Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
ha nagyon a látványra akarsz menni, a lian li-nek jön júliusban az SL INF ventiből reverse blade kiadása, azzal esztétikusna emg tudod csinálni a 6 be 3 ki felállást
bár nem egy arctic szintű statikus légnyomásra specializált változat az tény
vagy phanteks d30[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
A venti alatt nem látszanak ezek a gumik, így nem ront az esztétikán sem, illetve szerintem ez a legolcsóbb és egyben rezgéselnyelő megoldás. Az Arctic ilyen ventilátorait nekem nem sikerült gumitüskékkel lefogatnom (AKASA volt otthon, de az nem fogta úgy meg, ahogy szerintem kellene neki).
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
addikt
Van vkinek tapasztalata ASUS TUF TF120 ventikkel?
[link]⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
Zamma
őstag
Ó, hogy mondjam hogy megértsed.
A gumitüskére tudsz ráhúzni 1-2 alátétet így nagyobb húzóerőt/feszítést tudsz vele elérni. Másik módon nagyobb lyukakba is tudod így használni. Én néha használok ilyen megoldást, abszolút bevált!
Természetesen a rezgést csillapítja így is... -
xtremist
senior tag
Ha bementek egy csapágyboltba, lehet válogatni hézagoló gumigyűrűt az összes elképzelhető méretben, többféle színben, keménységben, kb 500 ft/100 db körüli áron. Ha hosszú hézagoló kell, akkor meg mipolán cső, 300 ft/ méter, és tetszőleges darabokra vágni.
-
addikt
A P12 Max, tényleg ennyire jó?
Össze szeretnék rakni egy Corsair konfigot, de nincs nekik egy normális ventijük és azt viszont nem szeretném, ha a teljesítmény rovására menne.. szóval most lázasan keresem a ventiket..
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
válasz Angie™ #42763 üzenetére
Én úgy tudom megoszlanak a vélemények. Van aki szerint jó, van aki szerint zúg, búg, stb. Ugyanazok a hibák, mint P12-nél. Ha van az Alzánál, inkább onnan rendeld, ha nem jön be, akkor max visszaküldöd.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
addikt
Igen, kicsit visszaolvastam. Tekintsünk most el attól, hogy lehet vele gond, és ne nézzük az árát sem. Te mit javasolsz? Corsair AF120 RGB elite vagy P12Max? Szállított légmennyiségben és légnyomásban is jobb az arctic, azt látom.
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
válasz Angie™ #42766 üzenetére
Megmondom őszintén nem tudom mit ajánlanék nyugodt szívvel. Árban jó nagy rés van a két termék között. Amire mostanában volt dicséret még ez: [link] . A Xupenál ~6k forint és visszajelzés alapján Noctua szintet tud.
Nálam rendszerhűtőnek két 140-es Noctua A14 és egy Noctua S12A van beépítve. Az S12A is egy nagyon jó és csendes házhűtő venti, csak már egy más árkategória.
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Hát sokkal halkabb lett de nem hűvösebb mióta megfordítottam a z oldalsó ventillátorokat a raditátor meleg ami eddig nem volt. De a végeredmény fontos nem kell új házba költöznöm. A ventillátorokat kell később maximum le cserélni mindenhol a házban hogy nyerjek pár C°-t de hatékonyak legyenek és jól nézzenek ki.
[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Angie™ #42766 üzenetére
Elsősorba azt kéne tisztázni hogy melyik irány a mérvadó:
- szép és drága, vagy (amit említettél 11-13 ezer Ft/db)
- olcsó és hatékony... (max 6100 Ft)Én az utóbbit preferálom...
De ha mégis minden nap legyen neked karácsony, akkor:
CM Mobius 120P ARGB - 8 ezer/db [link] Nagyon jó venti ár/értékben.Az ár/minőség szegmensből 3 javaslatom is van:
P12 MAX 2600-ért - best buy, halk is és jól is nyom. Itt jegyezném meg hogy nem hallani már 2 hónapja senkit akinek baja lenne ezzel a ventivel (mert az első szériában voltak hinás darabok) ezért a huhogókra csak akkor érdemes hallgatni ha: 1. vettek már ilyet és személyes tapasztalata van (én vettem), 2. fel tud mutatni olyan 2 hónapon belüli igazolt tapasztalatot ami az állítását igazolja... (többen vettek, senki sem panaszkodott manapság)Akasa Apache 4900 Ft - csendes, 1300-ig pörög, halk
Nidec GentleTyphoon-os ADATA XPG VENTO PRO 120 PWM (VENTOPRO120PWM-BKCWW) venti 6 100 Ft körül - kb. Noctua szint fele áron
-
Van az a mondás, hogy, ha valami drága, az lehet, hogy sz*r... de ami olcsó, az biztosan az. Ez pedig egy ár-érték bajnok venti, pont annyiba kerül, amennyit ér.
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42768 üzenetére
Nincs meglepetés abban amit írsz, leírtam hogy a trükközéssel nem leszel megelégedve hőmérséklet szempontból, csupán halkabb lesz a konfig...
A legfelső függőleges oszlopban lévő ventit kapcsold le vagy minimalizáld az RPM-et, nézd meg úgy is (az RGB maradhat).Másik trükk amit megtehetsz, hogy a ház lábakat nagyobbakra cseréled, ezáltal alulról kap nagyobb luftot és így hűvösebb lehet kb. 2-3 fokkal, de 5-öt már nem mondanék.
Ilyeneket hifi-s boltban lehet kapni, nézz be a modding/SFF/ház topikba és keress rá, nem tudom hogy hol láttam...
Vagy nyomtatsz 3d nyomtatóval esetleg. -
addikt
Az ár nem érdekel, azt hagyjuk ki belőle.
Régi nagy álmom, hogy összerakok egy igazi "brand setup"-ot, legyen az Nzxt, Corsair, vagy fractal stb.. Most úgy érzem eljött a pillanat, hogy kielégítsük ezt az álmot☺️
Az élet úgy hozta, hogy a Corsair házam és tápom lett, két külön szálon elindított beszerzésből sőt, már beszereztem egy Corsair commander pro ventivezérlőt is. Ott akadtam el, hogy szükségem lenne egy tucat corsair ventire. Van itthon vagy 3db RGB rainjitek, vagy 2db arctic p12 sima, 5db p12slim, meg 6db Nzxt vmi alap ventim. Ami nem kell majd felrakom apróra.
És akkor azt látom, azt olvasom, hogy a 3-4x olcsóbb P12Max jobb technikai specifikációval rendelkezik papíron mint a Corsair csúcs ventije. Mit ér egy olyan szép és drága Audi ami lassabban megy egy olcsóbb Suzukitól? Nem szeretnék a saját álmom csapdájába esni, és olyan alkatrészre költeni, ami "csak szép csak passzol a setup-ba" De ha azt mondjátok, hogy az AF120 RGB elite megüti az ingerküszöböt akkor nem foglalkozok a gyári specifikációval. Értelemszerűen ha építek egy gépet, szeretnék eljutni, vhonnan-vhova. Vagyis azért a szépség ne menjen a teljesítmény rovására.. sőt..[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Angie™ #42772 üzenetére
Megveheted, nem csalódsz benne. Ár-értékben vannak jobbak is, azokat már írtam.
Itt találsz egy részletes friss tesztet a Corsair AF120 RGB Elite-ről.
Like:
+ Suitable for every use case
+ Cooling efficiency (airflow/pressure per unit of noise) at a very high level
+ High airflow and static pressure even through an obstacle
+ Wide speed range plus passive operation
+ Very low speeds possible (stable from approx. 271 rpm)
+ Virtually noiseless operation of bearings and motor (no non-aerodynamic noises)
+ Perfect build quality
+ Support for the highly sophisticated Corsair iCUE application
+ Almost no vibrations on the frame, even at maximum performance
+ Really powerful motor
+ High luminance rotor lighting
Dislike:
- Often rumblier operation with tonal peaks at lower frequencies
- Weaker price/performance ratio with dust filters
- Adapter from 4-pin iCUE to 3-pin ARGB not included (for direct connection to the motherboard) -
Zamma
őstag
válasz spleenszuru #42778 üzenetére
A P12 Max egy nagyon jó és egyben olcsó venti, 2,5-3-szoros áron felül tud csak egy másik konkurenciája lenni...
Ház ventit nem szoktunk 1700-on járatni...
Alapból ha van valakinek egy jól szellőző háza akkor idle 400-500 RPM, terhelés alatt max 1100-1200 RPM-nek meg kell tudni oldania a dolgot.
Ha ez nem ennyi, akkor valami a konfig légáramlásában nem stimmel...[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42780 üzenetére
Egy mondatban: attól függően hogy mely eszköz a leginkább melegedő.
Például nálam ez nem a proci és nem a vga, hanem egy forrófejű Samsung ssd...
Fan Control szoftvert használok régóta, nagyon jó tapasztalataim vannak vele, szuperül paraméterezhető:
Lehet vele mixelni, ofszetezni, még némely vga-k ventijét is képes kezelni... -
válasz spleenszuru #42778 üzenetére
Ezért írtam, hogy egy ár-érték arányban jó venti. Pont annyit ér, amennyibe kerül.
-
Kobe
veterán
gépfejlesztés kapcsán lesz cserélve a házban levő venti készlet is - kerek 10 db
amire igény volna:
- uni-fan szerű daisy chainelhető / összepattintható verzió
- radiátoron AIO-hoz és házventinek is állja meg a helyét - nem a lista legvégén kullogjon, inkább top tier cuccot keresek
- rgb nem lételem, de valami szolidabb szóba jöhetne
- reverse blade verziójú kiadás létezik belőle az külön jó pont3-4 kiszemeltem volt:
Phanteks D30 - teszteket még nem nagyon láttam róla, de ha a T30-as teljesítménye alatt van valamivel, már jó. Reverse blade, RGB, jó teljesítmény, daisy chainelhető. Ez a elgesélyesebb eddigLian Li P28 - no RGB, statikus légnyomás OK, radiátorra tervezett darab, de a Phanteks T30-at nem veri le, emiatt a D30 jobbnak tűnne
Lian Li SL INF 120 - csilivili de nemigazán extra teljesítmény semmiben
bármi szóba jöhet még ? Olyan 10K/db áron szeretném megúszni
-
Zamma
őstag
Ezek reverse blade-esek:
Cooler Master SickleFlow 120 ARGB
Lian Li Uni Fan SL-INF120 RGB
Phanteks D30-120 D-RGB PH-F120D30RA háromból érthető ha a D30-ra teszed a voksod, kétszer annyi ember szintén ezt húzná be...
Itt egy szerintem jó teszt [link] ami segíthet neked, főleg a dB-re optimalizált radiátoros CFM és az AIO-s hőmérsékletek miattRadiátor, CFM - 39 dB:
Itt a D30 nem alakít nagyot.És egy kis ínyencség az olcsó és pont annyit érő (P12 MAX) ventik szerelmeseinek is...
AIO, C fok - 36 dB:
Itt viszont a felső harmadban teljesít (fwd.), ami - tekintve az erős mezőnyt - nem is rossz! -
Zamma
őstag
Szerintem itt az ideje újragondolnod amit írsz...
#42785 Legalsó grafika
Kiemelve a friss 2 hetes Hardware Canucks-os teszből.És egyben arra is kérlek hogy az állításaidat legyél kedves némi tényanyaggal alátámasztani, különben rendkívül fajsúlytalan lesz a véleményed.
-
Kobe
veterán
Nekem ezek a chartok eleg gyanusnak tunnek, vagy legalabbis ravilagitanak hogy mindenki mer mindent osszevissza de nem egysegesen es kovetkezetesen
a P12 max egy 25mmes, 5 lapatos, sima muanyag lapatos cucc, a T30 egy 30 mmes, 7 LCP lapatos, jobban hezagolt darab
Nekem valahogy a fizika torvenyenek mondana ellent ha ebbol a 2 kombobol a P12 jonne ki ennyivel jobbra, kevesebb, rovidebb lapattalP28rol probaltam valami tesztfelet nezni, az is nagyon komoly volt, egyelore csak kinai youtube videoban lattam, T30ast is behuztak 2600 rpm-es savba ugy hogy 2000 a max annal….
spleenszuru: az az esztetikai ertelme hogy befele allitott ventiknel nem kell a venti hatuljan levo muanyag keretet nezni
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Eladtam a házat ventilátorostul így "tiszta lappal indulok" NZXT H7 Flow-t néztem azt szeretném meg venni "minőségi 140mm-s" ventilátorokat vennék bele a kinézet darab be quiet! Light Wings 140mm Triple Pack ezzel érdemes tervezni?
-
Zamma
őstag
Értem, és el is fogadom amiket írsz a fizikum dolgokkal kapcsolatban. A Hardware Canucks-os srácokról többszöri tapasztalat az, ha valamit nem találnak megalapozottnak nemcsak hogy újra mérik, hanem 3 tesztpéldánnyal teszik ezt meg amit nem a gyártótól kapnak, hanem külön-külön egyesével történő vásárlásból...
Nem egyszeri esetekről beszélünk, hűtőknél és ventiknél is ugyanígy járnak el. Ezt nagyon tisztelem bennük.
Persze lehet ez álca is hogyha hazugságokat állítanának és ezzel a trükkel senki sem fogna gyanút...
De ez már más tészta, a konteók világa... -
Kobe
veterán
A Hardware Canucks ilyen szempontbol a youtube alja, sajnos amiket irsz egyaltalan nem igaz rajuk. Tipikus szponzorpenzbol elo minden jo tesztelok.
Kornyezeti homerseklethez nem viszonyitanak (nem mindegy hogy 30c fokban duruzsol a venti vagy 22) es a hasznalt bench konfigrol sem lehet tudni hogy ugyanaz e
Gamers Nexus sem 100% mert nem azonos ambient homerseklet mellett tesztelnek de legalabb delta T-t mernek es mindig azonos konfiggal, ami egy fokkal jobb….
elvileg epites alatt all a legkamrajuk is amiben remelhetoleg mar a CFM ertekeket is tudjak merni majd hozza[ Szerkesztve ]
-
Zamma
őstag
válasz Speedy007 #42789 üzenetére
A Gamers Nexus tesztjét nézve nem tartom pozitív előjelnek hogy ezt tették - amit már korábban is javasoltam neked - a H7 Flow-val:
Csak azért, nehogy csöbörből vödörbe ess...Olyan házat nézz ahol:
- lentről a vga-ra 2 venti direktben ráfúj amit alulról vagy a ház aljáról vagy a front oldalról lehet friss levegővel táplálni
- mesh a front oldal
- nincs, vagy kivehető a hdd konzol a front oldal mögött
- felül 2 ventit fogad
- hátul 1-etLátom hogy a házas topikban is mozogsz, várj türelemmel más véleményére is, nyár van, ubiszezon...
-
nagyúr
Én ehhez a listához hozzátenném még ezt:
A VGA-t lehessen riserrel kitenni függőlegesen, sokkal jobban megoldható a hűtés(e).
Ez privát vélemény.#42796Zamma: kiváló megoldás, de nem átlagos és elég helyigényes.
Cserébe határtalan, mehet bele bármi.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Zamma
őstag
Úgy van ahogy írod. Minimum a delta T megléte szükséges egy objektív teszthez...
A baj csak az, hogy nem igazán van olyan abszolút szavahihető cég ami a környezeti tényezőket is, a hardvereket is fixálja és szavatolni tudja (mint pl. a tápoknál a Cybenetics-es Lambda) a mérési eredményeket.[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Az OK, csak en pl nem nagyon emlekszem mas youtubeos “cegre” akik a tesztjuket tudatosan meghamisitottak volna…..Hardware Canucks pnemegyszer megtette, Sennheiser fejhallgato tesztnel a beepitett mikrofon hangjat focusrite audio interfacel es studio szoftverrel javitottak fel es azt adtak elo mint “gyari” hang…
Nekem innentol kezdve akarmit neveznek tesztnek, az hiteltelen….ettol fuggetlenul persze csokoan mismasol(hat)nak, de nalam azok is instant kukalistara kerulnek szavahihetoseg teren
[ Szerkesztve ]
-
Erről beszélek. Az ilyen fizetett, szintetikus teszteknek dőljön be az, aki nem szégyelli. Senki se ajnározza az Arctic cuccokat, csak ez a HC csatorna. Nekem már önmagában gyanús volt, hogy egy büdzsés felszereltségű és teljesítményű terméket egy szinten emlegetnek egy top kategóriással. Vicc az egész, meg ez a hype is körülötte.
-
addikt
Szépen, lassan összeáll a vas… Holnap megjönnek a ventik is. Így elől lesz 3db Corsair RGB elite, hátul 1db, az aio-n alapból azok vannak. Még kellene vgyek egy hármas Pack ot oldalra, de erre tényleg el lehet költeni a világ összes pénzét most épp számolgatom mennyi van a malacperselyben
jajj igen és a lényeg, hogy az aio felé pull-ba is kellene 3db
Oda egyelőre felmennek a stock sp120 corsair ventik, és akkor nagyjából teljesült az álmom a corsair build-el
Jah és a kedvencem, hogy vettem külön egy cmmander pro vezérlőt, és ma kibontottam az aio-t és gyárilag volt a csomagban mellette egy commander. Gratulálok Angéla Szerintem az egész társasházban mindenkinek a ventijét tudnám most vezérlelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE 3db + Lightning Node Core
- Noisbeblocker NB-eLoop & Lian Li UNI FAN ventik
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- LianLi ST120-3B white ventillátor szett (3db.) ARGB vezérlővel FEHÉR
- Akciós ventik / Arctic / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
- Új 6db LIAN LI UNI FAN SL-INF 120 RGB VENTILÁTOR FEKETE (UF-SLIN120-1B)
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black FAN + Lightning Node Core bontatlan ALZA garanciális
- Cooler Master COSMOS C700M-ből kiszerelt 0 új perces ventik 4 db
- Phanteks M25-140 PWM D-RGB White 3-pack
- Bequiet Pure Wings 2 120mm (4db,dobozos)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest