Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
aktív tag
válasz Vigneau #41961 üzenetére
Ha jól emlékszem úgy állítottam be, hogy minimum 50%-on pörögnek (3 db 14 cm-es és 1 db 12 cm-es ventilátor van bent ebből a típusból), így sem hallani a hangjukat és nyomják a levegőt rendesen. Persze max fordulaton ezeknek is van hangja, de azt normális esetben nem tudom mikor érnék el.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz varmi2 #41985 üzenetére
Az Akasa slim lenne ami jó. Én ilyet vettem a Zalman Z11-be, teljes fordulaton van hangja, de PWM-es és leszabályozva csendes. A vastagsága 10,8 mm.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz echterion #42014 üzenetére
Szia!
Az Arcticnak van RGB-s ventilátora, ami 0 Rpm-et is tud. Szerintem csendes, mondjuk nem max. fordulaton (nekem jelenleg 3 db 14 cm-es és 1 db 12 cm-es üzemel belőle, de még 3 db 12 cm-es lesz beszerelve előre. A színéről annyit, hogy nagyon szép, de szoba világításnak is elmenne, ha nem lenne a fényereje levéve.
[link]Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz echterion #42023 üzenetére
Végülis mindegyik RGB, csak azt hiszem az A-RGB 3 pines és címezhető, illetve talán 5V-os, a másik meg 4 pin 12V és nem egyszerre megy a szivárvány.
Annyira sajnos én sem vagyok annyira otthon ebben, nekem a sima 4 pines RGB van, de az Arcticnak ez a szekérkerék venti kinézete nagyon tetszik.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
Párszor én is rendeltem tőlük, az extra doboz funkció kb. a semmi, csak sokszor pénzkidobás. A karton hajtogatás amúgy is megvan, ha meg extraként kéred ugyanazt kapod (legalábbis én ez a tapasztalatam).
-
blp85
aktív tag
válasz barry26 #42048 üzenetére
A zöld (nálunk takony manó) manós bolt a csomagolást nem viszi túlzásba egy darab rendelt árú esetén (alaplapot, memóriát, processzort és proc. hűtőt szépen karton dobozban küldték, extra felár nélkül), de eddig amit rendeltem, az mind egészben érkezett meg. Mondjuk fóliát tehetnének legalább a motyóra, mivel a dobozra ragasztott címke nekem a halálom, idegesít és kész .
-
blp85
aktív tag
válasz spleenszuru #42046 üzenetére
Az RGB és A- RGB-s típusokon láttam először. Mondjuk a front ventik alá én tettem "gumibakot", mert ott a lapátok szerintem súrolták volna a házat. A vízszereléshez használatos kerek, középen lyukas gumi kreatív felhasználása, de pont jó a célnak.
-
blp85
aktív tag
Igen, MZ/X küldhetné akkor, csak az ablakot ne felejtsd el kinyitni, illetve jó lenne a teleportálást is feltalálni, hátha...
" atomvillanásbiztos csomagolásban "- erre a legjobb a hűtőszekrény (Indiana Jones után szabadon), de akkor meg a szállítás lenne drága.
-
blp85
aktív tag
válasz barry26 #42112 üzenetére
Tehát a P12 Maxot nem átlag halandó felhasználónak szánták, viszont ahol nem zavar a zaj, oda akkor tökéletes.
Bár a válasz azt is feltételezi, hogy elég sok visszajelzést kaphatott a cég, és így oldotta meg a panaszáradatot.
A P12 PWM PST tényleg jó, bár az azt hiszem folyadékcsapágyas, illetve nagyon közelről annak is van hangja (3 db 14cm-es és 4 db 12cm-es üzemel nálam is, illetve RGB-s, annak a színei nagyon szépek /na ez tényleg nagyon lényeges egy hűtőnél /).
Korábban volt F12 vagy F14-es ventilátorom (nem a silent), nekem azok nem nagyon jöttek be.
-
blp85
aktív tag
válasz Mustármag #42115 üzenetére
Az első ventilátorhelyben lévő ventilátort látja a rendszer, a többi ventilátor is ezen a fordulaton megy. Be tudod állítani a fordulatszám értéket, de csak az első hely az, ami meghatározó. Az alaplaphoz a 4 pinhez 2 vezeték megy, a HUB pedig SATA csatlakozón keresztül kapja az áramot (a lényeg, hogy 10 ventit tudsz árammal ellátni, de csak 1 fordulatszámot tudsz beállítani). Nem ezzel, hanem egy másik márkával az a tapasztalatom, hogy ugyanolyan ventiket kell rákötni (a méret is számít, ha például az első csatlakozóba 14-es venti van, és rákötsz utána egy 12 cm-es ventit, akkor annak már van hangja ).
-
blp85
aktív tag
válasz Mustármag #42118 üzenetére
Ha később bővítenéd a venti parkot, illetve fontos a külön tápellátás, akkor jó az Arctic. Nekem Deepcool van, annak is az FH-10-es változata. A külön táp miatt jók ezek a nagyobb HUB-ok, de én szívem szerint inkább két 4-es elosztót használnék
(pl.: ezt [FH-04] , ha az alaplap bírja a 4 ventilátort (elvileg bírja, de az user manual okosabb ebben ).Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz barry26 #42133 üzenetére
Az Arcticnál erről nem tudnak a honlap szerint (kíváncsiságból megnéztem ). Meg szerintem, ha ugyanolyan a lapát kialakítása, akkor nem mozgat az sem többet, csak a színe más. Mérni gondolom labor körülmények között kellene, ami validált adatot ad.
-
blp85
aktív tag
A repülőgép az még oké (hallottam én is ezt), de nem hiszem, hogy egy pár grammos ventilátor esetében érezhető légszállításbeli különbség lenne, amit az ember észrevenne.
-
blp85
aktív tag
Vagy a BioniX P120-al, annak tényleg nagyobb a légszállítása, de mindegy.
Ez is egy olyan vita, mint régen a barna és zöld üveges sör e a jobb, holott mindkettő ugyanolyan.
-
blp85
aktív tag
válasz Hyper84 #42237 üzenetére
Ház cserénél jó szórakozás a ventilátorok megfelelő beállítása, gondolok itt a befúvó és kiszívó ventilátorok arányára. Amikor házat váltottam én is napokig szórakoztam vele, hogy milyen legyen a be-, és kifúvó ventilátorok fordulatszáma, hogy pozitív nyomást érjek el ( főleg, hogy be 4 12cm-es venti, ki pedig 3 14 cm-es venti van).
-
blp85
aktív tag
válasz wyzard #42298 üzenetére
Szia!
Az Arcticnak az a PWM PST-s ventilátora, amire gondolsz.
[ARCTIC P12 PWM PST 120mm Value Pack (ACFAN00137A)]
Az alaplapnak a használati utasításában le van írva, hogy egy adott ventilátor csatlakozó mennyire terhelhető, de két ventilátort szerintem simán rá lehet kötni. Amennyiben egyre szeretnéd rákötni az összeset, az is megoldható egy fan hubbal [Arctic Case Fan HubACFAN00175A] mivel ez egy külön SATA ágról kapja az áramot és a PWM szál csatlakozik az alaplapra (általában 4 ventilátorig nem kell külön HUB egy szálra, de ez nem szentírás).
P12 adatai: Current | Voltage: 0.1 A | 12 V DC
Az alaplapnak csatlakozónként 1 A-ig terhelhető, úgyhogy nyugodtan összeköthetsz akár 4 ventilátort is egy csatlakóra.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz abridabri #42432 üzenetére
Hát az RGB-s verziónak is lesz hangja bizonyos fordulatszám fölött, de 800 RPM-ig nem zavaró, utána is szélzaj szerűség (teljes fordulaton meg egy hangos szélgépek). Nekem alul- felül 2-2 db 12cm-es elől 2 db, hátul 1 db 14 cm-es van. Az első ventik régi csapokhoz használt gumigyűrűkön vannak (budget rezgéscsillapítás ), hogy véletlenül se találkozzanak a ház peremével . Ami nekem zavaró (bár amikor az Arctic ventiket vettem nem is nagyon ismertem a Deepcool márkát), hogy némelyik Deepcool venti, ami RGB-s és elég jó légszállítása van gyárilag daisy chain megoldással kb. ugyanannyiba kerül.
[Deepcool FC120-3 IN 1]Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
Meg az ÁK.-n ott van a megbízható bolt plecsni is. Én is rendeltem olyan webáruházból, amit nem ismertem, és át is tudtam venni a terméket akkor, amikorra ígérték (akkor az az Arctic 3 darabos ventipack kb. 2 vagy 3 ezerrel volt olcsóbb, mint máshol).
Ha nem bízik benne, akkor kérje utánvéttel, ami lehet drágább, de akkor nem fut a pénze után.Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
blp85
aktív tag
válasz Tiszaaa #42645 üzenetére
Én a helyedben ventilátort cserélnék benne (persze, ha ragaszkodsz ehhez a táphoz), mielőtt "lesz nagy badabumm".
Vagy nézel gyárilag benne lévőt, azt hiszem Yateloon vagy mi, vagy Arctic P12 sima 3 tűs, nem PWM és slim kivitelűt teszel bele.
Itt a topikja:
[link][ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42706 üzenetére
Nekem Deepcool CH510-ben van 4 db 12cm és 3 db Arctic P12 PWM PST RGB, azt a házat is simán átszellőzteti, illetve egyik sem megy 100%-on, mert fölösleges, illetve akkor már hangja is van.
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42711 üzenetére
A lényege az, hogy az 1. csatlakozóba dugott ventilátor fordulatszámát látod a BIOS/programban és a többi ventilátort is azon a fordulaton fogja járatni (azonos típusú és méretű ventilátorokat kell csatlakoztatni).
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42715 üzenetére
Elvileg 1 vagy 2 A-ig terhelhető az alaplap ventilátor csatija, így a 4 ventit elvileg elviszi. A PST-s ventik sorba köthetők, ha a befúvó és kifújó ventiket külön fordulaton szeretnéd járatni, úgy lehet HUB-ra sem lesz szükséged, mert ezekből 4-et simán sorba köthetsz úgy, hogy nem terheled vele túl az alaplapot.
A gyári Arctic vizes hűtőn sima P12 van, aminél az RGB/A-RGB-s verziójú ventik nagyobb légszállítással bírnak, nem Maxot tesznek rá.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz Speedy007 #42744 üzenetére
Hasonló problémám nekem is volt az Arctic RGB- s ventilátorral, én a csapbetét tömítéssel emeltem meg. Ehhez hasonlóval [link] , igaz az valamelyik áruházból származott készletben, így filléres dolog volt, de a problémát megoldotta.
-
blp85
aktív tag
A venti alatt nem látszanak ezek a gumik, így nem ront az esztétikán sem, illetve szerintem ez a legolcsóbb és egyben rezgéselnyelő megoldás. Az Arctic ilyen ventilátorait nekem nem sikerült gumitüskékkel lefogatnom (AKASA volt otthon, de az nem fogta úgy meg, ahogy szerintem kellene neki).
-
blp85
aktív tag
válasz Stormrider #42884 üzenetére
Vízhűtésre a slim venti szerintem nem igazán ajánlott. Nem fér el egy normál vastagságú ventilátor?
-
blp85
aktív tag
válasz oreg0503 #43128 üzenetére
Szia!
A 3 pin (piros, fekete, sárga vezeték), itt a 2 pines csatlakozóhoz a pirosra és a feketére van szükséged, a harmadik a sebesség szabályozásért felelős.
Mondjuk nem lenne jobb olyan ventilátort beszerelni, amit kimondottan párás helyre terveztek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest