Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Helló!
Lehet most a Tesco-ban gomba csírát kapni? Tudja valaki? Azért a Tesco-t kédezem mert az van expliciten kiemelve a Gombajón.
-
Soulfly842
addikt
Az első őzlágomba kör lefutott. A zemplén viszont tele van galambgombával
Találtam egy helyet, ahol lépni is alig lehet tőle
mindenből párat... elvittem elsőnek gombaellenőrhöz. Minden hibátlan volt
kedd-szerdán nagy betakarítás
ma csak egy tejszínes tanyasi csirkesomb készül belőle (kis hagymával, sok fokhagymával, kevés borókabogóyval és kakukkfűvel, ill lehet teszek hozzá egy kevés babért is), jövő héten viszont egy nagyobb dózis gombapörkölt következik
Egyébként milyen furcsa a beidegződése sokaknak. A piros galambgombára tömegesen azt mondják, hogy a piros nem jó... hánytató... holott pont beszélgettem a gombaszakellenőrrel, erre, ill, egész Mo-n szinte egyáltalán nincs is a hányatatóból. A köztudatban mégis benne van.
-
fradi81
veterán
válasz
Soulfly842 #719 üzenetére
Na akkor belépek oda is, akkor már csak gombát kellene találni valahol, meg keresni
-
Soulfly842
addikt
Én a Gombahatározó csoportot javaslom erősen. Kisebb közösség, nincs tele minden szedett-vedett dologgal, a határozások is sokkal szakmaibbak.
Cserébe lehetőség szerint felül/alulnézet, termőrkörnyezet és lehetőség szerin metszeti képet is várnak
Több ellenőr/szakértő is van a topicban
-
Soulfly842
addikt
Ejj, ilyen topic is van?
Pont azt figyeltem csoportokban, hogy már piruló galócák is vannak... napokban esőzés, ~1 hét múlva megyek a kedvenc piruló galócás helyemre
-
ViktorSz
tag
Az a bajom,hogy vmiért nem kedvelem a facét,csak muszájból vagyok rajta,de hát a tömegek sajnos ott tobzódnak.
Amúgy ránéztem és annyiból tényleg jó,hogy rengeteg képet töltenek fel,szóval be is lelkesültem,jövőhéten újra nekivágok az erdőnek.
-
fradi81
veterán
válasz
ViktorSz #715 üzenetére
Közben találtam facen gombász csoportot, ott gyorsan jön válasz és látni hogy azért van termés rendesen.
-
ViktorSz
tag
Te legalább találtál valamit,pár napja szétnéztem itt a Mátrában ,hátha találok vmi kucsmagombát,de sajnos talán későn indultam neki a szezonnak és csak ilyen fogalmamsincs miezgombát találtam tökszárazon
De sebaj,legalább kirándultam egy jót...már nagyon hianyzott az erdőjárás.
Nem minden gomba,de olyan üres ez a topik,hogy az a +2 kép is elfér . -
Richard!
addikt
Google szerint Pisztricgomba.
-
fradi81
veterán
Ilyet találtam ötlet hogy miféle? Gyors keresés után bagolygomba.
-
ViktorSz
tag
Eléggé elveszett ez a fórum,pedig azt hittem,hogy itt több10ezer hozzászólás lesz...na mindegy,hátha valaki tud erre okosat mondani:
Szerintetek is Sátán-tinórut szedtem legutóbb?
Nem mertem kockáztatni,tehát inkább fájó szívvel kidobtam az összeset, remélem nem hibáztam nagyot,mert annyira jól néztek ki -
mzso
veterán
Helló!
Próbálkozott már valaki (leginkább laska) gomba spórával/csírával? Van ahonnan érdemes ilyet venni?
El lehet még kezdeni idén, úgy hogy termés is lesz?
-
mzso
veterán
Ismerős és családtag szilvafaalja gombának nevezte.
Én a fűszeres szaga és a képek alapján Szürke Tölcsérgombának gondolom.
Ízre jó volt. Mérgezést nem szenvedtem tőle. -
Soulfly842
addikt
Debrecenből hazafele jövet, gondoltam megállok két kis friss új erdőnél.
Az egyik kisebb fák, csabzottabb környezet, a másik ültetet friss erdő, kb 3m fákkal.
Végeredmény 2 láda őzlábgomba
Ahogy néezm karcsú őzláb és nagy őzláb vegyesen.... nyámii...
Szerintem a felét aszalom (aszalógépben), a másik feléből vagy pörkölt készül, vagy 'pizza' (természetesen pizza tészta helyett egy őzláb lesz szépen felfordítva, pizzakrémmel, sokával, sajttal, lilahagymával.... nyámiii
)
-
mzso
veterán
Helló!
Ezek a gombák ismerősek valakinek?
Volt belőle jó néhány. Két ívben. Kicsit ilyen fűszeres szaguk van nekem. -
fradi81
veterán
válasz
Soulfly842 #700 üzenetére
Láttam van sokféle akkor ez lesz Köszi!
-
Soulfly842
addikt
Mushroomizer
Elvétve google lens, de inkább a fenti app szokott bevállni. Jó, mert több találatot hoz, valószínűségi százalékokkal és ha mérgező van a listában kiemeli. Bár ez sem 100%-os, de jobb, mint az átlag... utána meg úgyis irány gomba ellenőr
(ha már támaszkodnunk kell appra, mindenképp.. én is mindig viszem, voltak már meglepetések
)
-
fradi81
veterán
Hali, van bevált gombameghatározó app amit használtok?
-
Soulfly842
addikt
válasz
Gézengúz #697 üzenetére
Könnyíti a helyzetemet, hogy ék-magyarországi vezető vagyok:) egyfelől szabadon mozgok munka miatt is Borsodban (elsősorban Zemplént szeretem) HB-ban és Szabolcsban is, de akár privát időtöltésben is :) így azért könnyebb vadászni :) vastagabb aljnövwnyzetnél .eg itt is apróbb, de lassan be fog az indulni :)
Csiperkét első alkalommal szeptemberben hoztam haza egy ládával (tokaj melletti mező, időnként rátermett- de első alkalom után a feleségem már jelezte, hogy inkább őzit' szeretne
Mondjuk egy dolgot megtanultam, hogy az erdő mélyén lévő nem csoportban lévő, hanem zarándok tökéletesnek tűnő csiperkének meg kell kapargatni az oldalát...
Utóbbi időben sajnos már többször belefutottam Karbolszagú (sárguló) csiperkébe (mezőn szerencsére itt nincs)
-
Gézengúz
addikt
válasz
Soulfly842 #696 üzenetére
Olvastalak a spórolósban. Itt most alig van őzláb, pár csiperke volt, de pöfiből megint találtam pár fejnyi darabot.
Jókor sikerült elcsípni őket. Frissek. Most megint gomba lesz gombával. -
Soulfly842
addikt
válasz
Gézengúz #695 üzenetére
Fotón úgy tűnt mintha, de akkor szerencsére nem, akkor azzal nem lesz gond. Én azért mindig elviszem bevizsgáltatni (szerencsére nálunk a hét minden napján van du 2-ig bevizsgálás), múltkoriban ért is meglepetés, erdei csiperkének néztem, de mint kiderült minimális eltérésre mutatott jeleket - barnapikkelyű csiperke lett bevizsgálás alapján (mérgező)
Vannak nagyon hasonlók. Azt hiszem talán a gyilkos galóca bébit és a pöffit félbevágva mutatta be valaki fotón, hogy mennyire összetéveszthető. Egy bevizsgálás nem került semmibe, s neked se kell aggódni
-
Gézengúz
addikt
válasz
Soulfly842 #694 üzenetére
-
Soulfly842
addikt
válasz
Gézengúz #693 üzenetére
Basszus, vagy kettőnél látok sárgulásra utaló nyomot. Kapargasd meg mindegyiket kicsit (tönk, gombafej), ha sárgulnak, akkor mind karbolszagú csiperke! Mérgező!
A sárgulás egyedül rá jellemző, valószínűleg kuka.
(a szakadás nyomán sárguló tönk is erre utal.)
Mondjuk van félbevágott is, de az nem sárgult.
Gombavizsgáló a tuti, de ha valamelyik így sárgul, az tuti kuka.
-
Gézengúz
addikt
válasz
Soulfly842 #692 üzenetére
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok! Elsőnek jelentkezek be a topicba, mint kezdő gombás
Természetet régen járunk párommal. Mivel Nyíregyházán lakunk, a céges üzemanyag korlátlan, ezért a mátrába, bükkbe (Főképp) sokat jártunk mindig is túrázni.
A covid helyzet a zasszonypajtás részéről ezt fokozta is, telekommunikációs multi, 2020.03.16 óta home office, havi egy napot kell bemennie.. emiatt sűrűn kell vinni - ahogy én hívom - legeltetni. a szemét (a természettel), a friss levegőben való mozgással.
Első gombászási éllmény (google lens-t, mushroomizer-t használva):, párom gyerekkorában járt gombászni, nekem teljesen új, de annál élvezetesebb téma ez:
Tokaj,hármhuta környéke, hatalmas mennyiség csiperke fajták, s az utóbbinál, ~ 2 kg őzlábgomba is, illetve sok szegfűgomba, illetve kékhátú galamgomba, másnap, harangodi erdő, néhán újabb őzláb, s kb 2 kg.Mindamellett, hogy persze sikerült pár huncut barna pikkelyeshátú gombát, illetve huncut őzlábgombát is gyűjteni (főleg a harangodi erdő volt a rafinált, óhután minden csemege volt)
Természetesen napról napra mindent bevizsgáltattal, felhasználás előtt kezdőként.
A természetjárás azt hiszem új értelmet nyer
de egyre rutinosabb leszeek.
-
Ivanh
senior tag
Sziasztok!
Tisztelettel érdeklődnék, Zalában lehet vagányaféléket találni mostanság?
Kirándulást tervezünk arrafelé, és mindenképpen beiktatnánk egy kis gombázást+természetjárást...
Ha valakinek van ötlete, ne tartsa magába...
Sajnos, helyismerettel nem rendelkezem.
-
mzso
veterán
Helló!
Nem rég találtam pár számomra ismeretlen gombát, vajon melyik fajta lehet?
Frissen ilyen enyhe kellemes gomba szaga volt, mint a májusi pereszkének, később fűszeres szaga lett.
Így néznek ki:
https://abload.de/gallery.php?key=jM8hsYbPPl:
-
-
Rive
veterán
Valszeg kevésbé agresszíven, mint a mi csigáink.
A komposzt körül nő nálunk egy rakat csiperke, de a földből alig tudnak előjönniUi.: vagy a tyúkok miatt aggódsz? A nem ehető csiperkék nem igazán mérgezőek. Inkább csak nem ehető, büdös, hányást, gyomorpanaszokat okoz. Már ha egyáltalán képes megenni valaki.
-
Weareus
addikt
Srácok őszi vargányát szedett már idén valaki?
Kenyérgomba van már/még? -
Weareus
addikt
Tegnap egy kosár gombát szedtünk Pécsvárad mellett. Szegfűgomba vagy csibeláb. A képen boszorkánykör látható. Vajjal, friss zöldhagymával, paprikásan készítettük el. A végén sajtot olvasztottunk rá. Tálaláskor még kis tejföllel bolondítottuk meg. Finom lett...Részemről macskapöcse paprika került még bele, de csak a tányéromban nyomtam szét, nem mindenki szereti az erőset.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #667 üzenetére
Börzsöny gombamentes Törökmező környékén, a Dunán viszont van bőven sárga gévagomba. Erdő azt hiszem holnap elmarad.
-
Winner_hun
félisten
Holnapra még mondanak esőt, kedd-szerda lehet gombászással fog telni. Börzsöny biztosan lesz, a Mátrán / Zemplénen még nagyon agyalok.
-
minek?:S
őstag
válasz
Winner_hun #664 üzenetére
Én Visegrádon és szűkös környezetében, mivel jogsim még nincs, meg hát egy egészséges délutáni túra keretében itt is belehet járni pár jó helyet, illetve, idén a miskolci állatkert felé vezető utat is sikerült meglesnem, na ott viszont meglehetősen sok érdekesség volt, sajnos nem ehető fajták: citrom- és gyilkos galócák főleg, de egyébként egy komolyabb túrát arrafelé én is megnéznék jövőre vagy azután.
Fenyves, hát így félálomban most nem jut eszembe.
-
Winner_hun
félisten
válasz
minek?:S #663 üzenetére
November végén, igen
Nyár-ősz eleje kimaradt a szárazság miatt. 1-2 alkalommal voltam de értelme nem sok volt.
Az alját nem néztem.
Merre szoktál menni? Börzsönyben, Törökmezőn voltam többször, egyszer Verőcén is (az óriás tölcsérgombák és őzlábak onnan vannak), illetve a Pilisben is voltam, (onnan is lettek őzlábak)
Nagyirtás-Szt. Orbán Fogadót mondták még, streetview szerint behajtani nem lehet oda kocsival, csak aki a fogadóhoz megy, így az kimaradt.
Bükk / Aggtelek / Zemplén jövőre bakancslistás.Jófajta fenyvesről nem tudsz? A Pilisben volt egy, de kivágták
Itt nem azok a cingár fenyők voltak, hanem ilyesmi...
-
őstag
válasz
Winner_hun #662 üzenetére
Azt mondod, hogy most ősszel voltál és most szedted ezeket mind? Mert én szeptember közepe felé feladtam, nem volt egy szabad délutánom sem, amikor tudtam volna menni, viszont nem tartottam nagy hibának, mert ugye kevés csapadék volt főleg errefelé és eddig sem találtam semmit.
A képen lévő gombának nem tudod milyen volt az alja? Lemezes vagy szivacsos?
Én is remélem, hogy jövőre több időm lesz, eddig azért sikerült szednem jó pár tál rókagombát.
Mondjuk egy valamit nem értek.. nagypapám és apám is mesélt csomószor, hogy gyakorlatilag tonna számra szedték a vargányákat, hogy bármerre mentek, szinte nem volt hova tenniük, annyi volt. Emlékszem pár éve, mikor még gyerek(ebb) voltam, még szedtünk negyed-fél rafiás szatyrokkal, de most, ha már 1-2 darabot látunk is örülünk. Most vagy borzasztó rosszkor mentünk mindig, vagy kezd kihalni a régi jó helyeken a vargánya?
-
Winner_hun
félisten
válasz
minek?:S #661 üzenetére
Rákövetkező nap, még a fagy előtt is elmentem, na akkor egy jóval nagyobb őzlábat is sikerült találni, 20 cm átmérőjű volt a kalapja. Sokkal nagyobbak is lehetnek, de az előtte lévőkhöz képest eddgi ez a rekord. Idén kezdtem csak el kicsit gombászni, majd jövőre remélem több időm lesz + kicsit esősebb idő, mert ez az ősz nem sok csapadékot adott..
Őzlábból volt piruló is + lila pereszke (1 db), illetve kései laska (minimális).
Nyáron sárga gévagombát találtam többször, abból mondjuk jó mennyiség összejött, a múlt héten is előkerült egy adag a fagyasztóbólErről nem tudtam micsoda, csak jól nézett ki
A tölcsérgombák egy részéből leves lett, nagyobb része pedig le lett szárítva. Majd elfogy
-
őstag
válasz
Winner_hun #660 üzenetére
Wow, de jól néz ki, főleg az Őzlábak miatt vagyok rád irigy kicsit
A tölcsér gombát papám gyerekkorában szerette, de mi sose szedtünk.
Én Őzlábból idén kb 1db-ot, ha láttam a patak parton és sajnos más általam keresett gombából sem volt több 1-2 db-nál.
-
lorcsi
veterán
lassancskán megint indul a szezon
pár fontosság összeszedve: [link]
-
őstag
Mostanában nem gombászik senki? Annyi eső volt és meleg, csak van valami.
Mondom én, aki párszor kinézett és alig talált valamit.. nem tudom, hogy én vagyok ilyen szerencsétlen vagy mi, de kisebb mennyiségű galambgombán és még kisebb mennyiségű rókagombán kívül semmit nem találtunk.. nem most kéne nekik is nőniük? Meg a vargányáknak?(Olyan helyen néztem, ahol soknak kéne lennie.)
-
kraftxld
félisten
Találtam a hotel előtt egy raklap óriás harmatgombát [link]
Csak egyet hoztam el azonosításra, holnap reggel akarok belőle valamit főzni mielőtt a kínaiak elhordják.
Tud valaki jó receptet? Mert semmi értelmeset nem találtam.
Vagy csak megpirítom egy kis olajon, aztán zöldfűszerekkel meg mondjuk kecskesajttal (ahogy a rókagombát szoktam, nyami!) összerottyantom és mehet is kenyérre / pirítósra? -
Ivanh
senior tag
válasz
Zsocy155 #655 üzenetére
Gyűrűs tuskógombára (potypinka) gyanakszom, ez egy kiadós mennyiség, gratula!!
Azért 30 év vargánya vadászat tapasztalatából biztatok mindenkit, bőséggel van esély még megszedni a kosarakat, 20-a körül szép időt jósolnak. Ha a völgyben fagy, a hegyen sosem, az avar meleg az alatta lévő föld felszínével egyetemben, legtöbbször még novemberben is szedhető vargánya.
-
őstag
Wow mik ezek.. ekkorát még szerintem sosem láttam
Mondjuk eleve nem sok vargányát, eddig az idén találtam volt a legnagyobb, annak is kb 15cm volt a kalapja átmérője. Ezek gyönyörűek.
Én idén Gyapjas tintagombát szedek sokat, mondjuk abból is idén láttam a legnagyobbat eddig, erdő közepén, egy kis tó melletti bozótosban, kb 40-50 centi magas lehetett.
Ezt a kis túrát megbeszélem barátnőmmel, ilyenek miatt érdekes lehet kimenni
-
őstag
Hm, de kihalt itt minden, nincs idén gomba vagy mi?
-
Land
veterán
Szegfűgomba Pest környékén merre lehetséges?
-
Land
veterán
Mostanában eseget az eső Pest környékén. Érdemes gomba céllal útra kelni?
-
Sárpac
nagyúr
válasz
minek?:S #646 üzenetére
Hát tölgyes ligetekben szerintem lassan itt az Őzlábak ideje, nah meg a tuskógombáké.. Ha szeptember enyhe csapadékos lesz akkor szinte minden faj megjelenik. Amit nagyon szeretünk még a fekete trombitagomba az is szeptembertől terem tömegesen és nagyon finom fűszergomba.
-
őstag
Azt hiszem inkább maradunk a jól bevált Rókagomba - Vargánya - Óriáspöfeteg - Őzláb - Csiperke és Lila pereszkénél, nameg a Tintagombánál.
Apropó, Te tudsz valami olyan gombát, ami szereti az tölgy-bükk erdőt, ilyenkor nő és különlegesen finom? Az sem hátrány, ha nem lehet összetéveszteni mérgező gombával.
-
őstag
Visegrádon. Azt láttunk mi is 1-2 fán. Nálunk rengeteg, tányér méretű tejgomba van, csak sajnos mi azt nem szedjük.
Eddig mi is ilyen ujjpercnyi méretű rókagombákat szedtünk, alig pár darabot, de tegnap unatkoztam és mondom megnézem mi van erre az esőre.. hát volt ugye, ezt kb 1 helyen szedtem, nagyjából 50x100m-es területen.
Láttam pár "sárga aljú lilulógombát", talán molyhos nemezes-tinóru, nemtudom, annyira nem vagyok képben a tinórukkal, meg 1-2 vargányát, de öregek voltak nagyon már.
-
Sárpac
nagyúr
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Meggyi001 #635 üzenetére
Hát felülnézetből nehéz megmondani, de ha tuskón nőtt vagy a tövében akkor most nagyon gyakori szinte minden tuskón az úgyn. gyűrűs tuskógomba nő ami megfőzve 20perc után finom ehető gomba, viszont nyersen mérgező szal salátának nem jó, mert hőre lebomló toxint tartalmaz! Sárgásbarna kalap befelé sötétedik enyhén pikkelyes a kalapból kiinduló tönk lefelé sötétedik akár egészen feketébe is átmehet, tönkre tapadó gallér mindig van fehér a spórája!
[link] -
Helló mindenki. Bár annyira nem aktív a topic, remélem azért kapok választ a kérdésemre
A neten nem tudtam kibogarászni, hogy mi lehet ez. Erre arra hasonlít sztem, de nem vagyok biztos benne. Ha rootolni vagy romolni kéne a gombát, sima liba lenne, de ez, ismeretlen terület nekem
Szóval ezt/ezeket a gombát találtam a kertben, több csomóban vannak, egyik csoport valami farönk tövében, a többi így szabadon. És mintha valami penész is lenne a gomba kalapjai alatt....vagy mi....
Az lenne a kérdésem, hogy milyen fajta ez, és ehető e? Úgy megkívántam..... Ja, és 1 órátok van a válaszra, mert már panírozom
Ez sajnos most esti kép -
Sárpac
nagyúr
Jövő7 végén 29-30 valaki szervez gombászást a szomszédba(Románia)?
A hétre egész jó esős idő jött jö7re meg mérsékelt felmelegedés meghozhatja a gombaszezon első hullámát. -
Alg
veterán
Ma amíg horgásztam öcsémék leszedtek egy gévagombát... lett vagy 6-7 kiló
meg némi nyár-fagomba is került mellé (Tisza ártéri mocsaras)
-
őstag
Értem, hát akkor nézek valami receptet. Én amúgy utálom a gombát(levesnek szeretem).. de szedni imádom.
Én itt a környéken nézném Visegrádi hg, esetleg Börzsöny. Remélem jövőhéten már jó meleg lesz, mert ha mostanra mondja az esőt és erre jönne a meleg, az csak jó lenne. (nem?)
Köszi srácok a válaszokat.
-
őstag
válasz
master bud #615 üzenetére
Na én is arra tippeltem.. csak nem voltam benne biztos. Tudtam, csak nem sejtettem
Megismerem, mert a patakon minden fa tövében van vagy minden tuskónál, szóval aznap is épp szedni voltam, de ő csak egyedül volt egy pár tapló fölött, és mondom.. akkora volt mint egy kakaóscsiga .. soha nem láttam ekkorát.
-
őstag
válasz
master bud #607 üzenetére
Kalap kb 10 centis volt, szóval már itt elvérzett. Valamint kinézetre 1-1ben megegyezik, teteje tüskés szerű, selymes, tönkje kb 2/3-ig olyan mint a kalapja, utána halvány/fehér és sima.
De legalább is nem a büdös
Ivanh
Menj már.. Pilisszentlászló körül nem sok volt idén, de még itt Visegrád körül sem, 2 db szebb példányra emlékszem és ennyi
-
ngabor2
nagyúr
válasz
master bud #607 üzenetére
Szegény őzike... nem csak gombás, de büdös is a lába
-
master bud
tag
válasz
minek?:S #606 üzenetére
Ha a kisebb termetű őzlábgomba habitusúak körül nézelődünk, akkor lehetett büdös őzlábgomba. A képen sajnos nem látszanak a határozóbélyegek jól, főleg a második zavaros. Lemezek, gallér, tönk stb. ami látszódnia kellene.
Nézz rá erre (de ne csak a képeket nézd
): Büdös őzlábgomba
-
őstag
Dehogy is. Ezt messziről is megismerem. Kisebb koromban sokat szedtünk ilyet nagyival. Ma is láttam hazafelé jövet 1dbot. [link]
Inkább ilyen: [link]. Nem tudom mennyire vehető ki, ennyi maradt meg keddről. Baloldali a tönk, jobboldali a kalap részlete. Lemezei fehérek voltak.
Szerk.: Képek minőségéért elnézést. Telefonnal lőttem őket, na meg amúgy sem vagyok fényképész.
-
őstag
Nálunk csak az őzláb az amitől félnek, mert azon kívül rókát szedünk, vargányát, csiperkét, tőkét.. esetleg óriás pöfeteget, ha találunk egy évtizedben 1x ..
Egyébként én a gombát nem szeretem enni.. szedni annál inkább.
Halból meg mi sokat eszünk, szeretjük is, meg ha van időnk megyünk pecázni is..
Lortech
Ahol szedtük, ott generációk(!) óta csiperke terem, csak nem lesz köztük akkor rossz
master bud
#601: Mi csak erdős részen szedünk, illetve réten, előbbi helyen zömében pirulót, utóbbin nagy őzlábat.
Tegnap mikor itthon a kertben sétáltam, ilyen köves-murvás-saras talajon véletlenül felrúgtam valami gombát. Nézem a földön, világosbarna és ilyen pelyhes-szőrös, selymes tapintású.. olyan volt mint egy őzláb, aztán megszagoltam, és olyan furán büdös volt.
[link] nagyjából olyasmi mint a bal oldali, csaknem lehetett 10-15 centinél magasabb, nem is láttam először, a kalapja is ilyen 8-10 centi lehetett, de nem volt kinyílva. Esetleg valami tipped? Nem jutott eszembe lefényképezni, holnap megnézem, de szerintem már elrohadt és így csak ennyire emlékszek, ha látok még, fotózok és jövök.
#602: természetesen megnéztük tönkkel együtt, először én is paráztam, mert mintha az egyiket sárgulni láttam volna a kalapján, aztán otthon nagyiéknál az összeset megnéztem és sehol semmi. A víz ahol mosta és ott is ahol főzte vörös volt és nem sárga.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen processzort vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Diablo II: Classic és Resurrected
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
- Használt Heinner szabadonálló, kombinált hűtő eladó (hibátlan)
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif Ip kamera
- Xiaomi BW300 Okos Kamera Kültéri ÚJ 12 Hónap Garancia ingyen foxpost!
- Stadler Form Oscar Little Titanium hideg párásító
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Mast Tetoválógép vez.nélküli + tű készlet új 6hó jótállással!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest