Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig így van. Akusztikuson egy bizonyos módja van annak, hogy a pöcköket meg alattuk a húrvégi biszbaszokat hogyan rakod, ami nem bonyolult igazából, de nem feltétlenül magától értetődő, és nem annyira jól, ha szarul csinálja az ember. Egy fostos műanyag lapot tartó pár csavart kicsavarni meg visszarakni azért nem egy agyműtét.
-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Az hangszerész nem cserélt rajta húrokat?
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nincs rajta ilyen szerelőnyílás?
Az a vasdarab 6 lukkal a tőke, abba vannak belehúzva a húrok, elméletileg ki kéne tudnod húzni őket. Ha nincs rajta ablak, akkor viszont le kell venni a takarólemezt.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig tényleg
Nem kell semilyen pöcköket kihuzogatni, húrt alárakni, pöcköt visszarakni, hanem egyszerűen átfűzöd a húrt a neki szánt lyukakon -
kemotox
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Villanyost egyszerűbb
-
benvolio
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tanítsa meg a Canon Rock-ot aztán viszlát.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Főleg a sorsnak köszönheted, mert ha a 3. LTD jó lett volna akkor nem lenne most ez a gitárod!
Örülök, hogy bejött, meg a hangszerész is!
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
2 vezetéket le-visszaforrasztani azért nem igényel agysebészi kézügyességet.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
egy ebay/alis humbucker párezer huf, mivel a gitárod eleve nem igazán érték igy elkezdheted a szerelgetésével megismerni a technikát amit használsz, max ha nincs akkor egy forrasztópákát kell venned az első kísérletezéshez. Egy ilyen berakásával még a kopólapot se kell faragni és máris metálul fog szólni.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Remek alany arra hogy megtanuld rajta hogy kell beállítani

-
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Persze, majd amikor elkezded lehangolni akkor jól jön ha 2 van otthon.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sokat dob egy jó beállítás, ha elvinnéd a régi gitárod is, nem feltétlenül szólna jobban utána, de biztos sokkal jobb lenne rajta játszani

-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Jó a tanárod. Először egy jó ritmusgitárossá kell hogy válj, hogy utána jó szólista lehess. A gitározás 70-80% ritmusozás, kíséret, a szólózás már csak hab a tortán. Jól szólózni nem fogsz tudni ha nincs meg a ritmusozás alapjai. Bár kb minden kezdő gitáros azt hiszi hogy egy-két hónapon belül virga szólókat fog tolni tökig leengedett gitárral, oda se pillantva... Ezután vagy rájon hogy ez majd úgy 8-10 év múlva fog menni (már ha napi szinten gyakorol), és nekiáll gyakorolni, fejlődni, vagy hagyja az egészet a francba. Szóval a kulcs a kitartás, és hogy rendszeresen gyakorolj. Ne úgy h pl hétfőn van egy órám gyakorolni, pénteken egy fél, meg talán vasárnap a húsleves után lesz még egy fél órácska...mert úgy kb egy helyben fogsz topogni. Szóval rendszeresség :)
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor ér! De várjál, attól még pöngethetnéd a régit

Amúgy néha kell a játék is, szóval ha orrvérzésig csinálod a sikamikát, akkor még előfordulhat, hogy hamar leteszed a hangszert mert ráunsz. Meg kell találni az egyensúlyt. Ne told túl, de gyakorold amit mond a tanár. Ha az érzet, hogy túl kemény és inkább dobnád el a fenébe, na akkor inkább próbálj valami dallamot leszedni, vagy eljátszani. Vagy valami nótának az akkordjait. -
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha ez megnyugtat, akkor sem tudnál megtanulni hamarabb szólózni, ha rögtön azzal kezdenéd.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
mire az első olyan szólóját stúdióban felvette, amire büszke is volt, az 10 év volt.
Nekem ez lassan 40 év alatt sem jött össze

-
hNp88
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
aqrvaéletbe, most eszembe juttattad, hogy de jó is lenne rendesen megtanulni basszusgitározni (mondjuk nem rendesen is alig-alig tudok
), eljárni tanárhoz meg minden... 
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Akkor ne ide írogass hanem pengesd a PRS-t!
-
vorosmarti
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Kovács Tomi
Még a gyengébb kivitelű (értsd: kva olcsó) Squier életre keltése (ahol bund-csiszolás is szükséges volt), még azt is csak egy 20-asért csinálta, emellett baromi sokat segitett a gitár kiválasztásánál is. Nem beszélt le semmiről, és nem beszélt rá semmire, de nagyon sok hasznos infót adott a választáshoz. Tomit én is csak ajánlani tudom, ha vki a rocksztár-karrierje elején tart.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Melyik hangszeresz csinalja meg 10k-ert? 17-18 körül szokták mondani.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Korrekt!
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez a kábel a megoldás ha nem akarsz gondolkodni ilyeneken.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én is azt hittem 6 éve.
Aztán hirtelen lett húsz pedálom, pedig nyolcat már eladtam.
Az más kérdés, hogy évek óta nem használtam őket, mert most nem játszom bandában, itthonra meg elég az Amplitube. -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bekapcsolt erősítőből nyugodtan kihúzhatod vagy bedughatod a kábelt, az nem árt neki.
Viszont ha bekapcsolt erősítőbe dugott kábel végét dugod a gitárba, az sercegni fog, az valószínűleg nem használ a hangszórónak. Mikor gitárt cserélek, és közel van az erősítő, addig ki szoktam húzni az erősítőből a kábelt, nem is kell teljesen, csak fél centire.
Vagy ha majd egyszer lesz pedalboardod, ilyen gitárcserés átmeneti némításra jó egy hangerőpedál vagy egy hangolópedál is.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Egyiket a másikkal!

Hallani kéne az eredetit, mert így papír alapján 10 penget, 8 penget és azonnal hammer on, majd egyből el is engeded a 10-est (pull on). A 10-9-nél egyik ujjad a 9-en a másik a 10-en, amikor pengeted a 10-est, rögtön el is engeded, a másik ujj marad a 9-en.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hammer on (H) és pull off (P). Nem pengeted, mind az ujjaddal csinálod.
[videó] -
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ez is jogos mondjuk

Ha úgy is megy hangszerészhez beállításra, ott beugró az új húrkészlet úgy is, akkor nem sokáig kell vele szenvedned.Goose-T: nekem a Dean Markley Blue Steel a kedvencem, az vált be a legjobban eddig. Dáridót még az ősidőkben használtam, de gyorsan leszoktam róla

-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem feltétlen ócska szar húr, lehet csak régóta van fent rajta.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet, hogy valaki már hónapokat játszott vele mielőtt visszacsomagolták
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyébként te is áthúrozhatod, hozzátartozik a hangszer ismeretéhez
-
consono
nagyúr
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Lehet ezer oka, pl. az is, hogy most lett melegebb és jobban izzadsz. De ahogy fentebb írták, vannak alternatívák, nem szokott sokáig fent lenni a gyári húr a gitáron... Persze ez a PRS húr is valószínűleg valamelyik nagyobb gyártó átcímkézett terméke.
szerk. : meg is van, "The PRS strings are rebranded D'Addario Strings. " -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
PRS Electric Guitars use the following string gauges:
SE models:
All SE models use 9-42 gauge PRS Classic strings -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nézd meg milyen húr van rajta és ne olyat vegyél rá.
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hogy jó hangosan szóljon. Azért van rajta egyik gomb, mert két csatornás. Húr: Elixir vagy D'Addario XS.
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha kisérsz akkord, ha szólózol skála.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ahogy Alexios írta, az akkord akkor is akkord ha bontva játsszuk, a 17. ütemig akkorbontás megy aztán egy kis metál és újra akkord. Egyébként ez elég egyszerű, sikerélményt adó akkorbontogatástanuláshoz egészen megfelelő téma
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Rosszul látod

Egyetlen Em akkord van az ütemek elején egyben pengetve, de a többi az akkordok bontása(ott is akkordot fogsz, csak egyesével pengeted a hangjait) -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
pedig még az etalonéknál is elő szokott kerülni a dolog...
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem fogsz le semmi hangot konkrétan, csak rajta hagyod a kezed valahol a fogólapon hogy tompítva legyen
Itt kb 30 mp-nél: [link]
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Két balkezem van. Jobb kezes lévén ez nem előny
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nekem oly mindegy ám. Csak mondtam

A PRS-em nyakát pl magam csiszoltam.
-
nap
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szép gitár! Biztos azért kaptál mindig hibás hangszert, hogy végül ezt válaszd!

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én is azt akartam mondani
de nem akartam szívszérütést öközni, szívtál eleget.
Csak csiszold meg azt csumi. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Qjó hangja van!
De az "ízületi agressziója" még nem tárcsázódott át!
"a kettős hangerő- és hangvezérlés lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a hangok széles skáláját tárcsázzák anélkül, hogy valaha is elveszítenék a modell jelentős ízületi agresszióját."
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gratula hozzá! Csodaszép!
Sok sikert vele!!! -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
lehetnének a bundok simábbra polirozva és a szemöldökbe a vékony húroknál elég sorjásan vannak belevágva a barázdák, én ezt simán visszaküldeném.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
tremolókart tessék bepattintani hamahama

nem a legszebb a vágás a nyeregnél, egy csepp csiszolással/reszeléssel nagyon gyorsan szebbé teheted
a puhatok nagyon hasznos tud lenni, jó cucc, hogy azzal gyütt, nagy pluszpont érteélvezd, jó az árú
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A PRS-t honnan vetted végül?
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Tempes
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Fotót kérünk.
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Naa, akkor happy end lett.
#47150 arnyekxxx
Most jutott eszembe, hogy egyszer kaptam pár sörért cserébe egy szatyornyi csatlakozót és adaptert, úgy rémlik volt közte egy AC is. Már csak át kell nézni 30-40 "valamire jó lesz még" feliratú dobozt a pincében, hogy megtaláljam.
Ami amúgy sem árt, mert a Casio szintim gyári tápja sincs meg, az univerzálisokkal pedig zúg. 
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Volt prs-em,, zseniális, imádtam, csak már a véget járta szegény. Ha egyszer sok pénzem lesz, tuti veszek mégegyet!
-
espista
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pedig ez szebb. A szatén kb 3 hónap múlva ocsmányul fog kinézni.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem kárörvendésnek szántam!
Na akkor ez most normális darab lett? -
Smiley
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Latod, mennyivel egyszerubb a hasznalt piac. Az ugyis le van verve valahol... tehat nem fogsz ezen stresszelni, es biztosan azt kapod amit kineztel.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
#nemhallgattárám
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Minden héten kapsz egy új gitárt! Örülj neki!

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hajrá PRS!
Más: találkozott már valaki 9V AC táppal?
Tavaly hozzámvágtak ingyen egy Behringer X V-Amp (LX1-X) multieffektet táp nélkül, akkor bedugtam egy random adapterrel, világított, konstatáltam, hogy működik. Most oda akartam adni az asszonynak tanulni, bedugtuk, és csak zaj jön belőle, gondolom azért, mert az összes normális adapterből egyenáram jön.
Természetesen elemfoglalat sincs benne, mert abból is egyenáram jönne.
Kerestem hozzá való tápot, de kb 30 dollárnál kezdődik, annyit az egész pedál nem ér, akkor már inkább valami gagyi új multi kéne. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Mint ahogy azt Arnyekxxx mondta, ne lökdösd.
Nekem egy klasszik lógott fent és nekem is hasonló problémáim voltak. Felragasztottam egy nagy darab szürke szivacsot a falra a test mögé. Ilyen 30x40x5cm-es darabot, de szerintem kisebb is elég lenne.
De ha azon parázol, hogy a gitárod legyen zsír patika új meg ne basszák szét a boltban. Akkor felejtsd el ezt az akasztót marha gyorsan és vegyél egy olyat ami a testet is megtámasztja. Tudom, hogy ragasztott nyakú gityót keresel, ennek ellenére elmondanám, hogy a csavarozott gityóknál a zseb mellett repedések szoktak megjelenni, sok esetben pont emiatt a tárolási mód miatt. nincs a test támasztva. -
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ne lökdöst
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Olyan mint minden

De én az USA gityókkal is jóban vagyok.
-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha kifogástalan minőséget és tartósságot szeretnél, akkor vegyél Japánban gyártott gitárt. Pont.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy én nem értem ebben a felháborodást a topikban, egy új gitár ne legyen festékhibás, még akkor is ha az idők során valószínűleg az lesz, pont ezért új és nem használt. Az hogy ez kit mennyire zavar az más kérdés, de szerintem nem kéne ennyire elnézőnek lenni a gyártó/forgalmazóval szemben. Még a használt piacon is lesz árkülönbség egy hibátlan állapotú és egy karcos gitár között, az újaknál meg különben nem lenne b-stock rész.
Az is lehet ennél a satin black EC-256nál volt egy rossz sorozat, mert most pont feljött muzikeren is egy hasonlóan sérült darab [link]
Pedig általában az ESP gitárok a legjobbak kidolgozás szempontjából, és az LTD is igen magasan van, főleg az 1000 szériájával -
jmarcell
csendes tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Furcsa egy világ lehet ez a tiéd.
Például a videókártyás témánál is pont, hogy ott gondolkodnék el a használtat megéri-e kérdésen, ki tudja mennyire hajtotta szét valaki. Nem látod, ha ránézel. Egy gitáron azért látod, hogy kicsit leverte valaki, vagy ilyesmi. Ha meg a fogdosás a bajod, akkor lenyomod propanollal.Egyébként szerintem az ilyen "háklis" vásárlóknál egy ruha boltban simán rámondják neked, hogy ezt a ruhát még senki nem próbálta fel. Miből állapítod meg, hogy senki nem vette fel? A kérdés költői. Csak vigyázni kell a valósággal.
Na, az off topic végére. Lehet, hogy az a PRS jobb választás mint a 256-os LTD. A PRS ebben a kategóriában (is) elég jó és minőségi gitárokat csinál. Bár nekem a tremolo-s Les Paul kicsapja kicsit a biztosítékot, szóval biztos fix húrlábasat keresnék belőle.

Ui.: Lehet elhangzott itt, de amikor személyesen kipróbálsz egy gitárt a falról, majd azt kéred dobozban, már az se biztos, hogy olyan lesz, mint az előző. Például ott vannak a Vintage V100, VS6 gitárok, de ebben a kategóriában teljes mértékben igaz szerintem mindenkinél, hogy ha mahagónit látnak, akkor hangszert csinálnak belőle Keleten. (Persze, ha mahagóniból van...) Lehet, hogy 100-150 ezerért veszel egy olyan gitárt, hogy a dupláját érőt megszégyeníti, van, hogy egy tüzifának is rossz valamit kapsz.
-
Nunder
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ritkán szólok be ide, de csak hozzátennék valamit ehhez a "csak az újat, és az legyen makulátlan" kérdéshez. Gondolom a gitárgyártó cégek is, mint minden cég ami valamilyen product-ot állít elő, bizonyos rendelkezésre állással/SLA/threshold-ok/négykilenc stb. áll ezekhez a termékekhez. Magyarul a különböző termékkategóriák, különböző tűréshatárral vannak meózva.
Vállalják, hogy megkapod amit a speclist tartalmaz, megszólalásig hajaz a promo anyagban szereplő képre, de itt-ott keletkeznek hibák, legyen ez az adott munkadarab, gyártósor, technikus számlájára írva. Minél feljebb mész árban, ezek annál kevésbbé férnek bele, ahogy itt többen is emlegették, a CustomShop/Private Stock Fender/Gibson/PRS stb. vonalon nem fordulhat(na) elő, hogy meg van repedve a festék, laza a csavar, nem olyan a flame top mint kellene...
De mivel (sajnos) a te kiszemelted is kb. a belépő szint teteje a maga 190.000 forintjával, gondolom a gyár sem fordít akkora figyelmet minden aspektusra, és mikor átnézik, akkor azok a hibák még a "belefér" kategóriába esnek, és ezek miatt nem fényezik újra stb. stb.
Gondolj bele, ha ezek a dolgok nem lennének, és csak pusztán hardver/faanyag/elektronika vonalon olcsósítanának, akkor minek kellenének a fiókvállalatok mint LTD, Squier, Epiphone és társaik? Tökéletesen csiszolt, fényezett, beállított gitárt kapnál, a fent említett eltérésekkel a nagy testvérektől és le lehetne húzniuk az anyacégeknek a rolót. Tetszi vagy nem, de a minőségen és a szakértelmen lehet a legnagyobbat spórolni, ha a spotless kell, akkor át lehet fáradni a másik kategóriába.
És akkor természetesen nem említettük még az ellátási lánc többi szereplőjét, akik szintén egyenként hozzátesznek valamit a rizikófaktorhoz. Amennyi kézen jön át az a doboz mire a nappaliban ülve kibontod...
Megértem, hogy frusztrál a dolog, de a 15 milliós Skodában is nyekereg a műszerfal, itt-ott hézagosak az illesztések. Hogy ne nyekeregjen, Audit kell venni. (szar példa, tudom)
Nomeg mit szóljon akkor az, aki CustomShop-os relicet vesz, amit gyárilag vernek neked oda mindenhez, meg szívnak mellette cigit 50 óráig, hogy úgy nézzen ki mint SRV egyik leharcolt legendája
10000USD lesz, maradhat?Végezetül álljon itt az egyik kedvenc szabályom, pár ponton szemléltetve az elhangzottakat.

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
a bontatlan csajról volt szó

-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
De előtte csak kipróbáltad a kiállított ikertestvérét

-
hNp88
aktív tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
11 évesen már gimnazista és házas?

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Amúgy mikor berendeltem az His Excalibur Ati Radeon X800Pro kártyámata neten, akkor kaptam a visszaigazolást, hogy csak akkor rendelik be, ha felhívom őket telefonon is, sokszor vásároltam előtte a helyen, de olcsóbb motyóknál ilyet sose kértek tőlem. Felhívtam őket, megbizonyosodtak, hogy jó oké. Első vevő voltam ezzel a kártyával, elő kellett rendelni.
Mikor mentem átvenni a kártyát, nyitottam a dobozt, kártya csomagolásán a ragasztó már fel volt vágva, és tisztán fel lehetett mérni, hogy mivel még akkor jött be a kari a piacra, hát a srácok is nekimentek és agyon tesztelték a kicsikét. Mit mondhattam volna? Várok inkább még egy hetet, csak kérek egy bontatlan csomagot. Ki van csukva. Kérdeztem, hogy az első ilyen kártya amit eladnak? Erre bólogattak nagy bőszen, mondom akkor most már tudjátok mit tud 3dmark alatt, összenéztek furán és tudtam, hogy igen tudják.
Ez egy ilyen buli. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére

re: Bobrooney
Neeeeem. Ááááá dehogy
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A kanapét se fingja előttem be senki

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nadrágot hogy veszel? Felpróbálod, mások is felpróbálták előtted.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Pontosan az ilyen rossz tapasztalatok miatt szoktuk a beérkező hangszereket mi is ellenőrizni és akkor már el sem jut a mi vásárlónkhoz.
Úgy tűnik ez most(és a múltkor) mégis kimaradt -
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
superstrat inkább a hot rodded dologra utal.
vadabb trem, más főleg zúzásra alkalmasabb pickupok
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem ez nem kifejezetten számítana annak(bár tudtommal nincs pontos meghatározása mi számít superstratnak), inkább tűnik egy tele-strat hibridnek

-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Nem ez volt a lényeg, de mindegy.
Túl nagy feneket kerítesz ennek a patika állapotnak. -
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azt mikor az ötödiket küldöd vissza akkor azt mondják, hogy pápá.
Nem tudom, szerintem sokkal jobb rugalmasnak lenni, mint ilyeneken idegeskedni. Ráadásul ha a boltban le van már baszva a gitár, akkor aszondod, lehetne-e hogy esetleg-e egy picikényt-e leengedne-e teccik-e az árból-e? Aztán lehet kapsz még egy kis olcsósítást is cserébe.Azt mondjuk meg értem, hogy a dobozból kivéve legyen patika, azzal egyet értek és én magam is vissza küldtem volna ezeket a hangszereket. Félreértés ne essék. De én előbb baktattam volna be a boltba kipróbálni majd megvenni. Az más ha nincs rá lehetőséged, mert 200km-es körzetben nincs bemutató szoba.
Egy picit más, de amúgy van egy vagon olyan gitár amik a gyárban kerülnek lezúzásra. Szerintem a legjobb ilyen hangszert venni (vagy használtan zúzottat). Mikor véletlen odacseszed a zsír új gitárt az asztal sarkához akkor mehet a pislogás, egy lezúzott/esztétikai hibás hangszernél, megvonod a válladat és nyomod tovább.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Audioll nem kap elő semmit itthon, mert nincs itthon semmilyük, talán pár olcsóbb gyakori harley benton cuccuk. Ezért is kell annyit várni rendelésnél, mert ők is a thomanntól rendelik(itt ugye ez lehetett akár b-stock is) amit majd elküldenek aztán neked. Az is lehet amúgy a gyárban került rá (a fogólapos téma szerintem majdnem biztos)
De persze lehet a thomann a hibás, de amennyi selejtnek árult cuccot vett itt a topik(általában még karc sem volt rajtuk) potom pénzért, én kétlem hogy ilyenekkel szaroznának.
Amúgy meglepne ha bármely hazai hangszerboltban járnának annyian egy hét alatt mint csak egy hétvége alatt az Andertonsban, és ott márpedig külön terem van az ilyen custom shop gitároknak, ahova simán bárki bemehet és játszhat rajta.
-
kemotox
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Hol a rákenróll spiritusz?? Normális ember nem ilyeneken aggódik, hanem első használatnál jól besörizik és földhöz bassza.
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Magyarországon ez van, nem nagyon vannak boltok ahol rendes készletek vannak gitárokból egy bizonyos árkategória felett, külföldön mikor én voltam legalábbis, simán elővettek egy másikat a raktárból. Itthon egy 200ezres gitár már prémiumnak számít, az az angoloknál 450font, azt már nem budget gitárnak hívják azért. Cserébe általában bele lehet alkudni amúgy egy új húrszettet, vagy ilyesmit.
Ettől függetlenül amúgy, ha elmész valahova ahol Gibson/Fender/PRS/akármi custom shop gitárok vannak, jó eséllyel ki lesznek állítva valahova - nem is vennél meg egy 5-10ezer eurós gitárt anélkül hogy kipróbánál valószínűleg, viszont ha nem tetszik akkor már megint ott vagyunk hogy a következő ember nem a dobozból szedné ki
És ugye ezek full egyedi gitárok, a legjobb hangszerészek által kézzel készítve, nincs olyan hogy elővesz belőle egy másikat.Nem lehet hogy a kálváriád az audioll miatt van? A Thoman európa messze-messze legnagyobb hangszerüzlete, itt anno mikor még ment a topikban nem egy ember vett "deko" gitárokat, amik használhatatlannak voltak eladva, és nagy gond nem volt velük, a visszaküldött árukat meg b-stocként árulják, szerintem túl nagyok hogy ilyenekkel szívózzanak. Nem lehet az audioll próbált esetleg b-stockot újnak eladni?
A hangszerboltos beállítás meg kezdőként jó dolog, de azért én sokat nem várnék a helyedben, remélhetőleg valamennyire belövik a húrmagasságot, meg az intonációt, de nem fognak a nuton csiszolgatni meg bundokat síkolni adott esetben - csak hogy tudd mire számíts

-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Te gondolod rosszul. Leemeled a vadi új gitárt amit már kipróbáltak, de attól még vadi új.
De amúgy mindegy is, a lényeg, hogy ha van nekik raktáron akkor jól jársz ennyi. Ha nem, akkor csak el kell fogadnod a tényt, hogy már nem szűz. Nyugodj meg, a gyárban ahány kézen átmegy, semmi nem új már. A legvégén mikor felhúrozzák a gyárban akkor is az egyik melós játszik rajta, teszteli. Aztán a boltban is aki beállítja játszik rajta.Néha úgy érzem, te vagy az aki nem tudod hol élsz

De ne vedd magadra, ez csak tájékozatlanság. Nem lehetünk mindenben tájékozottak. Csak el kell fogadni, ha valami nem úgy van ahogy azt mi elképzeltük.
Amúgy szerintem lenne pár hely ahonnan egy ilyen kérés után elhajtottak volna
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Én a karc miatt visszaküldeném.
Es már kb ideges lennék.
Tök mindegy mennyiért adják, egy új gitár ne legyen már karcos!!! -
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Szerintem a felső az ilyen árkategóriás gitárnál még simán benne van, a testen a karc kicsit neccesebb, de sajnos az ilyen matt gitárokon eléggé tud látszani minden, én az enyémről az ujjlenyomatot alig tudtam letörölni
-
bigrob
őstag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Gibson Custom shopon biztos nincsenek ilyen hibák
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Simán lehet, hogy egy visszaküldött darabot kaptál meg.
Mondták már itt, hogy legjobb úgy hangszert venni, hogy bemész a boltba és kipróbálod átnézed, megkérdezed az eladót majd ha nem tetszik nem veszed meg, ha meg minden oké, akkor azt veszed meg ami a kezedben volt?
Költői kérdés volt
-
Tempes
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A fóliát szed le a hangszedőkről azért.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Por és fogdosás nyomot nem nagy kunszt letakarítani.
"és az anyaghasználat sem mindenütt makulátlan." -> ??? képet, leírást! -
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A billegés és az eltérő magasság is normális.
Én úgy szeretem, ha minden pozícióban kb ugyanolyan hangerőn szól a gitár, úgyhogy én úgy állítanám be a pickupmagasságot, hogy jól is szóljanak, és kb egyforma hangosan.
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A hangszedő 2 oldalán (középen) a két csavarral tudod állítani a magasságát. Próbálgasd hogy hangra neked hol tetszik jobban.
-
fattyu
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
ne nyomkodd.
Ha zavar esztétikailg tekerd le síkba de okkal van lehetőség az állításra. beleszól a hangba.
Hol jó? ahol neked tetszik.
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Azonnal tessék!

-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Vannak olyan nagy nevek, akik szinte sose használják a kisujjukat, mégis virtuózok. De valóban érdemes gyakorolni, sokszor jól jön.
Régen nagyon rákattantam a fingerstyle-os coverekre, ez azóta is a kedvencem, nagyon sokat tanultam belőle. Itt nagyon kell a kisujj.

-
Goose-T
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Sok idő, de igaza van a tanárnak. Kellő gyakorlással sokat ki tudsz hozni az ujjaidból.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Bár a kérdés nem nekem szólt (gitárvirtuózok) egyéfüggő/sok. Tanárhoz soha nem jártam így a kisujjat nem erőltette senki, az eredménye, hogy 30+ év után sem használom dallamjáték közben (kivéve ha ennek az elejét játszom ) csak akkordozáshoz ha nincs más megoldás.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Ha odateszed a kisujjat is akkor már csak egy lépésre vagy a barré akkordozástól
-
FockeWulf
tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Tisztán emlékszem hogy néhány hete Moleman kolléga szájbarágósan és érthetően elmagyarázta neked a kvintek legismertebb lefogásait, és léírta az elméleti hátterét is. Még fotókat is készített és feltöltötte ide.
Nem egy agysebészet, ha picit is figyelnél a feltett kérdéseidre írt válaszokra talán haladnál is kicsit előre. Nem köcsögösködés...ne értsd félre, de van egy kérdésed, felteszed, válaszolnak rá érthetően, részletesen, majd kis idő után ugyanazt a kérdést ismét felteszed...mintha nem is tudom..vakuztak volna mint a maninblekkbe.. -
Bobrooney
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
-
Alexios
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
A harmadik húr a kisujjal az oktávja az alaphangnak, kicsit másképp szól, de nem muszáj bele
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
soha nem lehet előre tudni mivel lesz százmilliós nézettséged

Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- iOS alkalmazások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Samsung kuponkunyeráló
- Metal topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Orvosi kérdések
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 15GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338, 100% Akksi
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Nem kell semilyen pöcköket kihuzogatni, húrt alárakni, pöcköt visszarakni, hanem egyszerűen átfűzöd a húrt a neki szánt lyukakon
), eljárni tanárhoz meg minden...