Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) danielmcload válasza Chili7 (#1400) üzenetére


danielmcload
csendes tag

Én nem értek hozzá, ezért kérdezem. Egyébként, lehet, hogy azért, mert még új, és nem szoktam meg, de kifejezetten zavar, hogy süti a kezemet a gép... na mind1.. Kár. hogy ilyen, nem örülök ennek.

(#1402) morfondőr válasza danielmcload (#1401) üzenetére


morfondőr
őstag

Ezt sajnos el kell viselni! A FuSi-nál nem igazán foglalkoztak a hűtéssel, de a gépnek nem lesz baja! Egyébként tegnap kipróbáltam, hogy felpolcoltam a gépet könyvekkel és aláraktam egy erősebb (hangosabb is) 8 cm-es ventit, úgy, hogy a vga alatti rácsra fújt felfelé. Everest-tel figyeltem, kb. 15 perc alatt 20 fokot hűtött rajta! Persze csak egy letöltés ment és silent módban volt, de akkor is elég nagy eredmény! Ha gondolod próbálkozhatsz hasonlóval! Lehet kapni ilyen hűtőpadokat is, bár azoknak elég gyenge a ventije és a legtöbb szívja a levegőt nem pedig fújja a notira.

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#1403) lapiszol válasza morfondőr (#1402) üzenetére


lapiszol
csendes tag

hali
lenne egy ''józan paraszit ész'' szerű megoldás a notik melegedésére, tegnap láttam ismerősnél:
a gép hátsó két sarka alá beraksz vlamit, h megemelje a gépet, megdöntse előre, no és ezután a gép mögé raksz egy 1500Ft os 30 centis szobaventit, és lefelé irányítod, a gépre, a gép alá fog befújni a levegő... hatékony (a gyári hűtés be se kapcsol), és olcsó..:)
erre mondta a kolléga, h sok ember dicsekszik, h ''höhöhö 2 db 12 centis venti van a gépemben..'' ... neked meg egy 30 centis lesz a laptopban :D
üdv

(#1404) morfondőr válasza lapiszol (#1403) üzenetére


morfondőr
őstag

Én úgy tervezem, hogy csinálok valamilyen lábakat a noti alá, ami megemeli annyira, hogy 2db 12 cm-es ventit berakjak alá! Egy szabályozható adapterrel még azt is meg tudom oldani, hogy halk maradjon! Így az egész noti alját beborítom levegővel! :))

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#1405) gabaa válasza Chili7 (#1400) üzenetére


gabaa
csendes tag

majd pár év után míg ölben használod a notit, családalapítás előtt ne felejtsd el az orvosnak mondani, mitől ilyen alacsony valójában a spermaszámod és miért úsznak lassan :DDDDD persze ez csak poén, de én tartanék tőle...

toshiba satellite - fusi amilo a

(#1406) chz78


chz78
csendes tag

Sziasztok!

Tegnap vettem a Media Marktban egy FuSi Amilo M3438G-t, kb.50 ezerrel volt olcsóbb mint a nb.hu-n. Első tapasztalataim nagyon pozitívak, rendkívül csendes, főleg az asztali gépemhez képest (igaz abban 3db winchester + 4db ventillátor van), de ma kezdem el igazán tesztelgetni. Az egyetlen problémám, hogy nem gondoltam, hogy ilyen böszme nagy adaptert adnak hozzá. Nem tudom lehet-e hozzá külön adaptert kapni, mert a lakás és az iroda között hurcolnám a gépet minden nap, így jó lenne egy-egy adapter mindkét helyre.

(#1407) Alukard


Alukard
senior tag

Tiszteletem mindenkinek :)

Épp gép vásárlás elött vagyok és a választás 1 sulinetben kapható FuSi Amilo A1605G...

Kérdés:
Van e vkinek tapasztalata ezzel a típussal? Ha igen, milyenek? Vagy 1általán bármilyen vélemény?
[link]

Előre is köszönöm :)

https://blackfyre.ninja

(#1408) d900t válasza chz78 (#1406) üzenetére


d900t
senior tag

Sosem hittem volna, hogy egy elírt ár önmagában vásárlásra ösztönöz :))

Mondjuk állandó cipeléshez választhattál volna kisebb noteszt is. A tatyó adapter nélkül is épp elég súlyos lesz.

(#1409) chz78 válasza d900t (#1408) üzenetére


chz78
csendes tag

Valóban, most már a nb.hu-n is annyi az ára, amennyiért én vettem. De az az igazság, hogy a munka mellett fontos a szórakozás is, ez a gép pedig számos olyan tulajdonsággal bír, ami ezt lehetővé teszi. (pl. 160 GB HDD, GeForce 6800 256MB, 17'' ,csendes ) Így ha az a tudat, hogy olcsón vettem el is veszett :( , azért öszességében szerintem jó üzletet csináltam :) . Munkába meg úgy is kocsival járok, és a bicepszemre is ráfér egy kis edzés. Nem is beszélve arról, hogy a 566 MHz-es, 64MB RAM-os irodai gépemet cseréltem le. Boldog vagyok az új laptopommal! :DD

(#1410) Kocsis válasza chz78 (#1409) üzenetére


Kocsis
csendes tag

Hali!
Van egy Amilo 1645G notebook-om, a problámám az hogy teljesen elment a hang rajta.(VIA AC 97)
Az eszközkezelőben egy felkiáltójel van a hangok és hangeszközöknél. És azt írja hogy code 10 az eszköz nem idítható el. Hiába probáltam már új drivert felrakni-leszedni, xp-t újratelepítettem, de semmi. Nem volt esetleg vkinek hasonló problémája?

(#1411) Petrusz


Petrusz
csendes tag

Üdv!
Én is kinéztem a FuSi Amilo M3438G notebookot a Médiában, már félre is rakattam egyet. Mindennapi használatra lesz, a grafikus teljesitmény is fontos, és jó lenne a 17''os monitor is. Ráadásul, ha ezt mind sulinetre akarom, akkor eddig ezt találtam legjobb választásnak. 340 ezer Ft amiből lejön 60 ezer, és 280 ezerért nem nagyon látok hasonló tudású gépet. chz78 ha megosztanád tapasztalataidat nagyon örülnék. Főleg kiváncsi vagyok rá, hány óra az üzemideje tapasztalatod alapján, mennyi (gondolom 1 év) és mire terjed ki a garancia, pl. ha pixelhibás, akkor mennyi időn belül kell szólni? Ha tudsz még ma este irj! Előre is köszi!

(#1412) chz78 válasza Petrusz (#1411) üzenetére


chz78
csendes tag

Szia! Az az igazság, hogy ez az első notebookom, ezért egy kicsit elfogult vagyok az új szerzeményem javára. Bár stopperrel nem mértem, vegyes használat (netezés, szöbegszerkesztés és egy kis játék) mellett kb. 2 órát bír ki. A jótállásra vonatkozó kérdésed elég fogós, lehet, hogy én voltam elég könnyelmű, de ilyen mértékben nem merültem el a dologban, azt tudom, hogy a MM-ban 24 hónapot írtak a garancialevélre, de hogy ez mire terjed ki, pontosan nem tudom. A gép pozitívumait nem sorolom, azokat a laptop leírása tartalmazza :) Negatívum a gép súlya, de hát valamit valamiért, én legalábbis ilyen árkategóriában 160 GB-os HDD-s, 256 MB VRAM-os gépet nem találtam.

(#1413) Dragon8888 válasza Petrusz (#1411) üzenetére


Dragon8888
csendes tag

Nekem pontosan ien laptopom van amit a mediában vettem én is ugyanilyen körülményke közt!Nagyon nagyon jo a Laptop megvagyok vele elégedve csak ajánlani tudom!Vedd meg gyorsan!

(#1414) Roberto_


Roberto_
csendes tag

Nekem is van egy ilyen M3438g-m 4 napja, az elsőnél amit elhoztam a mm-ból, 2 nap után, 2db subpixel hiba jött elő... Vissza is vittem, felajánlották, hogy 15% kedvezményt adnak rá, ha megtartom.. bár nem kevés az az 50e ft, de a csere mellett döntöttem...
Készségesek voltak ezügyben, 1 nap alatt szereztek is egy másikat..
Garanciabővítést ők nem vállalnak.

Vki tudja esetleg, h pl a szervizekben leeht e vanni +2évet?
Illetve, hogy ha memót akarok bővíteni azt megtehetem egyedül, vagy csak szervíz, h ne ugorjon a gari? Félek ha felhívom a szervízt úgyis ők akarják megcsinálni a pénzem miatt...

(#1415) Roberto_


Roberto_
csendes tag

Hja M3438 tulajok, nektek van olyan, h pl játékok alatt úgy 30-40 mp enként megakad 1 mpre, a hang is...?

(#1416) Gyurgyer


Gyurgyer
csendes tag

Üdv. Nemrég vettem egy Amilo a3667g-t. Nagyon frankó, de úgy gondoltam, hogy 512 Mb RAM kicsit kevés bele (Oblivionnal játszok) úgyhogy vettem hozzá még egy 512-est. El is érkeztem a problémámhoz:nem tudom hol kell belerakni. Azt olvastam, hogy le kell szedni a billentyűzetet, mert alatta vannak a slotok. Még nem mertem bevállalni. Lehet hogy el kéne vinnem szervízbe? Akkor meg lehet hogy ugrik a gari. Ti mit csinálnátok a helyemben?

(#1417) lodovik.is válasza Alukard (#1407) üzenetére


lodovik.is
csendes tag

En is notivasarlasban gondolkodom, ugyanebben az arkategoriaban. A aksija eleg gyenge, es a proci 256k L2 chache se sok, raadasul ha jatszani akarsz, akkor a videokari sem lesz jo. En valoszinuleg ezt fogom megvenni: [link]
40 ezerrel több nettoba, de cserebe X700as kari van benne 128 MB sajat memoriaval, A proci egy Mobile AMD Mobil Athlon64 3200+, 1 MB L2 cache, es aksija is kihuz hivatalosan 2 ora 10 percet.

[Szerkesztve]

(#1418) csori


csori
csendes tag

Nekem a következö Notebook-om van amit 2 hete vásároltam:

Fujitsi-Siemens Amilo 1667 G 15,4'' 16:9 TFT 3400+ Athlon 64 512 MB DDR 333MHz 100 Gb vinyo Ati Radeon x700 256MB

Nagy vele a gondom pls ha vki tud segitsen!

A következő a probléma. Eszméletlen módon melegszik 3D -s alkalmasásokba és játékokban, de annyira hogy tűz forró és kb fél-1 óra után kikapcsol a gép. Még az asztal lapját is átmelegiti. Nemértem hogy egy ilyen komoly konfigban nincs hűtés vagy mi a f...sz??? Már gondoltam Cooling padra de az nem igaz hogy egy vadi uj noti nem tudja azt a teljesitmény csak 1 óráig amire készült ?!
Vkinek van ötlete vagy? Segitsetek!
Kösz előre is

(#1419) sghc_toma válasza Roberto_ (#1415) üzenetére


sghc_toma
senior tag

hi! írd be gugliba, hogy ''m3438 lag issue''. vagy vmi ilyesmit. sok helyen foglalkoznak a témával, ez RAID controller hibája miatt van... én is gondolkodtam, h ezt a gépet veszem, de körülnéztem neten, így inkább gyűjtögetek még fél évet, és veszek vmi normális gépet...

in asm we trust

(#1420) Hege válasza csori (#1418) üzenetére


Hege
tag

Asztali proci, x700-as grafika és Amilo szériás Fujitsu-Siemens noti => Fűt, fogyaszt mint disznó, a minősége meg olyan amilyen. Lehet játszani a beállításokkal, bár nem tudom, hogy a FuSi ebben mennyire rugalmas. Kapcsold be, hogy állandóan menjen a venti (ha van ilyen opció pl. a BIOS-ban). Tényleg, működik a ventid? Esetleg emeld meg a shutdown temp.-et, hogy ne álljon le a gép olyan hamar, bár ha már így is állati meleg, nem célszerű tovább melegíteni.

Privát vélemény ami tudom nem segít rajtad, de
1. nem vettem volna FiSu-t
2. nem kínoznék egy noti játékkal, mert nem erre vannak kitalálva még a DTR gépek sem

Üdv.:Hege

[Szerkesztve]

(#1421) Roberto_ válasza csori (#1418) üzenetére


Roberto_
csendes tag

Ha kikapcsol magától az meg szerintem garanciális hiba, nekem gef 6800 van benne, de közel sem tűzforró a borítás felette (pedig órákat játszom vele)... Valami gond lehet a hűtéssel... Vidd el a garanciaszervízbe...

[Szerkesztve]

(#1422) Roberto_ válasza sghc_toma (#1419) üzenetére


Roberto_
csendes tag

Hál Istennek megoldódott a dolog, ugyanis pixelhiba miatt 3 napon belül visszvittem, kicserélték, az új darabon meg nem tapasztalható a 'lag issue'... Olvastam én is róla... Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve, pl: Raid 0. ban 20% al gyorsabb a winyó írás olvasás, mint egy asztali gép 7200 fordulatosán. Már csak több memó kell bele...

(#1423) Hege válasza Roberto_ (#1421) üzenetére


Hege
tag

Csakhogy neked egy mobil procis géped van GF go grafikával, egy legalább 2''-al nagyobb házban (amiben elfér egy nagyobb hűtés) ráadásul nem amilo széria. Persze érdemes megnézetni szervízzel, de nem fűzök hozzá sok reményt, hogy valami műszaki probléma okozza a melegedést.

(#1424) d900t válasza csori (#1418) üzenetére


d900t
senior tag

Szia,

Ha az asztali gépedben található CPU magasságát a notesz mellé képzeled, akkor rájössz, hogy már igy is csodák vannak. A mezei VGA-s noteszekben is elég komoly hűtés van, melyet a dedikált VGA-sokban sem lehet igen überolni.

Ha biztosítod, hogy a szellőző nyilások szabadok- vagyis asztalon használod - , akkor elvileg nem lenne szabad ilyet csinálnia. Sajnos az erős VGA-s noteszek tulajdonosai hajlamosan első lépésként a VGA-t tweakelni és ezzel lassan, de biztosan gallyra vágják a masinát.

(hogy az Amilo A1667G mennyire komoly gép, arról lehet vitatkozni, de nem érdemes. Maradjunk abban, hogy annyira nem komoly. Ez egy otthoni játékgép. Komoly gépet ilyen teljesítménnyel 2-3x ennyi pénzért kapsz.)

(#1425) tpoor válasza d900t (#1424) üzenetére


tpoor
csendes tag

Ez igy van! Nekem az elsö laptopom egy Portocom Multiline volt asztali P4-el meg külön videokartyaval. (ajandek lonak...) Szoval, Csernobil kutyafasza volt hozza kepest. Egy CMR2-vel odaig jutottam egyszer, hogy egesz egyszerüen kiolvadt a videokartya... Hiaba, egy asztali processzor nem cipelni valo.

Mas: tudom, hogy ez amilo-s topik, de van valakinek tapasztalata a Lifebook-okkal? Igazabol nem kell nagy video teljesitmeny, mert jatszani nem jatszom vele (ebböl mar kinöttem), es a többire talan jo a GMA 900 is. Miutan a Dell-böl kicsit kiabrandultam, igazabol ami a kalapban maradt, az az IBM T43, a HP nc6220 (erröl azt irjak, hogy katasztofa a TFT-je, illetve egy Fujitsu Lifebook S7020 (Inteles) van S2110 (AMD-s).
Föleg a megbizhatosaga es a minösege erdekel. Tudom, hogy az kicsit mas, mint az Amilo-k. Ha jol tudom, ezeket meg a japok szerelik össze. Az biztato lenne...
Elöre is kösz.

Az igazság tűzerő kérdése.

(#1426) Gyurgyer


Gyurgyer
csendes tag

Rengeteget olvasom hogy az Amilo-k nagyon melegednek. Nekem is az van, hajtom is minta marha, mert ahogy már említettem az Elder scrolls oblivion- tolom rajta, ami elég durva grafikájú, és meleg a gép, de nem forró. Mondjuk nekem 17''-os a monitor, eleve nagyobb az egész burkolat, lehet hogy több helye van a cuccoknak leadni a hőt.
Más:múltkor kérdeztem hogy tudja-e valaki, hogy hol van a memória az Amilokban. Egy német fórumon láttam egy pár képet amin a gyerek kiveszi a billentyűzetet, meg lecsavaroz egy pár fémlemezt és azok alatt van. Na szerencsére ez nem így van, elég leszedni a gép alján lévő fedelet, és egyből feltűnik a két memória slot. Gyorsan beledobtam a plusz 512-est, fedél vissza, gép bekapcsol, és tökéletesen működik.
Amilo a3667g: AMD 3400+ socket 754, via k8t890, 1 Gb ram, Ati x700 128-512 Mb,60 Gb hdd, 17 '' wxga.

(#1427) Roberto_ válasza Gyurgyer (#1426) üzenetére


Roberto_
csendes tag

Nem félsz, h ugrik a gari ?

(#1428) Vertike válasza Roberto_ (#1427) üzenetére


Vertike
csendes tag

Én is leszedtem az L130G-ről a memóriafedőt. Az a jó, hogy csak egy részét kell leszedni a hátlapnak és látod a memóriát, a processzort és a videóchipet. Nem látszik, hogy leszedted, így a garancia sem vész el. Viszont meglepve láttam, hogy hiába írták rá a dobozra, hogy 512 ( míg mondjuk a 7300 as szériánál 2*256 van) 2* 256 mega ram van a gépben. Ami azért baj, mert így nem tudom egy gigára bővíteni... Csak ha veszek bele 1 gigát vagy 2*512 t. Viszont a garancia miatt kell a másik kettő ami eredetileg benne van, így nem adhatom el. Ez idegesítő, mert nem ez volt az újságban és a dobozon. Miért éri meg nekik a 2*256?

Lenn még egy kérdésem! 60 gigás a winchester a notebookban, de csak 56 gigát ismer fel a windows. Elindítottam a windows telepítőt és kiírta, hogy a merevlemez mérete 57232 mb, ami 55,9 gb. Normális ez? Hogy lehet a 60 gigás winchester 56 giga? Okozhatja ezt bad sector? Vagy csak simán ennyit tud?

Vertigo

Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]

(#1429) Gyurgyer


Gyurgyer
csendes tag

A világon minden winchester kisebb méretű mint ami rá van írva. Egyszer azt olvastam, hogy ez azért van így, mert amikor bevezették a merevlemezeket elfelejtették, hogy a váltószám nem 1000, hanem 1024. azóta pedig hagyomány. Tehát a 60 Gb-os vinyó nem 60*1024*1024*1024 byte hanem 60*1000*1000*1000. Én legalábbis így tudom.
Egyébként nem félek hogy ugrik a gari, mert hogy jönnek rá hogy szétszedtem? Ha szervízbe viszem akkor előtte ismét szétszedem,kiveszem az új ramot, majd ismét összerakom. Viszont arra figyelni kell, hogy a csavarokon volt egy kis csavar ragasztó. Kicsit nehezen jöttek ki, ekkor már gyanús volt a dolog. Az egyik oldalukon van egy kék folt, ez a ragasztó. Szóval szervízbe menet előtt be kell ilyet szerezni.

(#1430) 07aszp


07aszp
csendes tag

hali!
linux alatt(SUSE 10) milyenre állitsam be a képernyőt, egy 1437Gnél ahoz hogy működjön? nekem eddig minden beállitásra elszállt, kikapcsolta a monitort...
segitságeteket előre is köszönöm

''Strenght and Honour''

(#1431) Hulot


Hulot
tag

Melyiket érdemesebb megvenni Sulinetben:

Amilo A1650G 3300+ 60GB 224.990.-
Amilo A1650G 3400+ 60GB 229.900.-
Amilo K7610 3100+ 40GB 200.000.-

irodai munkára, DVD-zésre?

[Szerkesztve]

(#1432) Gyurgyer


Gyurgyer
csendes tag

Ha az irodai munka kb. az office-t jelenti akkor érdemes a legolcsóbbat megvenni, mert az ilyen irodai programok bármilyen gépen jól futnak. DVD-zéshez meg egyértelműen a szélesképernyős fajta a nyerő.

(#1433) Brian_GT


Brian_GT
őstag

Sziasztok !!!

Érdeklődni szeretnék mi a véleményetek a 1310G tipusról amiben xpress 200-as VGA van ? Játékra mennyire lenne ez alkalmas ,mert az 1,6 centrino proci és a 1G Ram nem tűnik túl rossznak ! Pl A Medal of Honor milyen szinten futna hálózásnál ???

Előre is Köszi a Válaszokat

- Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

(#1434) Vertike válasza Brian_GT (#1433) üzenetére


Vertike
csendes tag

A celeron nem egy játékbajnok. Én játszottam Tomb Raider 6-A játéok egy részénél nagyon torz tud lenni a szélesvászon!!!!A lényeg szerintem a memóriában van. Ajánlatos az egy giga ram amiből 128 a videoram, de vigyázz mert 2*256 mega ram van benne gyárilag, nem 1*512! Így ha bővíteni akarodegyben kell megvenned az egy gigát! És az egyik 256-ost ki kell venned...

Egyébként még a Vista ( legutolsó béta) is gyönyrűen fut rajta 480 mb rammal ..... De azért az egy giga kell neki is, érzem:)

[Szerkesztve]

Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]

(#1435) morfondőr


morfondőr
őstag

Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy sokszor lefagy a gépem, amikor silent módba rakom (FuSI M1437G). XP újratelepítés után mindig jó egy darabig, azután ha egyszer lefagy, egyre sűrűbben kezd lefagyni, míg elérek egy olyan ponthoz, hogy 5-ből 4 alkaommal lefagyok. Próbáltam levenni programokat, hátha az a megoldás. Azt vettem észre, hogy miután levettem az Ad-Aware-t, nem fagyott csak egyszer (lehet, hogy csak véletlen!). Utána felraktam a ZoneAlarm-ot, mert kell a védelem és újra fagy! Ti milyen tűzfal+antivirus+antispyware progit használtok? Vagy milyen beállításokkal? Esetleg találkozott más is ilyen problémával?
A segítséget előre is köszönöm!!

Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714

(#1436) Hulot


Hulot
tag

Melyik erősebb proci, ill. kisebb fogyasztású:

Intel Celeron M 1500
AMD Sempron 3100+

A nagyobb L2 cache előny?

(#1437) Hege válasza Hulot (#1436) üzenetére


Hege
tag

Egyértelműen a Sempron a jobb. Minden tekintetben veri a Celeron-t!

Üdv.:Hege

(#1438) Mr. Saint válasza Hege (#1437) üzenetére


Mr. Saint
csendes tag

Hát ezzel én nem értek egyett.
Pont az alábbi különbség van a barátnőm és az én notim között. Nekem cerka van benne és azonos méretű akku melett tovább bírja :C

A Windowsnak lelke van, mint a nőknek. Ezért szeretem :-)

(#1439) lodovik.is válasza Hulot (#1436) üzenetére


lodovik.is
csendes tag

Ha az érdekel melyik erösebb, akkor sempron, de a cerka kevesebbet fogyaszt, viszont a256k L2 cache a celeronban nagyon sovány...

(#1440) Hulot


Hulot
tag

Épp a Celeronnak van több (1M), míg a Sempronnak (csak 256k). Nem?

(#1441) lodovik.is válasza Hulot (#1440) üzenetére


lodovik.is
csendes tag

Igen, azért jöttem vissza mert rájöttem hatalmas hulyeseget irtam, összekevertem a kettöt.:] Ugy van ahogy irtad. Celeron M - 1MB L2 cache

(#1442) oleewear


oleewear
csendes tag

hello mindenkinek!
felteszem ide is mivel it amilo tulajok vannak
a probléma a következő amihez segítségeteket kérném:
egyik nap vmitől belassult a gépem, elindítok egy víruskeresőt NOD-ot legfrisebbet nem talált semmi vírust,aztán mivel már épp ideje volt gondoltam legyalulok mindent a gépről aztán kap új windows-t,mert arra gondoltam h épp elég felesleges cucc volt a gépen. lemez formatálása,aztán felrakom hozzá amit adtak win-t, felteszi, még mindíg iszonyat lassú,megismételve másik windows-sal ugyanez, gondoltam itt h akkor vmi más bibi lehet megnézem eszközkezelőt hátha vmi nem jó és mit látok a processzornál kiírja h 790Mhz ez különösen fura lefutattam tesztprogit cpu-z ez is kiírja ugyanezt, lefuttatok még egyet kiírja az is ezt meg h 4X199 Mhz, ez azért nagyon fura mert a gép egy athlon xp-m 3000 tehát annak 9X199 Mhz körül kellen lennie/legalábbis így emlékszem/, gép ujraindít F2 istenigazából semmit nem lehet állítnani a biosban csak pár apróságot cpu-hoz semmit.
újabb vruskeresők futtatása, semmi sikerrel-> illetve siker mert nem talált semmit!
elvittem egy szervizbe,mivel már nem garis gondoltam mindegy h hova és erről csak jót hallottam.aztán telefonáltak h nem tudják h mi lehet, az összes alaktrész jó,alaplap,cpu,memóriák minden, bios is újra lettirva ez sem oldott meg semmit.a legjobb h telefonon érdeklődtek a márkaszervizben de ott sem halottak ilyenről,de bemegyek oda is elvégre lehet h cak telefonon nem akarnak segiteni, ha már nem nekik fizetek senkinek se fizessek.
a legjobb h a bios,meg a windows is felismeri h milyen a processzor tpusa csak éppen nem úgy megy ahogy kellene.
ehez kérném segitségeteket hátha valaki már találkozott valami hasonlóval!!!!
amit tudni leht/kell:
1,5 éves a gép
Fujitsu-Siemens Amilo A7640es laptop
Amd XP-M 3000 cpu
uniwill alaplap
az usb 2.0-át se annak ismeri fel hanem régebbinek, nem lehet sleepelni
nem t volt valkinek efféle tapasztalata?

(#1443) Hege válasza Mr. Saint (#1438) üzenetére


Hege
tag

Én azt hittenm hogy Hulot mobil Sempron-ra gondol, mert pl. a Hp notikba mobil sempront raknak, amik max fogysztása 25 watt viszont képesek csökkenteni a sebességüket, ellentétben a Celeronok-kal, így a Sempron akár 8 watt-ot is fogyaszthat. Asztali procis gépet nem ajánlok senkinek, de van mobil sempron és kétlem, hogy többet fogyasztana és jobban melegedne, mint egy celeron ami nem képes csökkenteni a sebességét. Úgyhogy tartom a véleményem, hogy a Sempron sokkal jobb, mint a Celeron.

Amugy a fogyasztás nem csak a procitól, hanem sokminden mástól is függ.

Üdv.:Hege

(#1444) Dragon8888 válasza oleewear (#1442) üzenetére


Dragon8888
csendes tag

Nézd meg mert az enyémen van ien silent üzemmod ha azt benyomom mindennek visszaveszi az orajelét!Meg ez a probléma akkor is jelentkezik ha 220 rol üzemel a gép?

(#1445) oleewear válasza Dragon8888 (#1444) üzenetére


oleewear
csendes tag

Sajan akkor is ez van ha be van dugva:( de valami iszonyat mód lassú, exporerben görgetek akkor beszaggat de nagyon:(

(#1446) tomboy84


tomboy84
tag

Sziasztok!

Következő lenne a kérdésem. Adva vagyon egy FSC Amilo L1310G, aminek a technikai specifikációja sima DDR PC2700-as ramot ad meg. Egy bolthálózat esküdözik, hogy ebből a típusból létezik DDR2-es változat is, de én a neten nem találtam sehol. Tudtok erről vmit mondani? Akinek esetleg ilyen van annak milyen ram van benn? Előre is köszi a válaszokat!

(#1447) sghc_toma válasza tomboy84 (#1446) üzenetére


sghc_toma
senior tag

a datasheet([link]) szerint csak ddr 333/400-as ramokat tud.

in asm we trust

(#1448) tomboy84 válasza sghc_toma (#1447) üzenetére


tomboy84
tag

Igen, én is ezt mondtam az illetőnek, de esküsznek, hogy létezik DDR2-es. Pénteken vettem is egy L1310G-t, de én úgy vettem meg, h DDR2-es a ram. Szóltam nekik, h nem stimmel ők holnapra ígérték a cserét. A vicc az, h a dobozra ragasztott (bár ezt meg lehet oldani) adatok is DDR2-öt írnak.

(#1449) Lolek


Lolek
aktív tag

Sziasztok,

Adott egy fujitsu-siemens amilo pro v2040-es gép.
Nincs hozzá semmi se cd se leírás semmi...
Winxp prof. van rajta és a hangkártyát nem tudom életre kelteni, amit letöltöttem a netről drivert arra azt írja, hogy a ''valami hda bus nincs telepítve'' és nem is megy tovább!
Valakinek van valami 5lete, hogy tudám ezt életre kelteni???
A biosban is néztem, de ott nincs semmi infó róla, még letiltani se lehet!

THX

szerk: innen szedtem a drivert: [link]

[Szerkesztve]

(#1450) Vertike válasza tomboy84 (#1446) üzenetére


Vertike
csendes tag

Csak sima DDR PC2700 megy bele. És abból is 2*256 van benne, nem 1*512. Vannak hülyék az eladók között. Nekem pl a garanciális ( 1 napos volt a notebook) notebookomat akarta felnyitni. Kiállított darab volt és a bioszon jelszó volt. Azt mondta megoldjuk, szétszedi és kiszedi az elemet.... Na persze! A garanciám meg ugrik!

DDR 1-el is szépen fut. Túl régi széria ahhoz, hogy DDR II legyen benne. Akkor már más lenne a típusszám.... De írj egy levelet a Fusinak.. Ha azt írják vissza, hogy nincs, akkor vidd vissza , kérd vissza a pénzt a válaszmailt lebegtetve! Ha nerm akarják visszaadni, akkor meg mond meg, hogy bepereled őket és fizethetnek többszázezer ft-ot. Nekem már bevállt ez a taktika párszor:)

[Szerkesztve]

Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.