Hirdetés

Aktív témák

• vati

senior tag

Csatlakoznék a ''klubhoz'' :)

171 centi, 92 kiló ...voltam 1 hónapja.
    Mindig is kövér voltam, és 20 év alatt eléggé megutáltam.
    Most 87 kiló vagyok, és 15-20 kilónak kellene még lemászni.

Tapasztalatok:

- Fő gond, hogy baromira utálok mindenféle fizikai aktivitást. Szívből, 30 éve, és ebben nem hiszem hogy megváltoznék. Világéletemben 3-as voltam tornából, utáltam, és ülőmunkám van, amit viszont nem utálok. Amikor a legfickósabb voltam, bodyztam és 72 kilóval szériáztam fekvenyomásban. Rég volt:)
    Megoldás: összekötni a kellemest a kellemetlennel -> szobabicikli+TVhíradó vagy filmek (nem röhög!) így a testmozgás legnagyobb ellensége, az unalom kiiktatható. Persze ez mozgásnak egyoldalú, de amíg valaki extra kövér, szerintem ne terhelje az ízületeit komolyabb tornával.

- Nekem is a második legnagyobb gond a pótcselekvés jellegű (unalom, stressz, megszokás miatti) evések megszüntetése.
    Megoldás: ásványvíz+ásványvíz+ásványvíz. Uborkasaláta, savanyúkáposzta. Mindig legyen a hűtőben valami zabálható ZÖLDSÉG.

- 3. gond: kalória-korlátozás úgy, hogy az összetétel ne váljon egészségtelenné.
    Megoldás: írni egy listát a hizlaló alapanyagokról és azt nem enni. nálam ez: zsírfélék (kiváltva vajkrémmel), cukros dolgok, édességek (kiváltva műcukorral), kenyér és gabonafélék (kiváltva puffasztott búzaszeletekkel), csipszek. Ha valaki ezeket konzekvensen nem eszi +odafigyel a tejtermékekre (sok tej, és főként a sajt hizlal) nincs mitől hízzon, sőt, fogyni fog. Másból nem lehet annyit megenni hogy ''megártson''.

- semmilyen olyan diéta nem értelmes, amit ne lehetne akármeddig csinálni. Úgy kell fogyókúrázni, mintha egész hátralevő életünkben azt kellene csinálni. Tehát ami fenntartható akármeddig, nemcsak ''leadok x kilót és kész.''
    Mára orvosi tény, hogy sok kövérség -különösen az ''alma-típusú'', anyagcsere-betegség, és nem jellemhiba. Tehát egy életre át kell alakítani az étrendet.

- étkezési naplót kell írni! Elképesztő, mi mindent megzabál az ember, ami fel s tűnik. De ha összerírja, csak hüledezik: jééé, alig ettem ma, mégis besikerült 1700 kalória...

- még1 fontos: amíg valaki nem kap egy döntő lökést, extra motivációt arra hogy lefogyjon, nincs előtte egy konrét cél, hogy pontosan ezért akakrok lefogyni, addig nem fog sikerülni, vagy visszahízza. (nálam ez az volt, hogy kiderült: véges időn belül nagyon beteg leszek, ha nem fogyok le)
    Élethossziglan életmódváltásban kell gondolkodni. Ha ez nem megy, vagy nem vagyunk rá motiváltak, nem fog sikerülni.

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés