Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz bitmad #19662 üzenetére

Minden gyártó külön írja is az SSD-jéhez mellékelt kis könyvben, hogy ha van lehetőség a BIOS-ban AHCI üzemmódra állítani a SATA üzemmódot, akkor azt tegye meg a felhasználó. Én AHCI módban frissítettem firmware-t. Érdemes utánanézni, hogy a Te ssd-d esetén a gyártó javasol-e bármilyen módosítást, firmware frissítése előtt. A frissítő programok ki szokták írni, hogy van-e valami gondjuk a rendszerrel/eszközzel stb.

Az AHCI szolgáltatás(ok) elérését/vezérlését biztosítja (pl speciális energisémák/speciális energiatakarékossági sémák és azok vezérlése kifejezetten vinyókhoz stb). Szóval az AHCI üzemmód sokkal több, mint a közismert HotSwap és NCQ támogatás, ha valakinek van kedve, olvassa el az AHCI specifikációt.

Más
    Ezt a progit tudnám javasolni minden SSD usernek, főleg, ha épp most szerzi be élete első SSD-jét és szeretné elkerülni a rendszer teljes újrahúzását.
    Paragon Migrate OS to SSD
    A program mindent elvégez helyettünk, gondoskodik a partícióeltolásról stb stb és 2 kattintással átmásolja a régi hdd-n lévő rendszerünket az SSD-re. Ezután már csak restart, BIOS-ban átállítani a boot-sorrendet (ssd-ról induljon a masina) és már kifogástalanul indul is az OS az SSD-nkről.

• tomic

addikt

válasz bitmad #19662 üzenetére

Ide módban kell csinálni.
    Biztonsági okból lehúzhatoda többi cuccot,de én nem tettem.
    0007 es van fent és eddig a leggyorsabb ezzel volt.(adatok szerint, érzetre semmi változás)

Aktív témák