Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz Mikulásbá #89195 üzenetére
Pontosabban a kulcs van benne az SLIC reszben.
Anno a T60-ra vasaroltam w10 kulcsot es annak a biosaba bele is tudtam irni a megfelelo szoftvetekkel. Mai napig megy.Ha a kulcs megfelelo, akkor a windows automatikusan aktivalodik az SLIC data-bol kiolvasott kulccsal.
FőDudu
-
Dan-szan
senior tag
és Csupati , echterion.
Nos, hogy jobb döntést lehessen hozni.
A fiam játszik a WoW-al, az albérletben van asztali gép, mikor több napra jön haza akkor szeretném a játék lehetőségét biztosítani neki.
A laptopot mi is használjuk majd de csak hagyományos dolgokra, ezért tűnik ez kézenfekvőnek és ha kell az erő akkor jönne a gamer része a laposnak vagy az egpu.
Tudom egyáltalán nem gazdaságos egyik megoldás sem.
1, lásd fent ezért laptop
2,3,7, hordozás és bármi azzal kapcsolatos nem lényeges
5, inkább hosszabb táv
8, nem sürgős ráérünk alaposan kitárgyalni, kivárni a kedvező alkalmat
9, használt is lehet, viszont ilyen összegnél már a garancia számít
10, 300k körül nézegettem 3050 vga-val rendelkező laptopokat szóval ilyen összegben gondolkodom.Saját kútfőből én arra gondoltam keresek egy erős procival rendelkező használt üzleti laptopot és köré építem az egpu-t, ez akár több lépcsőben is mehet ahogy az anyagiak engedik és ha szükséges egy vga cserével lehet később fejleszteni. Persze ez lehet rossz irány és vannak buktatók amiről nem tudok.
Vagy veszek egyszeri befektetéssel egy játékos laptopot most és használjuk míg elegendő erő van benne, később eladhatom ha szükséges és némi bukóval/pótlással veszek egy másikat az akkor ajánlott felszereltséggel.
Köszönöm.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
ACER PREDATOR 21X with maximum upgrades + PREDATOR RGB PAD + CESTUS 510 RGB
Komoly cucc és az ára is!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz cs.zs. #89194 üzenetére
A "gyárilag" telepített Windows kulcsa a BIOS-ban van kódolva-tehát nem maga a kulcs, hanem kódsorrá alakítva. Egy Home rendszert lehet Pro kulccsal upgradelni, ám ha gyári visszaállítást csinálsz, újra Home lesz "gyárilag"-ez az alaplapi aktiválás a gépre vonatkozik, bárki, bármikor aktiválhatja a saját fiókjára.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz KillHates #89193 üzenetére
Szia,
valami info kell hogy legyen az alaplapon is,
ezt a gépet [kép] számtalanszor újratelepítettük,
SSD-k jöttek-mentek benne,
mert egyik slotja m2 2280 Pcie 3.0,
másik slotja m2 2280 SATA-III [kép] , ebben aztán minden volt!
A telepítések folyamán az az ablak sem jött fel soha, hogy milyen rendszert akarok rá, és az az ablak sem, ahol a kódsort kéri.
Amint készen volt, egy aktivált Win10 HOME nézett szembe velünk.
És csak ezután kapott internetet...
-
nagyúr
válasz MzperX07 #89191 üzenetére
Nem az alaplapba van "égetve" a kulcs, hanem az alaplap van egy szerverbe megjegyezve, az alaplapban csak annyi infó van, hogy milyen oprendszerrel lett gyártva a gép. Ha Pro-ra update-elsz (teljesen mindegy, hogy milyen kulcssal, csak érvényes legyen) akkor a szerver felülírja az alaplapról az infót. Azaz a későbbiekben azzal kell már újratelepíteni a gépet.A mennyiségi liszenszes is eredeti Windows és végeredményben ebben is mennyiségi liszenszes kulcs van, mert ez sem személyhez van kötve, hanem a géphez.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MzperX07
tag
válasz KillHates #89190 üzenetére
Azt tudom, hogy ha ,,legálisan”, drágán veszek, akkor megmarad.
Arra gondoltam, hogy ilyen 10-20€-s kulcsokat elfogad-e egyáltalán (mivel az nem Upgrade kulcs), felülíródik-e a Home (tehát többé nem telepíthető?), illetve elveszik-e a garancia, ha a gyári ,,eredeti” Home helyett cdkeysales féle kulcsot lát a szerviz.
Az alaplapba van ,,égetve” a kulcs? A kulcsot lehet látni a saját MS fiókodban valahogy? Sosem volt még ,,eredeti” Win-em (csak mennyiségi licenszes ebayről..). Bocs a sok idézőjelért : D[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MzperX07 #89189 üzenetére
Nem, nem fog elveszni a garancia, ha update-elsz, illetve ha más operációs rendszert raksz fel rá. Akkor is megmaradna a gari, ha történetesen SSD-t cserélnél a gépben.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
MzperX07
tag
Ha egy laptophoz csak Home verziójú Windowst adnak és a Pro-ra való frissítés felára 45k, akkor ajánlott 10€ körüli pro kulcsokat venni, vagy ezzel felülíródna a home örökre ès elveszne a garancia? Bitlocker, Group Policy Edit miatt kellene (ha mondjuk ellopják, legalább ne férjenek hozzà mindenhez).
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Mindig keverlek maxal , ez attól függ hogy tényleg ki mennyi időre tervez valamivel. Nekem a régi ddr3 as dellen meg a 650m es nvidián is megy vigan minden ,mert már van geforce now alkamazás (amúgy szerintem ez lesz a jövő és megoldás mindenre ,mert tényleg nem melegíti ela gépet és nem kell a legdrágább videokártyával szerelt gépet sem megvenni játékra)
A másik én pusztán csak azt mondtam hogy azért jelentős érzékelhető különbség van pl egy 2400 cl 20 meg egy 3600 cl 16 közt (ha esetleg nem kezeli a lap és megy mondjuk 3200 at cl 14-15 őn akkor is)Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
opr
nagyúr
válasz #65537792 #89181 üzenetére
Hogy a francba sikerült ezeknek olyan szinten elkefélni valamit, hogy egy 17"-os, közel 3kg-os notiba csak max-q vga fért bele?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kun0203
tag
Sziasztok!
Legion 5 5600h RTX3060 gépben szeretném a ramot bővíteni. Szerintetek melyiket érdemes beletenni ezek közül 2x (vagy esetleg van jobb vétel amire cserélhetném a borzasztó gyárit?):
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/g-skill/ripjaws-16gb-ddr4-3200mhz-f4-3200c22s-16grs-p602447541/
https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/team-group/elite-16gb-ddr4-3200mhz-ted416g3200c22-s01-p569602593/Bárminemű segítséget előre is köszönök!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aorus 17G YD-74FR345SH: Amazon.de: Computer & Accessories
Kb. 725.000 forintból itthon van.
17.3 inch FHD - 300Hz - Intel Core i7-11800H - 32 GB DDR4 3200 MHz - 512 GB SSD - RTX3080 16G Max-Q - 1 x HDMI 2.1 - 1 x Mini Display Port - 3 x USB 3.2 - SD Drive - Windows 10
-
Csupati
őstag
válasz KillHates #89177 üzenetére
Valaki képest volt a 6700HQ mellé bedobni egy RTX 3080 at: [link]
3080TI : [link]
Ugyhogy ez az 5700xt még bőven upgradelhető
Rákérdeztem hogy hogyan is müködik a 30xx :
30xx works but you have to plug in after post iirc
Most hogy az aga kábelt vagy az aga tápot azt nem tudom még nem kaptam választ rá.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
RM007
addikt
válasz KillHates #89177 üzenetére
Most láttam elősször mit jelent 2400 és 2666 közötti különbség nem csak úgy önmagában mert az kevésbé zavarna hanem a VGA-ra nézve is igen kiütközött. Nyilván nincs sebességbéli gondom semmivel amit nézegetek, ahogy használom, de ki lenne az a hülye aki nem a legjobb megoldásokat keresné mikor megteheti, főleg ha nem 1 évben gondolkozik használni és számolja a kiadásait. Az MSI-vel is meg volt a próbálgatás, próbáltam kimaxolni, ennél miért lenne más a felállás.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
nagyúr
Miki! Már ne haragudj, de nem qrvára mindegy neked, hogy mit írnak itt az emberek? Évekkel ezelőtt javasoltuk neked, hogy cseréld le az MSI-t egy Clevo-ra és azt szuper módon tudod majd hekkelni. Nem ez történt: még vettél pár alaplapot a GT70-be, meg kapott pár MXM3.0 bővítést is. Öröm az ürömben, hogy így jutottál hozzá a gyönyörű Dragon-hoz is! 👍 Aztán meg lett a Clevo. Szerintem sz@rni rá, hogy milyen ramok vannak benne, az i9-9900 még 2133-as fapad ramokkal is még hosszú évekig ki fog szolgálni mindent is, főleg ha valami brutál VGA lesz mellette
Szóval ami késik az nem múlik...[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
válasz Frozen #89167 üzenetére
Kb fél éve használom az "új" Clevo laptopom, azóta még senki nem jött azzal hogy miért 2666Mhz a ram amire hajtok. Vagyis miért azzal bohóckodom mikor van sokkal gyorsabb is.16GB (8+8) ram volt az elején, azzal üzemeltem be a Clevot. Aztán jött helyette 32GB kb ugyanolyan miután a régin túladtam, majd megint 32GB ram, mert mint ismernek szeretem kimaxolni a rendszert mint az előző laptopomnál. Te vagy az a személy, még a mester sem, akiben megfogalmazódott az a gondolat ha számít a teljesítmény akkor miért ez a lassú elavult. Ha valaki felveti ezt nekem korábban akkor lehet sz.rok az olcsó ramokra és rástartolok az akár új sokkal drágább gyorsabbra.
Remélem ez már mond neked valamit a Pocok-nak írt válaszomhoz amit furcsáltál. Igaz nem kérdeztem külön, attól függetlenül jöhetett volna ezzel kapcsolatban valami észrevétel ha van alapja és hogy nekem segítsen. De mint tudjuk időnként csak csak feltűnik egy személy aki megkérdezi....na most akkor eddig mennyit is költöttél az új laptopra? Mint az előzőmnél.
És ha lecserélem a mostani ramokat már nem mondhatnám hogy kevésből főként okosan jöttem volna ki. Az nem számít hogy min. a dupláját nyomom rá itt mindenkinek a pontszámára, néznek értetlenül mi lehet az a sz.r amit nyomkodok egy zsebbe dughatós eGPU adapterrel minden információt megadva annak aki figyel, mert én az infót nem titkolom senkitől.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
echterion
nagyúr
válasz cs.zs. #89172 üzenetére
Azt nem mondhatja, mer' az van nálam (még).
Közben meglett a hiba: raid-be állítva nem látja a program az ssd-t...
[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Evil Snowman #89169 üzenetére
Csunya baleset. Erdekes modon a macbook pro haza nem erzekeny ilyenekre.
A Razeremen nincs meg ilyesmi. Halistennek....
FőDudu
-
válasz TestamentDNR #89168 üzenetére
Razer Book és 2022-es Blade tapasztalataim.
A Book-ot 1 évig használtam, minden féle probléma és meghibásodás nélkül. Nyilván minden driver és a BIOS is naprakész volt rajta. Szerény véleményem szerint, egyik titkos favoritja az ultrabook kategóriának.
Book-ot váltotta a 2022-es Blade, ami lassan 4 hónapja van meg. Mindenféle meghibásodás nélkül teszi a dolgát. Egyetlen egy dologra kell jelenleg figyelnem, az pedig az, hogy a fekete bevonat baromi érzékeny. Az alábbi állapotot sikerült azzal elérnem, hogy véletlenül 5 percig rajtam volt a fém szíjas óra, ami valahogy össze is bacta a bal oldali palm restet.
Általános hiba volt a korábbi 2021 és 2020-as modelleken, hogy az 1 év gari letelte előtt vagy az után kicsivel az akku felpúposodott. Emiatt egy relatív nagy botrány lett abból, hogy sok usernek zsebből kellett fizetni az új akksikért, mert pár héttel túl csúsztak az 1éves gari időn.
Ezért vállalják most ilyen kondíciók mellett a garanciát:
Összességében én meg vagyok mindkét modellel elégedve.
-
TestamentDNR
aktív tag
Razer gépekre mennyire jellemző amúgy a meghibásodás? Gondolok itt az 1 év garira (ha nem magyar boltból jön)... vagy azért is prémium mert ha nem vágod földhöz akkor örök élet +1 nap?
-
Frozen
addikt
Ha egy adott ram típust nem tud kezelni a gép viszont van egy részletes bios akkor be lehet lőni sokkal alacsonyabb órajelre az egészet vagy már alapból ezen fog indulni a gép. Utána az már részlet kérdés egy 3600 cl 16 os memoriát pl 2600 on mekkora késleltetésen lehet futatni . De jellemző az,hogy ha egy olyan memoriát vásárol az ember ami alapból nagy Mhz tud futni és jó az időzítése akkor az alacsonyabb órajelen még jobb időzítésre lesz képes. Jobb modulok egyébként válogatva vannak már ezekben a kategoriákban és jobb az anyagminőség. Ezért is bírnak nagyobb tempot.
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
opr
nagyúr
válasz Dan-szan #89159 üzenetére
Amit irtak itt mar a tobbiek is, az van. Megprobalom egybeszedni, hogy egyszerubb legyen valaszolni (plusz ki is egeszitem par dologgal):
1) Miert laptop?
2) Mennyit hordoznad?
3) Amikor hordozod, ott mik a szempontok? Akkuido? Kijelzo? Szabad eg alatt hasznalnad, vagy csak bent? Hang? Teljesitmeny? Teljesitmeny akkurol szamit, vagy csak bedugva? Olben akarod hasznalni, vagy csak asztalon? Ha munkara is hasznalod, milyen munka, van neki valami extra kovetelmenye pl billzetre vagy kijelzore nezve?
4) Hogy hordozod? Szamit a suly? Ha pl minden nap hurcibalod bkv-n, az nagyon nem ugyanaz, mint ha evente haromszor belokod az anyosulesre.
5) Mennyi ideig akarod hasznalni? Mennyire kell a kraft, mennyire legyen jovoallo? Nagyon nem mindegy, hogy 1-2 evre tervezel, vagy 5-6 evre.
6) Vannak egyeb szempontok, amik fontosak neked? IO(usb-a/c, hdmi, rj45)? Karacsonyfa (rgb)?
7) Ha sokat hordozod, hogy szoktad megfogni a gepet? Ket kezzel? Egy kezzel, kozepen? Sarkanal aztan megoldod alkarbol meg csuklobol? A geppel gesztikulalsz?
8) Mennyire surgos a vasarlas? Tegnapra kene? 1-2 honap mulva kene? Raer addig, amig kijonnek az idei laposok arany arban es esetleg leverik az arait a beragadt 2021/22-es keszletnek?
9) Hasznalt jatszik, vagy csak uj? Ha hasznalt jatszik, csak szamlas-garis-fogdapocsetes johet szoba?
10) Mennyi az annyi?[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
echterion
nagyúr
válasz Dan-szan #89163 üzenetére
Ha kiváltod az asztalidat is vele, akkor van létjogosultsága az egpu-nak. Otthon ha van hely neki, akkor egpu, ha nincs, akkor határozz meg egy keretet erre a célra (meg hogy új vagy használt, csak magyar vagy külföldi is jó, stb.) és utána fogunk tudni érdemben segíteni. Előljáróban annyi, hogy egy 3050-es laptopon is elszalad az a játék 6-os beállítás körül fullHD-ban, de azért én inkább a 3060 felé mennék el.
-
Csupati
őstag
válasz Dan-szan #89163 üzenetére
Arra gondolj hogy mennyit használnád egy hónapban az egput, azért hogy plusz egy vga ott porosodjon a házzal az nem célszerű, de ha van pénz rá akkor az a Te döntéses, cipelni a vgat a géppel megint nem célszerű. Mondjuk havi 1 alkalom ról van szó vagy egy hétvége egy hónapban, akkor kibírod e hogy csak pl 4-5 -ös grafikával játszol addig pl egy 1060 -1070 és géppel pl most van fent 2 alienware 1060 és 1070 el 120hz gsync kijelzovel. Később ezek bővíthetők akár tunderbolt egpu házzal vagy alienware graphics amplifierrel (AGA) ( utóbbiba van plusz 4 usb, a thunderboltost nem tudom). A kérdés mennyit akarsz rá költeni, és azért a havi pár alkalomért megéri e ? Nálam ha olyan a lehetőség hogy tudom vinni a gépet magammal melóba filmet nézni akkor bőven elég a 1060 a 13 r3 ban, otthon meg rádugom az AGA-t és nyúzom az 5700xt-t . Nekem felesleges asztali és laptop együtt ezért választottam ezt a megoldást.
Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Dan-szan
senior tag
válasz Csupati #89161 üzenetére
Dragonflight.
Alkalmilag lenne csak a lapos erre használva (otthon), asztali gép (albérlet) adott, ezért is vetődött fel az eGPU , mert alap esetben nem lenne használva a laptop dgpu-ja.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
taranis
addikt
válasz nggabi #89160 üzenetére
Igaz gamer gép, de nem játszok rajta, programozásra és videózásra használom, eddig különösebb gondom nem volt vele. Egy bosszantó dolga van, hogy amikor külső monitort dugok rá és beméretezi a képernyőket, akkor néha elb@szódik az ablakkezelő, rálógnak az ablakok a taskbarra, és olyankor az explorer.exe-t újra kell indítanom. Már csináltam rá shortcutot, de jobb lenne, ha működne.
colorizer.net
-
Csupati
őstag
válasz Dan-szan #89159 üzenetére
Szia ,egész pontosan melyik kieggel játszanál? Nekem egy kb 1060-1070 közti teljesítményt tudó p3200 volt Wotlk kiegben 7-8as beállításon fhd , dalaran stb nagy raidben lement 40-60 közé ,azon kívül jól bírta, a dragon kieget még nem próbáltam. Mostani alienware 13 r3+ AGA és 5700xt vel még nem próbáltam ki a játékot. De jelentős teljesítmény növekedés érhető el vele.
Egpu akkor lenne megoldás ha cipeled magaddal a gépet pl melóba és oda elég a kevesebb teljesítmény. Ha nem vinnéd sehova soha akkor inkább asztalit vegyél.Az élet Clevo nélkül unalmas.
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
Összetett a probléma és nagyon el vagyok már maradva játék és egyéb téren is szóval segítséget, iránymutatást kérnék.
Megpróbálom röviden.
Alkalmi jelleggel lenne játékra ( World of Warcraft ) használva a laptop, nagyrészt csak a szokásos böngészés,film.
Érdemes e így beruházni egy gamer laposba és ha igen mi lenne a minimum/ajánlott konfig? Vagy érdemesebb eGPU rendszert kialakítani, amivel akár hosszabb távon is lehet kalkulálni akár komolyabb címekkel is? Számít e, hogy külső kijelzőt használnánk vagy sem?
Melyik lehet ár/érték arányban jobb, kb milyen összeggel kalkuláljak mondjuk egy átlagos szinttel ?Köszönöm .
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
őstag
válasz taranis #89148 üzenetére
Power Plan Win11 alatt nem jó, főleg nem gamer gépnek, nem kiforrott. Csak biznisz megy alap gépekhez / tabletekhez jó a Win11.
Ott a kliensnél a kb. 4-5 óra helyett csak 1-2 órányi használatot "ígért". Mondtam neki azonnal tegye vissza Win10-et. Problem solved.
Amúgy meg Win11 nem is létezik, Microsoft azt mondta, hogy az utolsó verzió a Win10, higyjünk nekikHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
opr
nagyúr
válasz taranis #89148 üzenetére
Szerintem ez a windows lófasz standby miatt lesz. Nem jut eszembe a neve, tele van vele az internet, borzalom. Hol működik, hol nem, de legalább alvó módban is merül vele a laptop...
Sajnos az egyetlen általam ismert megoldás az, hogy nincs alvó mód és kész.
De reméljük lesz itt valaki okosabb, aki tud valamit, amit én nem."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Hkovacs96
friss újonc
Sziasztok! Ár érték arányban újonnan ki melyik laptopra esküszik most? nagyon sok márka és típus van jelen a piacon.
-
taranis
addikt
Sziasztok! Nagy ritkán előfordul, hogy a Lenovo 5i Pro-m nem ébred fel az alvásból. Pl dolgozok, elmegyek kajálni, mire visszajövök csak annyi látszik, hogy világít a billentyűzet de a képernyő sötét, nem reagál semmire a gép, csak újraindítás segít. Lehet ezzel valamit kezdeni, más is találkozott már ilyennel? Win11 van fent, a Legionhoz tartozó power planeket használom, általában "Legion Balance Mode"-ban.
colorizer.net
-
válasz Csupati #89146 üzenetére
Ezt tudtuk (sajnos) eddig is...
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #89144 üzenetére
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Javítva* , megfelel úgy?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Nem tudom ez mitől függ.
Láttam olyan X170 tulajt aki 2933MHz memóriát vett, de lehet az úgy is ment... 3200MHz lehet pech kérdés?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #89140 üzenetére
Kár hogy nem szerepel az aláírásodban ez sokat tud sokszor segíteni másokon. Én azért is írom oda a lényeget, hogy mindenki lássa ez így jelen rendben fut.
-
RM007
addikt
válasz MaxxDamage #89140 üzenetére
OK, akkor ez rizikós, lehet megy lehet nem ha gyorsabbakkal próbálkoznék nincs garancia. Mindenesetre valaki itt a topikba bátoríthatott volna gyorsabb ramokra ha olyan egyértelmű lenne hogy menni fognak. A jövőben ha lemennek a ram árak lehet bepróbálkozom valamivel.
Az MSI-m csak a gyári spect tudta ramnál. Úgyhogy meg sem fordult a fejemben mi van ha.
[ Szerkesztve ]
-
Az enyém hivatalosan 2933MHz-t támogat (i9-10th gen.) de mégis a 3200-as RAM gyárilag 3200-on megy (mind a 4 modullal is!), teljesen gyári spec. értékeken.
Vagy gyárilag így van beállítva BIOS, vagy nemtom....én állítani nem tudom/tudtam, az is biztos! Max. dSanke Unlocked után.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
mihione
őstag
Jelentem igen jól sikerült a legutóbbi pasztázás. Több órás uncharted után 35W-ra korlátozott (silent mode) CPU és 0.78v@1740 mhz UV-val meglepően csendes maradt a gép 2500-2800 rpm venti fordulattal úgy hogy a GPU 70 fokon maradt átlagban ilyen 100W körüli fogyasztással a CPU pedig 72 fokon.Ezzel már számomra tökéletes lett a Legion 5 és ajánlom mindenkinek ezeket a beállításokat egy kis folyékony fémmel párosítva akik szinte néma gép mellett akarnak játszani.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
RM007
addikt
válasz Csupati #89135 üzenetére
Akkor Frozen miért ír olyat amiben nem biztos? Az enyém sem tudhat akkor többet, sőt MaxxDamage sem használ gyorsabbat ha jól tudom olyan 2933Mhz körülit használ. A mester is szólt volna milyet vegyek bele.
-
RM007
addikt
válasz Frozen #89132 üzenetére
Úgy tudom gyorsabb ramokat nem tud kezelni a laptopom azért lett ez és ebből 64GB. És most kiderül mekkora ökör voltam mert nem számít milyen ramok csak DDR4 legyen?
Mindjárt tökön szúrom magam.Mondjuk ez így olcsóbb volt mintha újonnan vagy ennél erősebbeket szereztem volna be.
matyee-től vettem az utóbbi 32GB ramot, a saját gépéből vette ki olyan mint az enyém, ha kezelne gyorsabbat akkor neki biztos nem ilyenek lennének. És hasonló Clevo laptopokban sem láttam gyorsabbakat.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Frozen
addikt
ezeket a rammokat ha lecserélnéd sokkal többet nyernél vele 2,4-2,6 os nem mai darab már a 3200 asokból pedig futkosnak cl16 os példányok is
[link]
bele raksz egy ilyet rá sem fogsz ismerni[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
FőDudu
veterán
válasz Csupati #89130 üzenetére
Thermaltake mar csinalt ilyet kesz hazban.
Meg mas is.ULTIMATE Sub-zero Phase Change Cooling PC Build Guide - YouTube
Asetek Liquid Cooling for Gamers and Enthusiasts - Asetek[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Csupati
őstag
válasz FőDudu #89127 üzenetére
Ha viszonlag elég nagy a ház akkor elfér benne és "akár mozgatható" is lehet a házzal együtt.
Lényeg ami lényeg a gyártóknak jó lenne vmit újjítani a hűtés terén is mostmár. Ne csak ez a ventis hütés legyen örökké.
A párásodás elkerülhető ha akarja az ember ,minden csak az igényektől függ.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz FőDudu #89127 üzenetére
Nem lesz jeghideg, de tokmindegy, hogy 40 vagy 20 fokos a CPU/GPU. A lenyeg, hogy halk legyen es rendesen hutson. Arra az akvarium pont jo. Es ahogy emlitettem, ez bolond biztos, fogyaszt vagy 20 wattot (szivattyu es egy halk venti).
A tapasztalaltaim alapjan en erre mennek - a tobbi maceras.
Amikor mar polifoam meg szilikon zsir meg egyebeket kentunk a proci kore, hogy a parasodast elkeruljuk, akkor mar elegge elertuk a hatart.Ment a szerencsetlen 566MHz-es proci 1300MHz korul, de milyen aron?
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Csupati
őstag
válasz FőDudu #89125 üzenetére
igazábol nem nehéz megoldani egyiket sem, egy "sima " vizes blokk is megteszi ahol elpárolog a htk, a párásodásra is van egyszerü megoldás , egy hömérő , ha nem engeded a fejet 17C alá hülni ( vagy entalpia görbével belőni a pontos hőfokot) akkor egyszerűen nincs pára képződés. És ahogy néztem a leírását változtatható a fordulat --> azaz a leadott teljesítmény is. Azért valljuk be 20-25C on ha megy a cpu/gpu azis bőven elég. Rendes klímában is az elpár nem más mint egy "csőkígyó " lamellával megtoldva a nagyobb felület érdekében, és ott azért van pára képződés mert ott a minnél hidegebb de fagypont feletti felület a lényeg. Ha emlékezetem nem csal a vizzes blokkban is van egy utvonala a folyadéknak és a belseje sem teljesen sima.
-
FőDudu
veterán
válasz Csupati #89123 üzenetére
Ha mar helyhez kotod, akkor ott az 50l akvarium puffernek.
Az bolond biztos. Amig megy a pumpa, addig van hutesed.Ki lehet szamloni mennyi ho kell 1 fokkal emelni annyi viz homersekletet.
(4200J/Kg*K ugyebar a fajho, ebbol van 50, azaz cirka 210000ws kepes 1 fokot emelni rajta)
(legyen 210w amit elvezetsz, akkor ugye 1000s ami alatt 1 fokot emelkedne. Azaz sok oras jatek alatt is kb 10-20 fok a maximum amit emelni tudna. Ha megfujatod a vizfelszint egy halk ventivel, akkor az hut annyit, hogy szinte ne is melegedjen).[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
RM007
addikt
Na megoldottam a ram problémámat.
előtte elmászva
A bioszban kellett auto módra állítani a ram résznél a bandwidth részt, így magától rendezett és jobb lett mint volt mert maradt az időzítés a gyárinál jobb ami 18 - 19 - 19.....volt alapon.
Picit megijedtem mikor újraindítottam a gépet a nekem feltűnően sok várakozási idő miatt, de aztán indult.
Lenyomtam pár VGA tesztet ismét a régi pontszámok.
Tudom lehet tuningolni főleg az első időzítő számmal, nekem jó így.Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
FőDudu
veterán
válasz Csupati #89123 üzenetére
A hutofej a kerdeses. Mert ugye az lesz a tagulasi ter. Plusz ugye a talp vastagsag ott is lenyeges lenne, meg a parasodas miatt a procit is korbe kell venni valamivel (x ido alatt kepes a jeg felemelni a hutofejet es vege a dalnak) (nekunk csak a proci foglalat kormei tortek le - azutan mar csavarral kellett rogziteni a blokkot)
Van benne racio, de eleg sok olyan dolog van ami a tartos hasznalatot neheziti.
1-1 jatekra vagy pocsmeregetesre jo - tartos hasznalatra az ilyen (valoszinuleg) alkalmatlan.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Frozen
addikt
válasz Bedepi #89114 üzenetére
a 18 as asusnál ha megnézed a heatsinket akkor láthatod ,hogy kb olyan mély lesz a hűtőborda mint egy rézcső..... = kb a nullával, nézd meg a razor, lenovo nem véletlen van sokkal mélyebre behúzva az a borda , minél nagyobb a felület annál jobb a hőleadás , viszont ehhez levegőt kell átmozgatni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Csupati
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz Csupati #89119 üzenetére
a 4x4cm meg ok, de arra kell a vizhuto blokk a hot elvezetni. Azaz mondjuk a Razeremben levo VC hutest (ami mondjuk 10mm vastag lehet - de lehet hogy kevesebb) siman meg kellene duplazni. Mert mondjuk a peltier az kb 3-4mm vastag, de a vizhuto blokk alja is az en tapasztalatom alapjan kb minimum 4mm kell hogy legyen. Kulonben nem ugy vezeti a hot, nem hut elegge, stb. Azaz ott allsz plusz 10-15mm vastagsaggal a VC tetejen.
Anno ugy csinaltuk, hogy keszitettunk egy fajta blokkot, majd meresenkent lemartunk a peltier feloli reszebol 1-1 millimetert. Az adott blokknal, ha 4mm ala mentunk akkor jelentosen rosszabbul kezdett huteni. Azaz ugy tunik a talp vastagsaga szukseges, hogy a hot jol elossza a blokkon.
Aztan csinaltunk masik fajta jaratot hasonloban, tobb parhuzamos jaratot, olyat is ami szigetes elrendezesu volt (azaz belogtak szigetek a viz utjaba). Van sok lehetoseg, akkor meg olcso volt a rez. 50x50-es tombbol marta ki ismeros.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Biztosan jo lenne, de kell hozza hutesi teljesitmeny.
En anno sokat probalkoztam mindenfele vizhutest rakni a peltier tetejere.A legjobb hatasfoku az 50 literes akvarium volt. Annak akkora a hokapacitasa, hogy alig melegedett. Nem kellett hozza ventillator. A vizfelszin parolgasa meg vissza hutotte.
Azaz hiaba volt mondjuk egy Zsuk hutoradiator, rajta 2db 120mm-es venti, viszonylag rendes keringeto szivattyu - a nagyobb viztomeg hotehetetlensege volt a megoldas. Arra nem kellett radiator.
Ami par decis (ha egyaltalan egy decinel tobb belefer) vizhutest az XMG laptopokhoz kapcsolnak az egy vicc. Rasegiteni jo (de foleg paraszt vakitasnak), de ha kikapcsolnak a ventiket (es csak a vizhutes lenne, akkor ott fone meg a gep. Az az 1 kurfli kis cso egy rossz vicc. Vekony, kis feluletu, stb.
Vizhutes 6-8mm belso cso atmero alatt nem eleg egy rendes cpu/gpu hojenek elvezetesere.
FőDudu
-
nagyúr
A fő probléma az, hogy a Peltier elemnek kell egy kis idő mire lehűl, mert visszahűteni csak nagy kínkeservekkel tudja a hőforrást. Tehát ugyanaz a szitu mint a kompresszoros hűtéssel: azaz előre be kell kapcsolni a hűtést, majd pár perc múlva mehet a gép...
-
Csupati
őstag
válasz FőDudu #89118 üzenetére
akkor viszont kiváncsi lennék asztaliban volt e már ilyen kisérlet, vizes peltier hibridre . Az biztos jó hütést tudna az Általad leírt hatásfok alapján , bár igen eléggé éhes is mellé akkor.
Az hogy mondjuk 4cm X 4cm es annyira nem gáz ha pl VC hütés fölé rakná az ember.[ Szerkesztve ]
-
FőDudu
veterán
válasz Csupati #89109 üzenetére
A peltier elem laptopban zsakutca. Azt meg jobban kellene huteni.
(gyakorlatilag egy hopumpa, ha a meleg oldalat hidegen tudod tartani (mondjuk vizhutessel), akkor a hideg oldala nagyon hideg tud lenni.)Nem emlekszem az adataira, de olyan 40 fok remlik, azaz annyit tud a 2 oldala kozott.
Azaz ha a meleg oldalat kepes vagy 20 fokra huteni, akkor a hideg oldala minusz 20 fokos lehet. A gond az, hogy a peltier elem sem lehet olyan pici amekkora mostanaban a die felulete.Amivel en jatszadoztam az egy jobb fajta volt, 300 wattos es 40x40mm meretu.
Na most gondold el, ott 300 wattot bekajal a peltier, meg meg vagy 100-200 wattot kene hutenie, azaz mar lazan 400-600w ho elvezeteserol beszelunk. Laptopban ez nem eletkepes.Lehet azota fejlodott a technika, es mondjuk fele vagy negyed akkora meretu lehet ez a thermoelektromos huto, de meg mindig ott tartunk, hogy az extra fogyasztast is ki kell valahogy csatornazni a gepbol. Per pillanat ennek hutesere a folyadekon kivul nem sok alternativat latok.
FőDudu
-
nagyúr
válasz Csupati #89109 üzenetére
Abban valami "hőkompresszoros" hűtés van - igazából én sem értem a lényegét, mert úgy szemre sima hőcsöves hűtésnek néz ki, csak a procinál van valami fém bigyula rajta.
Egyébként egy kalap meleg fos, mert nem az a lényege, hogy 20 fokos legyen a chip alatta, hanem az, hogy el van szeparálva két körre a hűtés és úgymond így vízmentes a gép belseje.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Bedepi
tag
válasz Csupati #89115 üzenetére
Az 5000-es szériára ott is változást ígérnek. Teljesítményben ugye mindenképp, de amúgy is átszabják az egész felépítést. Majd meglátjuk. Szerintem a mai technikával, komplett vízhűtést is be tudnának építeni a gépekbe, nyilván nem lenne vékony, meg arany áron lenne. 2013 körül az AW meg is csinálta egy prototípus keretein belül, ami soka nem került gyártásba. Gondolom az ára miatt.
-
Csupati
őstag
válasz Bedepi #89113 üzenetére
Igazábol már tényleg jó lenne ha ki találnának vmit a ventis megoldás helyett ami legalább enyire hatékony és csendes. nem csak az ujabb és ujabb generációs procit vga stb nyomatni ezerrel , vga terén ugy érzékelem (de javitsatok ki ha tévedek) a 30xx és 40xx széira egyre nagyobb, több helyet foglal és laptopba eléggé le kell butitani hogy ki hütsék .
-
Bedepi
tag
válasz Frozen #89112 üzenetére
Amiket írsz az úgyis csak akkor derül ki, mikor az első fecskéket letesztelik. Mindenhez kell idő. Ezt nem holnap fogod a kezedbe venni. A kezdeményezés a lényeg, és hogy próbálnak alternatívát találni a ventik helyett. Amiket meg írsz az azért nem helytálló, mert ez az első darabok egyike. A nagyobb hűtőrácsok példáján, majd a 18-as asus-t kell meglesni ott az egész segge az lesz. A lényeg, h nyilván fejleszteni fogják ezt is. De ilyen felfogással, még mindig a ruhásszekrény nagyságú számítógépekről nyomhatnánk a cs go-t
-
Frozen
addikt
válasz Bedepi #89110 üzenetére
Elfelejted azt,hogy ez közben mennyi idő telt el.
A fogyasztása sok mind1 milyen laptophoz készül a hűtés és az elhasznált aránya rengeteg. Ha bele gondolsz és idővel a fele akkora fogyasztás lenen fent kiszámoltam 50w kellene jelenleg. ( ezzel a hordozhatóság rovása is romlana , nagyobb tápegység kellene , 1 szúnyog mikor zümmög nem zavar ,de ha 20-50-100 zümmög megörülsz)
A jelenlegi ventik max kapacitáson olyan 10-20w kérnek be kb. És igazából ezek is csak a nagy fordulat miatt hangosak , amint megnővelik a hűtőrács hosszát és mélységét sokkal jobb hőleadási pontokat fognak nyerni.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
-
Bedepi
tag
válasz Frozen #89106 üzenetére
Ez egyenlőre csak az ultrabook-okhoz fejlesztett verzió. gondolom a combosabb gépekhez nem ilyen lesz. A 10w-os modell, már most is létezik ami szintén azokhoz való. Ezeket nem buta emberek találják ki. Meg fogják oldani idővel. Ha a költségek is elfogadhatók maradnak. Az első mobiltelefonoknál a hátadon vitted az aksit, most meg már olyan számitási teljesítményük van, mint egy "laptopnak". Akkor még senki sem mondta volna meg, hogy egyszer eljutunk idáig is.
-
Csupati
őstag
válasz KillHates #89103 üzenetére
Ha lenne boldog lennék viszont a 32" után a 25 kicsi lenne nagyon gondolkozik lg ultrawide ips-ben csak sajna az 75hz , a munkás delles géped vizes hűtését kéne bevezetni az már jobb kiinduló pont lenne, a peltier elem meg sok helyet foglal gondolom
-
Bedepi
tag
válasz Mikulásbá #89104 üzenetére
Hát először biztos nem lesz olcsó, de ha kiforrja magát, akkor eljöhet a "csendes" nagy teljesítményű laptopok kora. Mindenféle külső tumor, meg vízhűtő nélkül. Nem tudom, hogy pl a helios 700-asban mennyit esznek a ventik, de ez biztos kevesebbet kér méh ha tele rakod a gépet, akkor is. Meg ugye ez még első generációs, szóval pár éven belül, akár ki is válthatja a ventis megoldást. Elvileg repülőkben is használják, de gondolom azok kicsit nagyobbak
-
Frozen
addikt
válasz Bedepi #89101 üzenetére
Én nem gondolom,hogy ebből a közeljövőben bármi is lenne, ha bele gondolsz 23 at írunk és most olyan 220-250wattnál jár egy kombosabb laptop ( ha meg tudod hűteni akkor a 330w ot is bekérheti)
na most ez a kütyü 5w tud hűteni egy darabbal és 1w a fogyasztás tehát ,ha azt nézzük jelenleg ebből kellene 50 db egy laptopba ez magában véve 50w plusz fogyasztást jelentene,szóval már nem lenne elég a 280-330wattos adapter a laptophoz. ennyit pedig az a 2-4 db ventilátor sem kér be jelenleg ami a laptopokban van. De még 2 db asztali ventiből is ritka amelyik ennyi áramot enne meg.
Na szóval oké érkezik majd később 10wattos verzió ,de ebből is 25db kell és valószínűnek tartom ezeknek a fogyasztása pedig nem 1watt lesz. Másik érdekesség,hogy a hő nem vész el csak átalakul szóval mivel ilyen ici pici felületről beszélünk vajon hova fogja tolni a hőt?
Még egy érdekes dolog mivel jelenleg nagyon sok darabról beszélünk ,lehet halk viszont ha ezt sokszorozzuk már lehet zavaró lesz a hangja.
És az egész képletből lemaradt az is,hogy 25 ben az érkező új generácios videokártya és 2 generációt fejlödött cpu vajon mennyivel több energiát és hőt fog majd termelni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bedepi #89101 üzenetére
Szerintem ez inkább csak az ultrabook piacot fogja érinteni, mert igazából a normál mérretű notebook-oknál nem a ventilátorok hatásfokával van a "probléma" hanem azzal, hogy a meleget elvezessük minél jobban és gyorsabban a hőleadó felületekről.
Én ezt olyan eszközben tudom elképzelni, ahol nagyon nincsen hely és baromi vékonynak is kell lennie. Számomra egy dolog ami aggaszt; ezt hogyan lehet majd pucolni, ha dohányoséknál beleköt a nikotinos riha a kis érzékeny vibrációs akármibe.
Ott ahol nyomják a bagózást a gép mellett elég vidáman szokott festeni a ventilátor már pár hónap után:
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AI a játékokban és azon túl
- Dell notebook topic
- Rendszergazda topic
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Windows 10
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD HUN
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB 256GB NVMe gar
- Thinkpad L14 Gen3 14" FHD IPS i3-1215U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- X13 Yoga Gen3 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 256GB NVMe ujjlolv aktív toll gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest