Képet állítjátok az erősítőn?
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Egy régi VA paneles Sony tv-ről cseréltem egy 65-ös Qled Q80R-re és a mai napig nem tudtam megbékélni, hogy akad, scrollozik a kép nagyobb svenknél vagy gyorsabb mozgásoknál, illetve az ember alakok, fej, kéz stb mozgásoknál.
Viszont mostanában arra lettem figyelmes, hogy TV adásnál és youtube, vagy HboGo -nál szinte nem is látom, vagy csak nagyon elenyésző mértékben, akkor ha nagyon figyelek erre a dologra.
Elképzelhető, hogy az erősítő (Marrantz SR-5013), a lejátszó (Beelink MX III) vagy a kábel hibáját látom ezeknél az akadozásoknál? -
BBéci
legenda
válasz
lemmy9 #157331 üzenetére
Te mindig kételkedsz, hitetlenkedsz.
Igen, van olyan, amikor az ember úgy érzékeli, hogy lassabb a hang. Nyilván nem ez történik, de ez a legjobb szó a hallott változásra.Barry White talán a legnagyobb kedvencem, csaknem az összes kiadott lemeze valamilyen formában a birtokomban van.
-
-
python1
veterán
válasz
Visormail #157327 üzenetére
Mind mást hozott.Nekem a teljesen fa elcsatolás,lassÍtotta a hangot,ami igazán tetszett készülékeknél,az a csapágygolyó-gránit alá,hangsugárzó alá tüske,gránit alatta bambusz kockával ,gránit vastagságok 35mm,és darabja kb 25-30kg.Egyébként a szendvics szerkezeteket tekintem a legjobb megoldásnak.Amit a többiek hiányoltak,mindig volt valaamilyen akusztikai elem,csak nem kerültek fotózás alá,jelenleg hengerek vannak a sarkokban,de a nappali kap valami komolyabb akusztikai kezelést,bár az sem lesz látható,továbbra sem.
Lényeg,hogy mindig elcsatolok,ez már számomra természetes folyamat. -
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #157315 üzenetére
Igen, rá, de akkor még pont mi sem tudtuk, úgyh nem volt pókerarc. Igazából 12 hetes kor előtt nem szabadna elmondani, dehát nem bírram magammal
-
arcitec
addikt
Az elcsatolás elcsatolásának az elcsatolása. Semmi értelme de szép és jó játék, legfeljebb. Sima gyári tüskék,gyári soundpath és megfelelő akusztika. (szép szőnyeg,szép függöny, szép képes panel, szép berendezések,jó rendszer ...kinek mi ...)
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #157305 üzenetére
Nekem minden bajom van az itthoni hangtól a mélyeket kivéve. Pedig bezsúfoltam ideiglenesen az összes panelem oda ahová le tudtam őket felfúrás nélkül tenni, hogy csillapodjon kicsit a helyiség, de ez nagyon nem elég. Mint messiást várom, h megérkezzenek a rendelt függönyök és lehessen méretni.
-
-
python1
veterán
Open baffle,diy megoldás 30cm-es átmérőjű szélessávú hangszórók,ribbon magasnyomók.
Régebbi kép,de azóta sincs kezelve a nappali,majd jövőre lesz tervbe,addig pattgtatom a hangot,mint eddig.Dorian
Eddig bejött,már annyira megszoktam,hogy kezeleztlen,lehet ha kezelem,már nem is fog tetszeni.Tesztelem majd azt is,hogy kezelés után tetszik-e a hang,vagy csak placebó.
-
python1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux Mint
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged