- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
#73820095 #10594 üzenetére
A szád jártatásán kívül még mást nem nagyon mutattál, de a 35 év egy kis jómodorra, esetleg kulturált beszélgetésre még nem volt elég, csak a nagy arc, ennyi sikerült. Nem ismerem krizmot személyesen, de nála kulturáltabb személyt ritkán lát az ember fórumokon, belőled sok van.
Btw én pont lszarom a kovászt, amit lehet élesztővel csinálok, de így beleállni valakibe a semmiért...bocs mindenki, de ez most kijött.
-
válasz
#73820095 #10578 üzenetére
Par kanal liszt es viz, es 2 nap mulva kesz a kovasz.
Már korábban is írtam, de most is leírom, ez nem kovász.És az nem kovászolás, amit te csinálsz.
A gyakorlat igazolta, h a rozs nem szereti az elesztot.
Néhány éve még sütöttem élesztővel, és nem volt semmi gond vele. -
válasz
#73820095 #10469 üzenetére
Vmikor régebben olvastam, h a kovászolás bontja a glutént...
Ez így nem igaz.
Minél erősebb a gluténháló, annál jobb péktermék sül belőle, ezért is van az, hogy a profik(és sok amatőr is, mint én) pl. a pizzahoz mindig a magasabb fehérje tartalmú liszteket részesítik előnyben. Ha ez így lenne, akkor a kovászos termékeket simán gluténmentesként árulnák.
-
totron
addikt
válasz
#73820095 #10469 üzenetére
Részletek nem maradtak meg, de nekem meg az is igaznak tűnt még, hogy a glutén élettanilag szükséges minékünk. Ez persze nem menti a jelen ipar instant termékeit és azok hatásait. A divatérzékenyeket meg gulágra küldeném (léteznek ténylegesen érzékenyek is, akár gluténre, akár másra, ami mellett a glutén-probléma mondjuk bőven eltörpül).
-
jozsi252
veterán
válasz
#73820095 #10440 üzenetére
Ezt nem tudom pontosan megmondani hogy kijön-e a gőz.
solfilo
Köszönöm a tanácsot, akkor megpróbálom kombinálni azt ami a rizsen van rajta ha van, illetve amit írtok.ELG
1-2 kidobott rizs belefér teszt gyanánt, lényeg hogy jól működjön. El olvasom a használatiját is természetesen, illetve amit ti írtok ahhoz is tartom magam, aztán ebből összekombinálok valamit.
Ez párolós verzió van hozzá olyan plusz edényzet. -
Essejó
veterán
válasz
#73820095 #10427 üzenetére
Olyan másfél két ujjnyira.
Eredetileg egy Nigella Lawson videoban láttam a receptet.
Négyféle zöldség kell bele. Egyébként mi a gond a gombával?
Unokaöcsém kit él a Fülöp szigeteken. Na töle hallok fura dolgokat. Pl drága a krumpli, helyette zöld banánt főznek az ételbe. Vagy a Mangót leszedik éretlenül, és megpucolják, felaprítják és szója szósszal és chilivel salátaként eszik.
-
Essejó
veterán
válasz
#73820095 #10420 üzenetére
Kis fűszeres darálthús bele, felgöngyöl. Kiolajozott tepsibe lerak, tetejére tejföl kikever 1 tojással és fűszerekkel. Forró sütőben megsüt.
Vagy: csirke alaplé, bele 1 apróra vágott vöröshagyma, egy karikára vágott kínai kel, fél kg apróra vágott csiperke gomba, 1 csirkemell filé apróra vágva, 2db sárgarépa apróra vágva. 4 ek szója szósz. Sok őrölt tarka bors, pici só, mert a szója szósz is sós. Ha megfőtt akkor étkezési keményítővel kissé besűrítem. Hamis bambuszrügy leves itthon a neve.
-
válasz
#73820095 #10420 üzenetére
Wok-os kajákhoz szoktam használni. Pirított tészta egyik zöldsége. Magas hőmérsékleten készült bármilyen húsos kínai kaja zöldsége. Az olyan magyarul egylábasos kajáké.
Akkor teszed bele miután a hús megpirult és mielőtt a rízst/tésztát hozzáadod és egy pár percig pirítod, de ha szereted a zöldségropogást a kajában, akkor azt sem kell.
Pl: [link]
-
Essejó
veterán
-
-
válasz
#73820095 #10264 üzenetére
Mi a nemesacél?
A „nemesacél“ egy 160 különféle acélfajtát — az úgynevezett ötvözött acélokat — összefoglaló gyűjtőfogalom. Ezek az eltérő összetételű acélok különféle felhasználási célokra alkalmazhatók.
A nemesacél nem feltétlenül rozsdamentes.
Csak a krómot tartalmazó ötvözetek felületén képződik egy, a milliméter ezredrésze vastagságú védő és tömör passzív réteg.
Ez a réteg ugyan nagyon vékony, de mechanikus sérülés esetén képes újraképződni, így ezeken az acélokon rozsdásodás normál esetben nem lép föl.
Ennek az az előfeltétele, hogy a védőréteg ne sérüljön tartósan (pl. idegen rozsda vagy bizonyos vegyi anyagok által, mint amilyen a sósav). Ezek a sérülések különösen olyan területeken léphetnek fel, amelyek ki vannak téve vegyi jellegű terhelésnek, mint pl. a tengerpart közelében kültérben, vagy nagy ipari légterhelés esetén, az élelmiszeripari
üzemekben és az uszodákban. -
válasz
#73820095 #10177 üzenetére
A gyártó, ha van valamin vesztesége, akkor megpróbálhatja szétteríteni ezt a veszteségét az egyéb termékein. Mivel az ír vaj gyártója gondolom nem szállít ide tejet, ezért nem érinti az ársapka miatti veszteség sem, amit rátrehelne a vajra.
Természetesen a boltot sem kell félteni, az is szétteríti a veszteségét az egyéb termékeken. Ilyen, mikor a kapitalizmus találkozik a tervutasításos jellegű beavatkozásokkal, durva piaci anomáliák.
Azt, hogy az ársapka miatti veszteség hogyan oszlik meg a bolt és a magyar tejüzemek között, nem tudom.Én se értem, hogy vernek meg minket itthon a külföldi termékek, miközben mezőgazdaságban kiválóak az adottságaink, nekünk kéne oktatni a környéket.
Elég jó példa szerintem a meggylé, bemész a boltba, legtöbb helyen osztrák meggylevet kapni 500-600 ft-liter ár körül (osztrák fizetéssel szedik, dolgozzák fel), eközben magyar meggylevet alig lehet kapni, Siónak tán nincs is dedikáltan ilyenje. -
Top cat
addikt
válasz
#73820095 #10097 üzenetére
Másnak meg a Tefal vált be.
-
totron
addikt
válasz
#73820095 #9899 üzenetére
De igen. Bár ami azt illeti ha szökőévente sikerül igazán jó ízű húst beszerezni, nem szoktam elsúrolni utána, csak eltörlöm papírtörlővel, hogy a következő pár étekbe is minél több jusson a jóból. Gyakorlatilag ez az eltárolás-vassal dúsulás-temperáltan visszaadás adja a zamatát az egésznek, szó szerint is. Finomhangolható azzal, hogy milyen olajat vagy zsírt égetsz rá, a patina vastagságával és hogy mennyit hagysz benne az előző ízből ami aztán jó értelemben vissza köszön. Készítsetek bundás kenyeret, rántott húst vagy natúrt, feldobja. #zamatközösség
Hegesztésnek valóban nincs helye.
-
válasz
#73820095 #9843 üzenetére
Én imádom a brassóit, de úgy ahogy én csinálom. A húst úgy készítem el, ahogy a pörköltet csak nem teszek bele paprikát, és miután omlósra főtt rápirítok és nyomok rá fokhagymát. A krumplit kockázom, felrottyantom vízben, majd leszűröm, adok hozzá olajat és megsütöm ropogósra, majd a végén összekeverem a pecsenyével. Régebben csak simán megsütöttem olajban, de úgy jóval nehezebb.
-
#82860288
törölt tag
válasz
#73820095 #9843 üzenetére
Hmm, éttermi brassói nem mindig jó.
Amit én kaptam otthon, az általában csak hagyma, sok fokhagyma, só és bors volt a husin kívül, illetve kockára vágott krumpli kicsit megfőzve majd átsütve.
Ha jól készítik, akkor a brassói nagyon finom.
Úgy tudom az eredetiben nincs borsó, sőt, semmilyen más zöldség sem. -
#82860288
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple iPhone 17 - alap
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Otthoni időjárás-állomás
- Társasház, szomszédok, zajok, együttélés.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest