Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz #73959936 #4309 üzenetére

    Fura, szerintem ebben a receptben a kovászpor (ez egyébként milyen? a DM-ben kapható?) semmit nem ad a végeredményhez, max. ízben egy nagyon kicsit. A 23 g élesztőtől ez simán megkel. Azaz előbb lesz kész a kenyér, minthogy a kovász elkezdene igazán működni, szaporodni. A helyedben én kicsit lejjebb vinném az élesztőt, mondjuk 17-18 g-ra, és hozzáadnék 100 g kovászt.
    De egyébként ilyen kovászport is tudsz készíteni házilag. Az aktív érett kovászt kikened egy sűtőpapírra minél vékonyabba, és hagyos teljesen kiszáradni. Ezután felszeded a papírról és ledarálod. (Én ugyan nem daráltam le, nagyobb darabokban hagytam, de van szárított kovászom, ha bármi miatt kinyírnám azt, amit használok, ebből elvileg újra lehet éleszteni.)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés