Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Aktív témák
-
Colos1
őstag
Tehát akkor mégiscsak CPU limitbe futottam a C1E miatt. Azt nem értettem, hogy a HDD -nél miért nem jelentkezett ez a jelenség, de most már ez is tiszta.
(#10497) Oliverda: Ilyent mintha már olvastam volna valahol, hogy a chipsetből vezérelt C1E sz@r... de hogy ennyire

Ez - ha jól tudom - csak üresjáratban megy, és ha terhelés alá kerül a CPU, akkor kikapcsol.
Az Everest meg néha tényleg tud hülyeségeket csinálni, a múltkor a CPU-k maghőmérséklete -42000 °C volt

-
OddMan
őstag
Találtam erről a Mushkin-ról egy tesztet.
A 4K olvasás a hasonló szintű, árú SSD-knél is nagyjából ilyen sebességű?
-
induktor
csendes tag
A 10435-ben írta DV: "Megeri meg akkor is, hogyha netan csak Sata I-es a chipseted."
A HDD-k esetén van mód SATA I-re állítani az interfészt, jumperrel vagy szofveresen. A kérdésem, hogy az SSD-knél van-e erre lehetőség. Az világos, hogy így nem lehet a csúcs-teljesítményt kihozni belőle, de még így is gyorsabb lehetne mint egy HDD. -
-
Peace
nagyúr
Beba**na, ha vissza kéne vennem tuningot, le kéne húznom többi meghajtót, és nem lenne mind1 melyik csatlakozóra kötöm. Akkor viszem is vissza. Kell a halálnak, ha csak a gond van vele.

"SATA Port0-3 Native Mode (Intel ICH9R Southbridge) - Enabled
SATA Port0-1 Native Mode (Intel ICH9 Southbridge) - Enabled"Ezek biztos, hogy disabled-en vannak jelenleg. Akkor ezeket átállítom, és meglesem úgy.
-
fagy53
nagyúr
Innen fordíthatták, csak egy kissé kivonatosan, mindegy a lényeg a magyarban is ott van és karácsonyra nem biztos, hogy a fa alá ilyen kerül.

Nagyon nem értem, hogy miért nő meg ennyire a fogyasztás, amikor csökken a csíkszélesség, ami a fesz csökkentését és így a fogyasztás mérséklését jelenti. Jó, hogy gyorsabbak lettek az írás műveletek és a hozzáférés, de legalább az előző generációval egálban lehetne a fogyasztás!
-
Az ott megadott 4KB méretű blokkok írására megadott adatmennyiség érték teljesen mást jelent mint a host writes.
Az SSD-d élettartamát a media wearout indicator jelzi amit az SSD toolboxban tudsz megnézni. A 6,6TB host writes alapján te SSD-d szerintem 93-94%-os állapotban van még.
Magyarul még 15X annyi ideig használhatod mint amennyit eddig futott.
-
56év annak elégnek kell lennie bár tuti, hogy addig nem bírná, ha kibír még 2 évet azt mondom megérte és kihasználtad. Biztos le vannak írva a garanciális feltételek az intel oldalán ha erre külön kitérnek, akkor nem cserélik.
Visszaküldtem és ott is rossz eltűnik az ssd csak úgy, elvileg holnap kapok választ, hogy mi a helyzet.
-
bluobluo
aktív tag
-
megint én
őstag
-
echterion
nagyúr
-
Viry
tag
Hi! Most értem haza! időm semmi tesztelni egyenlőre így használom

Az első boot kurva lassú még mindíg, az újraindítások ált. gyorsak.
Ebből a PIO4 es hablatyból semmit nem értek!
Örülnék ha segítenél, de azt inkább privátba!
Bááár nem árt ha látja a többi user is a problémát (és a megoldást), hátha előfordul másnak is!!!
-
C64
őstag
Olvastam én is, nem tudom mi lehetett ott a probléma.
Mindenesetre ezek az eredmények magukért beszélnek: OCZ RevoDrive 120GB Real Benchmark -
Viry
tag
mint mondtam jópár napig ment rendesen, szélsebesen teszt eredmények zsírok voltak!
Tuningolva nincs a gép, táp egy cooler master 500 silent pro!
Most megcseréltem a sata kábeleket mert ami az alaplaphoz volt az egyikre az volt írva HDD a másik simán sata a HDD kábellel volt bedugva eddig. Eredmény...semmi boot kurva gyors...teszt ...
egyre fogy a seq írás sebessége már csak 160 MB/s !
minden tesztnél egyre kevesebbet mutat. A 64 Gb ból 16 szabad még hely is van rajta pedig!
semmi másra nem használom csak PhotoShop, de azt sokat. az Adobe temp is az ssd-n van (leszarom ki mit mond az élettartamra...ezért vettem nekem a gyorsaság számít!)
Az a intel driver, csak lassított rajta!
-
Viry
tag
-
Nem segített gigabyte laphoz kapott új sata kábellel próbáltam és továbbra se jó. Elkezdek másolni rá pl egy hd fílmet már olyan 10%-nál megáll és azt írja megtelt a lemez mikor üres...elkezdtem rá sok kicsi windows filet másolni azt bírta egy ideig, majd írta hogy megtelt a lemez és el is tűnt a partíció. Tuti, hogy halott ez az ssd.

-
Bodor
veterán
OCZ Vertex-2 with SandForce SF1200 és SandForce SF1200 RAID-0 SSD tesztek.
Akit érdekel összehasonlíthatja. A tesztek több oldalasak ! -
kisza25
félisten
ez nekem valahogy nem kerek

tehát be kell bootolnom egy másik vinyóról az alol(nekem csak XP-m van)le kell formáznom az ssd-t majd elindítanom a parancssort , ahova be kell írnom, hogy
"diskpar -s x" ahol x a meghajtó számjelölése(persze előtte letöltöm a programot)
Ezután kétszer "Y"-t kell nyomni (yes), majd be kell írni a partícióeltolás mértékét, itt a 2048 megfelelő
eddig ok, de ezután gyors formázom az ssd-t akkor megmarad ez az eltolás? -
-
Bodor
veterán
OK, értem én, hogy mit csinál a trim. Én azt gondolom ugyanazt csinálja a diskeeper is , és azt az állapotot mutatja az analyziskor, amit a trim mutatna talán. Azért gondolom, hogy más a töredezettség az ssd-n, mert ha pl. megcsinálod a diskeeperrel az optimalizálást( kék lesz az egész) és utána visszaállítod sima hdd-re , és úgy csinálsz egy analizálást, akkor ugyanúgy néz ki mint a tiéd, vagyis a töredezettséget mutatja, ami ugye ssd-nél nem is baj, mert mindegy hol vannak elhelyezve az adatok, az egyforma elérési idő miatt. Tehát nem baj ha töredezett, viszont optimalizált az ssd.
-
Bodor
veterán
Lehet van olyan változat ami felismeri, és olyan ami nem , de inkább valószínű, hogy nálam a RAID miatt kellet manuálisan beállítanom. Nálam ugye nincs TRIM,
(nem kérdés, hogy műkszik vagy nem) ezért is használom a Diskeepert, legalább látom hogy megcsinálja, no meg érzem is utána a sebességen, és persze a teszteken is látszik, hogy működik...
Egyébként jól szét van zilálva az ssd-d
Nálam így néz ki.
-
AndrewTdi
addikt
-
agemate
addikt
A PH! teszttel most végeztem és kiderült számomra, hogy a szekvenciális írás és olvasás nem igazán baj, ha nem sokkal gyorsabb (esetleg lassabb is egy merevlemezénél), mert egy SSD sebességét nem feltétlen az, hanem az elérési idő és a 4k fájlok olvasása határozza meg.
Azon gondolkoztam, hogy jobban járnék egy 64GB-os modellel, abból miket tudtok ajánlani?
Rendszer+Premiere Pro CS4 + Microsoft DV AVI nyersanyag -
DV
senior tag
Lejart a szerkesztesi idom.
" Egy Windows 7-tel foglalkozó Microsoft mérnöki blogban írtak szerint nem érdemes kikapcsolni/áthelyezni, sőt valójában az SSD-nek fekszik a lapozófájl használata, mert az írások inkább a nagyobb méretű, szekvenciális tartományba esnek, és végülis nem babusgatni vesszük a hardvert, hanem használni szeretnénk."
Forras: link.Dluinet
Nem olvastam vissza,
.
Koszonom! -
"Be tudnad linkelni azt az oldalt, ahonnan a fenti eredmenyeket kaptad? Pl.: #9351.
Koszonom!"néggyel felettem volt:
#9351.: http://www.techspot.com/review/313-budget-ssd-roundup/
-
cszn
őstag
Sztem nagyon érzékenyek ezek a mérőprogramok. Én is azt tapasztaltam, hogy 2x egymás után futtatva más jön ki...
Amit most belinkeltél, azon az x25-v 2mb seq write 41,9 hozza ahogy kéne pedig anand ez is mint az előbb belinkelt. Bár írják is: "The X25-V is cripped in its write performance..." Hiányos az angoltudásom sajnos, de te hátha tudod mit jelent a cripped (ha már egyszer in england vagy).
Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Samsung kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Plazma TV topic
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Átpakoltam egy másik gépbe és ott is ugyan azokat a szar eredményeket hozza! Még fut a Benchmark, de tetves lassú! A 4K írás olvasás a töredéke annak aminek lennie kellene!