Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
killerjohn #2443 üzenetére
Áramszünetre egy combosabb szünetmentes táp megoldás lehet.
30K-ból már 20-30 percig is életben lehet tartani egy nagyobb gépet. Addig csak megjön az áram.... Bár biztos van jó okod hogy nem ezt választod,.A TRIM és a GC definiciója engem is érdekelne, mert eddig csak ködös vagy közelítő leírásokat olvastam.
Szerk:
Arra azért kiváncsi leszek hogy a Vertex Raid0+1 mennyivel ír majd gyorsabban, mint 4db HDD.
Én Raid0-ban próbálkoztam, és általános irogatásnál szinte nem volt különbség a Samsung SSD-k és az F1-es HDD-k írása között.
Olvasásában persze az SSD nyert. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
killerjohn #2443 üzenetére
Azért én a Pixmaniatól nem vásárolnék ilyesmit. (leginkább semmit, de ez más kérdés)
-
RiddleR
aktív tag
válasz
killerjohn #2425 üzenetére
Én nem tudok róla, hogy baj lenne a frimware-rel. Az 1.4x-esekkel van gond, mert auto garbage collection-t csináltak bele, de túl agresszív lett és egy kicsit bibis. Plusz asszem gond volt a standby-ból visszajövetel esetén is.
De az 1.3 az teljesen jó és tudtommal abban is már van TRIM és működik is.
Más kérdés, hogyha Intel driverrel használod a Win7-et, akkor mintha azt olvastam volna, hogy az nem engedi át az SSD felé a parancsot.RAID kártyát szerintem fölösleges főleg, hogy csak akkor van értelme, ha izmos. De abból a pénzből meg veszel még1 SSD-t.
Az én véleményem amúgy az, hogy fölösleges RAID-ezni (gondolom 0-t akarsz, bár az aláírásdban lévő konfig alapján már bizonytalan vagyok), mert ugyan szekvenciális írás/olvasás durva lesz, de úgysem másolgatásra használod gondolom. Oprendszernek meg alkalmazásoknak 1db is tökéletes.
Lehet, hogy 20mp helyett majd 18mp alatt áll fel az oprendszer, de mondjuk én nem dobnám el a TRIM lehetőségét ilyenért. Vagy inkább vennék a két kisebb helyett egy nagyobbat.A fentiek szubjektív véleményt tükröznek.
-
proof88
addikt
válasz
killerjohn #2425 üzenetére
az alaplapi elég lesz. raid-kártya, pár ezer ft és azt tudja, amit az alaplapodon lévő.
viszont az igazán jó raid-kártya nagyon drága, ami tényleg okos és gyors, de sok tízezer ft, nem éri meg! 2 ssd-vel raid-ben bőven jó lesz a sebességed alaplapival is!
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (több darab akár, rendelésre)
- Új pc házak! Kèszleten!
- Bomba ár! Dell Vostro 3500 - i3-350M I 4GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő