Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
A dietetikus nem lenne bajban, mert úgy kezdődik a találka, hogy 1,5 órán keresztül kikérdezi az evési szokásaidat, hogy mit szeretsz, mit nem szeretsz, mit utálsz, és ezalapján állítja össze az étrendedet, persze azokat teszi bele, amit szeretsz.
1ébként javaslom neked ezt az oldalt: Bővebben: link
Itt kb. ugyanazt írják le, mint agyzuzo vagy én, csak szakszerűbben. -
tildy
nagyúr
Nem eszek meg semmilyen zöldséget, kivéve:uborka, paprika, retek, gomba(id elehet sorolni?) , és a krumpli, kukorica.
A többit egyáltalán nem eszem meg, sőt a levesből is kikanalazom.
Fasírtot szintén nem eszem meg.
SOsem mikróban csinálom a husikat, inkább be alufóliára a sütőbe, azt ott az jó.
Néha párizsi, a fehérjét pedig tejből pótlom.
Banánt ki nem állhatom, csak a barack ,a cseresznye, néha dinnye (ami a közhiedelemmel ellentétben nem hízlaló, olvassatok csak utána)(sárgadinnye, tök szóba sem jöhet!!!!Mert nem eszem meg.)
A sima joghurtot szintén nem eszem meg.Szóval velem a dietetikusod nagy bajban lenne.
Magyarán szólva kb abból válogathatok, amit itt leírtam.És még mindig mondom, ha abból eszek, és figyelek a mennyiségre, akkor gond egy szálse.
Agyzúzó:3-4 naponta eszek krumplit, nem minden nap.Én nem vettem észre összefüggést az izzadásom és a krumpli között.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Most ez gonoszan fog hangzani, de a te érdekedben, ha komolyan fogyni akarsz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A pulyka az ne legyen töltött semmivel, főleg ne sajttal. Sima csibefasírt vagy pulykamell vagy ilyesmi mikróban megmelegítve az olajban sütés helyett. Ha komolyan veszed a dolgot, akkor a mikrós melegítés után a husikából szalvétára kinyomkodod belőle a maradék olajat is, ami ''gyárilag'' van benne (én amikor először nyomkodtam ki, meglepődtem milyen sok van benne, és az mind zsírként rakódik le).
Sok kefír, tejföl felejtős, helyette max natúr joghurt.
Krumpliból is vissza kell venni, napi max 1 nagyobb db, de inkább kisebb.
3 zsömle: ennél egy picit több kell, főleg ha nem eszel zöldségeket a krumplin kívül.
Az étkezésedből hiányzik a fehérje, a néhanapján megevett hal nem elég, naponta enni kell pulyka/csirkesonkákat, 10 dkg-ot max (3-4 vékony szelet).
És kell gyümölcs is, aminek nem szabad túl soknak lennie. Itt a banán a felejtős. Szilva, szőlő, alma, barack a legjobbak, de max 2-3 almányi egy nap. -
tildy
nagyúr
Jahm azt nem is mondtam, hogy semmit nem csinalok olajban:
sajttal toltott pulyka, hal csak siman be a sutobe, alufoliara
sok kefir, vagy neha tejfol
Krumplit sajna szeretem, arrol nehezen tudok lemondani, de csak torve eszem meg
napi 3 zsomle:ez gaz????
es egy kis parozer
Ja es a kedvencem ubisali kefirrel. -
corlagon
senior tag
Nálam a zöldségbe minden belefér, ami nem mozog (hús), meg amit nem sütnek ki (pékáru), még a gyümölcsök is. Akkor úgy mondom: zöld dolgok.
Csak amiatt szóltam, hogy nagy különbség van az uborka (11 cal/10 dkg), a pari (22) meg a rizsfélék, hüvelyesek (300-350) között, figyelni kell rá.
Én a krumpli/kenyér/rizs kategóriával vigyázok, de zöldség+gyümölcsből ipari mennyiségeket vagyok képes megenni. Frusztráló érzés, amikor még enned KELL, mert már nem akarsz tovább fogyni... -
fLeSs
nagyúr
Nálam a diétának két kitétele van.
1. a zsír/olajfogyasztás minimalizálása
2. cukorfogyasztás minimalizálása
Az 1-es pont sokmindent magával vonz, ez vonatkozik a margarinos kenyerekre is, az olajban sütött akármire és a tejtermékekre is.
A 2-es pont egyértelmű, cukor, sütik evése nem javallott, viszont minden nap eszek fagyit vagy jégkrémet.
Ezenkívül minden jöhet.
A közhelyek:
ha hús, akkor csirke, pulyka, hal, marha (minél kevesebb olajjal, a legjobb a párolt vagy mikróban készített)
sok zöldség (nem olajosan), de kevés krumpli (pedig ezt imádom)
napi max 2 almányi gyümölcs, nem több
és graham kenyér a rozs/barna/fehér helyett
Az arány az 55/35/10% körül van szh/fehérje/zsír leosztásban.
És óránként 2 dl víz vagy ásványvíz, nem light cola vagy ilyesmi, hanem víz. -
corlagon
senior tag
-
corlagon
senior tag
Ez asszem felépítés kérdése, Agyzúzó...
Nekem jobban bejött, hogy előbb gyorsabban fogyok és kímélem magam, aztán lassan nő a gyúrás és a bevitt kalória együtt. Mostanra kb. 1 óra/nap (7x), mellé nagyjából 2000 kalória, állandó súllyal.
Amúgy nem nagyon akarok erősödni, ilyen langaléta jelleg nekem tökéletesen megfelel, persze azért jó izomzattal. Nekem kell, hogy tudjak zsákolni, hogy gyors legyek, ez meg sok izommal nem menne. -
tildy
nagyúr
Na azért ettem ám, csak épp annyit, hogy este éhesen feküdjek le.Reggelre így már sosem voltam éhes, sőt egyre jobban bírtam a mászkálást is.Szumma 5 kiló ment le rólam egy hónap alatt, ebből volt úgy hogy napi 1 szelet vajas kenyer, egy kis tej es 4 narancs votl a napi adag kajám.Hála égnek nem szedtem vissza.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
corlagon
üzenetére
Hehe, ezt tetszik.

Idézet:
Kevés zsír, kevés szénhidrát, protein rendesen, sok zöldség, gyümölcs, folyadék.
A sok zöldséggel pont azt a mennyiségű szénhidrátot viszed be, amire a szervezetnek szüksége van. A zöldségevés azért jó dolog (annak ellenére, hogy a zöldség = szénhidrát), mert megehetsz belőle napi 1,5 kg-ot is, azzal sem lesz probléma, mert a szervezet baromi gyorsan le tudja bontani amennyiben rendesen megrágod. -
Agyzuzo
addikt
válasz
corlagon
üzenetére
Én diéta mellett is keményen gyúrok hetente 5x napi 1,5 órát és nem esett vissza az erőszintem, sőt!
Ez függ a jó tápkiegektől és egyéb finomságoktól is.
Önmagában én nem mernék csak diétázni, sajnálnám az elveszített izomtömegem. Akkor már inkább fogyok szép lassan, de közben építgetem az izomzatot is. Úgyhogy eddig 2 hónap, -10 kiló és erősödtem is. -
corlagon
senior tag
Bő fél év alatti -40 kilós (123-83) eredménnyel a hátam mögött hadd osszam meg a tapasztalataimat, tőmondatokban:
- A csodaszereket, nullkalóriás radikális/Atkins/csak szénhidrát/ilyenolyan kamu diétát felejtsd el. Kevés zsír, kevés szénhidrát, protein rendesen, sok zöldség, gyümölcs, folyadék. Fogsz egy szakácskönyvet, oszt' megnézed miben mennyi szh/zsír/pro/kalória van, nem bonyolult. Táplálkozz kiegyensúlyozottan, a vitamin-, nyomelem-szükséglet meglegyen, figyelj az értékekre (pl. vérnyomás, vércukor) mert tönkrevághatod a szervezetedet.
- No pain, no gain. A lefogyás akaraterő kérdése, ha nincs meg, félszívvel bele se kezdj. Készülj fel az éhségre, mert lesz bőven, de kibírod. Ne engedj a kísértésnek, közben 1 szelet torta odavághatja az egész elkötelezettséged.
- A kemény testmozgást hanyagold, erősebb fogyókúra mellett nem fogod bírni. Én napi bő félórát nyomtam, ez mostmár felment 1-re, de stabil súly mellett. Vesztettem izmot (ez elkerülhetetlen), de a mostani méreteim (láb, mell, kar stb.) majdnem elérik a régieket, 120 kg mellett, csak ''picit'' feszesebbek, valamivel jobb érzés...
Most látom, hogy javarészt egybeesek fLeSs-sel, na sebaj... -
fLeSs
nagyúr
Ehhez annyit, hogy a dietetikusom a tanácsadás előtt elküldött egy teljeskörű vérképvizsgálatra, hogy biztosramenjünk az étrend összeállítása előtt. Kiderült, hogy qrvamagas a húgysavszintem. Azt tudom, hogy ez a koplalás/kevés kaja miatt van, de hogy mit okozhat, azt nemtom, még nem néztem utána. A többi értékem (koleszterin, stb.) mind rendben van, szerencsére egészséges vagyok. Mondta a doki, hogy a koplalással vigyázni kell, szerencsém van, hogy még időben észbekaptam, és hozzáértő véleményét kértem ki.
-
Agyzuzo
addikt
''Amúgyis, a koplalással leadott kilók nagyon gyorsan vissza tudnak jönni, én pedig ebből nem kérek.''
Így van. Ezért azt a stratégiát érdemes követni, hogy hetente 1 kiló minusz MAXIMUM. De inkább fél. Egyébként lehet fogyni sokkal többet is, de zsírból nemigen, max. lejön még mellé sok izom is. És ugye minél kevesebb az izom, az ember utána annál könnyeben dagad vissza, mivel az izom rengeteg energiát éget el már alapjáraton is, na de ha nem lesz annyi akkor nyilván az ember nem is ehet ugyanannyit mint régen. Én ezért edzem magam mint állat, így 113 kilóról két hónap alatt lementem 103 körülre, pár hete ennyin stagnálok VISZONT a súlyom változatlansága ellenére egyre keményebb vagyok és egyre kevesebb rajtam a zsír. Tehát végülis ez a legjobb megoldás (legalábbis számomra), hogy a súlyom marad, viszont minden zsírt átdolgozok izommá. -
Agyzuzo
addikt
Jó akkor ne egyél, frankón kinyírod vele magad.
1) Kurva sok izmot veszítesz (a leadott súly akár 60%-át!!!)
2) Baromira legyengyülsz.
3) Anyagcseréd hazabaszod méghozzá elég frankón.
Stb...
Vércukorszintet nézettél már? Mert egyik bnőm aki szinte nem is evett, csak 1500 kalóriákat naponta nem értette miért nem fogy, aztán kiderült hogy 9.2-es a cukra, aztán ugye cukorbetegség tudjuk mivel jár együtt... Nulla anyagcsere, minden bevitt szénhidrátból testzsír lesz. Frankó.
Egyébként a te étrendedben az a gond (ezt így látatlanban megmondom neked) hogy sok szénhidrátot viszel be és kevés mást. Gyümölcsökkel pont vigyázni kell, mert kurva sok bennük a cukor (a narancs pont nem vészes, de pl. a szőlő, dinnye, banán és még sok más gyümölcs igen).
A fless által írottakkal teljes mértékben egyetértek, én se foglalhattam volna össze szebben.
Napersze a hatást lehet fokozni ha az ember sportol és szed különféle bogyikat is mellé (pl. HCA - szénhidrát zsírrá alakulását lassítja, ReForm - remek zsírégető, Thermo-FX - szintén, de csak akkor lehet enni ha sportol is az ember, MyoMeth - fehérjék mellé remek kiegészítés hogy az ember ne fogyjon izomból, de szintén csak sport mellett működik). -
fLeSs
nagyúr
Én fél éven keresztül csináltam a koplalós fogyókúrát (amíg fel nem világosítottam magamat), és így lefogytam 16 kilót, de ez úgy történt, hogy nem folyamatosan ment le ez a 16 kiló, hanem 3 részletben. Azért 3 részletben, mert amikor koplaltam 2 hétig, szinte nem ment le semmi, aztán elkezdtem enni, de csak keveset, kapásból (2-3 hét alatt) lement 5 kiló. 2 hónappal később ugyanezt játszottam el, és újabb 2 hónap múlva szintén ugyanezt. Nem akkor fogytam, amikor koplaltam, hanem amikor elkezdtem kajálni.
Jövő hét hétfőn lesz 3 hete, hogy elkezdtem a dietetikus által javasolt étrendet (tehát most tartok kb. 2 és fél hétnél), és már 6 kilót fogytam, miközben rendesen kajálok, és mellette naponta 30-40 percet álvabiciklizek. A refluxtüneteim is végre eltüntek véglegesen, mert olyan kaját írt fel, amik biztosítják a szervezetem számára az összes tápanyagot, stb.
Hosszan lehetne erről mesélni, de a lényeget már leírtam. Én amondó vagyok, hogy a koplalás és önkínzás helyett inkább egy helyes étrendet kell betartani.
Amúgyis, a koplalással leadott kilók nagyon gyorsan vissza tudnak jönni, én pedig ebből nem kérek. -
tildy
nagyúr
Hát nem tudom, rólam mindig akkor ment le valamennyi , mikor koplaltam:
14 évesen 72 voltam, nem evéssel lementem 64re, amit egészen 20 éves koromig tartani is tudtam. Aztán sajna bizonyos tabik miatt felment az egész 74re, majd rá még 10 kiló, mkost norvégiában nem ettem egy hónapig megint , csak narancsot, meg ilyesmit, le is ment 5 kiló, amit azóta stabilan tartok.De szerintem megint lesz ilyen narancskúra, csak végre legyen megint olcsó a narancs(150 ft per kiló) -
Predator666
aktív tag
Én sem mondtam akkor hülyeséget...
Viszont a testmozgás azárt jó mert akkor még gyorsabban égetsz kalóriát.
Nekem ízületi gyulladásom volt, és anyám aszonta, ha nem akarom, hogy visszajöjjön akkor úgy kell étkezni, ahogy az egyik könyvben le va írva...vagyis vér szerinti táplálkozás.
Persze van 3-4 db ilyen könyv és egy csomó dolgot amit az egyik könyvben ide azt a másikban oda írják...
Vicces nem?
Tehát ezt mi úgy oldottuk meg, hogy azt amit mindben ugyanúgy (vagy hasonló képpen) van leírva, azt úgy használjuk(nánk).
Persze nem mindig tartjuk(om) be
, mert nem mind a fogam alá való.
.
De ha egészségesek akarunk lenni, ezt is érdemes valamennyire betartani.
Egyébkén amikor azt írják vmire: ezt nem szabad. Az nem azt jelenti, hogy tényleg nem, csak, hogy le kell csökkenteni a bevitelt.
Hehe... -
fLeSs
nagyúr
A szénhidrát teljes elhagyása a legnagyobb baromság, amit ki lehet találni. Szénhidrát kell az agyműködéshez, és szénhidrát kell a fehérjék izombaépüléséhez is. Emellett a szénhidrátok teljes elhagyására az ember szinte képtelen is, mert a zöldségek is nagy mennyiségben tartalmaznak szénhidrátot, és ha azt nem eszel, akkor mehetsz vitaminhiánnyal a tudod hova.
A jó diéta az, ami mind3 alapanyagot tartalmazza (szénhidrát, fehérje, zsír), csak az arányok a nem mind1. Egy átlagos, meg/elhízásra ítélt emberke napi étkezései során kb. 80%-ban szénhidrátot zabál, a többi a zsír és a fehérje, a megfelelő arány pedig az lenne, hogy 55-60 % szénhidrát, 30-35 % fehérje, és a maradék zsír.
Most nem akarok hűde okosnak látszani, de mivel én fogyózom mostanában, igencsak körüljártam a témát (hetekig csak idevonatkozó dolgokat olvasgattam). A legrosszabb fogyókúra a koplalás, aztán jön a minél kevesebbet együnk szindróma. Vannak további tévhitek, miszerint az ember egy kenőcstől vagy teától le fog fogyni, de ezek nem igazak!!!
A fogyás csak és kizárólag egy helyes étrend betartásával és rendszeres testmozgással érhető el (bár ezutóbbi nem is olyan fontos, mint azt sokan hiszik), tehát lényegében akaraterő kell.
Elmagyarázom miért gáz a koplalásos fogyókúra. Biztos hallottatok már az emberi szervezet anyagcseréjéről, ami a bejutott tápanyagok lebontásáért, felhasználásért felelős. Az anyagcserét úgy is ellehet képzelni, mint egy folyamatosan égő lángot. Az emberi szervezet anyagcseréje úgy működik, hogy amikor kevés a felhasználnivaló, olyankor takaréklángra veszi magát, úgymond ''raktározómódba'' megy át. Ez természetesen olyankor történik, amikor valaki koplal. Egy idő után az illető észre fogja venni, hogy leállt a fogyással, ez azért van, mert a szervezet beállt egy raktározó életmódra, mert ugye napokon-heteken keresztül a szervezet nem kapott kaját (vagy csak nagyon keveset), az anyagcsere takaréklángra állította át magát. Ugyanez történik azokkal is, akik naponta kevésszer esznek, és így fogyóznak. Ilyenkor néha még az is előfordul, hogy az illető egy picit hízik is, mert a szervezet megpróbál minél több zsírt felhalmozni a ''nehezebb időkre''.
Az okosok és értelmesebbek pont a fordítottját csinálják, ha fogyni akarnak: esznek! A kérdés csak az, hogy mennyit és milyen minőségben, és hogy milyen időközönként. Vannak a neten energiaszükségletkalkulátorok, amikben leírják, hogy egy X-Y kor között ülő/közepes/nehéz fizikai munkát végző emberkének mennyi kalóriára van naponta szüksége. A fogyáshoz a saját értékedből kivonsz kb. 5-700 kalóriát (egyénenként változik, javasolt dietetikussal találkozni és megbeszélni), és azt szépen elosztod öt-hat részre. Ez azt jelenti, hogy naponta 5-6-szor fogsz enni, méghozzá 2-3 órás időközönként, de nem fogsz minden alkalommal zabálni, hanem az előre kiszámolt X kalóriát fogod elosztani 5-6 felé.
Ez a módszer (vagyis az igazi módszer) is az anyagcsere ''problematikája'' miatt van: ha pakolod a tűzre a fát (kaját), akkor az anyagcsere folyamatos lesz, tehát felgyorsul, vagyis szépen gyorsan égeted el a kalóriát. A napi szükségletednél azért kell kevesebbet enned egy nap, hogy a maradékot a szervezeted a zsírból szívja le. Itt persze felmerülnek más problémák, pl. hogy nem szabad izomból fogyni, ezért ajánlott egy olyan étrendet összeállítani, ami a megfelelő arányban tartalmaz szénhidrátot (elégetendő), fehérjét (az izom helyett elégetendő) és zsírt.
A módszer hatásosságába beleszólhat az anyagcsere (paradox), ugyanis ha sokáig a szükségesnél kevesebb kalóriát viszel be, akkor az anyagcseréd ugyanúgy lelassul, mintha koplalnál, csak mindez lassabban megy végbe. Ilyenkor az okosok annyit szoktak csinálni, hogy tartanak egy szünnapot, amikor mindent összevissza zabálnak
. Persze aki komolyan fogyni akar, az csak 5-700 kalóriával megemeli a napi kajáját (mintha normálisan adagot enne), ezzel pedig azt éri el, hogy a szervezet anyagcseréje újra begyorsul, és kezdődhet minden előlről. Ezzel a módszerrel úgymond átvágod a szervezetedet, elhiteted vele, hogy nincs éhinség, így újra felgyorsul az anyagcsere. Ezt a módszert egyébként a gyúrósók is szokták alkalmazni.
Javaslom, hogy aki komolyan le akar fogyni, az menjen el dietetikushoz, kérje ki a véleményét. A dietetikus egy táplálkozási tanácsadó, aki az igényed szerint össze fog állítani egy étrendet amivel már én is garantálom, hogy le fox fogyni, ha betartod. Nem kell megijedni, a dietetikus olyan kajákat fog felírni neked, amiket te szeretsz, nempedig tejbepapit meg szójapörköltet, a lényeg a mennyiségen és az elosztáson van. Én pl. mostanában fogyózok, és ennek ellenére minden nap eszem fagyit vagy jégkrémet.
A legszebb az egészben, hogy így nem fox koplalni, sőt, nemnagyon leszel éhes sem. Amikor pedig az egyik étkezés kevésnek tűnik, csak arra kell gondolni, hogy 2 óra múlva eszem meg a következő kajámat. Ilyen egyszerű a fogyózás. -
HaroWerks
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
De ha komolyan elhatározod magad akkor itt a ''csodafegyver'':
Bővebben: link
Nekem nagyon bejön és még éhezni sem kell, csak át kell állni a hamburgerről kicsit másra
-
HaroWerks
senior tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Az mind1, hogy pürében, levesben, vagy krumplis tészta formályában eszed, a lényeg, hogy krumpli és, hogy tele van szénhidráttal.(főleg a sültkrupmli)
Legjobb lenne egy ideig a krumplit és társait félrerakni
De ha nem akarsz ennyire drasztikusan fogyózni akkor ehetsz végül is bármit, de csak mértékkel(aztán kérdés, hogy ez a kisebb mennyiség elég-e, hogy jól lakjál órákra).
Lényeg, ha egy szerényebb ''diétát'' akarsz, hogy a napi kalória beviteled csökkentsd 500 kalóriával, ez már elegendő a fogyáshoz(persze ez nem lesz olyan ütemű és hatású mint mondjuk az Atkins, de napi mozgás mellett idővel ez is meglátszik).
Egy átlag ember napi 2000-2200 kalóriát megehet, ettől nem hízik de nem is fog fogyni.
Ha ezt csökkented 500-al hosszú távon akkor már elindultál valahogy a fogyás útján.
Meg persze iktass be 1 órás mozgást, ezzel is kalóriát égetsz el, fontos dolog.
Én is mingyárt indulok a napi 35 kilóméteres pesti bringás körre, ez egy olyan másfél órás mozgás, nagyon jó és égeti le a szemét zsírt
-
_az
senior tag
Nos, végigszaladva a topicon azt hiszem Hipernek sikerült alátámaszatnia azt a véleményem, hogy ''sóher norbi'' bekaphassa a csodabuzgárságaival...
Ezek szerint nem kell kazettákat venni meg hülyét csinálni magunkból és télleg elég, ha az ember rendszeresen csinál valamit meg nem zabálja szét magát...
(mondjuk van sz.tem 5 kiló feleslegem, több nem is kell
- 180cm-80kg kb.) -
Predator666
aktív tag
Én azt hallottam, hogy a szénhidrát a sz@r amit el kell felejteni, a fehérjékre szükség van tehát hús mehet, zsísavak is kellenek csak a telítetlenek(asszem), mert a szívnek szüksége van a zsírra.
Persze az, hogy el kell felejteni az nem azt jelenti, hogy soha, hanem azt , hogy jelentősen csökkenteni kell.
Ugyanannyi energia bevitel(kajálás) mellett is lehet fogyni, csak növelni kell a mozgást....és nem a le-föl járó ujjmozdulatokat...Hehe...hanema teljes teste.
Szvsz a gépet egy időre el felejti az ember és helyette mozog az qrva eredményt fog adni. Ez azért is jó mert a testtartás is megváltozik meg 1bknt is hanyagolni fogod a gépet.
Én 16 éves vok 178 60-61 kg és amint láccik nem vok túl izmos.
Majd holnaptól járok az ESMTK-ba focizni. Jó lesz...Hehe...
Mindent bele kedves fogyni vágyók... -
HaroWerks
senior tag
Nos, én is hozzászólnék a témához.
Kb. 4 éve amikor 16 éves voltam akkor 183cm/114 kilós igazi medve kinézetem volt
Aztán gondoltam egyet, hogy ideje változtatni és elkezdtem fogyózni keményen.
Először csak a vacsorákat hagytam ki, tehát a suliban egy reggeli(mondjuk 2 zsömle) és egy itthon 3-4 körül egy normál ebéd.
Azzal, hogy a vacsi mindig kimaradt szépen megindultak a kilók lefelé.
2-3 hónap alatt sikerült lefogyni 100 kilóra
Utánna viszont alig ment le valami, el kellett kezdeni még komolyabban a dolgot.
Jött a futás majdnem minden este(még télen is a minusz 10 fokban, fujj de utáltam) aztán ez ment kb fél évig.Akkor nyárra lement 10 kiló, tehát akkor sikerült lemenni 90 kilóra.
Na de akkor megint totál lelassult a folyamat.
Jó rendben, gondoltam akkor kevesebb kaját kellene enni.
Napi max 2 szelet kenyér és rengeteg zöldség hússal, plusz ásványvíz, semmi több.
Ja és még szedtem valami almaecetes zsírégetőt is.
Ekkor az esti futás mellé beiktattam napközben bringázást is.
Pár hónap után sikerült lefogyni 83 kilóra, akkor már alig volt felesleg.
Viszont ahogy jön a tél mindig elkezdek zabálni és mivel sport nulla(csak súlyzózás, de az nem sok kalóriát éget el) jönnek vissza a kilók.
Ez így ment két éven keresztül.
2002-ben ősz vége felé 83 kiló voltam de tavaszra lett belőle 89.
Akkor megint ment nyáron a fogyózás, megint lefogytam 84-83 kilóra de télen visszahíztam pár kilót.
Aztán következő évben ugyan ez.
Viszont idén volt a legnagyobb gáz, tavaly nyár végén 85 voltam és télen megint jöttek vissza a kilók ezerrel és, hogy őszinte legyek valahogy nem is érdekelt.
Az eredmény, hogy most nyár elején 94 kiló voltam.
Így megint elkezdtem a fogyózást de most sokkal komolyabban mint régen.
Elkezdtem július közepe fele az Atkins diétát.
Ez abból áll, hogy napi 20g szénhidrátot lehet maximum megenni.
Namost ez olyan kis mennyiség, hogy a kenyeret, tésztát, krumplit, rizst, cukrot el kell felejteni.
Helyette csak zöldséget, húst, sajtot, gyömölcsöt lehet enni.
Az Atkins lényege, hogy nem a zsírtól hanem a szénhidráttól hízunk, tehát megehetsz reggelire akár egy kiló szalonnát is, csak egymagában(vagy zöldséggel).
Nos én úgy csinálom, hogy reggelire megeszek egymagában pár szelet felvágottat, ebédre zöldség kicsit megsütve mikróban (fagyasztott cucc, borsó, kukorica,répa, pár napja teszek bele paradicsomot is) mellé csirkehús és néha reszelek rá sajtot is.
Világ életemben utáltam a zöldségek nagy részét de el kell ismerni, hogy most megszerettem őket, szerintem egész finom az az összeállítás amit ebédre szoktam enni.
A vacsora szintén felvágott egymagában vagy ugyan azt eszem mint ebédre ha még marad belőle.
Este elmegyek másfél-két órára bringázni(kb 30-35 kilóméter) és ha megjöttem eszek valami gyümölcsöt.
Emellett még majdnem minden nap súlyzózók is.
Nos az elmúlt egy hónapban minden nap ezt csináltam amit leírtam és jelenleg 86 kiló vagyok.
Azaz 1 hónap alatt lement 8 kiló és nem is kellett éhezni vagy ilyesmi.
A bringázást meg szívesen csinálom, évek óta sokat biciklizek és úgy mégjobb menni, hogy tudom, hogy viszi le a kilókat is rendesen.
Ja és most is szedek zsírégetőt, valami ananászos készítmény, lényeg, hogy természetes.
Tehát amit én ajánlok sikeres fogyózáshoz (nekem bevált, kevesebb mint 1 hónap alatt minusz 8 kiló):
- felejtsük el egy időre a kenyeret, tésztát, krumplit, rizst, cukrot
- együnk helyettük:
- zöldséget (bárhogy, sütve,párolva, nyersen),
- húst (szinte bármilyen lehet, mindenféle hal, szárnyas, marhahús, sertés, bárány, stb)
- sajtot (persze mértékkel, ez is tartalmaz szénhidrátot, tehát maximum napi 10dkg)
- ásványvíz, nagyon fontos, hogy ne cukros üdítőket igyunk, rengeteg kalória van bennük, legjobb az említett víz vagy esetleg cukormentes üdítő (pl: Deit)
- legalább napi 1 óra mozgás(ez lehet akár tartós gyaloglás is, de legjobb a bringa, futás, sport nélkül sokkal lassabban megy a fogyás) -
_Volkovy_
nagyúr
-
Datti
csendes tag
válasz
_Volkovy_
üzenetére
Közben találtam névjegyet is

Bővebben: link
Bár ez kópos de ezt is meg lehet enni...
Amikor keményen fogyóztam én hanyagoltam a zsíros, olajos, vajas dolgokat (is)
de pl a sajtos pulykamellet olaj nélkül sütőben alufóliában is meg lehet sütni -
_Volkovy_
nagyúr
-
_Volkovy_
nagyúr
tehát akkor foglaljuk össze:
-ásványvíz(ez megvan 3l egy nap,csak ezt iszom)
-hal,mindenféle baromfihús(egyszer egy héten van)
-tészta,pizza,édesség elfelejt(csak kibírom valahogy,keménycsávó vok)
-estefelé kaja elfelejt
-mozog
Kellene kezdenem magammal valamit.Itthon ülök,unatkozom,és az istennek se leszek kevesebb kiló.Pedig néha nem ártana.Esetleg kicsit átalakítani izomzattá a dolgokat..
TFH kaja rendben lesz,mozgás gyanánt mit csináljak? -
perempe
veterán
Már csak 81 kg vagyok.
-
Zenty
őstag
Én is elkeztem fogyozni
Durván 12 napja ,és leadtam ugy 7-9 kilot.
Kezdek már át állni tök jóh!De mondjuk nagy akarat erő kellet hozzá az biztos.
Saját recept!
Minden nap halat( én heket kajáltam már picit unom
,marha hús(tiszta),pulyka.Ezeket simán pici izesitésel!De no köret,no kenyér no semmi max zöldségel ettem!Pizza,tészta,édes dolgokat el lehet felejteni!Max a lightos termékeket lehet még fogyasztani !Majdnem elfejtettem ásványviz powa mint írták az a legjobb
!
+ kondi meg persze futás
Futást ugy oldottam meg,mert nem szeretek kilométereket futni,meg látni ,hogy mennyi van hátra még össze nem esek !
Hogy a duna parton vannak azok lejáró lépcsők!Nah azon fel le futkosás!Szerintem a legjobb!De egyébként bárki bele fog akármilyen edzésbe fogyo mellet.Valaki ismerőst vagy barátot vigyen magával.Kell ösztönzés
-
PEPE85
senior tag
Nah én most olyat mondok, hogy abban segítsetek nekem, hogy én most jelenleg 172cm magas vagyok, szűk 60kg, 19 leszek nemsokára és híznom kéne. Elég sokat eszem, de nem nem gyarapodok.
Mit egyek vagy mit tegyek? Tanítsatok. 
-
perempe
veterán
Én most 84 kiló vagyok a 177cm-emhez, kb. 6-7 kg-t szeretnék még fogyni. 1 hónapja még 88 voltam, kis úszással (5 nap), étrenddel Bővebben: link fogytam - ezt még tartani is lehet.
Szóval ússzatok sokat! -
fLeSs
nagyúr
Voltam ma egy korrekt dietetikusnál, vett tőlem vagy 3 dl vért, a hétvégéig minden sz@rt kielemeznek belőle (János kórház), és kiderül, van-e vmi gondom, mielőtt a diétás étrend megbeszéléséhez hozzáfogunk.
Csak azért írom le, hogy ha esetleg vki hasonlón filózik, akkor tudja, hogy egy dietetikustól mit kéne elvárnia. 8K-t kér a tanácsadásért, cserébe az egész ''program'' alatt figyelni fog rám.
Másik: vettem egy Sigma PC3-as pulzusmérőt, teljesen jól müxik, a testre kell erősíteni egy jeladót (ez a csomag része), ez szolgáltatja az órakülsejű pulzusmérő számára a pulzusértékeket. Érdekes adalék, hogy nálam teljesen jól müxik, viszont a volt infarktusos apámnak nem jelzi ki a pulzusszámát.

-
fLeSs
nagyúr
Nincs vkinek egy megbízható dietetikus ismerőse?
-
burgatshow
veterán
Én meg zabálok mint a gép, 15 vok, 174cm magas és 64kg. Heti 2x2órás edzés (küzdősport) + minden nap este 2-3km 10 perc alatt! 1 cseppet sem érzem magam túlsúllyosnak és még izmos is vagyok! Csajok rulez! Ghost: gratula!

-
HiperG
addikt
Na jelentés
Mai mérés eredménye: 85,4 kiló
Ez az jelenti, hogy fél év alatt 26,5 kilót fogytam
Kéremszépen ebben a világban bármi lehetséges
-
panda
tag
a legjobb fogyókúra az aerobikkal összekötött minőségi fehérjékből illetve kevés szénhidrátból álló zaba.
nálam a legjobban a stressz+kávé+cigi+koplalás jött be, januártól április elejéig lejöttem 70-re (karácsonyi zabálás után 78+ kg voltam
).
178-hoz most elég jó a súlyom de visszamegyek aerobikra mert nagyon jól megmozgatja a gép elött elült farizmokat
, illetve a baráti sörözéseknél beszerzett ernyedt hasfalat illetve mellizmokat.
-
HiperG
addikt
up
-
ToBeY
nagyúr
Én úgy csinálom hogy mindent eszek először is ami jólesik

De beosztom idősávokra a napot.Reggel 8-13 között bármit(tehát egy jó reggeli és egy ebéd belefér) 13-18 már nem eszem túl hizlalókat gyümölcsöket szendvicset ilyesmit esetleg. Este 18-tól és reggel 8 között semmit
,csak iszom és ez beválik,5 éve ugyan annyi a súlyom!
[Szerkesztve] -
Mazlee
aktív tag
én 178/98 vagyok. de senki nem mond rám többet 90nél. persze én érzem hogy van.
erőt vettem magamon és szobabringa és diéta van indulóban.
egyenlőre cél a 90 mivel alkatilag is macis vagyok tehát gebe sose lenne belőlem. meg ugye igy is szeretnek
-
Ruzso
tag
Nem olvastam végig a topicot, de remélem megbocsáltjátok.

Én 2 éve 1 honap alatt!! 10 kilot fogytam.
Akkor 83 kilo voltam csak a kb 182 cm-hez.
Most nöttem meg minden, de azért jőtt fel hála a heti öt edzésnek meg sok másnak, de azért leirom, hogy most hogy állok.:
185 cm 103 kg Mondjuk kb
97-csipö 90-derék 114-melkas 39-bicepsz 42-vádli)
Na szoval én is kb. elhiztam kicsit a tavalyi 93kg. nyári sulyomhoz, de majd nekli állok azt lesz valami. -
Shim
őstag
Sportolsz? Nekem az segített. 183cm 50kg-hoz híztam 10-et, tehát most 60 vagyok (vagy 65, azóta hízhattam). Na szóval úszás remek dolog, kerékpár méginkább, súlyzózás nekem unalmas de mióta Simpsons közben csinálom poén
Ja és gyógytornáznom kell (schauermann sux) tehát nálam ez is egy plusz.
A kajáról szólva meg nem akármit, számít itt is a minőség. Szénhidrát és fehérje szükséges a kellemes izomtömeg eléréshez. Én pl. egy liter tejet (müzli remek) és fél kiló kenyeret fogyasztok naponta, no meg sok húst. A 10-15 kilót egy hónap alatt szedtem fel, azóta stagnálok, télen nem voltam se úszni se kerekezni, de most belehúzok, megpróbálom elérni a 70-75-öt, a testtömegindex szerint az lenne a normális. -
-
FPéter
aktív tag
Ha megállás nélkül (csak akkor nem eszek ha nem alszom.. )szalonnás szendvicseket eszek meg főtt kaját ebédre stb. akkor sem tudok egy fél dekát se felszedni magamra. Rendszeresen járok biciklizni, 1,5 évig jártam konditerembe és semmi. Már orvosnál is voltam ezzel. Kivizsgálták mindenemet és széttárták a karjukat

Erre mondják, hogy geek?
-
FPéter
aktív tag
170 centimhez vagyok 49 kiló....és rettenetes!
Egyszerűen akármennyit eszek, nem tudok hízni.
-
joe69
senior tag
a hosszútávfutástól ugyan nem építesz izmot, lásd etióp, kenyai futók...
jóval nehezebb mozgás nélkül lefogyni, mivel a szénhidrátmentes táplálkozástól rövid időn belül beáll a begolyózó effektus.Ezen kívül ha nem mozogsz közben semmit, akkor az izmaidat is elkezdi leépíteni a tested, nem csak a zsírraktárat -
joe69
senior tag
úgy fogtok lefogyni, ha több kalóriát égettek el, mint amennyit megesztek
EZÉRT kell sportolni, leginkább a hosszútávfutást ajánlom-20-30perc naponta -
mormota
senior tag
testtömeg index: testsúly [kg] /magasság [m] négyzete
<18,5 túlzottan sovány
18,5 - 24,9 ideális (egészséges) testsúlyú
25 - 29,9 túlsúlyos
30+ veszélyesen túlsúlyos / elhízott
nekem 21.6
de van a hasamon egy kis ledolgoznivaló
esetleg egy másik lap szerint:
__Nők Férfiak
_< 19 < 20 Sovány
19 - 25 20 - 26 Ideális testsúly
26 - 27 27 - 28 Kicsit túlsúlyos
28 - 32 29 - 31 Közepesen túlsúlyos
33 - 45 32 - 45 Nagyon túlsúlyos
_> 45 > 45 Veszélyesen túlsúlyos
[Szerkesztve] -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Mondom, beválik!

-
qpakcovboy
őstag
-
Chain|Q
tag
Meg tudom erősíteni a topicindító kolléga módszerét... Én 130-ról jöttem le, bár jóval lassabban, a mostani 105 köré. Ez még mindig sok a kb. 175 centimhez, de a tendencia a lényeg és már a jelen is ég és föld a korábbi állapotokhoz képest. A ''cél'' egyébként valahol 85-90 közt van, de én már azzal is boldog lennék, ha csak a jelenlegi súly maradna hosszabb távon...
Szóval a lényeg: Kóla -> gyümölcslé (100%-os, nem cukrozott citromsav almalé gyanánt), éjjeli netezés közbeni parizeres zsömlék -> friss almák, pizza/mekdonálcos ''ebéd'' helyett rendes főtt étel. Jobbakat eszem, olcsóbban és még fogyok is. Ezenkívül bónuszban fekvőtámaszokat csinálok, napi 40-50-et, esetleg többet, ahogy kijön. Ez azért jó, mert bárhol lehet csinálni és élénkít is, ha kezdek beletompulni a gép előtti ücsörgésbe, csak lenyomok egy adagot (15-20), és garantáltan élénk leszek.
Most már kezdek úgy kinézni h. nem érzem nagyon ''cikinek'' levenni a pólót, szóval jöhet az uszodába járás, meg ilyesmi. Egyébként, mióta máshogy élek sokkal produktívabb is lettem, már pl. programozási szempontból. Tényleg igaz, hogy a zsírpárna az agyat is eltompítja. Ja és nem utolsó sorban lassacskán a hölgyek is kezdik értékelni a változást... Khiráj.
-
tildy
nagyúr
válasz
kamikaze boci
üzenetére
Nálam az a fura, hogy hiába vana hűtőben kaja, én meg tudom állni , hogy ne egyek...Sajnos a párom nem

-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
kamikaze boci
üzenetére
De akármilyen típus is az ember, ha nincs kaja a közelben, az tuti megoldás!

Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autós topik
- iPhone topik
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- ÚJ ASUS TUF Gaming M4 WL Bolti ár:16k INGYEN FOXPOST
- Szinte ÚJ ASUS ROG STRIX Impact II Electro Punk Bolti ár:20k INGYEN FOXPOST
- ÚJ (Hiányos) ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4237,100% Akksi
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. Ezt külön megkérdeztem, hogy elkérhetem-e tőle az XLS filet, amit kinyomtatott nekem, de csak sok lóvé ellenében ment volna bele.

Vicces nem?
, mert nem mind a fogam alá való.

97-csipö 90-derék 114-melkas 39-bicepsz 42-vádli)