Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Tapasztaltabb motorosok segítségét kérném!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
MCGaiwer #158451 üzenetére
Mindig a gyári állvány a legjobb választás, mert azt a hangdobozokhoz tervezik, hosszas kísérletezgetés, rengeteg mérés és meghallgatás előzi meg a sorozatgyártást.
Egy állvány bitangul el tudja hangolni az adott hangdobozt, sok esetben többet árt, mint amennyit használ.
Valamikor 19-20 éve végeztünk egy tesztet, ugyanazt a hangdobozt 10 különböző állványon hallgattuk meg, a különbségeket zongorázni lehetett volna. -
gago1975
őstag
válasz
MCGaiwer #158445 üzenetére
Szia.
Ez mind szép és jó csak ahogy látom semmilyen rezgés csillapítás nincs a hangfal és az állvány között, gondolok itt a rezgéselnyelő soundpath-ra.
Szerinted nem kellene oda valami, hogy ne keletkezzen oda nem illő hang ami befolyásolja a minőséget?
A súly az egy dolog, de keletkezhet olyan frekvencia zörej amitől más lesz a hang.
Szerintem tegyél a hangfal és az állvány közé valamit, hangfaltüskét vagy soundpath-ot és meglátod, hogy bevált e a tanács.
Szép napot -
Patice
nagyúr
válasz
MCGaiwer #158383 üzenetére
Szomszédban már vannak képek, tapasztalatok.
-
BBéci
legenda
válasz
MCGaiwer #152558 üzenetére
Optimista elvárás az a 2-3 év, még 2-3 hónapot sem adok az olyan szekrényben üzemelő erősítőnek, végfoknak.
Érdekes kapcsolatokról lehet itt olvasni. Feleségemnek egyetlen hang ellenvetése nem volt, amikor megmutattam neki az általam elképzelt, elöl-hátul nyitott, 8 rekeszes készülékállvány rajzát. Elfogadja, belátja, megérti, hogy az a jó.(#152561) Dagidög
Ez a legjobb ötlet. -
Q
senior tag
válasz
MCGaiwer #152552 üzenetére
Az a legrosszabb elhelyezés, ha a zárt szekrénybe teszed az elektronikákat. Akkor is, ha lyukakat fúrsz a szekrény hátuljára. Talán aktív szellőztetéssel minimálisan javíthatsz a helyzeten. Előttem többen is leírták. Az én processzorom melegebb mint egy normál avr. Már megfőztem volna ha bezárom.
-
BBéci
legenda
válasz
MCGaiwer #152533 üzenetére
Amennyiben konzol alatt készülékállványt értesz, akkor az legyen hátul is nyitott, ez alapkövetelmény!
A készülékek fölött minimum 10 centi szabad tér legyen, mellettük 7-10 cm. Némelyik előfok/processzor jobban melegszik, mint a végerősítők többsége, azoknak is kell helyet hagyni.(#152537) kpykpy
"Valakinek valami ötlet, hogy mit csináltam rosszul?"
Van bizony!
Számtalanszor leírtuk, hogy kábelt kizárólag saját rendszerben történő kipróbálás után szabad megvenni!
Kétlem, hogy a banándugók bármennyit javítanának a hangon. -
MCGaiwer
addikt
válasz
MCGaiwer #145293 üzenetére
Ime pár kép a hangszóró álványokrol. Tömör feketedió az egész. a "lábak" 4cm vastagok, csak úgy mint a talp. a hátsó lábban van egy kábelvezető árok. a talpat kivéve az egész egy darab fából készült, nincs ragasztás. Ez a dio eredeti színe, csak viasszal van lekenve. Asszony kedvéért lett egy kis funkcionalitása is.
-
BBéci
legenda
-
Quetz
őstag
válasz
MCGaiwer #145023 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy veszel egy NanoAVR-t, majd késöbb ha akarod, tudod upgradelni. Létezik rá külön csomag 300USD-ért.
-
Quetz
őstag
válasz
MCGaiwer #145015 üzenetére
Ebben az esetben nem tudok másról, mint a miniDSP nanoAVR. Az előnye, hogy vásárolhatsz hozzá Dirac Live licenszt, amit jelenleg az egyik legjobb szobakorrekciónak tartanak.
A hátránya, hogy a nanoAVR csak PCM hangot fogad, tehát Atmos-t nem fogsz tudni hallgatni vele.
-
Quetz
őstag
válasz
MCGaiwer #145000 üzenetére
Az alapvető kérdés, hogy hol akarsz beavatkozni a hangba.
Lejátszó és AVR között? Ott érdemes lehet egy PC-t használni lejátszónak Equalizer APO-val. AVR/Processzor és a végfokok között pedig miniDSP például, vagy a REW által támogatot EQ eszközök.
Mélynyomó esetén még szóba jöhet a DSPeaker-Anti-Mode is. -
Csabroncka
addikt
válasz
MCGaiwer #144859 üzenetére
Ennél összetettebb a helyzet ilyenkor! A sztereó erősítőt a frontok esetén végfoknak használod mozi módban és a processzor (dekóder) szerepét az AVR végzi. Erre van lehetőség és Pre-out néven jelölik az erre képes AVR-ek esetén.
Természetesen sztereó módban is lehet a processzor az AVR, de érdemesebb és jobb minőség érhető el, ha ebben az esetben a digitális vagy analóg jelet maga sztereó erősítő kapja, vagy dolgozza fel.
A fenitek természetesen akkor érvényesek ha megfelelően megválasztott AVR-ről és Sztereó erősítőről vagy sztereó végfokról beszélünk.
-
BBéci
legenda
válasz
MCGaiwer #142491 üzenetére
Évtizedekkel ezelőtt a nagy átmérőjű mélysugárzók voltak többségben, a csökkentés oka egyértelműen a hangdobozok kinézetére vonatkozó igény. Mindenki inkább karcsút szeretne, mint valami dagadtat.
Utóbbira itt egy jó példa: [link].
Igazán mélyre az effélék tudnak lemenni, lásd a szubládákat. De a Focal Utopia sorozat is jó példa arra, hogy kell a nagy membrán átmérő. -
Quetz
őstag
válasz
MCGaiwer #142471 üzenetére
Én az Arendalt nézném meg: Arendal 1723 Tower
- 5/10 év garancia
- 60 day Buy & Try - A visszaküldési költség 99 euro, ennyit lehet bukni az egészen. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
MCGaiwer #142474 üzenetére
Ez esetben (és ahogy Norbi is írta részben) pl. Canton Ref. 5/7, Quadral Aurum (a Platinum azért lejjebb van), Focal Aria 936/948 (az Electra azért feljebb van árban is), Sonus 2.5/3.0, Triangle Genese, Elac 267/407 vagy akár ez is [link] .... de ez csak pár példa és mindegyik "ízlésfüggő" ....
-
Quetz
őstag
válasz
MCGaiwer #142298 üzenetére
Mérd meg REW-el a hangfalaidat. Ha a gyengébbnek hallott grafikonja beleáll a földbe, akkor elszállt a tweeter. Azzal nem kell törődnöd, ha a REW reklamál, hogy nincs kalibrálva, mert nem pontos mérést akarsz látni. Amikor nekem elfüstölt a tweeterem, akkor 7khz környékére már 60dB-t esett a hangnyomás, látványosan rossz volt a grafikon.
Az elektronikát meg a kábelek cseréjével tudod tesztelni. Ha átkötés után a hiba átmegy a másik hangfalra, akkor azzal a kimenettel lesz gondod. -
python1
veterán
válasz
MCGaiwer #139400 üzenetére
Pl ez is megteszi,de van egy rakás ezen kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Macska topik
- Politika
- AliExpress tapasztalatok
- Éjszakai műszak
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Microsoft Excel topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest