Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Lecserélném az ezer éves zöld lapátos Coolink ház és vízhűtőradiátor ventijeimet újakra. 120-as sima (nem slim) pwm nem feltétel, egy ősöreg Enermax szabályzóval állítom a fordulatszámokat. Ilyen felhasználásra melyiket ajánlanátok a felsoroltak közül...?Védd a fákat, egyél hódot!
-
-
Zamma
őstag
válasz Dirtyz #41955 üzenetére
Vegyél P12 MAX-ot, 500 Ft/db a különbség és ez egy igazi vadállat! [link]
Nincs felesleges brümmőgés és rezonancia 1000 RPM-nél, és nagyobb a motorja is, szóval komolyabb! Én is ezt tervezem...
Teszt itt van róla: [link]. Hangminta és teszt meg itt: [link] .[ Szerkesztve ]
-
-
blp85
aktív tag
válasz Vigneau #41961 üzenetére
Ha jól emlékszem úgy állítottam be, hogy minimum 50%-on pörögnek (3 db 14 cm-es és 1 db 12 cm-es ventilátor van bent ebből a típusból), így sem hallani a hangjukat és nyomják a levegőt rendesen. Persze max fordulaton ezeknek is van hangja, de azt normális esetben nem tudom mikor érnék el.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
tasiadam
veterán
Üdv
5800X-re váltottam, és nem egy hűvös jószág. Kérdésem a következő. S400 coller master silencióba milyen configba raknátok plusz ventiket? Fentre még tudok tenni 2 darab 120-140-est. Intake-nek extrába 2 darab P12-P14-re gondoltam, silent módban, azaz éppen toljon be valamit. Vagy exhaustnak 2 darab F12 silentet, hogy a meleget kiszívja? Vagy pakolja be egy 240-280-as AIO-t fentre?
[ Szerkesztve ]
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
tasiadam
veterán
Ez az utolsó potens képem. Azóta 3060 került bele.
Elöl 2xP140
Hátul 1xF12
CPU hűtő meg 34 esports duo
A görbe pedig olyan, hogy minimum fordulat 30% minden ventire, onnan szépen emelkedő 65c-ig 40%-ra, onnantól kezdve 100% 100C. A 2700x-el sokkal hűvösebb volt.Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Zamma
őstag
válasz tasiadam #41974 üzenetére
Ha a vga és a proci egyszerre lett cserélve akkor szerintem kevés lesz a 4 hőcsöves hűtés... illetve hová lett a duóról a második bionix venti?
Lépésről lépésre haladnék:
Először a 2. ventit raknám vissza és úgy is megnézném mit muzsikál...
Másodikként - ha az első nem volt meggyőző, azaz hangos vagy meleg a cpu és a ventije - akkor vennék egy F12 ventit és a mostanit és az újat felülre raknám és vennék egy P12-t is az menne az F12 helyére.
Harmadiknál két opcoó van:
a.) a hátsó ventit szívóra forgatom, és a proci ventit is átforgatom hátulról szívóra
b.) veszel egy 6 hőcsöves, 2 ventis cpu hűtőt 15 ezerig használtan és rárakod a bionix ventiket. -
tasiadam
veterán
válasz aleister #41978 üzenetére
Persze, mert próbáltam elfújni a meleget a kártyák alól, így nem a proci fogja enni, hanem azonnal távozik. Ez többé kevésbé sikerül is. A Blower kátyával 10/10 volt, mert egyszerűen nem fűtötték egymás a komponensek, minden hűvös volt
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
aleister
veterán
válasz tasiadam #41979 üzenetére
Igen, csak így kvázi túlnyomás jön létre a házban, mert 2 db 14-es szívja be, de csak egyetlen 12-es fújja ki a levegőt. A plusz levegő bent reked a házban, ami az áramlást tekintve rossz. A különböző réseken, illesztési hibákon keresztül távozik a feleslegesen bepumpált plusz levegő.
Az optimális megoldás a semleges nyomás, a legjobb pedig elvileg a nagyon enyhén pozitív.Rakj fentre 2 db 120 mm-es ventit, aztán játszani kell a fordulatszámokkal (+füstölő teszt), hogy kb ugyanannyi legyen a befújt levegő mennyisége, mint a kifújté.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Zamma
őstag
válasz aleister #41982 üzenetére
„vennék egy F12 ventit és a mostanit és az újat felülre raknám és vennék egy P12-t is az menne az F12 helyére”
vs
„Rakj fentre 2 db 120 mm-es ventit”
Amúgy draku bácsival biztosan nem szeretnék összeveszni...Egyébként az alsótáposaknál - mivel közel van a lemez a kártya alsó részéhez - meg lehet egyáltalán oldani a semleges nyomást?
Kicsit kevés az a 2 slot alul, én úgy gondolom... szerintem a gpu alatt fog burványlani a meleg ha nem pozitív a nyomás. -
tasiadam
veterán
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
8cm ventit keresek, ami csendes jobb lenne ha pwm lenne, de ez, nagyon fontos dolog van. Csak 20mm vastag lehet vagy vékonyabb, a normál 25mm nem fér el.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
blp85
aktív tag
válasz varmi2 #41985 üzenetére
Az Akasa slim lenne ami jó. Én ilyet vettem a Zalman Z11-be, teljes fordulaton van hangja, de PWM-es és leszabályozva csendes. A vastagsága 10,8 mm.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Singularity
csendes újonc
Sziasztok!
Egy újonnan épített gépet szeretnék kicsit továbbfejleszteni. Fractal Pop Air házam van. Elől 2db, hátul 1 db 120mm-es ventillátorral. A következőképpen szeretném módosítani kicsit a hűtést:
Az első két ventillátor menne fel (ezek kifelé mozgatnák a levegőt), előre pedig vennék 2db 140mm-es ventillátort, valamint egy AsiaHorse Graphics Card Cooler-t.
A következő lenne a kérdésem:
- Érdemes-e a AsiaHorse Graphics Card Cooler-t megvenni, érezhető lesz-e a különbség;
- Milyen 140mm-es ventillátort ajánlanátok?
A következő ventillátorokat néztem eddig:
1 .ARCTIC P14 PWM PST A-RGB 0dB
2. Be quiet! LIGHT WINGS 140mm PWM
3. Be quiet! LIGHT WINGS 140mm PWM High Speed
4. Fractal Design Aspect 14 RGBMás javaslatokra is nyitott vagyok. PWM csatlakozós ventillátort szeretnék, ami Aura Sync kompatibilis.
Off: könyörögve kérlek mondjátok meg hogyan lehet beállítani, hogy a gép indításánál milyen színű legyen a ventillátorok, memória színe Mikor elindítom váltogatja a színeket, miután pedig bebootolt a gép átvált arra, amit egyébként én beállítottam (statikus narancssárga ha már ilyen a ház is).
-
zolee0307
őstag
válasz Singularity #41991 üzenetére
Nekem Arctic van, én meg vagyok vele elégedve, mind hang, mind hűtés terén. Ár szempontjából is jó vétel. Annyi, hogy a a forgó rész olyan, mint egy kerék, szóval a lapátok fixen vannak egy keretben (olyan, mintha egy abroncsban lennének ). Viszont össze tudod kötni, így kevés csatlakozó esetén is tudsz több ventit használni.
Offra: Szerintem amíg a gép nem bootol be addig a az rgb-t vezérlő program sem töltődik be, azért ilyen.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
zolee0307
őstag
Én egy Fractal külső argb vezérlőt használok. Így bekapcsoláskor is az van, ami be van állítva Elegem lett a szoftveres megoldásokból, vagy nem ismerte fel a program az eszközt, vagy kék halált okozott, meg tele szemetelte mindegyik a wint. Igaz nincs annyi effekt a Fractalban, de azóta nyugodtság van és problémamentes működés.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Kobe
veterán
Sracok, arra semmi esely a kozeljovoben hogy valamelyik gyarto kijonne egy lian li fele daisy chaines megoldassal es van belole 14es es 12es modell is?
szegyen ide szegyen oda de nekem az o11 airben nem fer el 8-10db venti egyenkenti kabel elvezetesel, foleg ugy hogy ekkora mennyiseghez mar altalaban nem egy hanem 2 db vezerlo kellene….
-
Kobe
veterán
Nalam inkabb a kabel mennyisege okozza a problemat, a hagyomanyos ventiknel mindegyikre racsesznek egy kb 50 cm hosszu madzagot, es ha daisy chainelni akarom oket akkor is ugyanannak a kabelnak a vegen levo csatival tudom
Ilyen esetben altalaban az van hogy viszont a vegkabel mar altalaban rovid a vezerlohoz elvezetni, vagy pedig a chaineles miatt egesz egyszeruen nem abban az oranyban tudod elvezetni
na most ezt 8-10x eljatszani, hogy 3-3.5m felesleges kabelgombolyag uljon a gephazban, az mar azimplan nem fer el sajna :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest