Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
Aktív témák
-
Szalma
őstag
(Vigyázat! A krumplivacsora igen magas szénhidráttartalmú. Éjszakára nem túl fogyókúrás. Valami egyéb térkitöltő kellene a husi mellé; mondjuk egy vájdling cakkos levelű saláta, husi beleaprítva, egy kiskanál mustár és egy pohár tejföl... Esetleg néhány db. kapribogyó, olajbogyó, stb., hogy íze is legyen...)
Szeretettel:
Szalma -
Dominator
aktív tag
Biciklivel hogy jutok el Káposztásmegyerről a legegyszerűbben biciklivel a Margitszigetre? Mármint a legkevésbé forgalmas helyen, mert eddig a Váci út tűnik az egyedüli megoldásnak...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Mai napi kaja 2 db virsli, 2 db kifli hozzá + 5 dl tea. 1 narancs. Eddig.
Vacsira sima husi lesz.Krumplival vagy pürével.
Most veszem észre, hogy elég kevésszer eszek:11-12 között és este 6kor.
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
Én most eddig ettem:
reggeli - banánturmix 2 banánnal és sok tejjel + 2 almát ettem
suliban szintén 2 almát meg egy szendvicset
ebédre némi húsgombócot a töltöttkáposztából meg 2 tojást sütve
és megittam vagy 2 litar vizet reggeltől idáig (tök jó, tisztítom a vesém
)
és a reggeli meg a többi után csak 1, fél 2 felé kezdtem megéhezni, pont ebédidőre
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
Dominator
üzenetére
Én kiszámoltam, hogy KEZDŐként havonta mennyit kell költenem fehérjekajákra táplálékkiegészítők nélkül, és kb. 25-30K-ról van szó, szal az a reggeli 300 forintos saláta nem nagy biznisz.

1ébkéntmeg ne reggelire egyél ilyen semmilyen kajákat, hanem vacsorára. Reggel olyat egyél, amiből elég energyt nyersz, különben egész nap levert/fáradt leszel.
A reggeli az egyetlen étkezés, ahol diéta alatt még én is megettem a sütit. -
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Dominator
üzenetére
Elég hülyén, mivel egy nagy átlagot vettek alapul. 22-es BMI-t max. úgy tudnék elérni, ha nagy hirtelenjében leadok 6-8 kiló izmot.
Eleve a csontozata van akinek jóval tömörebb és nehezebb (pl. enyém is), nők között is van, aki 165 centihez 65 kiló és abszolút nem kövér, de van akinek már a 60 is sok. Sokat számít mennyi izom van rajtad a zsírpárnák alatt. Húgom pl. súlya alapján nem lenne kövér, de mégis puha, mert egy deka izma nincs. Ne foglalkozz a számokkal, csak eddz legalább heti 4x, figyelj oda a kajára és fél év alatt helyrerázódsz. -
Dominator
aktív tag
Én 66 kg vagyok 171 centihez, de ha az izom valóban nehezebb, mint a zsír, akkor ez majd később elrontja a BMI-m?

[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Nemtom, hogy mikor lehet egy emberre azt mondani, hogy ilyen vagy olyan típusú? Ki kell ehhez edzenie magát, vagy mi? Mert ha x típusú ember meghízik, akkor máris nem az x típusra fog hasonlítani. Vagy igaz ez a fogyásra is. Szal ezt vmilyen, minden ember számára állandó helyzetben kéne megállapítani, ilyen viszont nincs.

Nekem széles a vállam (a fejemhez képest), de széles a derekam is, na akkor most miva'?
Erős lábaim vannak, viszont a felsőtestem nem túl erős (bár a gyúrás ezen segít), szal erre mit lehet mondani? -
_Blank_
senior tag
BMI-m 26,21, az ideális 22,7 lenne, ja és az ideális testsúlynak 12kg-mal könnyebbet ír, mint amennyi most vagyok-röhej

-
Nemrég olvastam egy cikket a bb.hu-n Bővebben: link
''Ritkán beszélhetünk tiszta típusokról, az emberek nagy része valamilyen fokú átmenet, illetve magán hordozza két alkati típus jegyeit is. A férfiak többsége ekto-mezo keverék. Őket gyakran tévesen az endomorf alkatúak közé sorolják a mozgás hiánya és/vagy a helytelen edzés és táplálkozás következtében lerakódott zsírfelesleg miatt. Ebben a részben az ekto/mezo típus áll a középpontban. A legtöbb ember ebbe a csoportba tartozik.'' -
Dominator
aktív tag
A BMI az a Body Mass Index, úgy kell számolni hogy kg / m2 vagyis testtömeg kilogrammban / magasság méterben négyzete
Itt van hozzá táblázat Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
Dominator
aktív tag
Ó köszönjük. Úgy rémlik mintha lelki vonatkozásokban is lenne hasonló csoportosítás, de ez nem lényeges most ugye.
-
fLeSs
nagyúr
Az endomorf alkat lényegében kerekded, kerek fejű, gömbölyded hasú, zömök törzsű, sok zsírszövetű, de nem okvetlenül kövér. Ha élelem szűkében lefogy, akkor sem válik mezomorffá, még kevésbé ektomorffá, csak kiéhezett, lefogyott endomorf marad.
A mezomorf a szobrászok modellje. Nemes, arányosan nagy fej, széles vállak, erőteljes csont- és izomrendszer, kevés zsírszövet, viszonylag keskeny csípő. Ha meghízik, sem válik endomorffá; csak kövér mezomorf lesz, hiszen jellemző testformáik eléggé különböznek.
Az ektomorf karcsú, vékony, minden éles és szögletes rajta, a karja és a lába hosszú, vékony, válla keskeny, és még keskenyebb a csípője, izomzata nem erős, kevés a zsírszövete, a termetének tömegéhez képest a bőrfelülete viszonylag nagy. Ha meghízik, akkor is ektomörf marad.Ektomorf
Csakmert én nem tudtam, hogy melyik mi, szal rákerestem. Másnak már nem kell.
-
_Blank_
senior tag
válasz
Dominator
üzenetére
Ússzál inkább, az minden izomcsoportot megmozgat+ ha elég kitartóan csinálod akkor pár hónap múlva észreveszed hogy , huha nagyobb lett a bicóm meg aztaqrva mekkora hátam lett

ja és persze a gyúrást se hanyagold, hidd el megéri, én 4 éve csinálom kisebb-nagyobb kihagyásokkal és szvsz megéri. Bár ahhoz hogy normálisan fejlődj kell egy testi adottság is hozzá, mert pl. egy ektomorf sokkal nehezebben szed föl izmot, mint egy mezomorf, akinek pár hét edzés is elég hogy szert tegyen egy minimális izomzatra
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
Mi ez a BMI?

-
Dominator
aktív tag
UP!
-
Dominator
aktív tag
Mert az egy dolgo hogy a BMI 22-es de állítólag az izom nehezebb mint a zsír. Nincs rajtam szinte egy csepp izom se, és ez így nem emberi látvány. De most asszem tartom majd magam a biciklizéshez, az jobban bejön mint a futás, meg itthon a fekvőtámasz-felülés-2_kilós_súlyzóval_mindenféle_gyakorlatok_elvégzése_mert_
csak_ilyen_van_itthon
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
válasz
Dominator
üzenetére
Ha izmosodni akarsz, akkor vagy testépítesz, vagy választasz egy sportot, és azt űzöd. Mi a kérdés?
szerk 6 utáni dolog: a nap folyamán ne 4-5, hanem 2-3 óránként kajálj. Az esti éhséget úgy tudod elkerülni, hogy néhány hétig nem eszel 6 után, idővel a szervezet megszokja. De nem értem, hogy te miért aggódsz, amikor 22-es a BMI-d.
-
Dominator
aktív tag
Na ok mivel a saját kis totyikomat, amit azért indítottam, mert ezt nem találtam, bezárták. Ezért ha lehet, szeretném ide belinkelni az eddigi hsz-eket. Bővebben: link
Az utolsó hozzászóláshoz akkor azt szeretném hozzáfűzni: nem igazán izmos akarok lenni, meg nem is igazán fogyni akarok. A BMI alapján nekem 22,5 jött ki, szóval szerintem ha most fogynék cask akkor egy kis csontváz lenne belőlem, ezért szeretnék cask egy kicsit izmosodni, egyáltalán nem gyúrni, nem kell kockahas, de ne is legyen úszógumim.
És az este 6 utáni táplálkozás, hogy akkor inkább fehérjét: erre jó a tojásfehérje nyersen vagy keménytojás formájában? Mert abból nem tudom hányat kéne megenni hogy ne legyek éhes. -
fLeSs
nagyúr
up
-
Janesz
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére

[Szerkesztve] -
God Vazzeg
veterán
válasz
Drótszamár
üzenetére
És most mérd meg a derekadat is

-
Janesz
őstag
válasz
Drótszamár
üzenetére
nyugi jó lesz az..nekem 125cm a mellkasom és nekem is jó...nyúlik azannyit simán...
-
Janesz
őstag
válasz
Drótszamár
üzenetére
nekem olyan van ami bicajos km óra is egyben...
régebben tudtam ilyeneket elég olcsón..(kb bolti ár fele) majd megkérdem van-e még...mondjuk csak elég fullosak voltak akkoriban..az netom honnan volt csak azt,hogy volt..
én az enyémet még 35-ért vettem és akkor a boltban ez 65 körül volt...
de mindenképp olyat vegyél amin be tudsz állítani pulzustartományokat ha alá vagy fölé mész csipog...
viszont az gáz,hogy a régebbi polárokban nem lehet elemet cserélni (mármint az övben hanem kuka és csere...) ami akkoriban is 10k körül volt nemtom most mennyi...a kódoltat meg 14 körül vesztegették...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Van hozzá egy ''letöltőmodul'' amivel fel lehetett számítógépre vinni az adatokat
Különböző típusok vannak, szerintem ez nem tud olyat (A3).
De nem is igen vágyom rá, mert újabban a telómba jegyzeteltem eredményeket - amikor csináltam is vmit
-: manuális kapcsolat, vagy 10-20 bit/seccel rulez.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Drótszamár
üzenetére
Én a body.builder.hu-ról rendeltem anno kb. 10K-ért, a testedre kell csatolni egy övszerűséget a melled alá, és az továbbítja a jelet az ''órának'', ami a kezeden van.
Én 4-5-4-5 perces időközönként 32 percen keresztül váltogatom a 120 és 145-150-es tempót, hogy a szervezetem ne szokjon hozzá a megterheléshez, így is fogytam le. -
DigitXT
félisten
válasz
Drótszamár
üzenetére
Jav: pulzust még = pluzust mér
Miért, mekkora kéne, megnézzem neked ez milyen hosszú max?
-
DigitXT
félisten
válasz
Drótszamár
üzenetére
Vagy valami ezközt a testre kell erősíteni és az óra csak veszi a jeleket?
Így van. (Nekem egy POLAR órám van, a mellkasra erősíthető pánt veszi az elektromos jeleket, és küldi az órának.) Ez 20K volt, tehát nem mondhatnám se olcsónak, se fapadosnak - ugye van 40-50-stb. K-ért, számítógéppel- szinkronizálós, mobiltelefonnal beszélgetős, infrakapcsolatos, edzésterves, meg mittudomén -, viszont órának is ezt használom, és nagyon szeretem: szép és jó.
(Az edzéssel persze még mindig nem állok olyan jól, de legalább az órát már mindennap felveszem, ha mellékerülne az öv is, és....
) Mod: a fapados, ha jól emléxem CSAK pulzust még, semmi extra, az volt 10K: nekem nem tetszett - órám se volt épp, és különbenis, minek csereberéljem, nemigaz?
-, viszont hogy Norbit idézzem ''még a nagymamám is tudná kezelni''.
Amúgy a fapados ez: Bővebben: link
Nekem meg ez van: Bővebben: link
Mod2: a pánt állítható, gumis, és ha jól tudom még méretek is vannak belőle. (Mintha nekem M-es lenne, de ebben a méretdologban nem vagyok biztos.)
Viszont itt mindent megtalálsz - ettől a gyártótól: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
nilrem
aktív tag
Nulla mozgassal és irodai meloval 1 honap alatt 5kg minusz lett. Reggel 1 szelet kenyér max. Napkozben tonhal vagy csirkemell. Este paradicsom sovány túró vagy brokkoli.
-
Drótszamár
őstag
A pulzusmérő milyen elven méri a pulzust? Az órán van egy ''mikrofon''? Vagy valami ezközt a testre kell erősíteni és az óra csak veszi a jeleket?
Mennyibe kerül egy fapados pulzusmérő? És szabad e olyat venni? -
Janesz
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
jaja van aki eleve nem tudja használni a zt az összefüggést,hogy max pulzus=220-életkor ugyanis vagy alacsonyabb vagy magasabb eleve a pulzusa mint az átlag...
befolyásolja a kipihentség és az edzettség is...minél edzettebb vagy annál alacsonyabb...de pl:nekem volt már olyan,hogy edzésen sehogy sem tudtam 192 fölé vinni (de tényleg sehogy!! és 173-nál volt a savasodás küszöböm 35-38 körül meg az ébredési pulzusom) na és egyik verseny előtti nap (sajna pont az OB előtti nap..
) egy házibuliban megittam 1,5 cső plussz aktívot (ami ugye full koffein) és azt vettem észre,hogy alig bírtam elaludni és kemény 2 óra alvás után 40-es ébredési helyett 85 volt a pulzusom...még a rajtnál álltunk és már akkor 180 fölött volt a pulzusom pedig még el sem indultunk...(100 helyett!!!) azt hittem szarul mér az óra vagy,hogy bezavar másé de sajna nem ..akkoriban 18 éves voltam és az elméleti max pulzusom 202 lett volna (amit ugye pár mp-ig tudnál csaktartani!!) ehhez képest már a felvezető kör után 200 fölött voltam és még szinte el sem indultunk..!! a max pulzusom 215 volt!!(220-nál a szived már nem tud összehúzódni és elernyedni mert nincs ideje..csak remeg...) és az átlagpulzusom is 201 volt egy fél órás versenyen!! utána napokig hullafáradt voltam és csak aludta csak aludtam...szal a lényeg,hogy a koffein nagyon megnyomja a pulzst és még ha te nem is fáradsz úgy a szived megérzi nagyon!! -
Janesz
őstag
válasz
Jam-Master J
üzenetére
azzal tudsz a legtöbbet fogyni zsírból ha valakitől kölcsönkérsz egy pulzusmérő órát (mondjuk tőlem..
bár most miskolcon van de van az a lényeg
) és megnézed mi az a max amit ki tudsz magadból hajtani..(álltalában 220-életkor) na ennek a 55-65% megnézed mennyi és abban a tartományban kell tartani a pulzust ugyanis ebben a tartományban égetődik a zsír....efölött csak szénhidrát és a saját izmod ég el... -
DigitXT
félisten
Már rég jártam erre, de látom, megint felmerült a koplalás, meg ilyesmi: én csak egy pozitív tapasztalatot mondok, mindenki ítélje meg, hogy hogy tetszik...

Tavaly szeptemberben a Norbi Update egyszerű előírásainak megfelelően kajálva, és semmi mást nem csinálva, csak ezt az egy dolgot szigorúan betartva, de közben természetesen nem éhezve (!) 1, azaz egy hónap alatt simán visszaálltam az elhízásom előtti normális súlyomra! 80->74!
-6kg!!!
(Azóta meg már 68 vagyok, és a gyúráson/szálkásításon kezdtem dolgozni.
)
Mod: most látom a koplalás nem a fogyás miatt jött elő.
Sebaj, azért nem írtam nagy hülyeséget, csak annyit, hogy lehet könnyen, és egészségesen fogyni!
(1 hónapocskát rá kell szánni, és minden kiderül!
)
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
Oké,köszi.Majd megmondom neki

Tényleg,a joghurt(natúr) és a kefír között mi a különbség?Mert ti mindig a joghurtot emlegetitek,de én pl. nem sok különbséget találtam ízre közöttük.
(amit multkor vettem asszem mizo kefír,arra meg az is volt írva,hogy Norbi update 1 kategória,szal eszel bármikor ehető!hogy bármennyi-e,azt nem írták) -
fLeSs
nagyúr
Belső tisztítási célzattal méregtelenítő napot lehet beiktatni, de az is max 1 nap, és napi 3 liter víz mellett meg kell enni napi 6 étkezés során 1-2 kiló rostos gyümölcsöt vagy nyers/főtt zöldségből joghurt öntettel salátát. A koplalást felejtsd el, a szervezeted gyorsan rááll, és utána a dupláját hízod vissza, amikor elkezdesz kajálni.
-
God Vazzeg
veterán
Baromság! Rááll a szervezeted oszt többet raktároz.. Utána meg több jön vissza Fogyókúrázni úgy kell h folyamatosan csökkented a szénhidrát mennyiséget...
Szerk:
''belső tisztítási célzattal''
Erre volt régen a böjt... Amúgy méregtelenítésre nagyon jó, csak sok folyadékot kell inni!
[Szerkesztve] -
pampika
őstag
A 2-3 napos koplalásról mi a véleményetek?Addig csak folyadék,semmi kaja.
Nem fogyási célzattal,hanem belső tisztítási célzattal.Van alapja?Mert keresztapám mostanában nagyon rákattant a bio kajákra,életmódra és ő szokott ilyeneket csinálni. -
tildy
nagyúr
Hogy őszinte legyek, csak ruhavásárláskor zavar +meg úgy néha.
Nagyon nehezen kapok magamra jól álló ruhákat, na meg a párom is mondogatja.
A hajós képeken jól néztem ki, annak örülnék a legjobban , ha oylan lehetnék, persze így ránézésre én sem mondanám magam 83 kilónak, hanem oylan 70-75nek nek(mármint ha más nőt látnék így)), de azért csak sokat jelentene ha én is jól néznék ki.
Ami a hasamon van az zavar főképp, illetve a combom.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Fless mondtam szembl képet:
Bővebben: link -
Jam-Master J
aktív tag
válasz
Woodslave
üzenetére
A legeslebjobb a szobabicaj..szép, egyenletes tempót, szívritmust lehet tartani, ráadásul súlyfeleslegnél nem terheli a térdeket...Főleg, ha nem futócipőt használsz (ami nélkül tilos futni), borzasztóan ki tudnak készülni az izületek...
Heti 3-4x 40 perc minimum!
Szerk.: Nagyon jó link:
Bővebben: link
A zsírégető tartományt ajánlom mindenki figyelmébe.
[Szerkesztve] -
Woodslave
félisten
Azt a pulzustartományt egyénre szabottan kellene megállapítani. Függ a súlyodtól, az életmódtól, stb.Majd keresek mindjárt egy kalkulátort.
Na mégse bonyolítják túl a dolgot. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
-
tildy
nagyúr
válasz
Woodslave
üzenetére
Én mikor novégiában voltam, a projektmunkához gyűjtötem adatokat. Hegyen volt a koli, és azt vettem észre, ha felfelé futok akkor felmegy az érték 190re is?Gyaloglásnál felfelé. kb 140-160 volt. ja nekünk azt mondták heartfrequency mérő, de gondolom itt pulzust jelentett.
Ez mennyire veszélyes?
[Szerkesztve] -
fendre
tag
válasz
Woodslave
üzenetére
Persze mert a fogyáshoz ill. hogy igazán jól nézzél ki elengedhetetlen legalább egy minimális kis edzés. Különben kopog a szemed egész nap, ha csak a kajamegvonástól akarsz fogyni, ill. a csajoknak is jobban bejön ha nem vagy szálka. Szóval jogos hogy ez a téma is beüt ilyen topicokban.
Én utálok szobabiciklizni, már alig várom a jó időt és megyek is tekerni minden nap
Addig maradnak a súlyok 
-
Blackmate
őstag
Aruljatok mar el nekem, tudatlannak, hogy mi a kardio?

-
Woodslave
félisten
válasz
Jam-Master J
üzenetére
Ahol feltűnünk mindenhol bevisszük a gyúros topicot. Te itt, Janesz a legszebb pasi topicban osztja az észt.

[Szerkesztve] -
dat
senior tag
felüléstől is lemehet az úszógumi, ha mikor felülsz, elfordulsz egyik majd másik irányba. 10-15 után kellemesen bedurrannak az oldalsó izmok
-
-
fendre
tag
Erős csontozatod van
- erre kell fogni 
Amúgy a kép kicsit csalóka, mert nem teljesen mutat meg mindent, de azért nincs alapvető probléma. Nálam pl. elsősorban a popsi számit, azt szeretem alaposan szemügyre venni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha ez számít valamit én max 70-re saccoltalak
[Szerkesztve] -
Woodslave
félisten
válasz
Blackmate
üzenetére
A felüléstől nem megy le az úszógumi, csak majd jobban néz ki, ha a sok kardiótól lekarcsúsodsz.

Illetve lemegy, ha annyit csinálsz, hogy az már aerob edzésnek számítson. Mondjuk 25-30percen keresztül kőkeményes hasazol, pulzusszámod megfeleő szintre emelve.
[Szerkesztve] -
fendre
tag
válasz
Blackmate
üzenetére
Nem
De érdemes mást is csinálni, más gyakorlatokat. Nagyon egyszerű és nem is fogsz kizárólag ettől fogyni, de pl. ha emeletes házban laksz vagy dolgozol akkor nem lifttel jársz hanem gyalog (elsősorban felfele) az is több mint a semmi. Én pl. az 5.en lakom, ill. a 4en dolgozom (persze nem egy helyen
) és nem járok lifttel.
Tildy: szerintem sok lány örülne, ha ennyire lenne ''túlsúlyos'' mint Te
-
Woodslave
félisten
Amíg a mell kintebb van, addig nincs nagy gáz..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tildy
nagyúr
Imént csináltam (igaz tükörből) egy képet, látszik hol kéne leadnom:
Bővebben: link -
Sátán44
addikt
Na miért nem folytatjuk ezt a témát?
-
Sátán44
addikt
Még egy hisztis b.nő is csodákra képes higyjétek el!

Azt az ideget,amit elviseltek! -
Sátán44
addikt
Sztem meg nem kell egyáltalán izgulni a vizsgák miatt!Aki tud azt tud!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Heti 2-szer 3000m leúszok és utána máris jobban fog az agyam + fogyok is + jobb a közérzetem is!
-
jasszer
őstag
Nem is az idegesség elsősorban... hanem h nincs idő enni/aludni...

Aktív témák
- ASUS routerek
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Robotporszívók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autószerelők, autószerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Építő/felújító topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Dell PowerEdge T440 Tower Szervergép,Intel Xeon Gold 6138,4Gb DDR4,iDRAC Ent,16xSFF,PERC H330,gari
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB Kártya-független,6 Hónap Jótállással Új 100% Akkuval
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256
- iPad Pro 12.9 (3. gen) 1TB Cellular + Magic Keyboard + Apple Pencil 2
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 96%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)

, én is ilyesmi vagyok, bár nekem a magasságomhoz képest elég nagy súly párosul: 179cm-85kg, de mondom nem vagyok kövér, csak nagyobb a vállam-mellem-hátam az átlagnál, erős csontozatú vagyok na

Addig maradnak a súlyok
).![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)