- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KFORboy
senior tag
válasz
Ubul86 #48246 üzenetére
+1
Egy pasztázás nem különleges képességeket igénylő dolog.
Ha folyékony fém, akkor értem, hogy ott kell előkészítés, óvatosság és társai... Ezt meg inkább gyakorlottabb személyre bízná... De addig is a mezei paszta is hoz javulást.Bár a jelenlegi hőfokok is kényelmesek, valakinél ez a legalacsonyabb hőmérséklet játék alatt...
Szerk.
Pcgamers:
Ha csak ez a lista játszik akkor a Dell...
De majd biztos mások is adnak tanácsot. -
KFORboy
senior tag
válasz
Gaberiellb #47923 üzenetére
UV van ?
Előfordult már velem is, hogy jön egy csodás Win$ux frissítés, én mulya fel is raktam, aztán mintha onnantól nem lett volna jó / elég neki az addig kapott fesz. és vissza kellett neki adnom keveset... vagy különben ugyan ezeket produkálta nekem is mint neked...Amolyan; még PONT nem omlott össze a rendszer kékhalállal de hibásan számolt ki valamit a játékban emiatt és crash...
Aztán 2 hónap után visszaált a rend, a sokadik frissítés után
(igen, beteges perverzióm van ezekre a frissítésekre... Nem akarom, tudom hogy kockáztatok, tudom hogy nem lesz jobb max szarabb... De nem bírom ki hogy ne frissítsek míndent... Sőt, azt is utálom ha a barkács asztalon a vonalzók, tolómérők, derékszögek, nincsenek párhuzamosan az asztal élével és addig bizgerálom míg úgy nem lesz.) -
KFORboy
senior tag
válasz
daeyvd44 #46894 üzenetére
Az akku kihúzására figyelj oda minden esetben ha valamit odabenn babrálsz !
Amm ez a RAM fémfedél is egy "érdekes" kérdés... hogy vajon többet szigetel-e és vannak katlanban a RAM-ok mintsem védi meg őket a professzor és társai keletkezett hőáradattól ami odabenti levegő cirkulációjával megkapNÁK ők is.
-
KFORboy
senior tag
válasz
daeyvd44 #46883 üzenetére
Valószínűleg valamelyik irányba elcsúszva rakja vissza és nem a fogakba hanem valami komponensre vagy érintkezőpontra ráhasal, az meg rövidzárlat van.
Nem tapasztalat, de Y530 felhasználóként látam rá a potenciált mikor belenyúltam.
Ezért is az első mozzanat az, hogy akku csati kihúz, hogy totál áramtalan legyen a lap...
(BIOS gombelemet nem számoljuk :") ) -
KFORboy
senior tag
válasz
hszilard666 #46470 üzenetére
ohbazdmeg...
rosszabb mint az; Elviszem ingyen ha beszállsz a benzinpénzbe -
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #46447 üzenetére
Nekem is karácsony volt ma
Ennek a hónapnak egyetlen pozitív pontja eddigkb könybelábadt a szemem mikor bejött a postás és markomba nyomta.
2-4 hónapos delayekkel kapom a rendeléseimetSzerk.: van egy ugyan ilyen szerszámosládám, még 14 évesen vettem születésnapomra :"D
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #46421 üzenetére
Black Friday idején az alzánál lehetett kuponokkal trükközni, van is egy sárga kabátos srác akire konkrétan 250e ember már berágott, mert 3 héten át vette a PS4 variánsokat így, bennszülött barátaikkal akik valószínűleg majd még feketéztek az ÁFA-val is...
Ez vagy egy ilyen módon vett gép, vagy a másik ami előfordult BF-kor, hogy sok webshop bugos volt és hibás árazás, stb... Aztán lehetett venni 60-90e HUF-ért 320e HUF-os hűtőket és ki is szállították...
Gamer notikkal is volt ilyen...Meg Voda meg T-Mobil belsős kapcsolattal dettó szabadultak ki extrém akciós utolsó darabos notik.
De az is lehet, hogy igazad van... Sőz tuti... Mert ennyiért akkor se adná el, ha millió pozitív értékelése volna nem, hogy még így
-
KFORboy
senior tag
válasz
Dhampir #46320 üzenetére
Köszönöm van kanyarfúróm, szívesen kölcsönadom bárkinek... Egyszer megcsináltam... nemtom hogyan,
különleges képességeim vannak,azóta se tudok vele mit kezdeni de jól fest a dobozban.Mókás ez az oldal, tizenévesen nagy hasznát vettem volna... ha másnem a fergeteges fogalmazás és boncolgatás végett, hogy ne az otthoni eszközökön éljem ki unalmam emígyen.
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #46316 üzenetére
Jajj... Én amennyire itt fórumon nyomon tudlak követni az megvan és csak ámulok
.
Nem vagyunk egy kategória... Nekem csak hobbi az elektronika, hiába szeretem meg értem, a forrasztásom ISO minőség, de totál más irányban van hivatásom, neked meg ez a szakmád és életutad, a MŰHELYEID és az én műhelysarkom közötti szint is mutatja.
Nekem csak sokszor fut be a barátaim vagy ő ismerősei egyikétől "valami"... és az tényleg a teszkós szatyorban ömlesztett fosh-halmaz amikhez te hozzá se nyúlnál meg úgy egy szerviz se, de én is csak sok unszolás után, az a tipikus facsavarral átküldött kijelzőkeretes noti, kiszakadt zsanérral kategória... És hébe hóba 1-2 macbook de ott is a pp5v/pp3v vonal kondiknál már megoldódik a probléma.
Mivel ismerősök és/vagy többnyire maga az eszköz is kb értéktelen és irracionális a megléte, kb anyagáron megcsinálom, nem rajtuk fogok meggazdagodni(pláne míg 2-3x annyi a fizetésem mint nekik)
Így talán érted mikor elmorzsolok pár könnycseppet mikor látok 1-2 normálisabb projektet, de csak így távolról, aztán mehetek vissza epoxival kiönteni a rapidjára tört bezelt kijelző körül meg komplett alaplapi betápvonalat reverse engineeringelni, mert az inverter ráharapott a földágra zsanérnál felhámlott kábel által, miközben szórakozásképp összedobok páromnak egy line follower robotocskát mikrokontroller nélkül, mert a rendeléseim is 2 hónapja késnek kínából és vagy ezt tudom csinálni, vagy kinézni újra a HBO Go filmtárát... mert mostmár menni se lehet sehova...
Jah meg persze a csökkentett óraszámú vezénylés mellett az iroda...Noh, jól kisírtam magam
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #46309 üzenetére
Amm viccen kívül; már vannak kínai félvezető gyártók akik egyedi igényekre is csinálnak egyedi komponenseket.
Pl megmondod, hogy X Vt, Y A / Vt hány °C üzem, stb... Méret, tokozás, és csinálnak neked olyan FET-et.
Egyedi mikrokontrollereket (de itt többnyire csak lábak átvariálásával szoktak sokan varázsolni aki rendel, hogy ellehetetlenítsék a visszafejtést egy kész termékből) akár meglévő variánsokat átdolgozva.Illetve az árak is egész emészthetőek, konkrétan sokszor a tervezés mint innovációs költség az nulla... Pláne ha egyszerű a komponens vagy egyszerű feladat (átlábazás, flash bővítés, etc) a rendelési minimum is van, hogy 1000 darabnál már belekezdenek.
Sajnos még csak külső szemmel volt lehetőségem ilyet látni, pl egy készre dolgozott olcsó PWM négyszögjel generátor személyében SMPS tápokba.
2.8-12V betáp Vcc, GND, output1, invert output 2 , input max 10K ellenállásnak Vcc-ről ami fix freki mellett (asszem 150Khz +/-5%) 1-99% Duty variálható meg egy Feedback láb amihez TL431A vagy akármi 2.5V fesz.ref. adja meg az error ratere a pwm módosítókat.
kicsi sot-23 foglalat méretben és olcsón állítólag ez jobb deal volt mint meglévő kész IC-vel variálniCsak mondjuk szívás annak aki megkapja majd javításra ezt a tápot ha leég... olyan Apple feeling.
Nem mintha támogatnám MR laptopjának további perverz abuzálását, de nincs olyan, hogy lehetetlen :"D
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #46306 üzenetére
MűködNE ha az ideális világ szabályaival játszunk és mindkét egység nyitófesze, belsőellenállása, ezzel összefüggésben lévő hőkarakterisztikája megegyezne (vagy nem volna)... Meg akkor már parazitiv indukció meg társai sem... Ami megint a végtelenségig bonyolítja a kiismerhetetlenségig a dolgokat... és jah... Akkor nem feszültségelosztóként vagy önfolytóként üzemelne
De figy, MR kolléga tuti nekiülne pár dézsa fetet áttúrni, hogy tökéletes párba válogassa őket
Mire a végére ér, kifejlesztik az olcsó szupravezetőket is illetve a 0.000xV fesz. droppos diódákat is -
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #46294 üzenetére
Aki meg parasztbúl csak magasabb átfolyó áramra kvalifikált FET-eket forraszt be (persze a többi paraméter közel azonos mint a belső ellenállás, nyitófesz, stb...) aztán még hőkamerával is csal azt egyértelműen megkövezzük ugye ? :")
Csakúgykérdem...barátombarátjánakunokaöccseCsináltahavernakmertkérte
Szerk.: Jah, és csakis Coca Cola ! (még a reklámjaikat is szeretem nézni
)
-
KFORboy
senior tag
Hát ez eléggé gáz, eddig erre nem volt példa.
Mellesleg UV van a procin, Turbok W-jai is megvannak csapva.
Semmi racionalitás nincs ebben.Nyúztam én már GTA IV-el, GTA V-el, Division, Assasins Creed Odyssey... bőven az ajánlott optimalizálás fölé tolva a graf. beállításokat, mert 45FPS-re be-be szúrást még elviseltem a szájtátós látványért...
Most meg elkezdtem barátkozni a The outer Worlds-el, Nvidia EKSZPERIENSZ ajánlott optimalizáció, 60FPS limit betolva, amit persze atom stabilan tart, hűtés is kényelmesen megy...Totál érthetetlen.
Táp nem melegedett kiemelkedően, gép nem melegedett kiemelkedően, csatlakozó természetesen rendesen bedugva...
Holnap akkor ezek szerint izopropillal átmehetek a csatlakozókon, többet nem tudok tenni...Kérdés;
Tudjuk ugyebár, hogy ezt a gépet a TMX fogja szerelni gari keretén belül.
TMX mennyire fog rinyálni amiatt, hogy az alsó műanyag fedlap repedéseit, töréseit én megragasztottam, szintbe csiszoltam, komplett műanyag "perselyt" epoxival igényesen felöntöttem mert rapidjára tört ?
Illetve a csavarokat is már cseréltem, mert így tizen sokadik nyitás csukás után nemigazán néztek ki úgy, hogy szimpik legyenek.Azaz totál rendeltetésszerű felhasználás mellett is, a műanyag az sajnos műanyag DE igyekeztem esztétikussá varázsolni és persze sikeresen... de ezek egyértelmű "belenyúltam" dolgok, a csavarok meg a lenovonál egyedibbek, és ez is látszik, hogy nem gyári (de persze feketére felületkezel, laposfejű, 2mm és hosszban is azonosak... csak a lapos fej körátmérője kicsit nagyobb/másabb)
Viszont gariban majd kellene a vétel után 17. napon lekönyökölt 1TB HDD cseréje, a touchpad gombjai, főleg a jobb oldali cseréje mert nem jár úgy ahogy kellene és még ki tudja mi lesz még...
Vegyek inkább ebay-ről egy új alsó fedlapot és ne kockáztassak vagy ez okés lesz? Esetleg van valaki bentről akinek a becsületességében bízhatok és nem pakol szopórollerre ?
-
KFORboy
senior tag
Halihó
Legion Y530 (8300H + 1050 Ti )nemrég kifeküdt kékhalállal játék alatt.
A kékhalálból visszatérve érzékeltem, hogy az akku le lett szívva 10% kürüli értékre, mindezt úgy, hogy töltőn volt végig...Eeeez nemtom mennyire normális, de nekem nem tűnik annak
Mi a lófüttyért kell neki az akkut szívnia ha tápról megy ?
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #41951 üzenetére
Én azóta is -165mV-al tolom a 8300H-t és soha nincs trotty, de a 85°C is csak akkor ha otthon a harmincfokkörülrefűtött lakásban (igen, vannak fázós napjai szerelmemnek) tolok valami eszeveszettet x)
Amúgy így is úgy is rosszabbul jön ki az ember egy i7-el ebben a kategóriában (barátom benyelte... Túltudott adni rajta, most i5, 1060 predatorral tolja i7 helyett és gyakrabban látom fölfelé görbülni a mosolyát mintsem lefelé, mint azelőtt... Pedig sok pasztát, bordapolírt megejtettünk rajta)
-
KFORboy
senior tag
válasz
KillHates #41946 üzenetére
I7 biztos jó ötlet ?
Tudod hogy a múlt év vége meg ennek az eleje erről szólt, hogy ezen belépő géméreknek úgy kell i7 mint mókusnak az erdőtűz...
Ha le is tudná hűteni, akkor se tudná kihajtani játékban mert a VGA rég elfogy/limitel...
Ellenben legalább úgy széttrottyol hogy a másik opciós i5 -nél (átlagban 8300H) is bőven rosszabbul teljesít... Így semmi gyakorlati haszna az I7 fűtőbetétnek... -
KFORboy
senior tag
Köszi srácok ! :")
Megy a Dual Channel
Kicsit lefosott a hidegvér mikor először indítottam.
Bill. Világít, státusz led világít...
De se kép se hang... Semmi...
Kinyomom... Újra be...
Aztán megint semmi.Várok... Épp ki akarom nyomni, hogy joHkapjadbeAkkor, sztornó, kiszerelem.
Aztán elindul végre.
Sokat gondolkodtak odabenn a srácok, hogy befogadják-e a családba
hogy fájdítsák a fejem.
Mintha nem lett volna így is szopóroller az Alzánál, mert patriot ram lett meg kedvezmény mert megszopattak. -
KFORboy
senior tag
Halihó
Hogy tudom ellenőrizni, hogy van Dual Channel? azaz, hogy aktív?
Most raktam be a második RAM modult, eddig minden oké...
De akárhogy vakarászom AIDA-t nem találok benne sehol sem olyat, hogy azt mondja nekem; IGEN HÜLYEGYEREK DUAL CHANNEL -> AKTÍVElőre is köszönöm !
-
KFORboy
senior tag
válasz
matyee #41732 üzenetére
Hát az egymással való inkompatibilitástól nem félek... azért még mindig egy Crucial meg egy Samu ram...
(Jajj banyek, most még emiatt is rághatom a kefét az este... köcce ! )
A sebességben meg direkt ugyan olyat választottam, mert tök fölösleges pluszba fizetni gyorsabbért... (nincs is rá igényem.. meg hát banyek... 1050Ti + 8300H... pls...)
CL-19 mint időzítés vagy mi, abban kellene passzolniuk és elméletileg amit találtam neten info meg amit AIDA kibányászott, azt mondja, hogy a samu 19-es... tehát így most mindennek jónak kell lennie...
Pontosabban eddig is jó volt, de most dupla olyan jónak kell lennie
De igen, köszi !
Egyel már beljebb van a nyugalmi faktorom :"D [asszem...] -
KFORboy
senior tag
Kis technikai okosságért jöttem ide;
Legion Y530
i5 8300H
1050Ti
8GB RAM [Samsung M471A1K43CB1-CTD]
Ez így nekem tökre megfelelt !
Most bővítettem az NVME SSD mellé a HDD helyére 1TB SSD-t
Illetve érkezik hozzá még egy Crucial 8GB 2666 MHz CL19 -es RAM
Azért választottam ezt, mert sebességre meg CL-re megegyezik a gyári samuval (HA jól tudom)
Célom kettő lenne;
-Dual Channel (ez instant +10% FPS játékokban)
-Konkrétan maga a RAM többlet, mert sok kis szirszart futtatok, nagyon sok lapot nyitok be böngészőn, PS-el is ügyködöm... sőőőt nyákokat is tervezgetek meg hihetetlen béna kapcsolási rajzokat, ennél is bénább programokban és igen hamar kezdem érezni szűködnek a memóriát ha pl neki állok játszani úgy, hogy nem kezdek el mindent bezárogatni pánikszerűen mint a tinik ha anyu/apu hazaért melóból...
Tudom, hogy CL terén elég lassú, de ismét kiemelném; nekem a GYÁRI, mellesleg Single Channelben is tökéletesen megtette eddig, most úgymond kettő lenne belőle :")Ezzel így nem lesz semmi gebasz ?
-
KFORboy
senior tag
Itt csak egyedül én használom rendeltetésszerűen a gépem ? :"D
Tudom-tudom, büdös konformista konzumer proli... Nem ismerem fel a lehetőségeket azokban a remek bencsmárk pontokban x)Topik Rage
3
2
1 -
KFORboy
senior tag
válasz
HDAdriano #40736 üzenetére
Maybe instabill akku.
Azt nemtom mennyire monitoroztad ki a CPU-GPU hőmérsékleteket, de valamelyik alaplapi MCU is forrósodhat aztán hibás számítás végett összeomlik valamelyik logikai híd... akár egy mellette lévő FET miatt vagy akármi.
Illetve még ott van a hibás driver vagy egyéb szarság ami megkavarodott rendszer szinten.
Lehet oprendszert is újrahúzni, illetve végső esetben KillHates bemérheti neked ilyen terhelt állapotban mi a lófütty történik... még tán hőkamerája is van (vagy max kölcsön adom neki az enyém, had játszatok...) -
KFORboy
senior tag
Lassan kiegyezünk újra abban, hogy minden gamer noti szar.
Csak a felhasználói kompromisszum a változó az egyenletben.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #40506 üzenetére
Eladó 10FPS... Most csak 30e HUF
Budapesti személyes átvételt preferálom ! -
KFORboy
senior tag
+1
[link]
10FPS
De mivel itt noti az alap, a CPU, hőmérséklet (1050Ti kifejezetten hűs) és társai keretein belül... Érdemes reálisan rátekinteni a dologra.
Erősebb, tény... De amit ad az átlag 10FPS, amit árnyék effektek lazításával is megvan, meg még megannyi mód, de 1650-nél ugyan ezt elkövetve mondjuk akkor nyersz még 5FPS-t...
Nem érezhető erőlepés ez a kártya, csak egy frissebb vérvonal.Nagyon leegyszerűsítve;
Ha árban 20e HUF a difi a két kari között, akkor érdemes lehet rábólintani, ha több...
Hát... Lelked, tárcád rajta ! -
KFORboy
senior tag
Nah jólvan, még bíztassatok is...
Nem elég gáz, hogy ilyenhez kell folyamodni mert hajnali 3-kor nincs nyitva a Lomex... x) még mondják is, hogy így továbbKözben meg csak tranzisztorokból (FET, BJT, etc...) van egy polc, kis dobozokban rendezve... De egy szaros 1uF -os kondi még bontva SE...
-
KFORboy
senior tag
-
KFORboy
senior tag
Nagyon egyszerűen fogok válaszolni;
Kurvajó gépek a legion, főleg új szériás laposok.De a hazai garanciális háttér kurvaszar és ez jogosan visszahúzza a termék vásárlárlói populációját.
Még ha szükség se volna rá... De Gamer gép esetén elég valószínű, hogy valami ok folytán szükséged lesz szervízre.
Nekem is most lesz az Y530 még csak egy éves, de a fizikai jobb egér gomb kissé ki van kopva, a gyári HDD az első 17. napban adta meg magát.És bár ezek apróságok, mégis valószínű, hogy vért fogok izzadni, mire majd révbe ér az igényem...
Így is halasztom ahogy tudom, a vinyóról tudnak azóta meg hát SMART-ból kivonható, de amiket mostanában láttam TMX felől... Pfúbazzeg... :S -
KFORboy
senior tag
Valaki nem akar The Divisont játszani velem ?
Kifosztani a DarkZone-t meg iJenek...
MaxxDamage? Tesztnek is jó? Hmmm Hmmm Hmmm? -
KFORboy
senior tag
válasz
KFORboy #40027 üzenetére
Bár senkit nem érdekel... de nem akarom rontani az Y530 renoméját :"D
A probléma még aznap este megjavult, úgy totál random, magától.
Valószínűleg ment a háttérben valami szokásos Winfo$h driver magic telepítés ugabugha whatever és mire révbe ért addig szopórollerezett... pont akkor mikor észre is tudtam venni, hogy sírásra álljon a szám.Tehát ha valakinél eljő is jönne, a legjobb HOTFIX rá a türelem !
-
-
KFORboy
senior tag
Y530-nál csak nálam baszakszik a Touchpad ?
Nemrég voltak windows frissítések, meg társai frissítések a Lenovo berjein belül (pl BIOS, bár akkor még minden ok volt)
Most azt tapasztalom, hogy totál useless, de nem úgy mint anno mikor ki-be kapcsolt, instabil volt, most szimplán ilyen hülyén vontatja magát, nem veszi be a többujjas parancsokat ésatöbbi...Lehet le kellene törölnöm életemben először valamilyen WinUpdatet ?
Szerk.: Ha lehúzom töltőről akkor normálisan működik... WTF?! O_o -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39960 üzenetére
"Dell meg olyan "fapados" érzetet keltet bennem (alsó/közép kat.) kinézetre, anyaghasználatra... (külsőleg/belsőleg)"
Hát ebben nem tudok egyetérteni... Inkább olyan embereknek készült mint én, aki az egyszerű, letisztultabb, elegánsabb formákat kedveli... Nem az extrém mód erőltetett vad kiszögelléseket és az RGB hányást ésatöbbi...Y530 is gondolom nem tetszik neked, csak mint referencia... Merz ez ugyan ez a szitu, pont ezért is van az nekem :")
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39957 üzenetére
Lényegtelen...
Sajnálom azt aki ezt a gépet megvette...
Ez a hűtés egy vicc...
Tipikus olyan példa, mikor látod az eldobható tejfölös doboz konzumer laposokat, hogy HÚúú micsoda hardver és milyen olcsó...
De pont amiatt mert a büdös életben nem tudod kihasználni azt a hardvert és konkrétan kategóriákkal lejjebbi értékeket tud csak tartani mialatt megfő... És úgy már nem is olyan olcsó.HA csak ez a két választásod van, nincs nagyon min gondolkodni...
Épeszű ember nem veszi meg azt a HP-t
A buta viszont garantáltan zaklatni fog másnap, hogy vásárold vissza ezt a szart !Szerk.:
Mellesleg ok, hogy a HP "többet ér" de a DELL-t pikpak eladod a mostani piaci reál áron, a HP-t viszont valószínűsíthetőleg fogod addig árulni, hogy az ára ugyan oda vagy lejjebb zuhan... Tehát ez az árkülönbözeti dolog se mondja, hogy megéri.A DELL-el hamarabb és "garantáltan" pénzednél lennél.
De fel is dobhatsz két ilyen hirdetést, igényfelmérés jelleggel... Így előre is futsz a dologgal !
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39930 üzenetére
Fogadd meg Mikibá véleményét, mert azzal nagyon betalált, meg te is, hogy igen, újabb széria...
Random vérpisti is inkább azt látja, hogy RTX és nem GTX ami jobban húz...
Ezen felül a megfontoltabb vásárlókat nézve is a Dell hamarabb húzóerő mint a HP tejfölösdoboz fos hűtéses aberrált elbaszott süvítőventillátoros produktumai (DZSÍÍÍZÜSZ... MINTHA NEM LENNÉNEK MÉRNÖKEIK... PEDIG ÜZLETI SZÉRIÁBAN IS OTT VANNAK A TOP5-BEN...)Sőőtmitöbb, mi is szívesebben ajánljuk/tukmáljuk a "MILYEN GAMER LAPOST" -kérdezőknek mintsem a Omen... ámen.. Istenments gépeket...
A példaértékű garanciális háttér meg csak hab a tortán !
Elég egyértelmű a döntés... Bármennyire is szar ahhoz képest ami volt... amin végigmentél és még mindig húzzák.
[HSZ-em végére frankón felb@xtam magam helyetted is...]
Szerk.: Azt nemtom, hogy esetleges különbözetet legalább hozzád vágják vagy lenyelik mint pénz ? Esetleg ilyen "méltányosság alapú" bullshit, nesze SSD meg társai levásárlás ?
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39928 üzenetére
Már csak ez önmagában vicces, hogy egy Dell és HP között gondolkodsz egyáltalán...
Kérdezd meg ki venne HP Omen gamer trágyát... :"D
Én pl biztos nem...
Eleget tett le az asztalra az a széria, hogy soha többet ne bízzak benne
Ellendben a Dell gépek és azok garanciális háttere eléggé... öhhmm... hogy is mondjam...
Kurvajó(?) <--- jah, talán ez közelítőegyezésben van... -
KFORboy
senior tag
Ahhh... Skacok...
Itt ne Brexiteljünk már !
Eleget rágom a kefét emiatt alapból, ide meg azért járok átlagban leföldeljem magam : /Lassan de biztosan nekem is be kell állnom a sorba és kiváltani a PermanentResidentCardot ha biztonságba akarom tudni a jövőbeni ingázásom meg akár végre a végleges kint létem Brightonban...
Évek óta megy a huza-vona...
Emlékszem arra a hónapra mikor ment az összes Brit csatornán a folyamat dezinformáció, aztán meg szavazás után a sok interjú, a pofáraesés, hogy a Britek azt se tudták mire is szavaztak igazából... 24-48 órás tüntetések hiába, stb...
Az egész aztán ment a szőnyeg alá...Senki sem akarja ezt a Brexitet már igazából, de muszáj megtenni mert a Brit törvények nem adnak lehetőséget az újraszavazásra, érvénytelenítésre... Plusz akkor el kellene ismerni, hogy balfaszok voltak illetve a dezinformálást amit a szélső jobbosok tuti nem vállalnak, hiába nem húznak már sokat súlyban a parlamentben.
Az egész bullshit arra ment, hogy Cameron ezeket a szélsőseges bevándorlás ellenes faszokat kisöpörje, hogy egységes szavazat jöjjön létre a lakosságtól, hogy igen is jó, hogy vannak emberek akik elvégzik a minimálbéres szemét melókat amiket a Brit soha nem fog csinálni, mert ezt a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeget amúgy megkapja születési, alanyi jogon az államtól munkanélküli segélyként, benefitként mert Brit, anélkül hogy életeben egy gyufaszálat is keresztbe tenne érte...
De aztán nem úgy sült el...
Egy emberként zendült fel a kedvenc Pub-om mikor az eredmények megjöttek... Még az ehkte "Imma fckin' Brit, GTFO from my country u migrant cunt" Londoni asscrackek is pislogtak, hogy WTF...
-
KFORboy
senior tag
válasz
matyee #39593 üzenetére
Nah az én sztorim meg az, van nekem egy barátom aki mindig valahogy sose ér rá, beszar a gép, a net, ázik a szomszédtól, stb... Aki megvetette ezt velem, hogy majd jól játszunk...
Aztán... Egyedül játszom... Mert a fentebbi okok...
Ugyan ez a barátom vetette meg velem a Diablo 3-at, kieggel, ugyan ezen koncepciós tervvel...
Amit... Hát... Egyedül játszom ugyan így
De ha a maximális agyfasz kell, akkor még leülök játszani Apexel, sőt, egy haverommal... Aki össze vissza káromkodik discordon, full béna... Aztán leolt engem hogy nem tudok lőni és csak szaros másodikok vagyunk
De néha szórakozni is szoktam... Nyugi... Pl éjszakákat töltök selejt gyártással a műhely asztalnál, több ezer értékben légetve mikrokontrollereket, IC-ket.
Amm tök normális vagyok...
Asszem...
-
KFORboy
senior tag
Csak én vagyok úgy vele hogy The Division c. játékot egyszerre gyűlölöm és szeretem játszani ?
Így megint sok órát beletéve a játékba meg laposba... Valahogy úgy... Megfáradtan érzem magam, de mondjuk nem úgy mint mondjuk edzés után, hanem így "Fakjúbazzeg most jó, minden cucc tuti... De tényleg ez kellett hozzá ?! Fuck!" -kategória...
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39575 üzenetére
Havi volt az, de épp ezaz, hogy nem klappol...
Egy háztartás fél évi energiafogyasztása ez... Konkrétan áram szolgáltató vagy ha ennyit megtermelsz havonta napelemből
Nekem vellany bojlerrel, sok sok energiazabáló eszközzel, műhellyel havi 120-170kW a fogyasztásom :"DSzerintem az az évi elszámoló, vagy az eddig üzemben összesen megtermelt delej.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39572 üzenetére
Napelemeshez nem írtál véletlen plusz egy nullát mindkét összeghez ?
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #39545 üzenetére
Igen is meg nem is...
Ez egy fos és nagyon sok féleképpen értelmezhető és csalható standard, jobban mint az IP68.[link]
Tessék, telefon tokkal, de ugyan ez a sztiu ! -
KFORboy
senior tag
válasz
Hopkins95 #39367 üzenetére
Hagyd... Ő kicsit... olyan... izé... Öhm... Egyedi !
Special Snowflake...Az SD kártyaolvasó hiányát megerősítem, igen szívás... rohadt nagy szívás.
Igazából nem is azzal jársz jól, hogy mindig cipeled azt a nyamvadt SD olvasót amit aztán dugdoshatsz, törhetsz, stb... hanem hogy tuti legyen otthon, irodában, táskában, meg mindenhol legalább 1 olyan USB kábel amit a kamerára tudsz dugni és átrámolni a dolgokat. (Már HA neked is fotós esetleg videós szándékok dolgoznak)A Garanciát, mint ami a TMX keretén belül van; GONDOLD ÁT, itt kulcsszóként keresőbe bedobva, elég sok infót kibányászhatsz, hogy milyen szopóroller ha gariztatnod kell !
echterion:
Baráti hangnemben fogalmazódott a HSZ-em, nyugodj meg picit :") szeretés van !
Lehet régebbi típusú 1050 Ti volt az, (vagy még csak nem is Ti... mert erősen van különbség a sima 1050 és a Titan verzió között, és talán ezek azok a kártyák amiket mostanában a legjobban szeretnek összekeverni)
Az frissebb, kisebb csíkszélességen meg tudomisén milyen architektúrán faragott mobil 1050Ti -ok valahogy naprakészebbek, stabilabban működnek.Gyak. ismerősöm asztali 1050Ti-jal No Man's Sky indításakor folyamat kifeküdt, aztán hotfix után szimplán csak szét laggol vele.
Nekem eléggé optimális beállításokkal, avagy nevezzük; szép grafikával, stabil 61FPS, némi droppokkal amiket kiment az adaptív V-Sync, kb nem is érezhető.
Tehát 1050Ti és 1050Ti között is van különbség !A -165 UV meg immáron 5. hónapja, (talán már 6) rajta van, előtte -170 volt stabil, de azt valamiért nem szerette a Fallout 4.
Persze én is tudok a feszültséggel való játszadozásból fakadó átfolyó áramerősség ésatöbbi dolgokról, de ezeket is beállítottam, limitáltam már.
Power Trotty mondhatni volt hogy már előfordult, de következmény mentes (nincs órajelesés, melegedés, se semmi...)Attól, hogy most szimplán rosszul tudtad ezen lapos részleteit, még ugyanúgy szeretés, meg tisztelet meg minden van !
Nem kell felfújni magad mint egy gömbhal -
KFORboy
senior tag
válasz
echterion #39362 üzenetére
Van !
Sőt, igazából ez a 300nit nem olyan agy DAS IS WAS [LoL WUT]
És nem, nem karcsú ez a VGA... mint mondtam, eddig még nem koppantam komolyabban semmivel, pont annyit tud natívban mint amennyit kértek érte, avagy; amennyire kvalifikálva volt... belépő GAMER, slussz-passz...
Némi foglalkozással viszont meglepő dolgokat kilehet hozni (Pl.: mint esetemben a stabil -165mV UV, Hőmérséklet nincs 80°C felett, rommá hajtva meleg szobában, mikor elfelejtem megemelni a fenekét akkor is max 88°C mert tolom a preseteket RAW fájlokra, közben meg még bohóckodok ezzel azzal... de ez a plafon.Mindezen felül még ott az 1060-as verzió is !
Az sem utolsó dolog, hogy meglehet vele jelenni egy irodában, nem egy USS Enterprise vezérlőpult RGB hányással, mindenféle funkció nélküli abszurd formai megerőszakolásokkal.
Egyedül ezt a TMX -es dolgot nehéz emészteni, mint garancia <--- ha már bele akarsz állni valamibe, akkor ebbe
-
KFORboy
senior tag
válasz
echterion #39359 üzenetére
Lenovo Y530...
6 és fél óra netezés mellett, max de minimum 3/4 fényerőn aktív YT-ozás mellett, fejhallgatón.
Hangszórón 5 óra körül/felett van.Persze UV, borda felületek polírozása, újrapasztázás után... de ez kb olyan természetes mint hogy levegőt veszel.
Játékok terén eddig még nemigazán akadtam fenn sehol sem... HIGH alatt nincs beállításom és stabil 60FPS.
(8300H + 1050Ti) -
KFORboy
senior tag
válasz
Muerte #39096 üzenetére
Hát ez tök jó meg minden, de én TMX-es vagyok x)
Tudjátok jól hogy Lenovo Y530-am van.Igazából jobban is jártam mint árkategóriában más géppel... Ugyan ezzel a konfiggal.
Nem csak árban, a hűtésben és silicon lottery téren tuti.Egyedül ennyi, hogy ha szükségem van a garira, az elég inkompetens nyögvenyelős szar lesz, de akkor is nekem lesz igazam így vagy úgy.
-
KFORboy
senior tag
válasz
kreten67 #39088 üzenetére
Igen ezt sejtem, ég és föld...
Bár szerintem Dell-nél is ugyan ez lett volna, hogy le kellene adnom az egész gépet egy nyomorúlt HDD hiba/csere végett és majd 1 hónap múlva mehetek érte...Legalább nyoma van a múltból, plusz a SMART adatok... Tehát nem foghatják rá, fűzhetik össze azzal a burkolat repedéssel vagy mi.
Ami mondjuk meglepő, mert nagyon kényesen bánok a géppel, UV és pasztázás végett a hőmérséklet sosincs 88°C fölött CPU terén VGA is max 75...
Tehát így összességében relytély, hogy hogyan született... De tuti majd művelhetek egy laza peres eljárást (nincs kedvem a lassú fogy.véd.re) majd emiatt, mert ráfogják fizikai sérülés meg, hogy én megbabráltam ezzel a ragasztással és No gari így :")Már alig várom...
Maxx után én leszek itt a kövi StoryLine
-
KFORboy
senior tag
válasz
kreten67 #39079 üzenetére
Gondolom Lenovonál nem ilyen rózsás a helyzet...
Nemrég az egyik saroknál 3 ívben repedt meg a fenékemez a csavarfészeknél...
Megragasztottam, nemtom mit fognak szólni hozzá majd ha gariztatnom kell (mert így is úgy is kell majd az első 17 napon belül elhalt gyári 1tb vinyó miatt...)
Ha kitalálnak rá bármit akkor háború lesz, és nekem több pénzem van, hogy ráhúzzam a vízes lepedőt a TMX-re mint fordítva x)
-
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38966 üzenetére
17"-ben biztos több a hűtés tartalék... Ezt ne felejtsd el !
Aztán ha már egy 15-ös kis mazsát elbírsz, akkor egy 17-es kis mázsa plusz egy kevés is menni fog :") -
KFORboy
senior tag
válasz
Raymond #38841 üzenetére
Hát eddig ennyi se volt, csak a postás meg a szerelő technikus forgatta a kezei közt mint mókus a mogyorót.
Most van egy kuponja, valószínűleg magasabb értékkel amennyiért átvette az előző tulajtól, plusz lepörgött fél év és megágyazódtak az RTX kártyák rendesen, azaz nextgen gép, akár nagykerről (ami nem kicsit jobb árral bír mint kisker).
Persze ez úgy lenne teljes öröm, ha szegény használni is tudta volna ezt a lapost érdemben és nem a posta és Asus laborban vesztegelte volna el a pályafutását legózás és teljesitménytesztek közepette... -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38831 üzenetére
Egy korszak zárult le !
Oké, holnap/holnapután gyere BarCraft Nyugati !
Kapsz egy pezsgőt ! -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38720 üzenetére
Pezsgőt fogunk bontani ha így lesz !
A gép már a folytonos szét meg összelegózásba fog megnyekleni... aztán sejtheted mi van akkor ha nálad következik be egy fizikai sérülés...
(Becsszó nem akarlak ijesztgetni/frusztrálni x) ) -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38716 üzenetére
Azt mondod pont kerül a novellára, lezárul egy korszak, kiadják az árát és mehetsz Isten hírével ?!
Ehhh...
Semmi fordulat, semmi izgalom ?
Mi lesz így az olvasókkal ? -
KFORboy
senior tag
válasz
SkyS1gn #38473 üzenetére
*grafikus vezérlőKÖZPONT egész pontosan, a Microsoft Store-ból...
Nálam aktív volt akkunál plusz kiegyensúlyozott profil volt beállítva még tápos ellátás esetén is...
Kinyomtam ezt a hülyeséget meg akku és táp esetére is maximális teljesítményt lőttem be.Máris teljesebb az életem
Köcce !
-
KFORboy
senior tag
válasz
SkyS1gn #38470 üzenetére
MI ennek az intel szutyoknak a neve, hogy ha leakarnám tölteni?
Mert nálam is van ilyen ugrándozó fényerő és társai, főleg akkuról... olyan mintha a PWM rosszúl dimmelne pláne ha lejjebb húzom a fényerőt.Valószínűleg alapértelmezetten megy nálam... de az intel Graphics Control centerben én nem találtam meg ezen beállításokat.
(Legion Y530, i5-8300H+1050Ti)
-
KFORboy
senior tag
válasz
MR007RM #38366 üzenetére
Őszintén szólva, amilyen műhelyem, kis laborom van...
Nemtom... lehet nem kérek tanácsot tőled, avagy kritikát.De azért jót somolygunk rajtad még Muertével is
Szerintem kár rugóznod, én már leírtam mindent...
Maxxnak a sztorija nekem érdekfeszítő, emberekkel is foglalkozom, szeretek segíteni (tudom hülye szokás... mindig hozzám lapátolnak minden szart, hogy javítsam meg...) de igazából semmi, csak szemmel követem...
Komolyan, már annyi fájdalmad idehánytad hogy az hihetetlen... és még a felére se voltam felbujtód...CSIHADJAAA' !
Tökre igazad van meg minden ! írj ide utolsó szónak akármit ! bánja a fxom...
ha neked erre áll fel, hát legyen...
(komolyan még pockot csépelitek itt a kiállhatatlansága miatt... pedig vele még lehet is oda-vissza pöckölődni... POCOK PÖCKÖLŐDÉS )
-
KFORboy
senior tag
Kellene már csinálnunk egy Discordot srácok...
De komolyan
KillHates persze emeltdíjas volna :"D
De még a végén megbékélnének az ellenszevek meg neadj Isten, lenne valami közös játék ahol egy csapatként szét RÉPELJÜK a nagy világ random játékosait. -
KFORboy
senior tag
Szegény Muerte... Már megint menyi x@rt el kell majd takarítania
-
KFORboy
senior tag
válasz
Bluesummers #38230 üzenetére
-
KFORboy
senior tag
válasz
Raymond #38226 üzenetére
Majd kitalálok oda valamit...
Igazából matricából már csak 1 darab van, az a szivárványos (igen mert olyan gay) a többit odaadtam ajándékba mert születésnapos volt haver...
Az üveg Jäger már csak extra volt hozzá.Szerintem azt fogom csinálni, hogy leragasztom teljesen, és kivágom a betűknél meg a világító Legion Logo-t.
-
KFORboy
senior tag
válasz
MR007RM #38218 üzenetére
RGB világítás van-é?
(#38220) matyee:
A legjobb az egészben az, hogy 0.54 USD volt 50db matrica (36 rá is ment, szarabbak alulra réteg/hézag fedőnek.
Így védve van a karcokkal szemben a fedlap, immáron harmadik hónapja szépen tart rajta.Apró mellékes;
Amit korábban fikáztatok nálam, hogy a proci UV-val nem megy -170mV-al...
MEGY !
De összességében a végleges (nemtom már hányadik, sokadik hónapja) -165mV
A hőtermelésen nagyon meglátszik, atom stabil, órajelek is, Termal trotty nincs is sohanemse azóta akárhogy hajtom ki.Fenekét szoktam megemelni a jobb szellőzés végett, ekkor még a hűtés is barátságos maxra kijáratva is !
-
KFORboy
senior tag
válasz
Raymond #38212 üzenetére
o_O
Most frankón leolt engem...Igazából a Legion feliratot nem akartam lematricázni, meg szerintem ott fel is jönne mert fizikailag más a felületi magasság... illetve hát... ott az L-Betű előtt igen, van hely... de annyira kevés, hogy egy fél matrica SE fér oda.
De most már muszáj kitalálnom rá valamit
Bár a hétfői projekt az lesz, hogy fehér akrilfestékkel kihúzom a mélynyomott szimbólumokat a seggénél, mert már unom, hogy így több mint fél év után se találom el a csatlakozókat ha nincs atomvillanás erejű fénysűrűséggel bevilágítva a közeg...
Lenovonak is mennyibe került volna ez? 2mp mint kb nekem is ? -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38207 üzenetére
Amúgy b@xtasd már meg kicsit az Asust mert megőrülök a várakozástól a Logout sztori folytatása kapcsán !
Jah igen, hogy on is legyek; Legion Y530-ra milyen retro wave stílusú hátteret rakjak ami passzol is hozzá ?
Tökre idegesítő, hogy már 2 hete nem találok semmi passzosat. -
KFORboy
senior tag
válasz
MaxxDamage #38207 üzenetére
Akkor legalább a billentyűzetem OC-jában segítsetek... Lehet még a végén vörösen is izzana ami tök szép lenne !
-
KFORboy
senior tag
Én szeretném undervoltolni az SSD-m, mert akkor kevesebb delejt diszipál hővé !
Tudtok segíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W