- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibicsucsu
aktív tag
-
body007
addikt
-
Blackhole13
senior tag
Fúróba fogható drótcsiszolóval.
Minden öntöttvas bevonatosan érkezik, de nyilvánvalóan nem raknak rá mérgező anyagot.
Nálad, ahol más színű középen, valószíűleg ott érte a láng és ott szépen le is égetted róla. Nem csinálnék belőle ügyet, égesd le egyenletesen mindenhol, töröld át és mehet a seasoning. -
Blackhole13
senior tag
-
body007
addikt
-
MrSealRD
veterán
-
Tibicsucsu
aktív tag
Ne tedd kozvetlenul a tuzbe vagy fole h a lang erje. Sot sztem felejtsd el a tuzet. Nem nyari moka, de sutoben jobb. Az amcsik a tiszta lenolajat ajnljak. En probaltam mar egy kisebb ontottvas serpenyon es gyonyoru lett. Vekonyan bekentem egy ronggyal vagy papirtorlokendovel, nem emlekszem. Fejjel lefele betettem a sutobe asszem 220 fokon majd egy orara. Fustolt, budos volt de gyonyoru lett. A fejjel lefele ebben az esetben nem ertelmezheto persze. Keress ra youtube-on cast iron seasoning-re. Van sok jo video. En csak egyszer csinaltam meg es az is jo eredmenyt hozott.
Beni2360
Gratula a kenyerekhez! Kemenyen tolod a kanikulaban. Ket hete sutni akarok de nem visz ra a lelek. 30 fok van a konyhaban. -
krizmo_
Topikgazda
A zsiradék rá tud így égni, korábban az egyik edénnyel jártam úgy, hogy nagyon kikentem, és így égett rá, le kellett dörzsölni, majd újra próbálkozni, nem volt egyszerű.
Azóta már úgy csinálom, hogy egy kendőre teszek olajat, és úgy kenem le a vasat, így nem lesz sok. -
krizmo_
Topikgazda
-
Essejó
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
-
törölt tag
-
Ance
őstag
-
Essejó
veterán
-
törölt tag
-
krizmo_
Topikgazda
Nekem mindig szellős és könnyed volt ez a recept, sőt a topikban is elégedettek voltak vele, akik elkészítették, de azért a kovászosnál nem jobb.
-
krizmo_
Topikgazda
-
modflow
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
Pl. így: Kovászos teljeskiőrlésű zsemle
Sokkal puhább, könnyedebb, mint az élesztős, már évek óta mindent kovásszal sütök.
-
Beni2360
félisten
Nem hiszem, hogy otthoni csak zsemle végett érdemes lenne kovászt csinálni?
Öszben találsz útmutatót. Én ezt csinaltam utoljára a zsemlenek, igaz itt kenyérnek használja de kisebb mennyiségben előző nap össze állítottam és élesztő helyet evvel csináltam és már lazább lyukacsosabb lett. Az alap recept ez volt. Sütő Rama ment a tetejére. -
Beni2360
félisten
Én már 3x csináltam ilye a szendvics zsemlét. Az utolsó lett a legjobb mint a kenyereknel is. Hiába a gép nem elég nekem meg deszkán át kell dagasztanom a jó selymes allapotert, utána jöhetnek a kelesztések. Az ilyen zsemle sosem lesznek olyanok mint a péki kovászos zsemle. A merleg igen felszalad a "gyári" 5 dkg-ről 7-10 dkg-ra. Fogyókurasoknak nem ajánlott. Most sikerült 6 dkg-s zsemlét csinálnom. Vagy ahogyan én is csináltam pici 7 dkg-s darabokat vágtam le. Kelesztés után már meg jött az elvárt méret.
-
modflow
veterán
-
krizmo_
Topikgazda
-
krizmo_
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
Villany Sütőben most nem kapcsoltam be a legkeverest. Kezdek rá érezni a gépi dagasztasra de igazából csak olyan 40-50 dkg liszttel tud szépen dolgozni, de ugye még a lagysaga és még a deszkán át dagadztom, majd jön a kelesztés, formázás de most nem nagyon vacakolt ám vele mint a videóban van ha én kétféle vágva kicsit megmunkslva husdzukasra formazza a kis tepsiben további kelesztés hosszában pici vágás és a sütés. Most lett a legjobb könnyű puha belső. 4 fajta lisztből kevertem: teljes, Rozs, rétes, B80
Sima B55-l egyengettem a deszkán. Na megyek most jött meg a szendvicsem.
-
Ance
őstag
-
krizmo_
Topikgazda
Ha magasabb fehérje tartalmú lisztet használsz(ha 9 fölött van a BL55-ös, akkor teljesen jó, de a pizzaliszt is jó lehet, azoknak mindig magasabb a fehérje tartalmuk), akkor nyugodtan kihagyhatod. Én korábban az Első Pesti Malomtól vettem, de mióta kovászolok már nem használok sikért.
-
kory24
őstag
-
Beni2360
félisten
Na ma sütöttem ismételten kenyeret.
Kezd kialakulni a folyamat, megint variáltam az összetételen, 4 fajta lisztből csináltam. Holnap reggel lesz a felvágás. -
krizmo_
Topikgazda
Sokáig használtam kenyérsütőt, de nem voltam annyira elégedett vele, mint a sütőben készült kenyerekkel. Szerintem, előbb kezd zsemlével, aztán térj át a kenyérre. Amikor még élesztővel sütöttem, akkor ez a zsemle nagy kedvenc volt: [link]
A tönkölybúzalisztet helyettesítheted sima liszttel is. -
Beni2360
félisten
-
krizmo_
Topikgazda
-
Kaba
veterán
-
Top cat
addikt
Biztos van belőle keményebb verzió is.
Vagy megpróbálkozhatsz házilag is csinálni.
-
Top cat
addikt
-
Kaba
veterán
-
Top cat
addikt
-
Ance
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Essejó
veterán
-
Essejó
veterán
A sütő kő és a samott tégla anyaga ugyanaz. Őrölt téglapor és vízüveg keveréke. Ezt formára préselik, száritják, majd (a hőfokban nem vagyok biztos) 1000 fok környékén kiégetik. A 250° körüli sütöben mi tudna abból még kijönni? Esetleg keress egy kályha építőt, lehet van használhatóbb méretű samottja, sőt akár méretre is vágja neked, mert elég nagy porral jár a vágása.
-
krizmo_
Topikgazda
Ha nincs külön feltüntetve, hogy lehet rajta sütni, akkor én annyira nem ajánlanám, mert ki tudja mivel kezelték, és lehet nem alkalmas erre a célra.
Mostanában Aldiban/Lidlben lehet venni sütőkövet és vasat is, érdemes lehet ott körülnézni.
Mi nemrég vettünk vasat, és nagyon elégedett vagyok vele, sokkal jobban, mint a sütőkővel, pedig azt évekig használtam.
-
Essejó
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7235HS - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azóta már úgy csinálom, hogy egy kendőre teszek olajat, és úgy kenem le a vasat, így nem lesz sok.

Nagyon ügyes vagy így második próbálkozásra.

Mr.Csizmás
krizmo_