Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Azt már rendeltem az Aliról tegnap este.
Egészen pontosan 10 darab 52-es húrt, mert amúgy van egy rakás 9-42-es készletem otthon, azokhoz csapom majd hozzá H húrként. Meg ha már ott voltam, akkor rendeltem 10 darab 9-es vékony E húrt is, mert azok mostanában idejekorán szakadtak valami miatt. Lehet, hogy a téli hideget nem bírták annyira, nyáron nem volt ilyen gondom. -
qltsar
veterán
Köszi a gyors válaszokat!
@benedekco: mindenképpen megosztom, ha sikerül rájönnöm!
1. Azt próbáltad már, hogy a híd, a húr és a baba közé valami puhát betömködsz, mondjuk használt zoknit? - Ezt nem teljesen értem, hogy mit értesz a baba alatt.
2. A hangolókulcson meg van rendesen húzva az anya? Lentebb (3) kifejeztem a választ.
3. Próbáltad grafitozni a nyerget? Nem, viszont ennek a hibának a kiszűrésére van egy egyszerű módszer. Lefogsz egy hangot a fogólapon valahol a 15-2X közötti tartományban, és "visszafele" [hangolókulcs és a lefogott hang között] pengeted meg a húrt. Ha nem zörög, akkor nem ezen a tartományon van a hiba (nyereg, hangolókulcs, és még részlegesen a bundzörgés-hiba is kiszűrhető ezzel).
4. Húrcsere volt? - Igen, ahogy említettem, a gyárit (10-es?) lecseréltem egy másik húrkészletre (60-12), de visszahelyeztem rá egy harmadik húrt is, hogy hátha...de nem, azzal is sajnos zörög.Köszi
! -
fattyu
veterán
kramer assault amugy eszembe jutott
25,5 nyakára nem emlékszem igazán hogy hasonult máshoz. nagyon korai darab volt még a gyűjteményben és nem volt meg sokáig.
SD pickupok a plusosokon. sajna floydos több van eladó -
Eastman
addikt
Íme:
LP Style Guitar with 25.5in Scale? budget($800) -
Goose-T
veterán
Ha nem zavar a floyd, akkor tessék, egy Harley Benton!
-
-
-
Goose-T
veterán
Ráadásul még újonnan is lehet kapni 300 alatt, nem csak használtan!
-
Eastman
addikt
Csak a képet találtam meg, teljesen mást kerestem.
Dehogy "hozom el", harminc évre bevásároltam már zajkeltő eszközökből! Slow-blueshoz bőven elég nekem a Honey, a Blackie meg az Ében Szatén gyönyörűm!

Még egy FS-5U kell és megvagyok.
consono
Zajmentessé teszi, a sc hangzást "megtartva." (Igazából próbálja megtartani, de nyilván más lesz vele a szaund. Gilmour is szereti.) A fejlesztés célja az volt, hogy ne nagyon szóljon bele a jóféle Strat hangzásba.
-
-
Idiofil
aktív tag
Köszönöm, várok 1-2 tanár visszajelzest, de mindkét 30 km-re van. (és kb szerintem egy alkalom többé kerül, mint bármelyik app havidijja)
Én most a Yousician-nal azt láttam, hogy nem napi limit van, hanem 7 nap free access,illetve azt tapasztaltam, hogy a hangolás hiába mondja jónak, sokszor pont akkor pengetek, amikor az írja, de akkor ő már későnek látja. Tehát az app jelzése előtt kell kB fel mp-cél penditeni, de azt meg katyvasz akkor a hatter zenével. (lehet csak beállítás kérdése).
Starr: igen, azt már elkezdtem osszegyujteni, és saját igenyeimnszerinti zenét és gyakorolgatni.Köszönöm mindenkinek
-
Goose-T
veterán
Esetleg ez a gitár tetszene?
-
bot1978
senior tag
Szóval egy jó preckót keresel, csak nem tudsz róla?
Szerintem engedd el ezt a hol a húrláb dolgot. Hülyeség ilyesmit kitalálni, hogy rövid menzúrás kell. Semmit nem jelent önmagában szerintem, már úgy értem attól még lehet jó is, rossz is. Toby más hang. Nem ezt keresed. De próbálj ki szerintem pár preckót, amit eddig a menzúra miatt nem néztél meg. -
bot1978
senior tag
Rövid? Szerintem minden Toby teljes két oktáv 24 bund. BP-n esetleg meg tudom oldani egy gimiben, hogy kipróbáld. Már ha van valami amplug gitárerősítőd, amibe bele lehet dugni egy fülest. Vételi kötelezettség nélkül. (persze legyen nálad pénz, hátha rákívánsz
) Nem tukmálom, csak lusta vagyok árulni, most se hirdetem. Annyi vacakolással jár... a francnak van kedve.
Olyan ember kéne nekem, aki próbálni jár, mert annak ez kincs. Nincs könnyebb bass ennyiért, tényleg nagyon könnyű. Nem tudtok valami nebulót, aki most tanulna és nem akarja, hogy leszakadjon a háta a gitártól? -
Moleman
addikt
Egyetértek, én is utólag jöttem rá, hogy hiba volt mindenből tradicionális verziót venni, pedig már nem is voltam kezdő.
A Telecasteren hiányzik legjobban a tummy cut.
Nekem is a stratok/superstratok a legkényelmesebbek, bár most már így 4 év után egészen jól összeillünk az LP-vel is. -
-
-
consono
nagyúr
-
Eastman
addikt
-
Eastman
addikt
Maximál LP fan vagyok. 25 év után a kacska ujjaimhoz megtaláltam A nyakprofilt, ami pechemre pont egy Strat-nyak.

Ami még biztos pont lett az életemben, az a (nyaki) P90 imádat. Meg amíg Stratot használtam állandóan átkapcsolgattam az ötállásút akkordozás közben, meg beleakadtam a potikba. Haverral cseréltük a balos Stratot, mert éreztem, hogy kincset
őrizgethagy porosodni a szoba sarkában. Nyak 10/10.5! Perfetto. Lehet, hogy van valahol a világban egy nekem való LP, de az nem jön így, kvázi ingyen. Egy régi-régi-jó beérett akusztikusomat vitte érte. -
Eastman
addikt
-
-
arnyekxxx
veterán
örök kedvenc. Még a Rokkalapácsban (asszem) adták le a Tribal Convictions kétharmadát meg a Queensryche-tól a Queen Of The Reich nagy részét, ezek elég durván beégtek a tudatomba miután vagy százszor megnéztem a VHS-t

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Lenovo Tab M10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Watch 8 40mm, Új, 1 Év Garanciával
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

!

)