Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Saphirahick
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Egy hete kaptam kézhez egy OCZ Vertex 3-mat, 120 GB. A telepítést (Win 7 ultaimate) a korábbi topic alapján csináltam. Figyeltem az ACHI módra, és az alignálásra is. Az AS SSD mindkettőt OK-nak jelzi. Az SSD támogatja a TRIM-et, több helyen ellenőriztem, a windows elvileg el is küldi a parancsot. A benchmark futtatások azonban nyugtalanító eredményeket adnak. A szekvenciális írási sebesség nagyon ugrál 150 és 70 MB/s között, ami alapból nem túl izmos. A CrystalDiskMark már 400 MB/s körüli értéket ad. A különbség nem tudom miből adódik. Az SSD-n egy 8 gigás file másolása 110 MB/s-os sebességgel ment.... nem vagyok meggyőzve, hogy minden jó. Pedig a TRIM-et minden lehetséges módon ellenőriztem.
Ami kérdésem lenne, hogy erre tud-e valaki valamilyen magyarázatot, tippet. Előre is köszönöm.
További hasznosnak vélt infók:
- a firmware-t még nem tudtam frissíteni, jelenleg 2.22-es, a legfrissebb ahogy néztem 2.25-ös
- az SSD mellett van egy 1 TB-os Samsung HDD is (SSD SATA0-án HDD SATA1-en van)
- Alaplap: Asrock 970 Extreme 3
Ami nagyon érdekelne, hogy a biosban miket lenne ajánlott még beállítani? Egy hasonló alaplapra ezeket találtam:ASRock 880G Extreme3:
Onboard SATA Controller -> Enabled
SATA Operation Mode -> AHCI
AMD AHCI BIOS ROM -> Enabled
SATA IDE Combined Mode -> Disabled
SATA3_6 Mode -> AutoNálam az Ide combined mode most enabled. A BIOS ROM meg talán disabled, ezekből adódhat probléma? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Aktív témák
Hirdetés
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600XT 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN S2 TG CM 650W
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest