Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
mormota
senior tag
sztem a leghjobb fogyókúra, ha a nyelvedbe piercinget lövetsz

3-4 napig biztos nem eszel sokat... jó-jó lehet ez igy gyoran hülyeségnek hangzik, lehet hogy az is
de ez jutott igy most hirtelen eszembe -
Panther
HÁZIGAZDA
Ez tök jellemző. Hozzászóltam a topikhoz, rögtön be is halt.

-
Panther
HÁZIGAZDA
Szerintem ha nagyon lusta vagy, ha PH-zol, vagy autót szerelsz, attól is lehet fogyni.
Én gyakran egyszerűen nem veszem a fáradságot hogy lemenjek enni, inkább dolgozgatok itt a megírandó programokon a szobámban, vagy szerelem kint a kocsit a fagyban, vagy amihez épp kedvem van. Az a fura, hogy érzem hogy éhes vagyok mint állat, de nincs kedvem enni menni 
Ja, meg még valami nagyon sokat segíthet (főleg a szörp / kóla / szendó / nasi rajongóknak ajánlom): legyél csóró
Én úgymond az vagyok, legalábbis kívülről nézve, mert a pénzemet értelmesebb -- azaz inkább úgy mondanám: hosszútávú -- dolgokra költöm. Nem veszek kólát, soha nincs kajám, mert otthon nem csomagolnak mint a haverokank. (Azért meg fel nem kelek korábban hogy én csináljak...
) A pénzt pedig, amit kapok, egyszerűen szinte képtelen vagyok ilyen ''pillanatnyi élvezeti cikkekre'' költeni, így hát alig eszem naponta egyszer. Tartom is a 70 kg-omat a 178 centimhez. 
[Szerkesztve] -
T 1000
aktív tag
Mindenek előtt szertnék gratulálni a topic indítójához, hihetetlenül inteligens 15 éves srác vagy. Dehogy valamit hozzá tegyek én is, elmondom a tapasztalataimat: 18 évesen 94 kiló voltam, abszolulte nem kövér, max egy picit ''testes'', majd egy baleset következtében, korházban 6 nap alatt 22!!! kilót fogytam. Kijöttem a korházból 72 kilósan, kicsit örülve milyen csini vagyok, majd lassan visszatérve a régi életmódomhoz 2 hónap alatt visszahíztam pontosan 93.9 kg-ra. Vagyis beállt a súlyom az eredeti szintre. Én azt vallom, (azóta mint közgazdász), hogy ha kevesebb a bevétel, mint a kiadás, annak fogyás a vége. És itt jön be HiperG tapasztalata: figyeljünk oda, mit is eszünk, de a legfontosabb a MOZGÁS. Mindenki találjon olyan sportot, amit szeret, és azt RENDSZERESEN űzze, higgyétek el beválik. Én heti 1x focizok 2 órát (a vége már halál) és kocogok 2 hete. Nagyon lassan fogyok, de az akarat erős, és úgy is a remény hal meg utoljára.....

-
B.Kox
tag
Én 177cm és 67 Kg vagyok.
Már 15 honapja járok gyúrni, amikor elkezdtem 60 kg voltam.
Tavaj januártól(akkor kezdtem) szeptemberig felhiztam 60-ról 65 re ,majd a nyáron ez megállt sőt lementem 64-re, aztán szeptemberben felhíztam 70-re (na persze ehhez kellet némi ''vitamin'').
Most ott tartok hogy már 67 Kg se vagyok
, pedig az erőszintem lassan kúszik felfelé annak ellenére hogy fogyok.(Nem tom miből mert nincs rajtam egy deka felesleg sem.)
Fekvenyomásnál 80-al szériázok, 45-el bicepszezek, ami azért nem olyan rossz a sújomhoz képest.
Most ott tartok hogy megint a ''vitaminon'' gondolkodok, és bármit megtennék hogy felszedjekm pár kilót.
De ez általában igy van a testépítőkkel, soha nem elég az amit eddig elértek, mindíg több és több kell.
-
UHHH
őstag
Tegnap meg 23:xx-kor is ettem, es reggel mar ehes voltam, annyit zabalok, amennyit csak akarok, megis jol tartom magam...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
~70 kg meg ~173 cm
-
erdoke
titán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Vazze, én biológus (is) vagyok, de így hirtelen gőzöm nincs, mi az a THC.

Tetra-Hidro-Karbonát (Carbonate)? Magyarul metánnak hívják...
-
tildy
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Én is azt hallottam.De én nem láttam még emiatt hízni embereket...
-
qpakcovboy
őstag
Mellesleg nemtudjátok, hogy a THC milyen hatással van a fogyós dologra?
Én hallottam olyat, hogy megköti a zsírt mint a szénsav! -
tildy
nagyúr
A képek nagyon régiek(Lassan már 4-5 évesek)...Mutatok viszonylag újat:
Bővebben: link
A második képen azért látszik, hogy van itt háj
Ui:lassan másfél hete csináloma fogyókúrám.Egyre jobban azt veszem észre, hogy nem is kívánom a kaját.Vagy ha igen, akkor az valami gyümölcs, vagy joghurt legyen.Mindenesetre ne nehéz kaja...
szerk:Még az lemaradt, hogy az a 20 kiló kb. 6 éve alatt jött fel rám.Jobban mondva előszőr 2szer 5 majd tavaly január óta 10.
[Szerkesztve] -
vati
senior tag
1. vagy nagyon régi képek vannak a weboldaladon, vagy csak képzeled ezt a 20 kiló fölösleget

2. Lehet, hogy egyszer már lefogytál, de ha most újra le akarsz, csak visszamászott az a 10 kiló (gondolod te...)
Az étkezési szokások végleges megváltoztatása a lényeg. Saját tapasztalatom szerint a fogyókúrák első hetében hirtelen (de sajnos reverzibilisen) le szokott menni 3-4 kiló is, de ennek jó része víz! Nem is érdemes a mérlegre állni a második hét eleje előtt!
Viszont hetekig nem lehet gyömölcsön élni, gyomor kikészül, szervezet elkezdi lebontani a fehérjéket... -
Gabró
tag
Gratula a topichoz.

Itt az ideje, hogy én is nekikezdjek. Most éppen 94,5 kilót mondott a mérleg (kb. egy éve ennyi). Ehhez vagyok 184 centi, állítólag még 3 centit fogok nőni. A cél legyen mondjuk 85 kg. Az időpont pedig a felvételi ponthatárok közlése.
Kívánjatok jó szerencsét.
-
tildy
nagyúr
Ruhában mindenki jobban néz ki!
Úgy nem látszik annyira a HÁJ. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Sose az a gond, ha néha, nagyritkán teleeszed magad. Az a gond, ha rendszeresen teszed ezt.
-
qpakcovboy
őstag
Ezzel is csak az a gond, hogy olyan emberek mint én nemnagyon tudom/tudjuk ezt sokazor beválalni, mert nemtudom elképzelni, hogy nyáron néha este egy sör, vagy egy jópizzát enni vag hasonpaci!
De most 3 hónappig megteszem, és meglátjuk mi lesz, ha viszont nem fogok fogyni egy kilót sem akkor.....
rendelek két óriás duplasajtos bolognais pizzát és betegre zabálom magam
-
vati
senior tag
Csatlakoznék a ''klubhoz''

171 centi, 92 kiló ...voltam 1 hónapja.
Mindig is kövér voltam, és 20 év alatt eléggé megutáltam.
Most 87 kiló vagyok, és 15-20 kilónak kellene még lemászni.
Tapasztalatok:
- Fő gond, hogy baromira utálok mindenféle fizikai aktivitást. Szívből, 30 éve, és ebben nem hiszem hogy megváltoznék. Világéletemben 3-as voltam tornából, utáltam, és ülőmunkám van, amit viszont nem utálok. Amikor a legfickósabb voltam, bodyztam és 72 kilóval szériáztam fekvenyomásban. Rég volt
Megoldás: összekötni a kellemest a kellemetlennel -> szobabicikli+TVhíradó vagy filmek (nem röhög!) így a testmozgás legnagyobb ellensége, az unalom kiiktatható. Persze ez mozgásnak egyoldalú, de amíg valaki extra kövér, szerintem ne terhelje az ízületeit komolyabb tornával.
- Nekem is a második legnagyobb gond a pótcselekvés jellegű (unalom, stressz, megszokás miatti) evések megszüntetése.
Megoldás: ásványvíz+ásványvíz+ásványvíz. Uborkasaláta, savanyúkáposzta. Mindig legyen a hűtőben valami zabálható ZÖLDSÉG.
- 3. gond: kalória-korlátozás úgy, hogy az összetétel ne váljon egészségtelenné.
Megoldás: írni egy listát a hizlaló alapanyagokról és azt nem enni. nálam ez: zsírfélék (kiváltva vajkrémmel), cukros dolgok, édességek (kiváltva műcukorral), kenyér és gabonafélék (kiváltva puffasztott búzaszeletekkel), csipszek. Ha valaki ezeket konzekvensen nem eszi +odafigyel a tejtermékekre (sok tej, és főként a sajt hizlal) nincs mitől hízzon, sőt, fogyni fog. Másból nem lehet annyit megenni hogy ''megártson''.
- semmilyen olyan diéta nem értelmes, amit ne lehetne akármeddig csinálni. Úgy kell fogyókúrázni, mintha egész hátralevő életünkben azt kellene csinálni. Tehát ami fenntartható akármeddig, nemcsak ''leadok x kilót és kész.''
Mára orvosi tény, hogy sok kövérség -különösen az ''alma-típusú'', anyagcsere-betegség, és nem jellemhiba. Tehát egy életre át kell alakítani az étrendet.
- étkezési naplót kell írni! Elképesztő, mi mindent megzabál az ember, ami fel s tűnik. De ha összerírja, csak hüledezik: jééé, alig ettem ma, mégis besikerült 1700 kalória...
- még1 fontos: amíg valaki nem kap egy döntő lökést, extra motivációt arra hogy lefogyjon, nincs előtte egy konrét cél, hogy pontosan ezért akakrok lefogyni, addig nem fog sikerülni, vagy visszahízza. (nálam ez az volt, hogy kiderült: véges időn belül nagyon beteg leszek, ha nem fogyok le)
Élethossziglan életmódváltásban kell gondolkodni. Ha ez nem megy, vagy nem vagyunk rá motiváltak, nem fog sikerülni.
[Szerkesztve] -
qpakcovboy
őstag
Hello
Kipróbálom amit mondtál, de nem várok szilveszterig!!!
Én 190/110 vagyok, de nemvoltam mindíg ilyen...
egyszer nekem úgy sikerűlt lefogynom, hogy ugyan úgy ettem csak sosem laktam jól, ez sem rossz (hatásos) de hamar meg lehet unni, viszont ha kitartó vagy akkor egész jó a hatása!
csináltam olyat, is hogy no szénhidrát, és egy csomót hasaztam(ez volt a legrosszabb) és semmi eredmény!
most meglátom, hogy ezzel milyen sikert aratok, bár engem nemnagyon zavar, de a barátnőm eyre többet stresszel, és neki megteszem!
Ha 3 hónap múlva én is lemegyek 90kg-ra akkor könyvet írunk!!!
Remélem bejön.
Ja és még egy alkoholt szoktál inni??? (én ettől híztam el) nem mondom, hogy alkesz vagyok
de az elmúlt két évben sokat ittam egy haverral(bár az utóbbi időben ez lecsökkent heti 1 alkalomra)
szal akkor mindent bele! -
Mazka05
őstag
vizi pipa volt
cigi nem 
-
vati
senior tag
Ez az Atkins módszer egy áltudományos baromság. (ettől függetlenül szabad hinni benne, nem akarok senki lebeszélni róla...
)
Ha valaki nem eszik szénhidrátot a la Atkins, feje tetejére áll az anyagcseréje véges idő belül, és nagyon rosszul fogja érezni magát. Rövid távon működhet, de 50-100 kilókat ilyen módszerrel leadni nem a hosszú élet titka.
A 10 kiló 2 hónap alatt szép eredmény, gratulálok!
Kb. ez a maximum fogyási teljesítmény, amit hosszú távon el lehet érni. -
[amne]
senior tag
Hízást is lehet sőt kell egészségesen ''végezni'': magas szénhidrát, fehérje, protein tartalmú kaják, esetleg étkezés kiegészítők használata mellett ha kajakozol is nagyon szép szálkás mell - kar izmokat szerezhetsz, mellette fussál napi 20-30 percet hogy arányos combok is legyenek, lehetőleg kerüld a magas zsírtartalmú kajákat.
-
zsiga667
addikt
Valaki tud segíteni? Hogy lehet gyorsan hízni vagy 5 kilót?

A ''no-testmozgás'' már megvan. Más fontos tanács?
(Komoly...
) -
Mazka05
őstag
HiperG !
Elsösorban Gart
És egy kérdés: Mivel hogy 2003suli kezdés elött 2hétel Görzenálba fejre álltam és majdnem 3hétig voltam korházba...

agyrázkodásal stb.. akkor kb 64kg voltam és lefogytam a korházban 55kg-ra elsösorban azért mart szétörtem az arcomat orromat és a számon let egy lyuk.. meg az álamon egy maradandó heg ami plasztikáztatva lesz. Azóta nöttem és elkezdtem kajakozni AMI NAGYON KIRÁLY SPORT!!! most 190cm vagyok és 73kg Hogy tudnék hizni még jobban mit egyek ami táplál és laktat és természetesen egéséges! -
Torry
addikt
Én az Atkins (nemtom hogy írják) féle módszert használtam.
Nem olyan keményen, de azért igen...
Nos a lényeg az, hogy 10kilót fogytam 2 hónap alatt...
Az egész abból áll hogy:
Minél kevesebb szén-hidrátot egyél, szóval:
Tésztát, KENYERET, kifli, zsömle édességek lisztes cuccok NEM SZABAD ENNI!
HÚst viszont lehet, sajtokat is mindenféle mást...
Jóez
-
kamikaze boci
őstag
Egy kis ösztönzés nektek, egy kis nyugtatgatás magamnak (undorító dohányos vagyok
) -
Pacák
senior tag
Szerintem a húsok (csirke/halak) mellé nem sült/főtt krumplit ill. rizst, inkább párolt zöldséget, salátákat kell fogyasztani, sőt: a kenyeret is hanyagolni kell.
Nézzetek meg a frissen leszerelt sorkatonákat: gurul a többsége. Mi kenyeret tömtünk annó magunka, mert gyakran ehetetlen volt a főtt koszt. (Én nem nevezem ehetőnek az olyan csirkelevest, amiben 90% csirkefej, 10% lé van. Ez személyes tapasztalat.) -
HiperG
addikt
Örülök, hogy elkezdtétek
Sok sikert 
-
TitiRii
senior tag
legjob megoldás: szerelmi bánat, aztán bosszu vágy

nekem szilveszterkor ment szét egy nagyon régi kapcsolatom, magam alatt voltam, 10 nap alat 6 kilot fogytam, aztán boszubol elkezdtem kondizni uszni edzeni, ez ma heti 3*2h ban üzöm, eredmények:
86 kg rol az elsö 10 napban 80 kg ra fogytam aztán miota edzek ugyan anyit eszek,ha nem többet mint rég,sokkal töb csokit meg édeséget az tény, és 92 kg vagyok per pill
mégis bö rám jo pár régi gatyám,és szük jonéhány polom és ingem
-
marcee
addikt
Mit jeleztem is lentebb, még aznap este elkezdtem.

1 hét alatt ettem annyit, mint máskor egy nap. (ez inkább az eddigi fogyasztást jellemzi). Mondjuk tegnap azthittem majd' fel fordulok éhen. (kb. 30 dkg mexico-i zöldségkeverék párolva + kb. 15 dkg halszelet detto)
Eleinte egy kicsit keményebben akarom fogni a kaját, mint ahogyan írtad, mert mozogni nem nagyon van időm és ha így láták eredményt, akkor megpróbálok beállítani valami normális rendszert.
Visszahízni meg nem nagyon lesz lehetőségem, mert a család egy csöppet lelkes újkeletű önsanyargatásom okán.
Csak a gyomrom szűkülne már, hogy ne kívánjam... -
tikomio
csendes tag
na, szóval kinyomtattam, elolvastam, körbeadtam az irodában, mindenki beájult, én meg elhatároztam, holnaptól nagyon kevés csoki, vagy helyette műzli szelet és szigorúan csak ásványvíz, colalájt meg üres tea. az innivalók nem fognak különösebb problémát okozni, de a csoki, meg a süti meg a nass...
azért megpróbálom. és már tornázom is, de most majd aktívabban fogok.
GRATULA NEKED, NAGYON ÜGYES VAGY ÉS KITARTÓ! -
Agyzuzo
addikt
Ugyanezen elvet (illetve nagyon hasonlót) követve fogytam le anno én is 2,5 évvel ezelőtt. 137 kiló voltam és 195 centi körül. Tegyük hozzá hogy azért volt rajtam izomból is szerencsére, mert mindig sokat edzettem, csak elkényelmesedtem és kezdett meglátszani.
Szóval drasztikusan megváltoztattam az étrendem (én pl. szénhidrátot nem ajánlom hús mellé, inkább zöldséggel v. ananásszal ettem a csirkét/halat), + én is csak ásványvizet/citromos vizet ittam, ill. ilyen nagyon low-calorie drink-eket és gyógyteákat. A lényeg: egy év alatt 30 kiló mínusz, azóta is tartom és mellé elég sok izmot felszedtem. Visszahízni egyébként azóta se tudok, pedig próbáltam már.
Néha egy +-4-5 kiló felcsúszik, de aztán utána egyből megy is le. 
Gratulálok HiperGé kollégának is a remek eredményhez, ugye, nem is olyan nehéz? ;) Persze, én könnyen beszélek, első hónapban vért pisáltam, de utána már nem hiányoztak a régi kaják és életstílusom... -
azzio
aktív tag
megmagyarázom a számmisztikát: a 6 alkalom az még egy emberi gyakoriság, azt még könnyű betartani a napirend teljes felborítása nélkül. este 6 után azért nem szabad enni, mert akkor kapcsol át a szervezet tartalékoló üzemmódba, és az a túlsúlyos embernek felesleges (sőt káros). ugyanez az oka annak is, hogy ilyen gyakran kell (de keveset) enni, hogy a szervezet ne legyen tartalékolásra kényszerítve, más megközelítésből ösztönözve legyen arra, hogy ne tartalékoljon, illetve a mennyiség miatt nincs is miből.
én egyébként egy 50 kilós, 167 centis gizda vagyok, és akárhogy szeretném, akármit és akármennyit eszem, képtelen vagyok hízni, pedig jó lenne egy kis zsír, mert így hiába sportolok, nincs miből építkeznie a szervezetemnek -> nincs izomzat sem... a mesterséges tömegnövelőktől elvből távoltartom magam, szerintem azok többet ártanak mint használnak.
aztán minden fogyniakarónak hajrá, de:
1., fiúknak: ne fogyasszátok túl magatokat, mert utána az izomzatotok fog leépülni
2., lányoknak: Ti se, mert nem szépek a pálcika lányok, sokkal szebbek a kerek formák, és sokkal jobb, ha husit fog az ember, mintha csontot
-
HiperG
addikt
Na senki sem csatlakozik?

-
Jam-Master J
aktív tag
> mérleg mert izommá alakult a zsir egy része.ugyanis az izom 10x nehezebb mint a zsir szal nincs gáz
Lehet...mondjuk a centik mennek lefele szép látványosan. Szerencsére türelemből van bőven! (eddig
) -
Cathfaern
nagyúr
Nos, én szokás szerint a szerencse következtében fogytam le
Történt ugyanis, hogy mindig elfelejtettem megenni a tízóraim iskolába, így egy idő után nem vittem magammal. Enni menzán ettem (odaillő hatalmas adagokat
), és meguntam a buszozást, ugyanis megváltoztatták a menetrendet, így pont lekéstem a ''pont jó'' buszt, így kb. fél óra alatt értem haza - mint amennyi idő alatt gyalog is hazaérek. Szóval mindezek kvázi tudattalan változtatások voltak, viszont bejött: fél év alatt lefogytam legalább 15 kilót, de inkább 20-at (nem tudom pontosan, mert az elején nem mértem mennyi vagyok). Persze ehhez hozzájárult az is, hogy nem vagyok az a zabálós típus, ráadásul épp akkoriban szoktattam le magam a nassolásról, de ez utóbbit leszámítva teljesen magától jött a az egész, szóval szerencsém volt, mert ezeket magamtól biztos nem tudtam volna megcsinálni.
Egyébként még régebben próbálkoztam az ásványvízzel, eleinte egész jól bírtam, de kb. 2 hét után már képtelen voltam meginni
Inkább nem is ittam semmit. Akkor úgy döntöttem, hogy ez azért nem feltétlenül jó ötlet 
-
VÁMpír
aktív tag
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
inkább legyen alias

-
TheVeryGuest
senior tag
HiperG aljas Schobert Norbi!

-
Memphis
tag
figy én is imádtam zabálni.de ha 2-3 hétig meg tudod álni akkor már fél siker.nagyon rossz és szenvedni fox egy kicsit de meglehet csinálni.ha én megtudtam....ha nagyon éhes vagy igyál ásványvizet (buborékosat).ha az sem segit akkor menj és moss fogat az után szerintem elmegy az ember étvágya.én legalábbis fogmosás után nem birnék enni.ha kibirtad és átestél a holtponton akkor a többi már magától jön.nem akarsz majd annyit enni meg az eredmény miatt nőni fog az önbizalmad és akkor már ott fox tartani hogy ha ennyit elértem mostmár csakazért se hagyom abba.szerinted forrest gump mért futott annyit?

-
marcee
addikt
''ugyanis az izom 10x nehezebb mint a zsir szal nincs gáz''
Akkor azért vagyok ilyen súlyos egyéniség?
Azt is csak emlékezetből tudom, hogy kockás a hasam , mert valahogy nem látszik és már kitapintani sem lehet.
Sz'al Hiper, lehet, hogy én leszek az első páciens, de nem merem most letenni a nagyesküt, ugyanis akaraterőm a nullával egyenlő.
Jelenleg 178/104 és nagyon rosszul érzem magam, de imádok enni (oké zabálni), tök rendszertelen életet élek, mozgást utálom és nem is nagyon fér bele, tehát nem lesz könnyű.
Az viszont igaz, hogy Eric Cartman-hez hasonlóan nekem is vastag a csontom (
) vagy mi, mert valamikor 15-16 évesen cső szálkás és izmos voltam (pedig sosem sportoltam), jól éreztem magam a bőrömben: na akkor voltam 85-88 kg. Magasságom szerinti ideális súlyom 72kg, ami legközelebb a fekete fa dobozban leszek. -
MUŁĐER
addikt
válasz
Jam-Master J
üzenetére
Addig a szénhidrátot égeti,a legkönyebben hozzáférhető anyag, amint elfogy a cucc,elkezd zsírt égetni.
-
Memphis
tag
válasz
Jam-Master J
üzenetére
attól függ hogy fogyózik.koplalás mellett mozog rendesen?mert akkor lehet hogy azért nem mutat változást a mérleg mert izommá alakult a zsir egy része.ugyanis az izom 10x nehezebb mint a zsir szal nincs gáz

-
Jam-Master J
aktív tag
Jó topik, gratula a topiknyitónak!
Az asszonykám fogyózik, november eleje óta, fogyott 2 hónap alatt 12 kilót, és kb. január közepe óta egy dekát sem, pedig annyit eszik, amennyitől én már rég éhenhaltam volna (15 kiló felesleg van még rajta).
Én azt tanácsoltam neki, hoyg hagyja a fenébe a mérleget, inkább a centiket méregesse...furcsának tűnik, de egy dekát nem fogy, és hétről-hétre vékonyabb a dereka és a popsija...olyan ruhák jönnek rá, amiket már évek óta nem hordott.
Zsírégetés:
- A lokális zsírégetés nem létezik! A szervezet ott kezdi el a zsírt először égetni, ahol kedve szottyan..és ez általában (sajnos) nem a poci.
- A legjobb zsírégetés: napi minimum 30 perc aerob mozgás (szigorú pulzuskontroll mellett természetesen). A pulzuskontrollnak rendkívül fontos szerepe van, ha túl alacsony terheléssel futsz vagy szobabicajozol (csak ezzel a két mozgással tudsz folyamatos, egyenletes terhelést adni a szervezetednek), akkor az egész nem ér semmit, ha meg túl nagy terheléssel futsz, akkor meg a zsír mellett az izmod is fogyni fog. A legjobb, ha a szervezeted zsírégető tartományában mozogsz, ez a maximális pulzusod 50-60%-a között van. Ebben a pulzustartományban KIZÁRÓLAG zsírt fog felhasználni a szervezeted. De hogy ne legyen minden ilyen egyszerű, a zsírégetés csak 20-25 perc után kezdődik el (addig valamilyen más anyagot használ a szervezet, nem jut eszembe a neve), vagyis pl. 35 perc mozgásból csak 10-15 perc a zsírégetés. Vagyis pl. jobb, ha heti 3x futsz/szobabicajozol 60 percet, mint 6x 40 percet.
Na, jó leállítom magam..ha valakit esetleg még érdekel a dolog, szívesen ''mesélek'' még. -
tildy
nagyúr
Hiper hozott magával még egy embert

Engem
min. 15t kéne leadnom
De 20 mégjobb volna. -
HiperG
addikt
Köszönet a gratulációkat!

Most pedig legjobb az lenne mindenkinek ha itt az összetartás erejével tényleg elhatározzátok magatokat!, de télleg! Aztán remélem néhány hét mulva tiis büszkén fogjátok írni ide az eddigi eredményeiteket
Aztán ezeken +ba fellelkesedve jönnek később csatlakozók is.
Gondoljátok meg! Csináljátok meg magatokért, a szeretteitekért! Higgyétek el egyáltalán nem nehéz, hamár beindult a szekér! -
KERO_SAN
aktív tag
Szep volt hiper, novessz vmi hajat, aztan go party ;)
-
zsoltee10
addikt
Grat!
nagyon jól megfogalmaztad, meg szépen végigcsináltad. szóval minden tiszteletem a tiéd. 
Én 182cm vagyok asszem.
kb. mint emvy.
ehhez vagyok most 87kg. Van rajtam némi fölösleg, ez egyrészt a mozgáshiányból is adódik. futás nem jön be, nem bírja a térdem. kerékpározás szintén. még nem elég erős az elhatározás, de konditerembe akarok járni, ott nem kell megerőltetnem a térdem. -
erdoke
titán
Mivel én egy pár évvel korábban születtem, már kétszer végigcsináltam ezt, most állok a harmadik előtt (196/117?).
Gratulálok az eredményhez, de elsősorban ahhoz, hogy ésszel csináltad. Nekem is meglepően könnyen sikerült az előző két ''átalakulás'', kíváncsi leszek a most következőre. Sajnos még nem elég kemény az elhatározás, de gyűröm az agyam. Mint annyi másban, itt is az első lépés, azaz a kemény elhatározás a legfontosabb. -
Mosqu!to
addikt
én sovány voltam, csak 178/65 kg, de punnyadtnak éreztem magam, és mivel egész nap a gép előtt döglöttem, azt éreztem, hogy ez nem túl egészséges.
kb 3 hónapja elkezdtem gyúrni, most ott tartok, hogy 65kg-vel szériázok, és 75-öt kinyomom 2x.
az elején nagyon fárasztó volt, soxor szédültem, aztán később megszokta a szervezetem. próbálkoztam még kűzdő sporttal, de nem igazán jött be, hogy a comberősítő abból állt, hogy 2-en egymással szembe álltunk, és addig rúgtuk egymás lábát amíg bírtuk, aztán 1 hétig alig tudtunk járni
én az étkezésemmel csak olyan mértékben törődöm, hogy minnél több fehérje kerüljön a szervezetmbe, zsírra is csak-csak figyelek, de a napi 2 liter kóla az megmaradt
evvel ellentétben most 70kg-t nyomok, és végre erősnek, és nem punnyadtnak érzem magam.
u.i.: próbálkoztam még mindenféle sporttal, foci, kézilabda, atlétika, de az állóképességem sajnos öröklődésből nagyon gyenge(400m a max amit 1 huzamban akármilyen formában le tudok futni, ellentétben 100m-t 16mp alatt futok), és fejleszteni nem nagyon tudom. ezért döntöttem a testépítés mellett, mert itt nem kell kifutni a tüdőm.
remélem még sok reggeltől estig a pc elött ülő ember dönt inkább a heti 3-4 óra sport mellett!
-
Memphis
tag
szerintem ezt azzal tudnád megállitani hogy valamivel kevesebbet eszel vagy többet mozogsz.ha csak kicsit változtatsz nem fogsz fogyni ugyanis amit irtál azt jelenti hogy több a tápanyagbevitel mint a felhasznált energia.
Csak azért merek én is tanácsokat adni mert én is kb 1 hónapja értem el a -19 kg-os álomeredményt.
És kulcsa a dolgonak tényleg az mint HiperG-nél az életmódávltoztatás.És nem beszéltünk össze de én is igy fogytam le.Én már nem is birok és nem is kivánok annyit enni mint anno.Igy kissebb az esélye annak hogy visszahizzak annyit.meg ha az ember TUD mozogni akkor már szivesebben is teszi.meg nagyon jól esik az amikor először észreveszik hogy hé haver te fogytál.Ezek nagyon fontos dolgok.
Szóval mindenkinek akinek kell csak annyit: Kitartás!!! -
Superman
nagyúr
Hát, nem vagyunk egyformák.
Én nem utálom sem a futást, sem a bicajt, sem az úszást. Kerékpározni szoktam is nyáron.
Egyébként hihetetlen miféle sztereotípiák keringenek azokról, akik konditerembe járnak. Nem is értem.
Hamár a kitartásról van szó: kitartás kell ahhoz is, hogy nyolcszor merev-egyenes háttal, magadhoz szorított felkarral bicepszezz, utána még kiszoríts egy kilencedik ismétlést és habár ég a bicepszed és verejtékezel, kiszoríts még egy tizediket is. Erős koncentrálás kell hozzá. Akik nem így tesznek, csak jól kifárasztják magukat, de semmit sem fejlődnek.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
186 centi vagyok 103 és 105 kiló között mozog a súlyom, de hetente háromszor-négyszer munka mellett edzek konditeremben. Egy deka feleslegem sincs, jól érzem magam, erős vagyok és mindezt9 év munkájával értem el, nem szteroidokkal. A konditerem mindkettőre jó: fogyásra és hízásra is, mégpedig ez utóbbit izom formájában kell érteni. Sosem értettem egyet azokkal, akik fogyókúráznak, éheznek, ahelyett, hogy a kezükbe vennéka súlyokat és egy normális edzőprogramot kidolgoznának, vagy kidolgoztatnának maguknak.
-
escie
őstag
nekem egy szakértő azt tanácsolta,
egyek napjában hatszor, persze nem kétszer annyit mint egyébként, hanem hatszor keveset, hatrészre osztva a napi adagot. azt is mondta, hat után már ne egyek.(amúgy nem számmisztika a hatos, van magyarázata, de nem tudom
)
ha ezek mellet nyomatom az edzést: min heti 3szor 50-60 perc futás/kocogógép ,akkor magamra sem fogok ismerni.
a furcsa az, hogy sem a napi hat étkezés, sem az este nem evést nem tudtam tartani
, mégis lejött tíz kiló.
kezdtem 114kg-mal, most 104kg vagyok, még minimum egy tizest szeretnék ledobni.(ha szörnyűnek tűnik a 104, akkor hozzáteszem, hogy ~195cm magas vagyok. azért még így is rengeteg.)
megoldás: heti 3-4 alkalom gyúrás+futás. ja és egy picivel talán kevesebbet ettem akkoriban.
sajna a vizsgaidőszak hatására abba kellett hagyni az edzést, de tartom a súlyom.
holnap kezdem ismét az edzést, úgyhogy tovább közeledem az ideális súlyhoz.
a fogyókúra isten elleni vétek, szvsz.
)
tehát én a kocogás/futásra eszküszöm. -
HiperG
addikt
Egyébként nem azért nyitottam a topicot, hogy a saját eredményeimmel dicsekedjek, hanem az eredményeimen fellelkesedve és tanácsaimat megfogadva Ti is elhatározzátok magatokat, hiszen megéri!

-
HiperG
addikt
Kösznöm

Hízni, zsírt felszedni nem ajánlok senkinek. Ha túl ''kicsinek'' érzed magad inkább próbálj meg izmosodni egy kicsit. Zsír az nemjó, az izom viszont igen.
Ha télleg kórosan sovány akkor is az általam leírt módot alkalmazd csak éppen fordítva! Tehát ne egy 2 hónapig tartó hízókúrát alkalmazz, hanem fejlessz ki egy tartós életmódot melyben beáll körülbelül ez az ideálisnak mondható súly.
Egyábként köszönet Dennek aki adodt pár tanácsot, amikor elkezdtem
-
MUŁĐER
addikt
Grat!

Te is teljesen úgy áltál hozzá a fogyihoz,mint én anno tavaly májusban.Én 178 cm vagyok,és anno 94 kg voltam.Elegem lett belőle,mert mindig kövér voltam,és elhatároztam hogy akkor is lefogyok.2,5 hónap alatt leadtam kb 20 kilót.És utána elkezdtem járni konditerembe,hogy ne jöjjön vissza,de a konditerem másik áldásos hatása az volt,hogy elkezdtem izmosodni.Ritka jól érzem magam,nagyon megérte,csak akarat és megfelelő motiváció (csajok
) kell,és már nem is nehéz a fogyás.
Sok sikert és kitartást annak,aki most kezd bele,hidd el,gyorsan megy ez,és óriásit fog változni az életed + irányba!
-
Hűha, ha ez így sikerült, akkor gratulákok hozzá, egyébként nem tudom, mennyire vagy csontos, de 190-hez 90 kiló az már normális (én 183-hoz vagyok 83 kiló, és úgy érzem, per pill. egy deka felesleg sincs rajtam, ha 85ig felmegy, az is belefér a mozgósúlyba).
Szóval legyél büszke és elégedett.
-
Szeke
senior tag
Becsüllek, hogy volt hozzá akaraterőd.
187centi/97 kiló vagyok. Próbáltam fogyni egy diétás recept alapján, 1 hétig ment, leadtam 4 kilót, utána meg felszedtem 5-t. Eddigi legjobb fogyasztó a katonaság volt, ott lefogytam 90 kiló alá
De amint vége lett, 1 éven belül minden visszajött. Azt hiszem ezentúl az lesz amit mondtál (meg én is sejtettem): nincs több szörp (szörpmániás vagyok, narancs és tesco minőségi málna
), se kaja késő este, se nasi. Meg keresünk bnőmmel egy uszodát, és esténként le fogunk ugrani. A jelenlegi súlyom jó lenne nekem, de az a baj, h nagyon könnyen hízok, és persze folyamatosan....
Ha lesz eredmény, majd szólok
Grat HiperG, mostmár biztos jobban érzed magad a bőrödben. -
anulu
félisten
Ez szép, grat hozzá!
Nekem az a bajom, hogy elég sokáig voltam viszonylag vékony (200centihez 80kg), most pont jól érzem magam, pici(?) hassal (húgom szerint, mint egy vízilóé, de nem zavar
), 105-107kg. Nekem az a kérdésem, hogy a kg-ok gyarapodását mivel tudnám megállítani? leadni nem akarok, ennyi legyen, oszt' jóvan 
A másik. Az ásványvízet szintén alánlom, kb 2-3 éve napi 4l minimum legördül torkomba. Ha nem ezt innám, akkor sört, de azt meg ki bírja anyagilag? És a nyári fesztiválokat leszámítva úúútálok folyamatosan (~4-5 nap vagy tovább számít folyamatosannak!) részegnek lenni. És amúgy is. Vannak ízesített, meg miegyéb ásványvízek is. Bár én a sima, mezeire esküszöm
Ágyikóm mellett figyel a 2literes üveg, éjszaka ha felkelek, csak le kell nyúlnom magam mellé 
-
wrobi
aktív tag
Ez igen.

Ami talán a legfontosabb: hinni kell magadban...
Ezért vagyok én 120 kiló
-
I_Am
veterán
Már csak a hozzászólásra reagálva is egyszerűen nem semmi.

Valamint a fogalmazásmód és a tartalom is igen meggyőző. Gondolkozz el, hogy marketing irányba tanulj tovább. Le vagyok nyűgözve.....az írástól és a benne foglalt cselekedettől egyaránt. És mindezt ilyen fiatalon.
Gratula.
[Szerkesztve] -
HiperG
addikt
Kedves súyproblémákkal szenvedő Fórumtársaim!
Magam sikertörténetével és tapasztalatimmal segíteni Nektek a fogyásban.
Előszöris kezdjük úgy, hogy 15 múltam, 190 centi vagyok és évvégén egész pontosan 112 kilót nyomtam, és nem festettem túlságosan jól. Sokat mondogatták nekem, hogy foggyak le ezen balga módon általában felkaptam a vizet megsértődtem, hogy senkinek semmi köze hozzá azt eszek amit akarok..
Most jelenleg 90 kilót (azaz 22 kilót fogytam kicsit több mint 3 hónap alatt, ebből 10et januárban azóta folyamatosan lassul de még mindig fogyok) nyomok és sokkal jobban érzem magam.
Szerelmes voltam és önbizalmatlan, ezt a kövérségemneke tudtam be és változtatni akartam a lelkem mélyén ezen de valahogy mégse. Aztán karácsonykor elhatároztam magam, hogy na lefogyok újévtől. Szilveszterkor még bezabáltam de éjfél után már neki is kezdtem a dolognak.
Felejtsük el azt a szót, hogy fogyókúra. Ez a szó alatt azt értjük, hogy éhezés edzés ideiglenesen aztán elérünk egy kivánt súlyt és abba is haggyuk.
Nos énis így - hibásan - kezdtem, de hamar rájöttem a dolog fortélyára. Az eredeti terv az volt, hogy húsvétra 100 kiló leszek... vicces így visszagondolni utólag
Soványnak lenni egy másik életmódot jelent... ha egy kövér emberről hirtelen leteremtenénk a fölösleget úgyis visszahízná, ezt az életmódot folyamatosan ki kell alakítani.
Jegyezzük meg, az egész fogyókúra alatt semmit sem éheztem, hisz a bevitt anyag térfogata alig változott a hangsúly azon van, hogy mit.
Na elhatároztuk magunkat? De télleg? Nem csak egy napi bolondságról van szó? Ha erre egyértelműen igennel tudunk válaszolni akkor nosza neki!
Kezdjük azzal, hogy mit iszunk...
Én termetemből adódóan nagyon sokat iszom...
Na szóval mitis iszunk? Kólát, szörpöt, üdítőket, kávét? Le vele! Ásványvíz a nyerő! Először ízetlen lesz deha télleg betartod, hogy csak azt iszol és nem undorral hanem ezvan és kész akkor megszokod annyira kellemes és természetesl lesz az íze mint az eddig megszokott italodnak... Ez a legfontosabbb
Miket eszünk? Jujjuj rendszeres nassolás, bőséges zsíros főttkaják este nyolckor ráadásul fekve film alattt vagy gép előtt? Ismerős...
Felejtsük el azt, hogy a sovány ember se eszik finomat! Buliban, lagziban, búcsúban szóval alkalmi összejöveteleken lehet sütiket, tortát kajálni persze nem bezabálni, bár ezt kövéren se csináltam. A hangsúly azon van, hogy nem szabad ebből rendszert csinálni. Együnk tengeri halat, csirkehúst, zöldségeket, gyümölcsöt. Egy kövér ember aztmondja ilyenekre, hogy jaaaj szegény ember ilyen ízetlen dolgokat eszik, ahelyett hogy a finom pacalpörköltet stb. (ide mindenki gondolja ide kedvenc hízlaló kajáját). Nálunk európai embereknél megszokott, hogy a legegyszerűbb kaja mellé a tányérra is rengeteg mindent pakolunk nemcsak a mennyiség a probléma hanem a mibenléte is. Nos én nekem az ebédem simán natúran hal egy kenyérrel
Hétvégén csirkemell szintén kenyérrel.
Na ha ettől se riadtunk vissza mennyünk tovább... Mozgás? Amikor elkezdtem aszittem denagyon számít az, hogy időnként csinálok egykeveset (pl. súlyzozók). Fogyás szempontjából nem annyira, de izmosabbak leszünk ami még jobban növeli a lelkesedést, nő az állóképességünk és esztétikai szempontból is ottvan. A ritkánti edzések nem számítanak csak a fogyás kezdetén jóljön ha növeljük az izomtömeget mert duplán kedvünk lesz mozgásdúsabban élni (nem ugy kelünk fel a tévé elől hogy jaaaj felkell álni most milesz, szóval építjük az a hőn állítóttt életideológiát ami a hosszas soványsághoz kell).
Oké elkezdtük, már egy hete csináljuk. Javaslom, hogy ne álljunk túl gyakran a mérlegre.... hetente elég nagyobb lesz a várakozás, a cél, a kíváncsiság. Lehetőleg mindig ugyanúgy meztelen vagy legalábbis alsóneműben mérjünk és ne vonogassunk le úgy hogy jaaj most előbb ittam, előbb kajáltam és szépen irogassuk az eredményt. Januárban heti több mint 3 kilót fogytam, az első héten majdnem 4et. Na ha az első héten legalább két kilóval kevesebbet mutat a mérleg akkor jól csináltuk, a szervezetünk az egyenlő építő-pusztitó arányból végre átbillent fogyó üzemmódba. Ha nem kísérletezkessünk tovább, nekem elsőre sikerült
De ne csökkentsük jelentősen az adagot, annyira ne hogy tartósan éhezzünk mert akkor ugyis megunjuk és nem fog tudni állandóvá válni ez az életmód.
Szóval a fogyás mértéke folyamatosan csökkenni fog végül testsúlyunk befog állni egy bizonyos pontra. Ne ijedjünk meg, hogyha ez valamivel magasabb mint korunk erőszakosan agyonfogyasztott szétplasztikázott műsztárjainké. Elértük azt, hogy megint annyi a bevitel mint a kiadás azonban ezt most sokkal vékonyabban tesszük. Amennyi idő alatt ezt elérjük (annyira nemis hosszú) kialakul ez az étrend, ami ha minden igaz olyan hogy finommá is válik számunkra meg nemis éhezünk (persze később még kevesebb is elég lesz mivel gyomrunk is kisebb lesz). Ezt az étrendet kell folytatnunk.
Én még mindif fogyuk de már csak heti max 1,5-2 kilót és jó lenne még legalább 80ra lemenni. Először azt tapasztaltam, hogy csontosabbak az ujjaim... majd azt hogy lötyög a nadrág majd hogy kisebb lett az arcom. Végre le bírom futni a tesiórát lazán. Egy kövér ember ha nemis tudatosan de mindig spórol a kalóriával. Ha ideges nekiáll enni, míg egy sovány valami cselekvésbe kezd, pl. fel alá járkál, a kezét tördeli. Ezt magamon is észrevettem, pontosabban szóltak nekem csak akkor tűnt fel
Azonkívül könyedebb sétálni az uccán, mintha szálnék... Nagyobb az önbizalmam meg minden. Soványnak vagy legalábbis átlagos testalkatúnak lenni jó! A vérnyomásom magasnak mondható 160/110 volt 90es pulzussal... Most mind3 érték kb 30-al csökkent, gondoljuk csak el mennyivel kellemesebb a szívnek így.
Foggyunk hát le! Várom a visszajelzéseket, örömmel segitettem.
HiperG
Aktív témák
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD FX
- Le Mans Ultimate
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Ingatlanos topic!
- Jövedelem
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS TUF Gaming M4 WL Bolti ár:16k INGYEN FOXPOST
- Szinte ÚJ ASUS ROG STRIX Impact II Electro Punk Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÚJ (Hiányos) ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ ASUS ROG Strix Impact II Wireless Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Szinte ÚJ ASUS Rog Spatha X Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

de ez jutott igy most hirtelen eszembe

, pedig az erőszintem lassan kúszik felfelé annak ellenére hogy fogyok.(Nem tom miből mert nincs rajtam egy deka felesleg sem.)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)