Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziasztok!

    Na egy gyors összefoglaló basszus vásárlásról.
    1. Állomás: Hangszerker. Választék van, de sajnos az általam preferált basszusok közül csak a Yamaha rbx 170 ew volt. Ez volt az a hely, ahol kicsit azt éreztem, hogy az eladók kereskedő gondolkodásúak, és mindent agyon dicsérnek, bár érdekes volt, hogy erősítőből egy olcsóbb kevésbé ismert márkát akartak ajánlani. Ettől függetlenül az elejétől segítőkészek voltak. Áraik a legjobbak között vannak.

    2. Állomás: Mezzoforte. Kicsit várnom kellett a soromra, utána viszont mondtam, hogy mit szeretnék (itt is csak egy, Ibanez gsr180 volt) Hamar bezártak egy csendszobába, és mondták, hogy nyugodtan próbálgassam ameddig csak akarom. A gitár meglehetősen tetszett, sajnos ahol kilátszott a fa mintája pont volt a lapok összeillesztésénél egy kis szépséghiba, úgyh úgy döntöttünk, hogy nem vállaljuk be.

    3. Állomás: Coda. Itt mindössze két Cortot találtam az egyik egy matt action volt, jó kis harapós hanggal szép gitár volt nagyon, csak nem ezt a színt keressük. A másik a GB34J típusjelzésű volt. Ez utóbbi egy jazzbass szemben az előzőekkel, amiknek (pbass és jbass hangszedőjük) is van. Mindkét cortnak parádésan pontos nyaka volt az előbbiekhez alacsony húrmagassággal. Az eladók mondták, hogy van még harley bentonjuk, de azt ne vegyem meg. Itt is nagyon segítőkészek voltak.

    Sum:
    Boltok: Az első helyen kicsit szétszórtabbak voltak most, máskor is voltam náluk próbálgatni mindenfélét, nem volt velük különösebb gond, árban az egyik legjobbak. A második helyen korábban az volt az érzésem, hogy kicsit kapkodósak, most pont az ellenkezője, nyugodtan nézelődtem mindenfele. A harmadiknál első élmény volt, az pedig pozitív.
    Gitárok: Nem vagyok basszusos (sőt még gitáros sem), de hirtelen mégis én értettem a legtöbbet hozzájuk, ezért ért a megtiszteltetés, hogy válasszak. Érdekes volt, és először azt hittem, hogy hiba, hogy a nyakak lejtenek kicsit az E húr irányába, de ez mindegyiknél így volt, talán a cortoknál kicsit kevésbe. Mindegyiken könnyű volt lefogni a húrokat. Hangzásilag sajnos nem egy helyen tudtam összehasonlítani őket, de az Ibanez és a Cort action elég hasonlónak tűnt, a yamaha is, bár talán egy kicsit lágyabb hangzással (de erre most meg nem esküdnék), a GB34J pedig kevésbé volt röfögős, mint a többiek, ez az egy lógott ki egy kicsit a sorból. Mindegyik nagyon jó gitár, és a hangjukban sem találtam hibát a döntés a következőképpen történt: Cort action: színe nem jó, Cort GB34J sokkal szebben néz ki, mint amilyen árkategóriában vanám kisebb a variálhatósága, és a lányoknak nem tetszett rajta a koptató (szerintem nem vészes). Ibanez: dizájnra nekem ez volt a favorit, és talán hangzásra is, de ha az ember egy normális gitárt vesz, akkor az előlapon nem legyen eltérés a fa színében, ahol összeillesztették (+ egy kis sötét csomó is volt mellette) és nem szabad elfelejteni, hogy ajándék lesz, így pláne nem akartuk bevállalni. Amikor neten nézelődtem, ez volt az első számú versenyző, és élőben sem okozott csalódást hangzása jól variálható, olyan all-round hangszer. Húrmagassága nagyobb, mint a cortoknál volt, de nekem nem tűnt túl magasnak (láttam korábban egy Ibanez gsr200-at, na annak a példánynak nagyon durva volt, a megnézett gsr180-nál azonban kellemes). Külön poén, hogy ez a 170 EW típusjelzés egy új szériához tartozik, ahol nem a megszokott agathisból készül a test, hanem tömörebb mangóból. Karácsony után tudok felrakni képet, és kicsit többet is írni, most egyelőre ennyi. :)

    "Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés