Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Aktív témák
-
pete_21
addikt
Ha már így szóbajött SSDnél az IDE/AHCI, lenne egy kérdésem:
NCQ-t ugye csak az Intel SSD-k tudnak? (pl. ezena képen) És ez csak AHCI módban megy, ugye? Illetve még arra is kíváncsi lennék, ha próbáltátok, hogy az Intel SSD NCQ-val mennyivel gyorsabb, mint nélküle?szki: Ezen a linken vannak érdekes dolgok.

A General Win7 tweakeknek ne nagyon ugorjon neki senki, mert a HDD auto-kikapcsolásán (, és esetleg a 'mouse hover time' csökkentésén) kívül kb. csak hátrány származhat ezekből a tweakekből... -
pete_21
addikt
válasz
RiddleR
üzenetére
Itt egy cikk róla, bár ez 120 Gb-s. Lehet, hogy azért jobbak az értékei? Vagy a tesztelőknek jobbat küldött az OCZ?
Illetve ha van időd, akkor meg tudnád nekem nézni, hogy AHCI nélkül milyen teszteredményeket kapsz? Van-e lassulás?
Köszi előre is!
-
pete_21
addikt
Hi!
Visszaolvastam, de konkrét választ nem kaptam a kérdésre, amilyen válaszokat találtam, azok is találgatások voltak inkább. Szóval: Az NCQ szerintetek hoz érezhető javulást az SSDknél? Mert a HDDnél vitatható... Pl. az Intelnél elvileg dobhat a teljesítményen... Ja, és írják, hogy a meghajtóba épített az NCQ vezértlő. De ugye az NCQ mindenképp csak akkor működik, ha AHCI-ban van a SATA vezérlő?
Köszönöm a választ -
pete_21
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Értem. Köszi a választ

-
pete_21
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Az szép!

Először arra gondoltam, de nem tűnt reálisnak, azért gondoltam a raid-esre
Egyébként a SATA 3-at még csak néhány RAID-kártya ismeri? Alaplapok tudtommal még SATA 2-esek. -
pete_21
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Ez nem semmi

The drive is insanely fast as this internal quad raid drive...
Négyet kötöttek raid-be, ezért ekkora a sebesség?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- SAMSUNG 980 500GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest