Hirdetés

Aktív témák

• cszn

őstag

válasz adamssss #9475 üzenetére

Akkor valószínű úgy klónoztad, hogy az egész partíciót és a cél partíció méretét arányosan növelte/csökkentette a forrás partíciónak megfelelően. Lehetne átméretezni de mivel más gond is van leírom én hogy csináltam.
    Particionáltam az egész ssd-t amekkorára csak lehetett win7 alól. Én alignáltam is, azt most már nem is tudom, hogy igazából ilyenkor kell e vagy itt is megcsinálja magának, mint amikor a win7 telepítésnél engeded neki csinálni. Ha nagyon bele akarsz mászni ;] akkor itt megteheted. Megformáztam. Aztán Norton ghost-tal (dos-os bootcd én 11.5-öt használtam, de más program is jó) lementettem valahova a vinyóra egy image-be a rendszermeghajtómat (a lényeg itt ebben az, hogy csak a fájlrendszert szedd le). Átghostoltam a lementett rendszer image-t az ssd-re. Aztán vinyóról indítva a win7-et bootsect-tel (le lehet szedni innen-onnan, egy kis fájl az egész. Isohunt-on mondjuk asszem fent van.) átraktam a bootsector-t az ssd-re. bootsect /nt60 x: a parancs ha minden igaz (ahol az x az ssd meghajtó betűjele). Ezután felcserélheted a boot sorrendet és mehet az ssd-ről a bootolás.
    Az ide/ahci átállítást célszerű még az első ghostolás előtt megcsinálni (a reg fájlos móka) és ki is próbálni, akkor azzal később már nem kell bajlódni. :U

Aktív témák

Hirdetés