- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Aktív témák
-
válasz
Zotya21
üzenetére
A tömörítés magában valóban lassulás de összességében mégsem:
(elméletem)
tegyük fel hogy a háttértár 1sec alatt ír 100mb adatot
ez azt jelenti hogy 100mb-ot 1sec alatt ráírtunk a tárratömörítésnél ez úgy néz ki hogy nem 100mb-ot írunk ki csak mondjuk felét tehát 50mb-ot, igenám de mi azt fél másodperc alatt kiírjuk! Máris kétszer gyorsabb az írás hiszen kevesebb adatot írtunk ki.
Itt jön közbe az hogy ezt tömöríteni kell, ennek az ideje nem mindegy, ha a proci elég gyors akkor gyorsabban megcsinálja mint amennyi időt spórolunk a kiíráson azaz gyorsabb az egész művelet.
Aztán még ott van az a dolog hogy eleve kevesebbet írtunk fel a meghajtóra, több helyünk is lesz!Szerintem ha az a bizonyos sandforce is hasonlót csinál akkor bizony nem lehet lemérni a valós sávszélességét hiszen állandóan változik a kiírt adat tömöríthetősége. Tesztprogik nem tudom milyen adatokat használnak, de ha randomal akkor elméletileg szinte soha nem lesz két egyforma teszteredmény.
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Facebook és Messenger
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bírsággal karöltve kötelezi az Intelt a garancia betartására India
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Corsair MP600 CORE XT 2TB M.2 Gen4 SSD 5000-4400MB/s
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 840 Evo / 850 Evo / CM871a / 250GB Sata SSD
- Eladó 4 darab nvme 512GB Sdd + 2 darab nvme 256 GB ssd. 2230-as méret
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax DDR4 2x4GB (8GB) 2400Mhz ramok
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- szinte RAM áron adom! MSI Vector GP78 HX13V i7/4080/32GB DDR5/1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest