Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1701) HIJ válasza katoca5 (#1700) üzenetére


HIJ
őstag

Szia!

Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de sztem a különbözet az jócskán megéri ebben az esetben, mivel a Dell gépek alapba drágábbak társaiknál, viszont nagyon jókat lehet róluk olvasni.De nemírtad mire használnád, mivel ahhoz mérten kell döntened... De a Dell 4óra akkuideje és intel core duo agya már megér ennyit, nembeszélve a 3év gariról :U
Sztem egy notiba ez a 3 dolog dominál (nálam).

HIJ

(#1702) sssent válasza HIJ (#1701) üzenetére


sssent
senior tag

(...) a Dell 4óra akkuideje (...)
khm, azért ez így nagyon rózsaszín

(#1703) sssent válasza katoca5 (#1700) üzenetére


sssent
senior tag

Szabad megkérdeznem, hogy miért pont ezt a két - egyébként baromira különböző - gépet szúrtad ki magadnak a sok közül? Azt, hogy melyiket (vagy épp milyen másikat) lenne célszerű választanod, az leginkább azon múlik, hogy mire szeretnéd használni, ezt pedig eddig nem sikerült elárulnod.
Egyébként remélem legalább ezt már átfutottad: [link] Hasznos lenne.

(#1704) Niczo válasza katoca5 (#1700) üzenetére


Niczo
senior tag

Hali!

Valóban tudni kellene mire használnád. Ha net, zene, film, office, akkor a FuSi sem rossz vétel ennyiért. Ebben az esetben még véletlenül sem ér 110k-val többet a Dell. Ettől függyetlenül a helyedbe én a kettő közötti gépet (PentiumM-est Sulinetbe) vennék. Ahogy nemrég meg is tettem... :D

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#1705) katoca5 válasza HIJ (#1701) üzenetére


katoca5
csendes tag

Szia/sztok!

Igaziból nagyon sok mindenre szeretném használni a gépet. A játékon kívül minden érdekel (programozástól a fotószerkesztésig, honlapkészítésig) minden. Ezekbe már jócskán bele is kóstoltam, de már eléggé elavult a tudásom és most úgy döntöttem, hogy frissítem magam ;)
Asztali gépem nincs, tehát mindig ezt a gépet nyúznám és nem keveset. Ezért is volt szimpatikus a Dell gép a 3 év garanciájával és persze a duo procival. Meg hát szeretném, ha gépem pár év múlva is jó gépnek számítson.

A Fujitsu-n azért akadt meg a szemem, mert elég kedvező az ára és nagyjából azokat a paraméterek tartalmazza, ami a minimális igényeimnek megfelel. Bár a Celeron proci nem nagyon gyere be nálam. És ugye az 1 év garancia sem annyira kecsegtető, ha én állandóan nyúzni szeretném a gépet.

(#1706) Gus válasza katoca5 (#1700) üzenetére


Gus
aktív tag

Csak hát röpke 110 000 Ft különbség van közöttük. Szerintetek megéri ezt a plusz költséget a Dell gép?

A válasz egyértelműen IGEN, IGEN, IGEN!!!
Indokaim: Sokkal tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzés a DELL gép, és a három év garancia aranyat ér. Nem beszélve arról, hogy a FUSI L7310 egy belépő szintű gyenge kis elavult, gyakran meghibásodó noti. Az egy év garival megvett noti felér egy ablakon pénzkidobással. Gari után az alaplap 135000Ft +Áfa, és sajna az szokik elromlani majdnem mindig, természetesen az egy év gari után egy hónappal. :(
Persze ez csak az én véleményem, és sűrű elnézést kérek minden megbántódott FUSI tulajtól. ;)

[Szerkesztve]

(#1707) kekegsm válasza Gus (#1706) üzenetére


kekegsm
őstag

Es a Dell 6400 monitora szokta megadni magat, valamint nagyon melegszik az akkuja...

Szoval nehez.

Egy kerdes: Sulinetben nem kell mindenre 3 ev garit adni, mind a kozbeszerzesben???

De erdemes elgondolkodni a Dellen. a proci nem erne meg ennyi kulonbseget, de a gari igen

[Szerkesztve]

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1708) katoca5 válasza Gus (#1706) üzenetére


katoca5
csendes tag

Köszönöm a tanácsokat!

Én is azt hallottam, hogy a Fujitsu gépek egyes szériái nem valami megbízhatóak. És ráadásul, ha ennyibe kerül egy alaplap csere, hát... Azt hiszem áldozni fogok a Dell gépre. Végül is nem túl sűrűn vásárol az ember számítógépet. Legalább is én nem (ez lesz az 1. számítógépem :) )

Mégegyszer köszi, hogy segítettetek egy szőke nő dillemáját eldönteni :R

Minden jót!

(#1709) HIJ


HIJ
őstag

Ha már itt tartunk a 1437 -ről lehet valami szervízinfót tudni? Romlandó alkatrészek, gyárihibák stb.

HIJ

(#1710) Bade


Bade
tag

Sulinetben ilyen nincs valahol?Ill. ugyanezt olcsóbban hol kapok?(esetleg mediamarkt)
[link]

(#1711) kekegsm válasza katoca5 (#1708) üzenetére


kekegsm
őstag

Az az igazság, hogy mindegyik gyártónak vannak hibás szériái. Itt, amerre én lakom, most MINDEN Dell gépnek kicserélik az akkuját, mert hajlamos bemelegedni, kigyulladni. Az Acereknek a billentyűzetével volt nálam gond. stb-stb-stb.

Szerintem ezek a csúcsmárkák nem állnak messze egymástól, főleg ha azt nézzük, hogy nagy részüket egy helyen csinálják...

Nekem speciel nagyon bejött a Fujitsu, sokkal jobban, mint más márkák. Második nálam az Acer, utánna a Dell.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1712) katoca5 válasza kekegsm (#1711) üzenetére


katoca5
csendes tag

Igazából nálam is most egy Fujitsu Simens Amilio Pro laptop van és nincs vele semmi gondom, pedig aztán nyúzom rendesen (meg nem csak én). Csak hát a 3 év garancia nagyon ívonzó (Sulinetre szerintem nem adnak 3 év garit, de utána nézek), illetve a benne lévő alkatrészek is jobb márkák, illetve újabb verziók. Ezért fogok a Dell mellett dönteni. Kár, hogy Sulinetre nem adják.

Érdekes, hogy neked pont azok a gépek jönnek be, amikkel állítólag sok baj van. És ezt most nem kötözködésből mondom, csak tényleg furcsa.

Na de bízom benne, hogy szerencsés leszek és jó gépet sikerül vennem a Dell-től. Ha nem, akkor még ott van a 3 év garancia.

(#1713) kekegsm válasza katoca5 (#1712) üzenetére


kekegsm
őstag

Én csak saját tapasztalatomat, és ismerősi, munkahelyi körböl jövő dolgokat irom le. Pl az IBM gépeket nagyon sokan dicsérik, nekem csak gondom volt velük (exmunkahelyen 10 db Thinkcentre asztali gép, 1 év gari. 365 napos korukban jók voltak, de a 400 napot egyik sem érte meg... újrafelhasznált kondenzátoraik kifolytak...). Dellek nem rosszak, de azok sem istenkirályok, vannak hibás szériák. De mégegyszer mondom, ez egyáltalán nem jelenti, hogy rosszak lennének. BMW is gyártott vacak szériákat, meg a Volkswagen is, mégis mindig a ''németautó'' csodálatosságát hallod mindenhonnan.

Acerek árukhoz képest nagyon jó kis gépek, viszont nem szeretenek játszani (elhagyják magukat a gombok, ha sokat püfölik őket), valamint nem szeretik, ha cipelik őket sokat. Mondjuk ez vicces notebooknál, de pl nálam nem volt szempont a folytonos hordozhatóság (külföldön dolgozom, és az esetleges mobilitás szempontja volt fontosabb).

HP/Compaq: jók, de nem annyira, mint amilyen az áruk.

Clevo, Gericom, ECS (előző kettő is az utóbbi, csak más a logo): olcsó, szok kicci occó kínai... Sajnos az utóbbi időben elszaladt velük a ló, most már nem jó választások, régen olcsók voltak, és ez megérte a ''gagyiságot''

Sony, LG, Samsung, Toshiba: nagyon jók, de baromi drágák. Ár/érték arányban nem jó vásár.

Asus/MSI: jók, de picit drágábbak a legjobb választásnál. Kevés, pár hetes tapasztalatom volt velük, megbízhatónak tűnik mindkettő, csak nekem a dizájn nem jött be, túl futurisztikusak...

És sokszor az élet érdekes dolgokat produkál.Egyik munkatársam FS V2030 notija, baromi olcsó volt (399euró linuxal), de az utóbbi egy évben egyedül az atomfegyver nem érte, különben eset, kelt, beázott, minden történt vele, és müxik (beleburult egy korsó sör. 4 nap szárítás után annyi volt a baja, hogy néha beragadtak a billentyük. Vicces, ha nem látom, nem hiszem el.)


Ha időtálló, ezerévig működő notit akarsz, vegyél Toshibát. Az tutiziher. De gondolom, az ár is számít nagyon.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1714) kekegsm válasza katoca5 (#1712) üzenetére


kekegsm
őstag

Azért kérdeztem a sulinetet, mert közbeszerzésbe pl 3 év garit KELL rá adniuk.

érdemes esetleg alkudni a boltokkal, hátha valamelyik rászánja magát.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1715) sssent válasza kekegsm (#1713) üzenetére


sssent
senior tag

Clevo, Gericom, ECS (előző kettő is az utóbbi, csak más a logo)
Ez nem igaz. A clevo bizony gyártó, ráadásul nem kínai, hanem tajvani. Persze a ferde szem stimmel. De ez csak apró kötözködés, a nagyobb gond itt van:

Ha időtálló, ezerévig működő notit akarsz, vegyél Toshibát. Az tutiziher.
Nincs olyan, hogy jó márka és xar márka. A HP, a sony, a toshiba, az asus, a fusi meg nagyjából az összes többi kínál (és általában nem gyárt) kifejezetten jó és hulladék sorozatokat is (pontosan, ahogy Te is leírtad). Itt van ugye a Toshiánál az általában(!) sokáig kiváló Portege és az általában(!) sokkal kevésbé kitartó Satellite. Pech persze mindig mindenhol beüthet. Csak nem mindegy, hogy mondjuk 1000-ből 10, vagy 100-ból 10 embernek szokott pechje lenni.
Az a gond, hogy magánemberként néhány 10 vagy 100 gép alapján sajnos nem lehet hibastatisztikát készíteni. A ''gyártók'' pedig gondosan elsumákolják ezeket amennyire csak lehet. Pl. a Dell civilizáltabb országokban szinte kizárólag helyszíni gar.ügyintézésre van berendezkedve. Az ügyfelek kényelméért, hehe.

(#1716) kekegsm válasza sssent (#1715) üzenetére


kekegsm
őstag

clevo bizony gyártó, ráadásul nem kínai, hanem tajvani.

Igen. Csakhogy az azért elgondolkodtató, hogy a gyár ugyanabban az épületben, ugyanazon a címen van, és a nyugat-európai kapcsolattartójuknak ugyanaz a neve...
:)


Toshiba: Igen, de a sokkal kevésbé bíró Satellite azért általában tovább tart, mint más márkánál a business sorozatok. De mondjuk ezért jócskán meg is kérik az árat...

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1717) alejandri válasza sssent (#1715) üzenetére


alejandri
tag

Nem tudom te menyire vagy tisztában a kínai történelemmel, de Tajvanon is kínai emberek élnek éppen a demokratikus nép költözőt Tajvanon . Tajvanon gyártót cuccok is kínai terméknek nevezhető.

(#1718) kekegsm válasza sssent (#1715) üzenetére


kekegsm
őstag

Igazából, ha valaki látta a magyarvándor-t, akkor tudja, miért írtam a szok kicci occó kínai-t...

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1719) sssent válasza kekegsm (#1716) üzenetére


sssent
senior tag

A különböző ODM-ek, azok leányvállalatai, meg általuk létrehozott ilyen-olyan konzorciumok közt szerintem olyan kisze-kusza tulajdonjogi viszonyok állnak fenn, hogy azt aligha fogjuk követni (legalábbis én nem vagyok ilyen piaci elemző). Innentől nem hiszem, hogy érdemes fennakadni egy kapcsolattartón vagy címen. De megkockáztatom, hogy az sem jelentene sokat, ha tudnánk, hogy melyik gép pontosan melyik gyárból érkezett. Ugyanabban a gyárban ugyanazok a dolgos kezek tudnak jót és rosszat is csinálni, attól függően, hogy éppen miből, kinek, mennyiért kell megcsinálni.

Toshiba: Igen, de a sokkal kevésbé bíró Satellite azért általában tovább tart, mint más márkánál a business sorozatok. De mondjuk ezért jócskán meg is kérik az árat...
Ez egy felettébb érdekes álláspont, szerintem nem sokan osztják. De örülök, hogy Neked jó tapasztalataid voltak a Satelliteokkal, és őszintén remélem, hogy ez a jövőben is így marad.

#1718-ra: :)

(#1720) sssent válasza alejandri (#1717) üzenetére


sssent
senior tag

Ilyen szinten még tisztában vagyok a történelmükkel. Kína ugyan mindmáig nem ismeri el a szuverenitásukat, ennek ellenére közigazgatásilag elég függetlenek, így én külön tartom számon őket Kínától. Persze ez csak nézőpont kérdése, de a ''made in china'' és ''made in taiwan'' feliratok az én nézőpontomat tükrözik.

Mondjuk ahogy nézem a clevo hiába tajvani, Kínában gyárt. Na bumm.

(#1721) katoca5 válasza kekegsm (#1713) üzenetére


katoca5
csendes tag

Szintén köszi a kimerítő választ!
Azért azt a sulinetes 3 év garanciát meg fogom kérdezni.

A kínai-tajvani dolgon azért remélem nem fogtok összeveszni ;)

(#1722) Niczo


Niczo
senior tag

Hali!

Csak annyit tennék hozzá az előző hsz-okhoz, hogy én közel 1,5 éve használtam egy FuSi L7300-as notit (br. 150k) ami egy másik notis totyikban egy bennfentestől kiérdemelte az ''ipari hulladék'' jelzőt. Lehet csak én voltam vele szerencsés, de a mai napig semmiféle hiba nem volt vele, jelenleg apám kezei közt hibátlanul üzemel (remélem nem kiabáltam el).
Jelenleg a ''Metros FuSis'' kalandom után (ami sajna gyári hibás volt) egy Toshibánál kötöttem ki Sulinetbe. Ettől függetlenül számomra a FuSi megbízható márka, hidegen hagy ha mások szidják is. Azt meg épp emiatt megértem hogy kekegsmnek is bejönnek ezek a gépek hiszen nem volt semmi baja velük.
Egyébként az L7300-ashoz képest a többi ilyen áru gép semmivel sem tűnik minőségibbnek, jobb tapintásunak (még az ilyen kategóriáju Toshiba sem).
Bár gyorsan hozzáteszem, mindaz amit írtam csak az én véleményem és saját tapasztalataimon alapszik.

kekegsm: azt nem értem miért mondod hogy drágák a Satellitek, szerintem mostanában meglepően jó árba vannak.

[Szerkesztve]

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#1723) kekegsm válasza Niczo (#1722) üzenetére


kekegsm
őstag

Ha jól tudom, most eléggé akciósok, mert a Toshiba is áll át a Core és Core2-őkre, aztán a régi Celeron és PM sorozatokat kifutatják.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1724) katoca5 válasza Niczo (#1722) üzenetére


katoca5
csendes tag

Köszi!

Nálam is most Fujitsu gép van és igazából semmi bajom vele. Na már megint elbizonytalanodtam? ;) Nem, azt hiszem még mindig maradok a Dellnél, bár most elkezdem kacsingatni más gépek után is. Csak hát az Budapesten tudnám megvenni és ha esetleg gond van, akkor semmi kedvem feljárni Paksról.

Ja és a Sulinetes gépekre nem jár alapból a 3 év garancia, utána néztem.

(#1725) kekegsm válasza katoca5 (#1724) üzenetére


kekegsm
őstag

Hát én a helyedben mindenképpen körülnéznék, weboldalakon, árlistákon, aztán kiválasztanám e leginkább megfelelő 5-öt. Azokat pedig megnézném élőben, kipróbálnám (persze csak pár percre tudod egy boltban, de azért több mint a semmi). Én pl néztem régebben egy MSI laptopot, de a billentyűzetét utáltam volna. Aztán pl van aki nem szereti a fényes képernyőt, mert becsillog, van aki azt szereti, mert szebbek a színek. stb-stb.

Nézd meg őket, látatlanba ne dönts.

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1726) Niczo válasza katoca5 (#1724) üzenetére


Niczo
senior tag

Hali!

Én is nézegettem egy Dell-t a Photohallba 3év garral. Ugy emlékszem az Inspiron 6400-as tipus volt (az a fehér szegélyes házú). Lehet hogy egy gépről beszélünk. Csak egy volt a boltba, ki is vetettem a vitrinből, elindítottam. Meglepve tapasztaltam milyen ormótlan vastag gép a többihez képest. Volt ott mellette néhány FuSi és HP is, azok sokkal kecsesebbek voltak. Tudásba jó, az is Core Duo-s volt. Hátránya annak a gépnek amit én néztem, hogy a vindóz kék képén kapásból észrevettem egy pixelhibát (szép fekete pont volt a képernyő közepétől kicsit jobbra). Az eladó udvariasan közölte hogy rendelnek másikat, de számomra nem volt meggyőző tapintás alapján a gép (bár igy visszagondolva leginkább a vastagsága volt az ok) Sajna az sem volt Sulinetben.

Már megint későn olvastam vissza. Az #1700-as hsz-ed alapján tényleg ugyanolyan gépet néztem.

[Szerkesztve]

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#1727) HIJ


HIJ
őstag

Üdv!

Mennyi egy hasonszőrű notinak ( Fusi M1437 {M750}) az átlag hőmérséklete?Mert én sokallom ezt az 50 fokot terheletlenül...

HIJ

(#1728) Gus válasza HIJ (#1727) üzenetére


Gus
aktív tag

Én is sokallanám, de ezek mind ilyen melegedősek. Nem tudsz tenni ellene. Néha, 3-4 havonta érdemes a légutakat kifújni sűrített levegővel, mert a rengeteg por amit beszív gátolja a hűtést. Azt se felejtsd el, hogy nyár van. :)

(#1729) HIJ válasza Gus (#1728) üzenetére


HIJ
őstag

De az a baj, hogy klíma mellett csinál 50 fokot és nincs kiindulópontom, hogy ez most akkor gyári dolog, vagy csak nálam szarakodik, mert mostmár 3X leállt seszó sebeszéd, de ma láttam, hogy nem a melegtől mert épp ment az everest és 50 fokot mutatott.Oprendszer 2 van fent és mind2tőnél csinálta, tehát a szoftverhibát is kizárnám.Remélem nem lesz belőle gati :(

HIJ

(#1730) sssent válasza HIJ (#1729) üzenetére


sssent
senior tag

A gépedben nem csak egy szenzor van. Attól, hogy az egyiket 50 fokosnak látod, még leállhatott egy másik miatt, ami mellett ennél melegebb volt. Persze egész más is lehet a leállás oka.

(#1731) DiXoN008 válasza HIJ (#1727) üzenetére


DiXoN008
tag

Hali! Nekem egy úgyanilyen notim van, és ha jól emlékszem akkor majdnem ugyanonnan, csak egy a pécsi Metro-ból. Nekem most hogy 25-35 perce megy csak netezek zenét hallgatok. Így Everest a CPU-ra 33 fokot ír HDD-re meg 39-et, és ha 1860-on hajtom RM Clock-kal és csak ezt csinálom akkor sem megy nagyon feljebb. Viszont ha Max-ozok vagy játszok néha akkor azért nem meglepő az 50 fok sem de azért terheletlenül soknak tűnik. Egyébként ezt az 50 fokot már indítás után is eléri vagy csak több óra után valami terhelés után, mert ha valamilyen terhelt dolog után nézed akkor nem sok az 50 fok mert nem igazán hűl le ha egyszer felmegy addig.

Ja mondjuk az kicsit fura, hogy leáll csak úgy. Na jó az elején nekem is szórakozgatott hogy 1x vagy 2x leállt de akkor hülye voltam mert minden drivert frissítgetni akartam rajta aztán szerintem én csináltam a káoszt benne és nem tetszett neki meg olyan nem egyszer volt, hogy elindulni nem akart a win egy helyen megállt ami szerintem szintén csak a driver pakolgatásaimnak volt köszönhető mert összeakadtak a driverek.
De az XP újratelepítése után a Driver DVD-n lévő driverekkel(csak egy 6.2 Catalyst van rajta) most már egy kezes bárány és nagyon megszerettem:)
Szóval még esetleg egy XP reinstallt próbálj mert mindha mondtad volna is hogy lehet tesztgép volt mert volt valami, de szerintem tuti rosszul emlékszek és nem, de egy próbát mindenképpen megér.
Sok sikert hozzá, nem olyan rossz gép ez mint amit az elején mutat :DDD

[Szerkesztve]

(#1732) HIJ válasza DiXoN008 (#1731) üzenetére


HIJ
őstag

Nos akkor valami hűtés gond mégiscsak van itt, mivel nekem ha elindítom és nemcsinálok semmit, akkoris minimum 43-45 fokos.Nemtudom, nálad ír valamit a ventilátorra az everest? Mert az asztalimba ott ugye írja a fordulatszámot.
Nekem néha nem jelentkezik be az xp.Ez nemvalószínű, hogy oprendszer, mert kettő is van rajta és mindkettőnél megáll az Ön személyes beállításai betöltés -nél, megy az egér, de nem lép be.Ekkor egy ujraindítás és jó.Nemértem...
A ventit meg néha hallom felpörögni, de aztán visszaáll egy nagyon alacsony fokozatra.Lehet ez is az oka.Meglátom, mert most folyamatos teszteknek szeretném alávetni.Csakhogy most vettem észre, hogy a reggeli leállás óta nem állítgatja a procisebességet, hanem folyamatosan 800on jár.

HIJ

(#1733) DiXoN008 válasza HIJ (#1732) üzenetére


DiXoN008
tag

Hmm érdekes dolgokat művel azért az a noti. Nekem még mindig 33 fokot ír, igaz az valójában nem is tudom igazán az Everest jót ír-e ki, mert ez már gyanús igaz nem sok mindent csinálok. De fordulatszámot ne is keress azt ez neked írni.
Egyébként a venti mindig hallkan megy nekem, illetve nem megy, és szintén néha felpörög egy kicsikét de nem zavaróan. Szóval a venti az így fog csinálni mindig.
Hát most megnéztem tuti te voltál aki írta hogy fent volt már nod32 meg ilyenek a gépen. Szóval szerintem próbálj ki egy formázást nekem majdnemhogy csodákat tett a géppel, annak ellenére is hogy az én gépem bontatlan volt mikor megkaptam, ez tuti mert ott bontották ki elöttem és minden fólia a helyén volt és le volt zárva, plusz azért csomagoltattuk ki mert ki akartam próbálni, de az XP telepítés utolsó lépése jött elő így inkább hagytam. Most már kezdem úgy érezni hogy jól jártam vele :DDD
Az hogy folyton 800-on megy azt meg nálam nem csinálta. De nem lehet hogy amikor nézed akkor pont nem is kell a proci? Nyomj egy superPi-t Everest közben ott tuti fel kell mennie. Meg használj valami progit nekem is fent van az RMClock Utility.
Vagy esetleg még nézd meg az Everestben a DMI-nél az alaplapot, mert több külföldi fórumon riogatnak valami Lagging Issues hibával hogy szar ez a sorozat ha a szám P50EA0 akkor ok mert nem ez az alaplap a hibás típus.
Ha meg nem jutsz úgy sem semmire akkor azért ajánlom vidd el egy szervizbe már csak azért is hogy hátha mégis van vele valami.

(#1734) HIJ válasza DiXoN008 (#1733) üzenetére


HIJ
őstag

Ez a folyton 800as szindróma most indult és mind2 oprendszerben ugyanúgy.Nekem gyanús volt ez a meleg a csuklómnál a proci felett.Asszem szervíz lesz a vége, de nemtom holvan a közelben (Paks).
Mi ez a Lagging Issues hiba?

HIJ

(#1735) DiXoN008 válasza HIJ (#1734) üzenetére


DiXoN008
tag

A Lagging Issues pontosan én sem tudom mi sokan laggolásra lassuságra panaszkodtak játékok meg egyéb progiknál is.
Hát nem tudom szerviz hol van arra meg most hirtelen a Szüv-ön kívűl a másik szervizelő nem jut eszembe, de rajt a gari papiron amit adtak.
hmm a csuklódnál nem a proci van ott a GPU az a legmelegebb általában, azért van nekem 105/120-on. A procinál nekem egyébként egyáltalán nem meleg, ami ott van a bekapcsológomb melletti hangszóró alatt picivel, szóval ami a 2 csuklónál van melegedés az balról a vinyó, jobbról a vga. Nekink is is ilyen az alja annak ellenére ez egy 1667G:[link]


[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#1736) kekegsm válasza HIJ (#1727) üzenetére


kekegsm
őstag

Laptop (A1667Gex):
CPU (mobileA3400) : 50C
HDD (Fujitsu 100Gb) : 46C


Kulso homerseklet (Dublin, Ireland) :34C


Szerintem nem olyan sok ez a 50 fok, anno a Pentium4 2.4 a brutal Glacialtech Igloo hutovel volt 70-75 fok, marciusban

[Szerkesztve]

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1737) HIJ válasza DiXoN008 (#1735) üzenetére


HIJ
őstag

Igen, énis utána olvastam. A kép stimmel csak a memó és a proci van fordítva ebben. Szédszedtem, hátha valami illesztési gond van és azért melegedik, de nem.De valóban a vinyó ilyen rohadt meleg.Mindenképpen szervíz lesz és akkor már megemlítem ezt az 50 fokos átlaghőmérsékletet is, mert most ugye 800 Mhzen megy és így is nyugalmi állapotban annyi.Újrahúztam az oprendszert is, de nemoldott meg semmit.

HIJ

(#1738) kekegsm válasza HIJ (#1732) üzenetére


kekegsm
őstag

Az everest nekem is mindig 800-at ir ki, nem tudom miert... De nem annyin megy, hanem 2200on

Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...

(#1739) HIJ válasza kekegsm (#1736) üzenetére


HIJ
őstag

Ahh...
Nekem az asztalim (AMD mobile barton 2500+) 41 fokos terhelten.Én ezért sokkallom :)

HIJ

Mod.: De nekem eddig szépen kiírta folyamatosan a változásokat is.

[Szerkesztve]

(#1740) DiXoN008 válasza HIJ (#1739) üzenetére


DiXoN008
tag

most nekem is felment restart után 56-ra valamiért nem akart számolni az everestem :F
Na és kb ez az átlag hőmérséglete nekem is tapintásra :)
Úgyhogy az az 50 fok nem sok meg azért nem lehet hasonlítani egy asztalival a hőmérsékletet, mert ott azért egy szellős ház van. Egyébként a CPU-ért nem kell aggódni ezek még 70 fokosan is elszaladgálnak lehet a többi alkatrésznek nem a legjobb de a cpu bírja.
A 800 MHz-re meg nézz valami más programot és kicsit terheld le a cpu-t valamivel hátha csak az everest szórakozik.

(#1741) HIJ válasza DiXoN008 (#1740) üzenetére


HIJ
őstag

Prime -al terhelem és semmi... Most megpróbálok egy biost keresni hozzá és frissíteni. Egyébként látható, hogy a win betöltése is több idő ergo hardveresen megy 800on a proci nem a windows szabályozza vissza. De az még érdekes, hogy most ezt a 800at 1,0V -al produkálja, holott ameddig jól működött ezt 0,8V-al tette


HIJ

(#1742) HIJ válasza HIJ (#1741) üzenetére


HIJ
őstag

No úgynéz ki, hogy a biosfrissítés helyrepofozta.Most futtatom a primeot és 62-64 fok a proc.Hát inkább lenne egy kicsit hangosabb a venti, de jobban hűtene... Valóban a vinyó van a jobbcsuklóm alatt és utánaolvasva ez a típus a legmelegebb a piacon, szal azzal nincs mit tenni...

HIJ

(#1743) SS


SS
csendes tag

Sziasztok!

Már a notebook topic-ba is írtam, de utólag rájöttem, hogy itt már többen is írtak hasonlóról.
Kb 1 hónapja vettem egy Fujitsu Siemens A1655G notebook-ot. Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, nincs semmi gond vele. Leszámítva egy apróságot, amit most jelentkezett. Egy hónap használat után elkezdett a ventije kerregni. (és biztosan nem a portól van)
Valaki vitte már vissza garanciában ilyen ügyben a notiját? És ha igen sikerült kiharcolni, hogy kicseréljék a ventit, vagy bármit?

640 kByte memória mindenre elegendő. - Bill Gates

(#1744) Alukard


Alukard
senior tag

Most februárban vettem 1 FuSi Amilo 1667 est A64es proc, X700,.... Nyüstölöm szegényt azóta is, sőt sokan gyilkosnának neveznének, de még semmi baj nem jelentkezett (leszámítva a monitor hátlap festékének a kopását). Amúgy 24/7 megy a gép, nagyon kevés allási idővel, picit melegnek találtam én is az 50 fok körüli értékeket az everestben, de ami az izgamlmas hogy az everest és a win is 320 MHz -t ír ki üresjáratra. Ezt leszámítva nincs vele baj (ez már az első bekapcsolás óta van így).

https://blackfyre.ninja

(#1745) HIJ válasza Alukard (#1744) üzenetére


HIJ
őstag

A festék kopás nálam is jelentkezett kétszeri út után, szal azt nagyon elba..ták...
Ezenkívül a meleg idegesít a jobbcsuklómnál, így ha egyszer sokpénzem lesz, kicserélem a vinyót, mert ez szériabetegség a Fusi vinyóknál.

HIJ

(#1746) Alukard válasza HIJ (#1745) üzenetére


Alukard
senior tag

Enyimben 1 Toshiba vinyó van, de iszonyatmód melegszik, sőt sztem több hőt termel mint a proc pedíg izzasztom rendesen.
Tudnál ajánlani 1-2 jó helyet ahol relatíve olcsóbban lehet friss árut beszerezni lapykez? :))

https://blackfyre.ninja

(#1747) DiXoN008 válasza HIJ (#1745) üzenetére


DiXoN008
tag

Hát szerintem neked sem Fusi vinyó van benne hanem Samsung mint az enyémben. Nekem így több mint egy fél év után sem jelentkezett festékkopás, illetve spontán festékkopás. Csak egy kicsit karcolódott meg nekem mivel a notitáskába vágtam be 1-2 gémkapccsal összefűzött lapot aztán a gémkapocs kicsit megkarcolta a festést, de egyébként nekem nem kopok a festés sem a tetején, sem a csuklómnál.

(#1748) HIJ válasza DiXoN008 (#1747) üzenetére


HIJ
őstag

Akkor lehet, hogy fél éve még samsungot raktak bele, de ebben már Fusi vinyó van.
Lemezes meghajtó FUJITSU MHT2080BH SCSI Disk Device (80 GB, 5400 RPM, SATA)


A kopás nekem sem a csuklónál, hanem a noti tetején jelentkezett, holott mint egy hímestojásra, úgy vigyáztam...

HIJ

(#1749) HIJ válasza Alukard (#1746) üzenetére


HIJ
őstag

Sztem Gianninál elég jók az árak és a szolgáltatás is : [link]

HIJ

(#1750) Alukard válasza HIJ (#1748) üzenetére


Alukard
senior tag

Nálam a kopsá mind2 helyen jelentkezett bát a csuklónál annyira nem szembetűnő és csak bizonyos szögből látszódik. Az enyimben sajna csak PATA vinyó van és a gép nem tud jobbat, de beérem ezzel, még kap 1 kis ramot (2 GB) azt joccakát :D
A kopásra meg van ellenszer, festés, ismerősőm ingyen megcsinálná, de veszik a gari ha leveszem :(((
Télleg segít magyarázni a custom moddingot garancia esetén ha az ember műszaki végzettséggel rendelkezik?

https://blackfyre.ninja

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.