Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-09-11 01:06:09

LOGOUT.hu

Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4101) Bundee69 válasza Geryson (#4096) üzenetére


Bundee69
tag

Miért, játszik valaki nem húzott géppel FSX-et? :) 3.8-on teker az i7-es 920 procim. Így egész tűrhetően játszható.

Új gépek várhatóak PMDG-től: [link] :DD

[ Szerkesztve ]

(#4102) Gizmo94 válasza Bundee69 (#4101) üzenetére


Gizmo94
veterán

Túl sok reményt nem fűzök ezekhez a dátumokhoz, pláne,hogy approx*
Egy jó ideje várható már az NGX is.. Úgy évek óta. ..... :U

(#4103) Bundee69 válasza Gizmo94 (#4102) üzenetére


Bundee69
tag

Mindenesetre a 747-hez ígérnek a napokban egy 8i-s modot HD-s texturával és modellel, külső belső világítással, futómű, wingflex, stb. Remélem mihamarabb lesz is belőle valami
:C

(#4104) Geryson válasza Bundee69 (#4101) üzenetére


Geryson
addikt

Én levettem, mert valami volt, de lehet ez nálam inkább a Win7 volt, most mondom stabil tökre a XP x64, még tesztelgetem és utána jön a húzás, mert sajnálom nem kihasználni ennek a tökéletes procinak az erejét.

A PMDG hír nem rossz bár furcsa, hogy erről (pl. a 747-ről, ami elvileg ebben a hónapban kellene lennie) semmit nem írnak. Gondolom ehhez már DX10 kell majd, ami nekem most nincs a x64 miatt, de ha már szebb a gép DX9-en is, akkor már megérte.

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#4105) AirBooms válasza Geryson (#4104) üzenetére


AirBooms
addikt

Talán nem az x64 miatt nincs DX9-ed, hanem az XP miatt... ;)

(#4106) vzsolo2225 válasza AirBooms (#4105) üzenetére


vzsolo2225
tag

DX10 :U

[ Szerkesztve ]

(#4107) Korcsii válasza Bundee69 (#4101) üzenetére


Korcsii
őstag

ú, PMDG 777... végre lesz egy minőségi 777-es... bár kár, hogy még egy év...
szerintem az már önmagában biztató, hogy van egy ütemtervük...

(#4108) Geryson válasza Korcsii (#4107) üzenetére


Geryson
addikt

Nekem az egyik kedvenc gépem volt a 777 még az alap FS2000 vagy 2002 óta (nem tudom melyikben is volt benne először). Tartok tőle, hogy nem fogják amúgy tartani - ahogy ezt más is mondta. Én azért hagytam abba többek között a VA-ban való repülést, mert áttértem FSX-re olyan 2 éve és piszkosul hamar kiírták a PMDG oldalon, hogy "comming soon", de azóta csak egy kis mellébeszélés, de semmi, de még csak egy fotó sem! Na azért ez érdekes. Persze az oda van írva, hogy "amúgy ez nem egy v2 lesz, hanem piszkosul királyságos és csili-vili".

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#4109) Geryson


Geryson
addikt

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#4110) haky válasza fatal` (#4008) üzenetére


haky
senior tag

Ezt aláírom. Így van. :R

Aki másnak retyvetyutyu...

(#4111) Gizmo94 válasza Geryson (#4109) üzenetére


Gizmo94
veterán

Szép lett a kép, jó kis REX-es nap, le se lehetne tagadni. :) Látom, nálad is recések a csíkok a fényképeken. Hiába van nálam is minden maxon, az AA két csíkja sokszor recés, bármit próbálok..

(#4112) Korcsii válasza Gizmo94 (#4111) üzenetére


Korcsii
őstag

az, REX-es nap, csak nekem nem túl valósághű - mintha a víz alól néznénk, vagy nemtudom.... egyébként a British Airways felirat nekem is recés szokott lenni, kivéve ha közelről nézem :(

(#4113) Gizmo94 válasza Korcsii (#4112) üzenetére


Gizmo94
veterán

Ehh, nem jó oldaláról nézed, képzeld azt,hogy párás a levegő és egyből valósághű lesz. :D
Sajnos az egész FS-hez eléggé élénk képzelőerő szükséges,hogy valósághűnek lásd.
Hogy néznek ki a folyók, meg a reptereken a kiszolgáló járművek, stb.. Pláne mikor a buszok átcsavarnak egy-két gépen, vagy egymáson. Nálam pl. egyszer a pushback kocsi lazán kivasalta az ottragadt kalimpáló embert. :DDD Sajnos elfelejtettem megörökíteni..
Tehát kb. annyira valósághű az egész, amennyire azt akarod,hogy az legyen.. :)

(#4114) AirBooms válasza Korcsii (#4112) üzenetére


AirBooms
addikt

Hát szerintem sem valósághű ez a nap, alig bírtam tőle megszabadulni - most már végre elfogadható nálam. Egészen egyszerűn ilyen nap nincs szerintem...

(#4115) Gizmo94 válasza AirBooms (#4114) üzenetére


Gizmo94
veterán

Szerintem biztosan van a természetben ilyen fényjelenség, Kétlem,hogy a REX fejlesztőinek célja lett volna az,hogy sosem létező dolgokat kreáljanak. Biztos vagyok abban, hogy sok-sok ezer természetfotó alapján tervezték a látványt.
Abban azonban már kevésbé,hogy az FS9-re egyáltalán érdemes volt-e adoptálniuk ezt az egészet, ha ott ennyire nehéz megszabadulni tőle. FSX-ben csak egy klikk választani másik nap effektet,van választék bőven.

[ Szerkesztve ]

(#4116) fatal` válasza Gizmo94 (#4115) üzenetére


fatal`
titán

FS9 alatt szintén csak Airboomsnál valami nem stimmel.

(#4117) vzsolo2225 válasza Korcsii (#4062) üzenetére


vzsolo2225
tag

Na, úgy néz ki, hogy meg van a megoldás. Az index fórumon is felmerült ez a kérdés, és mint kiderült, a Malév gépekből hiányzik valami, ami a Wizz Airekben megvan, így a Malév Boeingok csak CAT IIIA-t tudnak a Wizz Air Airbusainak CAT IIIB-jével ellentétben.

(#4118) AirBooms válasza Gizmo94 (#4115) üzenetére


AirBooms
addikt

Azt gondolom, hogy a REX-ben lévő rengeteg "nap-témák" közül nem véletlenül hívnak csupán egyetlen egyet realistic-nek... A többit valószínűleg az FSX arcade jellege miatt kreálták a nem éppen szimulátorra vágyó célközönség miatt.
Amúgy semmi gond nincs az FS9 és a REX működésével. Én rontottam el a dolgot, ezért nem sikerült megszabadulnom attól az irreális csillagszerű naptól. De már sikerült... Nem is értem, mi alapján feltétezed, hogy az FS9-hez nehézkes lenne a REX-et konfigurálni, főleg az FSX-hez képest. :U

(#4119) Gizmo94 válasza AirBooms (#4118) üzenetére


Gizmo94
veterán

Abból amit leírtál ez jött le, mert nem gondoltam,hogy számodra ekkora simes múlttal egy ilyen zéró feladat végrehajtása nehézséget okoz. Ezért feltételeztem, hogy valami probléma a Rex FS9 adoptjával lehet, mert ez eredetileg FSX-re írt add-on.
Azt gondoltam,hogy az FS9-re átírt verzió arányosan silányabb. :D
Azonban ez az arcade szemlélet enyhénszólva is vicces. Ezt aki állítja szerintem nem gondolja komolyan, hogy a "nem éppen szimulátorra vágyó célközönség" világszerte nem találna jobb arcade játékokat, amikkel lehet nyomulni. Ha valaki kijelenti,hogy az FSX egy arcade game lenne,az vagy nem látott még arcade játékokat, vagy a fogalommal nincs tisztában. mert ez az állítás egyszerűen közröhej tárgya. :U

[ Szerkesztve ]

(#4120) fatal` válasza Gizmo94 (#4119) üzenetére


fatal`
titán

Tévedsz, mivel nem portolták fsxről hanem újracsinálták az egészet. Legalábbis a textúrákat biztosan. Gondolom a software része nyílván port, minek programozná le mégegyszer ugyanazt a guit feleslegesen.

(#4121) Gizmo94 válasza fatal` (#4120) üzenetére


Gizmo94
veterán

Nem tévedek, amint írod is. Szerintem nem csinálták újra az egészet,nem őrültek meg. A textúrákat biztosan át kellett írniuk,ez evidens, de,hogy a sw-t nem írták újra,csak annyit módosítottak amit feltétlenül kellett-már ha kellett, az tuti.

(#4122) AirBooms válasza Gizmo94 (#4119) üzenetére


AirBooms
addikt

Ha valaki kijelenti,hogy az FSX egy arcade game lenne,az vagy nem látott még arcade játékokat, vagy a fogalommal nincs tisztában. mert ez az állítás egyszerűen közröhej tárgya

Természetesen a kijelentésemmel nem akartam itt senkit sem megbántani, annak idején én is kipróbáltam az FSX-et. Majd mikor láttam, hogy az FS9-hez képest fejlődést nem nagyon hozott, a képi világa szinte utolérhető, a gépigénye pedig óriási, a fizikája csapnivaló, akkor töröltem is a gépemről... Szerintem legtöbben azok használják, akik korábban nem merültek el az FS9-ben, vagy nem nem vásároltak be egy csomó kiegészítőt az FS9-hez. Mert hát egy adott szoftverből mégiscsak a legújabbat illik vagy divat telepíteni a gépre (s ez hatványozottan igaz, ha az a szoftver ingyé' van).
Nekem nem volt ingyé (a kigegészítőim többsége sem), s ezt nem is hangoztatom itt szinte minden harmadik hsz-emben, éppen ezért hadd álljon jogomban eldönteni, hogy számomra mennyire csalódást okozott az "utód". Talán ezért becsülöm meg egy kicsit jobban, s ezért vagyok kritikusabb. S mivel igencsak tisztában vagyok az "arcade" jelentésével, s annak idején a Microsoftnak egyértelműen az volt a célja, hogy szélesebb rétegek "játszanak" a szimulátorukkal, nem is titkolták, hogy inkább ennek a jellegnek az erősítésére gyúrnak rá, s nem lesz jobb ATC (mint ahogy szerettük volna), nem lesznek jobb alapgépek (mint ahogy szerettük volna), s ha már nem lesz visszafelé kompatibilitás, akkor legyen végre elfogadható grafika, elfogadható gépigénnyel (nem lett ez sem).
Úgy gondolom, nem az én kijelentésem a közröhej tárgya. Hanem az, ha valaki ezek után megeszi azt, hogy a REX, ami egyértelműen tovább viszi az FSX fejlesztői filozófiáját minden egyes témája valós természeti jelenségeken alapul.
De ha mégis az én kijelentésemet tartod közrehejesnek, hát szíved joga. Elvégre ez egy fórum...

S hogy mi volt a gondom a REX-szel, miért nem tudtam lecserélni az alaptextúrákat? Hmm, lehet, hogy ez egy zéró feladat, de akkor sem keverném ide a szimulátoros múltamat, ennek ehhez semmi köze. Ellenben a REX fejlesztői megtehették volna, hogy miután a programjuk feltelepül, más kiegészítőkhöz hasonlóan kapásból megtalálják a fő FS9 mappát, s nem egy hozzá nagyon hasonló mappát tekintenek annak (én meg gyanútlanul napokig azt hiszem, minden rendben). S arra is keresem a magyarázatot, hogy miért van az, hogy telepítés előtt a REX SP1-e végigscanneli a teljes vinyót, mire végre megtalálja REX mappáját. A fejlesztők ha már ennyire kukák, legalább a manuális beállítás lehetőségét adták volna meg, s nem kéne negyedórát várni, míg az a pár megbájt települ 2 másodperc alatt.

(#4123) Gizmo94 válasza AirBooms (#4122) üzenetére


Gizmo94
veterán

Nincs kedvem vitázni ezen, természetesen szíved joga, hogy annak tartsd aminek akarod.
Ha számodra az X arcade, legyen az.
Szó se róla, van benne mibe belekötni, a fizikája nem egy csúcs, de,hogy csapnivaló lenne, az szerintem túlzás, mint az is,.
Ha most azon lovagolunk,hogy ki mennyit fizetett és miért, lehet,csak értelmetlen.
Te (amint szintén rendszeresen hangoztatod), százezreket költöttél rá.
Ez szíved joga, amint nekem is,hogy én meg semmit. Számomra nincs az a kényszerpálya, hogy most azért nem váltok, mert akkor kihajigálhatom az összegért megvett addonjaimat, bár kétségtelenül ez a nézőpont maximálisn akceptálható.
Ha így lennék, biztosan én sem váltanék, ezt aláírom. De emiatt arcadenak sem okádnék le egy egyértelműen szimulátort, mégha nekem csalódást is okozott.
A legújabb szoftver " divatból felrakásáról" annyit mondanék,hogy ezen nyilván szintén nem sértő szándékkal tett megjegyzésedre annyi a válasz,hogy esetemben pl.nem ez a motivációs tényező,de ha választhatok, nyilván nem egy több éve elavult játékot teszek fel egy újabb fejlesztéssel szemben,mégha azzal gondok is vannak.
Más kérdés,hogy amikor ráálltam az FSX-re, azt mertem remélni,hogy mivel legújabb verzió,majd folyamatosan fejlesztik, noha ez nem így történt.
Valahol a helyzetem hasonló a tiédhez, mindent ehhez szedtem össze, már csak emiatt sem váltanék, ráadásul visszafelé.
A REX-szel kapcsolatosan fenntartom,hogy mindenképpen valós természeti jelenségeken alapul a látványelemei nagyrésze,noha természetesen nem mind, maximum a mi földrajzi viszonyaink és éghajlatunk alatt ezek nagyrésze ismeretlen.
A REX azon problémája amiről írsz, számomra ismeretlen, FSX alatt kis belenyúlkálással (az fsx.cfg-t kell megmutatni neki) problémamentesen települ,nem scannel végig semmi semmit, ráadásul olyan patchekkel rendelkezik, amikkel az FS9-es verzió tudtommal nem és nyilván ezek is stabilizálnak rajta valamit.
Nem értem,ha ennyire nem tetszik,ha ekkora lámáknak tartod a fejlesztőit és minden részével kvázi elégedetlen vagy, miért nem törlöd ezt is és váltasz vissza a jól bevált FS9-es weather dolgaidra? Te dolgod, csak nem értem...

Mindenesetre nem akarok további vitát generálni, csak az arcade jelleg folyamatos hangsúlyozását némiképpen dehonesztálónak éreztem az FSX használóival szemben, ezért írtam azt,amit, természetesen én sem akartam megbántani senkit.
Részemről peace, kinek-kinek ízlése szerint FS9 vagy FSX.

(#4124) Gizmo94 válasza Gizmo94 (#4123) üzenetére


Gizmo94
veterán

Rekordot döntöttem, mekkora OFF . :DDD Sry. :R

(#4125) AirBooms válasza Gizmo94 (#4123) üzenetére


AirBooms
addikt

Kérlek, értsd meg, nem csupán én tartom (ok, kevésbé bántóan fogalmazok) nem annyira szimulátornak az FSX-et, hanem már a Microsoftnál is eleve annak szánták. Egy nagyobb tömegek számára is befogadható játéknak. Nem véletlen, hogy ezen a topikon is többen visszatértek az FS9-hez, de más fórumokon is az igazán repülő szimulátorra vágyók legfeljebb csak kipróbálták az FSX-et, maradtak az FS9-nél.
Az, hogy mennyit költöttem rá, nem jelent kényszerpályát. Nem véletlenül próbáltam ki az FSX-et, nem véletlenül vártam én is. Ha tényleg hozott volna komoly változásokat, amiket annak idején az FS9-cet használók többsége meg is fogalmazott a fejlesztők számára (de nagyívben tojtak rá, mint kiderült), akkor legfeljebb csak sóhajtottam volna egyet, de tovább léptem volna. Nehogymá' dicséret járjon az "előrelátó" warezolásért, hogy "na látjátok, ezért ne vedd meg a programokat, meg a kiegészítőket, mert aztán majd kényszerpályára kerülsz, mint AirBooms az FS9-cel"... Okos, mondhatom.
S valóban nem sértőnek szántam, hogy divat mindenből az újat felrakni. Én is kipróbálom az újat, s én is azt várom, hogy jobb legyen mint a régi. S itt már nem csak az FSX-ről beszélek, hanem hogy maradjunk a témánál, a REX-ről is. Igen, lehet, hogy vissza fogok térni a korábbi kiegészítőimhez. Csak még nem volt időm végigzongorázni a REX-et, hogy kihozható-e belőle az, amiért annak idején beharangozta mindenki. Nekem olyannak tűnik, mint egy durván nem színhelyes, elkalibrált monitor, vagy tévé. A vásálók többségének ez tetszik, mert olyan élénkek a színei, meg olyan kontrasztos, meg minden, de köze nincs a valósághoz. Szerintem egyértelműen a széles rétegek kielégítésére mentek rá, ugyanakkor még reménykedem, hogy emellett hagytak valamit azoknak is, akik valóban a realitást keresik, s valahogy ezt is be lehet lőni. Persze van ellenpélda is. Például Vista sosem volt a gépemen - nem tűnt túl sikeresnek, miért váltottam volna? Nagyon jól elvoltam a megvett XP-émmel. Csak azért nem raktam fel egy tört verziót, hogy "legyen".
Volt szerencsém járni (ráadásul repülővel) a bolygónk szinte valamennyi részén nem is keveset. Folyamatosan rátapadtam az ablakra, s meresztettem a szememet. Nem, nem láttam ilyen felhőket, ilyen napot, ilyen naplementét... Európában, télen pláne nem. Valakinek lehet, hogy tetszik egy ilyen Nap, az FS default-jához képest valóban különleges, de semmi köze a valóságoshoz. De ez nem baj, mind ahogy az sem, hogy valaki rajtam kívül ugyanúgy elmondta, hogy neki nem tetszik.
Ha nem tudod, hogy valami hogy működik FS9-en, akkor arról miért mondasz véleményt, s miért ítéled el egyből az "usert", hogy nem tud megbírkózni egy ilyen pici feladattal? Leveleztünk Fatallal, nála ugyanúgy bénán települt a REX javítócsomagja FS9-hez win 7 alatt. Tudásom egyenlő a nullával a fejlesztőkéhez képest ezen a területen, de nem is kell, hogy értsek hozzá. Ha értenék, az baj lenne, sőt, az még nagyobb, ha mindenki értene hozzá, mert akkor nem lenne szükség a fejlesztőkre. Tehát ők vannak értünk, igen elvárható, hogy végezzenek rendes munkát - mások is tudnak.
Dehonesztálónak pedig ne érezz semmit! Elmondtam a véleményem, ami nem tetszett neked. Talán érzékenyebben reagáltál rá, ki tudja miért? Nem engem furdal a lelkiismeret...

És még valami... Az FS9 sok tekintetben már 2003 végén, amikor megjelent, akkor elavult volt. Ciki. De az is, hogy az FSX, amikor megjelent, az is az volt. Ciki. De a legnagyobb ciki az, hogy ez az "új" semmivel sem modernebb, mint a már 2003-ban is elavultnak számító. Ezek után el lehet gondolkodni, hogy ki miért mit rak fel a gépére flight simulator programnak nevezve... és azon is, hogy mai napig mi a bánatnak jelennek meg kiegészítők az FS9-re...

(#4126) AirBooms válasza Gizmo94 (#4124) üzenetére


AirBooms
addikt

Megdöntöttelek, de egyébként ezért van az off-gomb... :)
Amúgy abba is hagyhatjuk...

(#4127) fatal` válasza Gizmo94 (#4123) üzenetére


fatal`
titán

"A REX-szel kapcsolatosan fenntartom,hogy mindenképpen valós természeti jelenségeken alapul a látványelemei nagyrésze,noha természetesen nem mind, maximum a mi földrajzi viszonyaink és éghajlatunk alatt ezek nagyrésze ismeretlen"

Ebben egyetértünk, az ég és trópusi víz textúra választásakor ki is írja, hogy honnan valósi. :)

Az FS sajnos elég korlátozott ebben a tekintetben is, mivel minden helyen ugyanazokat az égtextúrákat használja.

(#4128) fatal` válasza AirBooms (#4125) üzenetére


fatal`
titán

Azért árkádnak nem titulálnám az FSXet, de tény, hogy számomra is szimulátorabbnak tűnik az FS9, noha sosem vezettem repülőgépet és valószínűleg nem is fogok. Talán SG-n többet tudnak erről mondani. Ettől függetlenül a szimulátor kategóriába sorolnám az FSXet is.

Ha gondolod megadhatom, hogy milyen beállításokkal használom a REXet, elég korrektnek tűnik. A valóság azért egészen más, ettől ez még egy játék marad. Konkrétan az égnél már elmondtam az előző hszben hogy a játék bénán kezeli. Meg ugye a városok felett világosabb az ég a szennyezettség miatt, ez sincs leprogramozva. Szerintem ez nem is kell, ettől még a rex egy jó kis textúracsomag, a korábbiaknál 100x jobb, a FE pl. szerintem hányásronda azokkal a felhőkkel. A vízzel kell egy kicsit játszani, hogy normális színe legyen de utána rendben van az is, sőt az eddig legszebb víz az fs9hez. Előtte zinerteket használtam, az is szép de naplementekor és napnyugtakor a píros víz engem irritált. Lehet ilyen a valóságban, nem tudom, mindenesetre érdekes volt. Az SP1 telepítőt elkúrták, nem tudom mi a retekért szkennel végig mindent, ahelyett hogy kiolvasná a saját elérési útját mondjuk a registryből, valószínűleg az alapverzió telepítőjének az elkészítésekor nem gondoltak egy registry kulcs létrehozására. Az FS9 útvonalát, valamint az AppDataét pedig azért kell a REXben beállítani mert sokan teszik újra a windowst és olyankor eltűnik a registryből a játék elérési útvonala. Persze ettől még az appdata az %APPDATA% marad (illetve erre is van egy windows reg kulcs, ami viszont mindig ott van) úgyhogy nem értem az okát. Ettől függetlenül szerintem egy jó kiegészítő. :)

[ Szerkesztve ]

(#4129) AirBooms válasza fatal` (#4127) üzenetére


AirBooms
addikt

Ezzel egy kicsit ellentmondasz magadnak: nekem írtad, talán Skype-on, hogy az East-Europe téma mennyire valószínűtlenül nagyon kék. Kelet-Európát csak ismerjük. Ezek után, mennyire bízhatunk abban, hogy valóban azokat a számunkra egzotikus időjárási jelenségeket látjuk élethűen, amiket meg is nevez a REX? Ráadásul rajtam kívül már más is írta, hogy utazott a világ több részén, s ő is túlzónak tartja a REX témáit. ;)

Ám térjünk vissza a vitát kirobbantó dologra: szó sem volt itt REX fikázásról, FSX fikázásról!
Csak arról, hogy egy belinkelt képen látható Napra, ketten is azt írtuk, nem túl valósághű (és én én még hozzátettem, hogy jól illik az FSX arcade jellegéhez). Talán szerencsésebb lett volna Andorrához hasonlóan a "giccses" szó használata a részemről.

Amúgy Fatal, te is hányszor írtad, hogy mennyire nem valósághű, amit a REX megjelenít. Még a saját Nap-odról is átküldtél egy képet, hogy neked mennyire nem tetszik.
Ráadásul Gizmo is pont egy előző hsz-ében írja, hogy az FS pont annyira valósághű, amennyire mi magunk annak képzeljük. Akkor miről beszélünk? Mitől lett hirtelen az FSX ennyire tökéletes szimulátor?

(#4130) fatal` válasza AirBooms (#4129) üzenetére


fatal`
titán

Ez itt középeurópa, keleten pedig még nem jártam. :)

Az a napnyugta volt és én csak a rexben láttam, nem raktam be mert nem erre repültem, csak a minta nagyon kéknek tűnt. Lehet túl kék, majd megnézem. :)

A nap az egy trágyadomb. :) De az is egy textúra, gondolom ennyit lehet belőle kihozni.

Az FSX a tökéletestől messze van, borzalmasan messze, nekem sem tetszik túlságosan. Arcadenek mondjuk a HAWXot mondanám, FSX valahol a HAWX és az FS9 között van, közelebb az FS9hez, de szerintem az FS9 közelebb áll egy szimhez.

(#4131) AirBooms válasza fatal` (#4128) üzenetére


AirBooms
addikt

Előre szólók, nem vérre menően szeretnék veled vitába szállni (ne essünk ugyanabba hibába, mint Gizmóval - tőle is elnézést ezért).

Szerintem itt nem arról van szó, hogy nekünk mi tetszik, s mi nem, hanem, mi a valósághű, s mi nem. Valószínű ez az a különbség, amiről mi beszélünk. Én a valósághűséget keresem, ti azt, ami tetszik.
Sajnos ezen az alapon azt kell mondanom, hogy a REX ocsmány vizei (főleg folyói, kisebb tavai) azzal a barnás-zöldes ocsmány színeivel közelebb állnak a valósághoz, mint az égbolt témái. Igen, felülről nézve sajnos ilyenek a vizeink.
Az FE témái viszont szerintem pont azért nem tetszenek egyeseknek, mert nem olyan túlzóak, ám közelebb állnak a valósághoz (bár az az igazság, hogy már olyan régen használtam az FE-t, hogy nem nagyon emlékszem rá).
Amúgy a REX-ben van egy olyan téma, aminek a nevében van valami szmog (nem emlékszem rá fejből), lehet, hogy érdemes lesz megnézni, kipróbálni. tehát elvileg van rá törekvés, hogy a szennyezettséget is belevigyék a dologba, s en legyenek olyan hihetetlenül világosak a felhők. Aki esetleg nézte már ezt a témát, beszámolhatna róla.

(#4132) fatal` válasza AirBooms (#4131) üzenetére


fatal`
titán

Milyen barnás zöldes színei? Állíts a csúszkán és kék lesz. :)

Amúgy nekem az kifejezetten tetszik, tekintve hogy pesten mennyire "tiszta és kék" a Duna.

Egyébként én sem vitatkozni szeretnék, csak a véleményemet mondtam. Én a kettő közti átmenetet keresem egyébként. Ami legyen valósághű de azért tetszen is. Hiszen te sem szeretsz olyan környezetben repülni, ami nem tetszik, legalábbis gondolom. :) Az égtémák olyanok, amilyenek, de még nem találtam másban sem szebbet. Egyébként simán meg lehet tenni hogy az égen kívül a vizet meg a többit a rexből töltöd, eget meg mondjuk a geből vagy a feből.

[ Szerkesztve ]

(#4133) fatal` válasza AirBooms (#4131) üzenetére


fatal`
titán

Smog téma az éghez van emlékeim szerint.

(#4134) AirBooms válasza fatal` (#4132) üzenetére


AirBooms
addikt

Remélem, nem írod komolyan, hogy pesten tiszta és kék a Duna... :) Kár, hogy szagokat nem tud szimulálni a REX... :D
A smog téma nem tudom, mihez van, de ha az éghez, akkor az jó, nem? :)

[ Szerkesztve ]

(#4135) fatal` válasza AirBooms (#4134) üzenetére


fatal`
titán

Szerinted miért raktam idézőjelbe?:D

Mondom ez a zöld, koszos rex inline water jobban fedi a valóságot mint a kék. :)

Nekem a smog téma túl világos volt, de próbáld ki nyugodtan lehet hogy neked tetszik. :) Én a new bluet használom. Ez is egy kicsit túl kék de végeredményben nem rossz, hiszen FL330on nem hiszem hogy túl szmogos lenne a levegő :D

(#4136) Korcsii válasza vzsolo2225 (#4117) üzenetére


Korcsii
őstag

olvastam én is, csak nem akartam másik fórumot linkelni ide ;)

(#4137) Cypresss válasza Gizmo94 (#4102) üzenetére


Cypresss
senior tag

Sziasztok,

Ez a téma már felmerült az Index fórumon is. Magamról röviden: Klátyik Istvánnak hívnak. Egy nagyon kicsi és jelentéktelen bétateszter vagyok a PMDG-nél, a PMDG 747-es TRC-ket és az IVAO manualt is én fordítottam magyarra. Hat éve szimulátorozom, három éve az életben is repülök. Egy kedves barátom ajánlotta a fórumot figyelmembe.

Most pedig röviden a 737NGX-ről (ami megegyezik azzal, amit az index fórumon is elmondtam már.

Most kezdődtek el a 737NGX tesztjei. Ez nem egy sima upgrade lesz FSX-re, hanem sokkal-sokkal részletesebb gép, mint a PMDG737-es FS9-es változata. Valamennyi rendszer alaposan ki lett dolgozva, (gondolok itt az After Overhead panelre, tökéletesen valós IRS-rendszerre, tovább fejlesztett avionicára, sokkal realisztikusabb autobreak rendszerre, ami már figyelembeveszi, hogy nedves vagy száraz pályán landolsz, valamint a pálya lejtését is, ahol van ilyen, mekkora a géped súlya, sőt a fékmunkahengerek nyomását is szimulálja, stb). Az NGX is megkapja a 747-esnél már megismert panel load/save funkciót, jelentősen finomított és kibővített fények lesznek a cockpitben, teljesen valós hangokat kapott a gép, (flaps, landing gear, hajtómű, stb). Valamint kikapcsolható lesz a GPWS valamennyi funkciója. Megjelenés: 2010 első félévében, de ez nagyban függ a bétatesztek eredményétől is.

Én a hónap végéig a 2-d-s paneleket tesztelem (jelenleg rendesen fagy, talán ez azért van, mert ez egy hibrid kivitel - fs9 és FS10. Jelenleg a töbmonitoros rendszereknél a panelek szabad mozgatását próbálom optimalizálni.

FPS: a teszterek belső levelézése szerint a HD-minőségű textúrákkal próbált változatok igen erős impactot generálnak az fps-re. Fizetős, bonyolult sceneryk esetén jelenleg nincs meg a 20 fps. De ezt nem tudom megerősíteni, mivel ahogy azt már említettem, csak 2d-s paneleket próbálok éppen.

Remélem tudtam újdonságot mondani.

Sziasztok!

A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!

(#4138) andorra válasza Cypresss (#4137) üzenetére


andorra
őstag

Szervusz.
Köszönjük a beszámolót. Azt most inkább nem kommentálnám, hogy az FSX-en nincs meg a 20FPS, ennélkül sem volt meg mikor még azt használtam, legfeljebb csak jelentősen lebutított grafikai beállításokkal.
De ez legyen a többség gondja :)
Ha jól értem, ugyanaz a verzió jelenik majd meg mindkét programra?

Ezek a fejlesztési elképzelések, amiket felsoroltál, bizonyára sokat adnak a korábbi verzióhoz képest. Szerintem azonban igazi és nagy előrelépés az lehetne, ha gurulásnál, landolásnál, a kabin berezgéseinek, mozgásának szimulálása is végre megtörténne.
FS9-en erre még vannak FPS tartalékok.
Azt hiszem a többiek nevében is kérhetem, hogy később is légyszíves számolj be a project állásáról !

(#4139) Geryson válasza Cypresss (#4137) üzenetére


Geryson
addikt

Szia István, vagy a Malév VA-ról vagy a VATSIM-ről ismerjük egymást, mert ismerős a neved (jómagam Zsebényi Gergely vagyok).

Örömmel olvassuk szerintem többen is az NGX-et, kiváncsi vagyok valóban ismét egy csúcskategóriás gépet sikerül-e a PMDG-nek összehozni (szerintem igen). Furcsa, hogy ilyen sokáig várt vele a PMDG, míg a 747X-et viszonylag hamar kiadta (bár lehet ez nem annyira tökéletes, mint az NGX lesz). Én már ennek ellenére idő- és érdeklődés hiányában nem fogok visszatérni 737-re, mert egyrészt piszkosul drágáltam a 747-es 19.000 Ft-os árát (az árfolyamingadozások idejében pont ennyiért sikerült megvennem) és így gondolom a 737 sem lesz olcsó plusz már nem is repülök VA-ban, így felesleges is lenne megvennem. Sok sikert a teszteléshez, biztosan csúcs egy érzés lesz!

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#4140) Gizmo94 válasza AirBooms (#4126) üzenetére


Gizmo94
veterán

Akkor talán maradjunk a második választási lehetőségnél. Legyen inkább arcade. ;)

(#4141) Gizmo94 válasza Cypresss (#4137) üzenetére


Gizmo94
veterán

Szia,

Kösz az információt, szerintem jelentéktelen bétateszter nincs, csak bétateszter van, hiszen a ti véleményeitek, tapasztalataitok is javaslataitok alapján formálódik majd a projekt.
Biztos vagyok abban,hogy világszerte hatalmas várakozás előzi meg SIM-es (és arcade) körökben is az NGX megjelenését, mert az FSX-hez - többek egybehangzó véleménye szerint is - jelenleg nincs igényes, profi szintű középkategóriás jet.
A PMDG gépek FPS-re gyakorolt hatása eddig is közismert volt, jelentősen többet igényeltek, mint más gyártók gépei. A forgalmasabb reptereken, összetettebb sceneryken saját tapasztalatom szerint minden beállítást fullon alkalmazva semmilyen Jet kategóriás géppel nincs meg a 20 FPS, legalábbis normális air traffic mellett,viszont 14-18 FPS között még élvezhető a játék (legalábbis számomra)
Magam részéről amint lehetőségem lesz rá, biztosan kipróbálom az NGX-et, de a legjobban a PMDG 777-et várom, mert B767 és 777-esekkel szeretek leginkább repülni, amelyek közül jelenleg csak a Level-D767 emelhető ki a sorból, sajnos a Wilco-féle 777 is csapnivaló.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk az információt, ha a jövőben is beszámolsz tesztelői tapasztalataidról, valamint a projekt állásáról,mindenki örömmel fogja venni, ebben biztos vagyok.

(#4142) Geryson


Geryson
addikt

Apropó, nem tudjátok véletlenül, hogy mi ez a beállítás a PMDG-menüben?

"Conformal Magnetic Heading Digits"

Állítólag FPS-zabáló, amit viszont annyira nem veszek észre, de nem látok semmi különbséget sem. Szó szerint azt hiszem "alkalmazkodó mágneses irányszámok", de mihez alkalmazkodik? :)

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#4143) Kosztinho válasza Geryson (#4142) üzenetére


Kosztinho
tag

Csak tipp:
Nem lehet, hogy a mágneses elhajláshoz? Tehát a navpanelen nem a valódi északi-sarkra mutat a 0°, hanem a földrajzihoz.(vagy fordítva :) ) És ehhez képest igazítja a heading-et.
De mondom,csak tipp :U

(#4144) Geryson válasza Kosztinho (#4143) üzenetére


Geryson
addikt

Nem, ezt nem hiszem, mert egyrészt ez igazából nem lenne sztem FPS-zabáló (vagy a folyamatos szállítás miatt mégis?), de erre van szimplán egy kapcsoló a kijelző fölött "true heading" vagy milyen felirattal ez meg amit én kérdezek menüből választható. Mondjuk maholnap ránézek, hátha mégis igazad van! :) :R

Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

(#4145) Kosztinho válasza Geryson (#4144) üzenetére


Kosztinho
tag

Tényleg, a true heading-t elfelejtettem :U Akkor valószínű nem ez lesz a megoldás...

(#4146) Bundee69 válasza Geryson (#4142) üzenetére


Bundee69
tag

A válasz. [link] a 2. hsz-ben.
Valóban FPS visszaesést okoz(hat), mert extra számításokat végez a számjegyekhez.

Vagy legalábbis csak részben válasz. :)

[ Szerkesztve ]

(#4147) v!ct0y


v!ct0y
veterán

Visszatettem FSX-et kár volt:DDD
Ismét 20 fps és alatta vagyok viszont 1920*1080 ba :DDD

(#4148) Gizmo94 válasza v!ct0y (#4147) üzenetére


Gizmo94
veterán

Akkor szedd le. :DDD

(#4149) boeing válasza v!ct0y (#4147) üzenetére


boeing
senior tag

Format c: /u/s

(#4150) Gizmo94 válasza boeing (#4149) üzenetére


Gizmo94
veterán

Slate1

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.