Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Na várjál, ugye egy P751DM2-G laptopról van szó, amiben Z170-es chipset van. Na most ebbe hogy megy bele egy 9900k? Mármint úgy, hogy működjön is benne, mert én ilyennel még nem találkoztam (ettől még persze lehet, van ilyen...).
Az alapszitu az volt, hogy 300k-ig hitellel mi fér bele a fórumtársunk ismijének. Namármost, ha egy szakértő lenne az illető, akkor bizony nem jött volna tőle ilyen kérdés, ergo nem szakértő keres gépet. Amúgy nincs baj azzal, hogy ezt ajánlottad neki, de aki nem tud / akar ilyesmifel foglalkozni, annak ez nem segítség.
Lazíts, engedd ki a gőzt, kissé frusztráltnak tűnsz a válaszaid alapján, amiket az utóbbi egy-két órában adtál itt mindenkinek.
-
wanted5
őstag
válasz
matyee
üzenetére
Nekem van fogalmam róla, hogy mit veszek, mégse venném azt meg. Egyszerűen nincs ingerenciám küszködni vele. Működjön és tudjam használni.
De olyan ez, mint az android romolás, van aki imádja csinálni és minden héten másik rom van a telefonján. Én meg azt mondom, hogy megveszem, kibontom, használom. -
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Melyik 8 magos megy a benne lévő z170-es chipset-tel?
Mint írtam és más is jelezte, átlag user ennyit lát a gépből, amit írtam. Itthon nem forgalmazza senki, ez van. És igen, ha nem a gép hibája, akkor kié, talán ismernie kellene átlag Józsi anyukájának, akit ez rohadtul nem érdekel, ergo nem fog órákat fórumon tölteni egy számára érdektelen témában, inkább megveszi a reklámban látott csodamasinát?
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Igen, ez annyi, ennyit bír trotty nélkül hosszútávon Aida alatt. Bár érdekesen lehet belőni AWCC-ben, mert ott 4,7-re kell állítani ahhoz, hogy all-core 4,4 legyen. HWI-vel monitoroztam közben, 88-89 fok volt a max. egy-egy tizedmásodperces tüske erejéig, jó ez így most. Később majd lesz delid is, két hete nincs gépem, most nincs kedvem szétszedni megint.
-
-
-
-
gago1975
őstag
válasz
matyee
üzenetére
Hát nem tudom, de egy 9750H 6/12 nem melegszik úgy egy ilyen gépben mint a 6700HQ 4/8.
Pont a 6700HQ ami inkább a melegedősebb CPU-k közé tartozik.
A kevés előrre lépést meg a számok nem tükrözik.Maxx eredménye:

(#51247) isti0308 G703 Chimera i7-9750H RTX 2080 eredménye

és most (#51714) pokerdani50 GT76 9900K + 2080 eredménye.

Minimum 13-15FPS, AVG 19-21 FPS, Max-nál pedig 27-30FPS ami a 1080-nak szinte a duplája.
Ezzel nem lebecsmérelem a Maxxdemage GT73-át sőt, mert egy szuper kis gép, de azért eléggé láthatóak a különbségek.Úgy, hogy mindezek nincsennek OC-ve, és a hőfokok is (legalább is pokerdani-nál) gyönyörű szépek. Maxx-nak és istinek nem látjuk a HWiNFO monitorozott hőfokait.
Nem azt mondtam, hogy cserélje le, hanem, hogy ilyet el tudnék neki képzelni. Az ár persze amit linkeltem magas, ennyiért már nem szabad megvenni, de egy +150-200K ráfizetés esetleg még nem fájdalmas, annyit lehet megérne. De ez az én véleményem, ezen nem fogunk össze veszni.
-
válasz
matyee
üzenetére
Jól látod. Fogja rendesen az EC a procit, párhuzamos terhelésnél 4.4 GHz-ig engedi csak el. És ahogy mondod ez így mindenre (is!) elég lesz sokáig. Én már 3.0 GHz-nek is örülnék, ha tartósan tudna úgy menni.
Az aluminiumgolyós Prolimatech-el. Olyan brutál a proci hűtés lefogatása, hogy meg mertem kockáztatni.
-
-
-
kdavid23
aktív tag
válasz
matyee
üzenetére
Én is így voltam... munkahelyen 240w, ha volt időm játszani vele elég volt.. otthon figyelt a 780w 8700k+1080-hoz -> bármit csináltam, betonstabil feszültségek! 330w-ossal volt, hogy komoly terhelésnél elszállt a rendszer egymás után többször (-> csere-> 780-assal sosem!!)...na kb erre jó az Eurocom 780w-os, meg persze sli-s system-nél nélkülözhetetlen, alig nagyobb mint egy 330-os, szóval nem csak jobb, hanem kisebb is.
-
-
kecstama
tag
válasz
matyee
üzenetére
Perpill csak "alsó" billentyűzetes zephyrust látok 450 alatt, azt meg kihagynám,
Mivel újjonnan egy darab nincsen ennyiért, vannak ajánlott Alienwarek ennyiért?
Nem a név miatt, egy olyan laptopot szeretnék ami masszív, nem érdekel ha nehéz, ne az legyen hogy kicsit erősebben hajtom le aztán megreped valahol a műanyag.
+Ha jól tudom akksikban nem erősek a gamer laptopok, viszont az alienware cuccoknak elég pofás akksijuk vszokott lenni, (Dell G szériának szintén)
Üzleti gép volt tervben, egy XPS 7590 1650el, de egy darab nincs fent perpillanat és sürget a tanévkezdés, szóval maradnak a gamer cuccok.
Eleinte nem akartam a "roszabb" házminőség és gyenge akksik miatt, de azért játszogatni is szeretnék néha, szóval az ultrabookok Integráltja vagy MX/Quadro széria gyengécske lesz rá

-
motifator
senior tag
válasz
matyee
üzenetére
Én a 100W maximuszt céloztam meg és nagyon kellemes hőmérsékleteket produkál mellette a delid 8086K visszafogott ventilátor fordulattal. Egyelőre marad a nyócgen cpu, aztán majd kiforrja magát, mi lesz később.
(#50999) echterion Gyakorlatilag nálam sem indokolja semmi sem a feljebb lépést, egyelőre nem is kattogok rajta, úgyis eljön az ideje a mirekőcsekmámegint-nek.
Csak a 9.gen K-s CPU-val enged piszkálást? -
-
-
-
válasz
matyee
üzenetére
Nem tudod szívni, mert amennyiért én AW-t veszek, olyan ár-teljesítményű Clevo nem létezik!
Te is tudod, hogy nem vagyok egy hardcore gémer, sőt gémer sem vagyok már. Csak tingli-tangli Doom-ozgatás, meg Vicserezés. És ha ott is szopatós helyzet elé kerülök (öld meg a lvl. 99-es barlangszörnyet fakarddal) akkor hamar elengedem ezt a problámát is az életemben.
A drónos videóimat vágom, meg itt a PH-n untatlak Titeket a hülyeségeimmel
A hárdkór géminget úgyis a telefonomon nyomom: Boom Beach forevőr!!!

-
válasz
matyee
üzenetére
Ahogy mondod. Ennyi erővel egy ITX is kényelmesebb. Inkább amolyan szárnypróbálgatás volt, hogy legyen ezzel is tapasztalatom. Annak éri meg a történet, aki mondjuk kapott egy céges gépet, amit úgysem visz sehová, viszont az Intel HD-t meg vérszegénynek érzi egy kis játékhoz. Vagy olyan mazochistának aki beteges kényszert érez aziránt, hogy ilyenje legyen
-
kdavid23
aktív tag
-
kdavid23
aktív tag
válasz
matyee
üzenetére
Nézd már Matyee, tudtál róla, hogy gyártanak ilyet is? Kábel + splitter box:

AW AREA 51M , ASUS g703GX, stb
Eurocom 780w táppal nyomatható, így 2 tápból 1-el is el lehet a noti
lehet, hogy új Clevo x170-hez is lesz ilyen elosztó...és felejtős lesz a 2 tápEurocom milyen kreatív lett

-
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Azért írtam, kis törődés meg hogy vas kell neki, ha rendes hőfokot akar. Persze, sose lesz 70 fok alatt full terhelésen, de ez nem is egy desktop proci és a két hőcsőtől többet nem is lehet várni, viszont lehet bőven 80 fok körül tartani masszív terhelés mellett is, ami már azért megfelelő hőfok hosszú távon is. Tudom, csak a Clevo, de azért járjunk már két lábbal a földön.
-
gago1975
őstag
válasz
matyee
üzenetére
Az XMG Schenker-nél így néz ki a garanciális feltétel:
SCHENKER TECHNOLOGIES GMBH WARRANTY PACKAGE OVERVIEW
-
válasz
matyee
üzenetére
Amíg nem lesz teszt addig nem tudjuk eldönteni .
Oké akkor tisztázztuk azt hittem a saját használatú 870 hasonlítod a Helioshoz .
Ha volt ilyen 15 clevod 9900k val 2080 al nem volt PWT a hőmérséklet meg 80 fok alatt volt akkor hiszek neked .
Csak csodálkoztam mert nálam 8700 egy egyszerű Intel stressz teszten PWT zik . Ezért 4.1re raktam az órajelet.
Matye én is szeretem ezeket a gépeket nem fikázni akartam őket csak azt mondtam hogy a Helios nem sokkal maradhat el ha egyáltalán elmarad attól a 15 XMG től. Mivel nem tudtam hogy oldja meg ezt a két problémát .Gago értem akkor hogy van 1.15 ért is én egyiken se gondolkoznék de persze jobban hangzik.
-
echterion
nagyúr
válasz
matyee
üzenetére
Nem is lehet jelenleg ilyen 15-ös gépet rendelni tőlük, sőt, 15-ös 2080-as gépük sincs. A 17-esnek megtaláltam a tesztjét, ott bement 80+ fokba a proci, így a 15-össel is erősen mókolni kellene, hogy le tudja hűteni, de közel sem tartom én se lehetetlennek, hogy játékok alatt lehűtse. Én az ilyen prime+szőrösfánk agymenésekkel nem foglalkozom.

Hoppá, közben találtam egy Eurocom-os gép tesztet, ott jobban teljesített a 15-ös, mint a 17-es XMG:

-
válasz
matyee
üzenetére
Igen jó lenne egy ilyen teszt . Egy 15 ös gépbe 9900k +2080 csodálkoznék ha nem PWT zne és nem trotyolna mintha lett volna erről szó . Neked 8700k ad volt ha jól emlékszem ami ezen ment . A 9900k ha jól tudom jobban melegszik.
Itt az árról fölösleges vitatkozni akik millió felett vesznek gépet azoknak mindegy szerintem plusz 500k még rá kell fizetni. Én nem tartozom közéjük.
Félre értések véget nem szidom azt a kis XMG nagyon jó gép ha valakinek ekkorra gépre van szüksége . De overall ba nem olyan jó mint a Helios (hőfokok, teljesítmény, features )
-
válasz
matyee
üzenetére
Én ahogy elnéztem a BIOS-t ott sok minden állítható, vagy csak UV ami fixálható lenne?

Van MSI GT ami nem BGA-s CPU-s? /újabbak pl.?/ Vagy ott a HK-s ?
Gondolkodtam egy 6820HK -s lap beszerzésén, de nem érné meg azt a kiadást a jelenlegihez képest, mert ez is mindenre elég. Nem leszek MR kolléga(2) , inkább veszek majd egy új kiadást, ha szűkséges.
-
válasz
matyee
üzenetére
A "script kell at automata indításhoz" alatt azt érted, hogy a butus program-ot hiába teszed be az automata indítás mappába, nem indul? (Win+R -> shell: startup)
Vagy azt hogy nem alkalmazza az UV profilt?Nálunk a családi gamer Y520-on a Throttlestop vált be, a BIOS totál használhatatlan 0 beállítási lehetőséggel, szintúgy az XTU. Csak a Throttlestop tudta valahogy a turbót kikapcsolni.
-
válasz
matyee
üzenetére
Értem.
Megnéztem a legfrissebb BIOS van fent a G531-en de abban nincs undervolt lehetőség se a fancy kinézetű BIOS-ban sem a klasszik kinézetűben.
Mondjuk én az XTU-nál mindig azzal indítok, hogy mindegy min áll a csúszka, visszaállítom default profilra utána meg az UV profilra. Ezt minden gép bekapcsolásnál.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sorozatok
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen processzort vegyek?
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Dell Latitude 5480, 14" FHD kijelző, I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Magyar bill, Számla, 1
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan, Sony PS5 PRO Pro 2TB, lemez mentes verzió
- Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Új és részletre csak
. LoL ra kell az emberünknek .

Én a 100W maximuszt céloztam meg és nagyon kellemes hőmérsékleteket produkál mellette a delid 8086K visszafogott ventilátor fordulattal. Egyelőre marad a nyócgen cpu, aztán majd kiforrja magát, mi lesz később.

Vagy valami RTX es refurb csodát is felém hajíthattak volna, de nem panaszkodom, happy vagyok.
Muerte