Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csupati
üzenetére
"arany véesádés tőkéletes állapotú" sárkányállat.
Ha nem lenne kiherélve (azaz meg lenne benne a SLI GTX980M) és nem lenne lelakva amint fogatlangizike a kamionparkolóban, akkor talán megérné azt a 4 kilót valami gyűjtőnek. De ez ahogy nézem már látott mindent; csavarhúzót, érdesújjú Gerzsont aki touchpadról nyomta végig az összes COD-ot, amíg a videókártyák ki nem múltak a gépből... -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
És mennyi volt nálad a max Geekbench 5 pontszám azzal a procival? Mit lehet vele kihozni?
-
-
válasz
Csupati
üzenetére
Úgy van és a 2 mxm slotra 2 mxm adaptert dughatnék sli-ben.
más:
Nekem most megint visszaállt alapra a proci, vagyis csak majdnem. Ezt adja.
Hasít a fent bejelölt értékek ellenére. Ennyit még nem mért ez a régi elavult proci a gépemben.
A probléma csak a hűtéssel van ha nagyon megküldöm, vagyis mesterségesen, mert még a játék teszteknél sincs semmi baj. Az R23-nál na ott felmegy 97 fokra is 140-150W magasságában, ott nagyon bekér a 4.7Ghz-nak. Úgy hogy ehhez kell majd felnőnöm.
Úgy döntöttem hagyom ezt a beállítást, a Win ezt akarja akkor maradjon. Komoly játéknál lehúzom az fps-t és akkor a proci sem fogja magát túl dolgozni.
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
18+” akkor meg letezett, es most jon vissza… komikus
-
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a tipikus :"csak azért venném meg mert jól néz ki és ilyenem még nem volt".
Ha már futotta 2db mxm slotra akkor igazán lehetett volna a cpu is cserélhető de f&ck logic.
-
Csupati
őstag
Jézusom ez milyen állatfaj? [link]
-
Ubul86
őstag
válasz
echterion
üzenetére
köszi, akkor eljátszodazok ezzel is nemsoká
valami kilengés van csak, most is volt 99 fok max érték, de amúgy meg 80-85 között az átlagszerintem hétvégén win újratelepítés is lesz, évente szoktam azért egyszer
sok hülyeséggel teliszoktam rakni munka miatt
plusz annyi, hogy kiegyensúlyozott módban vagyok mindig -
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ezek a csövek mint egy vasútállomás.
Lehet akkor hogy majd ráharapok, de előbb a saját projektemen vagyok. -
Csupati
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Viszont ehhez gyárilag nem volt még tervben sem igy ehhez kasztnit / also burkolatot kellene vágni.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Az csak egy dolog. Én Ilyen mértékű mobilitás vesztést már soknak tartok bármennyire meglepő lehet ez tőlem. A költöztetést teljes mértékben nem akarom kizárni, ezzel így már igen csak nehézkes lenne.
Amúgy nekem is ott van még az Ebay-en a vízhűtő egység egyéb kiegészítők nélkül jó drágán.. Elgondolkoztam azért víz forgatás nélkül egy ilyen milyen lehet? Belül hogy néz ki, hol forgatja a vizet és hol hagyományos. -
-
mihione
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Legion 5-re is létezik

[link]
csak 150k
-
-
válasz
mihione
üzenetére
Játék előtt max venti pipa kijelöl.
Füles fel a fejre minden más hanyagolható. Csak a ventik bírják a strapát a gyűrődést.
Nem is értem miért csak egyet rendeltem tartaléknak. Oda volt írva hogy CPU, na és a gpu venti? Ja hogy az ugyanaz, rájöttem.
Amióta pár éve 1 behalt azóta vigyázok a kérdéssel.
-
mihione
őstag
Rezsicsökkentés!

Amúgy olyan bikák ezek az új genes mobil procik (már akinek csak ez jutott nem a fullos asztalik ugye...
) hogy folytva is kiszolgálják a 60 fps-t bőven.
Én néha elengedem a lovakat,de esténként lopakodó módban elég a 25W cpu és 110W gpu tdp,úgy meg tényleg nagyon halkan és viszonylag hűvösen elketyeg a masina,de ha kell ott az erőtartalék
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Te vagy a példaképem!!!
Én sem éheztetem a laptopomat.
-
-
Míg én arra törekszem minél nagyobb TDP legyen jelen addig a topik tagság nem Clevo szárnya TDP csökkenés híve.
Nehéz napokat élünk.
-
echterion
nagyúr
válasz
Ubul86
üzenetére
Ájemndénél nem az energiagazálkodást kell csesztetni, hanem a RyzenController nevű progiban kell csökkenteni a TDP-t. A jól emlékszem, nekem az 5600H-nál valami 18W volt a swetspot, de ezt majd neked kell úgyis kitesztelned a saját gépeden, pláne, hogy a tiér 5800H-s. De a takarítás az alap, viszont az oldalán lévő levegőkiömlőknél igyelj, mert ott a szögletes kialakítás miatt nehezebb kipattintani a műanyag pöcköket. De egyébként a méretet leszámítva kb. ugyanúgy kell szétkapni, mint a kisebb testvérét.
-
Ubul86
őstag
válasz
nggabi
üzenetére
de ezt mondom, hogy tök halk egész nap
felszállósat annyira játszik hogy néha kicsit bekapcsol, de nem süvítőenjáték alatt már süvít ha úgy tartja a kedve

na, majd hétvégén csinálok videót, és megpróbálom bemutatni, lehet hogy mindenkinek mást jelent a felszállósdi, bár én nagyon-nagyon-nagyon allergiás vagyok ha zajos a gép, így meg nem volt az eddig
-
Ubul86
őstag
válasz
mihione
üzenetére
nem tudom hol kell még letiltani, én mindig azt hittem, hogy az energiagazdálkodásnál ha leviszem 99%-ra, akkor tiltja. Intelnél ez volt, AMD-nél is ezt tapasztalom. Viszont ha nem egyenlő AMD-nél a 99%, akkor miért kisebb az órajel nálam + miért halkabb és kevésbé kapcsol be a venti, mint ha 100%-on lenne ?

-
Ubul86
őstag
válasz
nggabi
üzenetére
az ok, hogy nem egyenlő, de jóval halkabb a 99%-nál (mint intel prociknál is sikeresen megoldódott az ilyen probléma), mint ha feljebb venném 100%-ra. Ezért gondoltam hogy működik AMD-nél is.
Konkrétan ha visszaveszem, akkor nagyobb lenne az ingadozás a proci terén + a hőmérsékletek is nagyobbak lennének, így viszont sokszor be se kapcsol a venti böngészés / munka alatt.
Akkor ilyenkor AMD-nél mi a helyzet, ha leviszem 99%-ra?ecseteltem eddig is, sűrített levegőt veszek most már

-
TestamentDNR
senior tag
-
Ubul86
őstag
válasz
mihione
üzenetére
köszi, igen, az alján látszik hogy már porosodott kicsit. Szétszedés nélküli venti takarítást hogy tudok hatékonyan végezni? Mert akkor beszerzem hozzá a szükséges dolgokat, míg nem jutok el Killhates-hez folyékony fémezni.
(meg simán lehet az OS is ha teli van már szemetelve) -
mihione
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
A gyari paszta PTM7985 ez egy phase changing paszta ami 50 fok felett meglagyul es akkor kezd el igazan jol mukodni,ezert tunik ugy pasztazasnal hogy be van szaradva, elmeletileg sokaig nincs vele gond es megbizhatoan mukodik.Elso korben lehet csak takaritanam a ventiket szetszedes nelkul.Az MX4 nem biztos hogy jo valasztas lesz ide hosszutavra.En ket folyekomy fem kezeles kozott hasznaltam atmenetileg de hamar elillan.Valami surubb allagu jobb valasztas lehet,de a legjobb a folyekony fem.Azzal performance modban cpu-Z stress alatt is max 84 fok nalam ugyanaz a proci mint nalad es meg nincs is kimaxolva a venti,3600rpm fole nalam csak 90 fok felett van engedve (azt meg sosem eri el)
-
Ubul86
őstag
válasz
mihione
üzenetére
köszi, eddigieket is gitárpengetővel csináltam
(asszony szerezte anno valahol, legalább van haszna is
)mx4-em van itthon, csak Killhates anno mondta, mikor vettem a gépet, hogy trükkös lehet a kenése, mert lehet nem feszik rá úgy a cpu-ra a hűtő, ha újrakenem, valami oknál fogva. Ilyennel még nem találkoztam normál pasztázás során, ezért még nem kezdtem hozzá ennél a gépnél
(aztán lehet valamit benéztem, és félreértettem)ja, meg le van véve az energiagazdálkodásnál 99%-ra is, szóval emiatt is kicsit kellemetlenül ért az a piros, de ugye max érték, lehet 1 mp-ig ment fel csak addig, aztán meg tartotta magát ~80-85 fok környékén
amúgy horizon-nál észre se vettem semmit se, sőt, anno ps4-en játszottam ki, hát itt meglepődtem, hogy milyen "gyors", gondolom a min 60 fps miatt
-
mihione
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
Hali!Az a cpu mar trottyol szerintem.Amugy teljesen ugyan az a szetszedes mint a 15"-nak az aljan levo osszes csavart tekerd ki aztan gitarpengetovel vagy hasonlo mas muanyag eszkozzel korbe ki lehet pattintani a burkolatot,oldalso venti racsnal lesz kicsit trukkos csak.
-
-
teethebee
csendes újonc
Hali.
Laptophoz szeretnék vásárolni laptop hűtőt vagy esetleg egy sima padot.
Valakinek bármi ötlete/bevált cuccos? -
Ubul86
őstag
Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY00J0HV 17"-oshoz tudtok e jó disassembly videót? tube-on 15ösöket találok, meg 5i, stb...lehet benézek valamit
csak már ráférne egy takarítás + paszta, és elméletileg csak az alját tartja X csavar, de jó lenne átnézni hogy tényleg..Tegnap Horizon ment ultra-n qhd-n, meg se akadt, de az a 96 fok max kicsit szomorú volt. Tavaly július óta nem nyúltam hozzá, és mostanság olyat csinál, hogy altatás után felpörögnek a cpu ventijei meg bemelegszik nagyon, majd lehül majdnem azonnal. Érdekes jelenség, lehet win reinstall se ártana
-
taranis
addikt
válasz
cs.zs.
üzenetére
Igen AHCI. Mindhárom type c porton gond van, belassítja az egész gépet ha rádugom ezt az ssd-t. Hol látja, hol nem, olvasni nagyon lassan tud róla, az írás az nem megy, legalábbis egy könyvtár létrehozással kísérleteztem de majdhogynem megállítja a gépet fél percre.
A telefonomat rádugva a type c portokra gond nélkül megy a másolás, de az mondjuk egy olyan eszköz, aminek van saját tápja. Sajna mással nem tudom tesztelni. De ha másik laptopban megy ez az adapter, akkor csak nem azzal van gond. -
-
motifator
senior tag
válasz
Csupati
üzenetére
A P870 a Clevo netovábbja, brutál, főleg a VP hűtővel, a tiédben két GPU volt? A P75x-et a mérete miatt szeretem, a 77x már nekem nagy és nem sokkal jobb a hűtése. Engem sosem zavart a venti hangja, de törekedtem az optimális beállításra, ügyesen belőtt GPU fesz, CPU + delid és megvan az aranyközép út. Nem kell szénné tuningolni és halkabb, mint bármelyik komoly gamer gép. A 1070/ 2070 mxm ezért szimpatikus nekem 15,6 méretben (125W), még a 2080 sem vészes a 150W-al, legalább is kordában tartható a hőmérséklete. A 1080-t viszont pont a brutál teljesítmény igénye miatt nem kerestem sosem.
-
válasz
Csupati
üzenetére
Mesterségesen ehhez hasonló helyzetet én is tudnék produkálni.
Hardver változás esetén szokott jó lenni a világításom egy darabig. Az UV dolog az most meglepett. UV azért kell hogy kordában tartsa a fogyasztást, nélküle nagyon alacsony órajelek lennének csak. Többek között azért is lesz majd a távoli jövőben 95 helyett 125W-os procim, vagyis K helyett KS. -
motifator
senior tag
Köszönöm
Én is bírom a P7xx sorozatot. Persze nem a csodálatos design netovábbja, de nem rossz a kategóriájában.
A fiam külön egér + bill. kombót használ, úgyhogy ezen elvileg sok kopás nem lesz később sem. Befosás egyébként a feelingje, Clevoból még nem volt zsír új példányom. Az enyém egész jó állapotban van, de az sem újként került hozzám. Ahhoz képest, hogy műanyag, nekem bejön, így is van tömege. Mondjuk vigyázni kell rá, mert a sok szerelgetést nem szereti, de azt egyik laptop sem. -
Tegnap késő este áramszünet volt a lakótelepünk egy részében. Kijött a katasztrófavédelem. Szóval nem megfelelően lett lekapcsolva az adapterem és ezért ki kellett nyomnom a laptopot ami még kikapcsolt akku ellenére is üzemelt. Mikor visszakapcsoltam minden beállításom maradt a helyén csak az UV esett le nullára és láss csodát a bill. villágítás visszajött úgy hogy meg is maradt. Gép kikapcs majd vissza, többször is. Csak hogy ez így nem megfelelő alapon visszanyomtam az értékeket és az mindent visszatett régibe. Így most minden a régi, ez van. Utálom ezt a billentyűzetet.
-
válasz
motifator
üzenetére
Szép példány.
Olyan mint az enyém, csak picit jobb állapotban van. Nálam pl a touchpad kicsit ki van fényesedve, német billentyűzet és nagyon gyűjti a szöszt a fedlap gumiszerű anyaga ami a port leszámítva nagyon tetszik, jó tapintani. A legszebb Clevo laptop az én szememben azért is próbáltam rá.
-
motifator
senior tag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
A kijelzője hullámos, ahogy látod meg csillog is mint az állat, azon kívül max a Balaton hullámos ilyen hőmérsékletek mellett. Az apple mérnökeinek meg szólni kell, hogy milyen sz@rt raktak a telefonba. -
taranis
addikt
válasz
nggabi
üzenetére
Az a helyzet hogy muszáj volt ilyen lógósat venni, mert az ssd egy külső videós rögzítőhöz van véve, aminek van egy ssd kerete, ebbe van belecsavarozva az ssd, ebből nem lehet ki-be szerelgetni, vagyis nem életszerű. A keret a rendes dokkolókba viszont nem fér bele, mert amúgy van kettő is itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kutya topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T410 - i5-1GEN I 4GB I 250GB I DVDRW I 14,1" WXGA I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de ha jól látom hátul 2 db TB3 port is van. Lusta vagyok utána olvasni.

A bőség tengere csak el ne vesszünk benne. Én élek az álmodozásom jogával.
5700XT CF !!!

/de nem ám!/ 
Én sem éheztetem a laptopomat.
és nem tudtam hogy van hozzá VP hütő 
Muerte