Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Aktív témák
-
strebacom
senior tag
Igazad van,nem kell itt semmi Ramdisk szarság,meg más egyéb egyszerűen a Firefox cache mehet a memóriába!!

-
strebacom
senior tag
Néhány apróbb de hasznos SSD optimalizáció:
Első
és hozzá egy kép!!Második a date stamping letíltása!
Készítettem egy SSD Tweak regisztációs fájlt,amire kattintva majd elfogadva, kisebb optimalizációkat végezhetünk!
Pl.Prefetcher folyamatok letíltása,system cache kiterjesztése, ntfs memória optimalizálása...Röviden ennyi!!!

-
strebacom
senior tag
-
strebacom
senior tag
Nektek is villog a SSD/HDD led a számítógépben, mintha irna mindig valamit, nem folyamatosan világít hanem fel-fel villan, a rendszer mindig írogat az SSD-re!!

ui: ez arra az esetre vonatkozik, mikor semmit nem csinálsz a géppel csak idlében dolgozgat!!
-
strebacom
senior tag
Érdekes, a Windows 8 320Mb rejtett partíciót csinál az SSD-n!

A paragon bacup szoftvere tökéletes az SSD-hez, csak az MBR-t is be kell pipálni, mentéskor!!

-
strebacom
senior tag
Köszi!!
A Paragon is ilyen ki lehet választani a 100megásat és az rendszert, le is menti egyszerre nagyon jól, de mikor visszaállítod mindkettőt, akkor elkezd szakodni a már említet hibával...ha viszont csak a rendszert állítod vissza a 100megás nélkül, akkor jól müxik...tehát a 100megásat nem kell visszaállítani vagy most hogy van ez??

-
strebacom
senior tag
Azt kérdezném, hogy ti melyik backpup progit ajánljátok az SSD-s rendszerhez??
Ha lemented a rendszert, akkor a 100megás particiót is menteni kell, vagy nem??
Ha vissza állítod akkor a 100megás particiót vissza kell, vagy csak a rendszert??
Nagyon megkérnék valakit irja le részletesen mi a teendő!Köszönöm szépen!!

-
strebacom
senior tag
Sokáig jó lesz!!

-
strebacom
senior tag
Segitsetek már légyszives, rendszer visszaghostolás után(ami a 100Mb-os part. is takarja)
EZT kaptam....
Win7 Home Premium X64!!Köszönöm!!
Volt már valakinek hasonló, vagy mit rontottam el??

Paragon bacup 2011 eredeti szoftver!!
-
strebacom
senior tag
No megnéztem a dobozt, gyári sértetlen Corsair matrica van rajta(illetve volt,mert én vágtam fel egy kis késsel kibontás előtt)alul,-felül ez van rajta.....
No akkor vélemény valami??
ui:gyári teszt lenne benne??

-
strebacom
senior tag
Valahol ITT van a matrica, alul, vagy felül!!

-
strebacom
senior tag
Ja és amúgy írtam a boltnak emailt erről, de megkérnék valakit, akinek ilyen Corsair Force, vagy GT tipus van és megvan a doboz, küldjön nekem képet a matricáról amivel le volt ragasztva az oldala(egy telós kép is jó)....nagyon várom képeket PM-ben....
Köszönöm mindenkinek nagyon rendesek vagytok!!

zoleeno1: úgy lesz de a képet még megvárnám és csak utánna sz@rnék...

-
strebacom
senior tag
No most volt időm benézni,mert melózok(24órás készenlét,és munka
), látom megy az elmélkedés,hát kicsid ideges vagyok miatta, de teljesen megbízható boltban vettem,ahol törzs vásárló vagyok,már évek óta soha semmi gond nem volt!!
Tegnap előtt délután tettem fel az OS-t,más nem volt,meg ugye a progik, két partició van 25Gb rendszer a többi meg Games, no a 25-böl 13 szabad a Games-re meg a Battlefield3 és ennyi,nincs más,de 640GB.meg 33-szori indítás,25 óra ????
Az a fura hogy gyári fóliázott,leragasztott doboz volt valami müanyag akasztóval hátul....
Itt valaki írta, hogy progi rosszul is olvashatja ki a smart-ot!!Nem tudom ez van hibája nics jól működik,csak kicsit baxa a csőrömet a dolog....
ÖTLET??
-
strebacom
senior tag
Ez miért van??
Most vettem új bontatlan volt most tel.OS-t és 640GB..miért??
Köszi!!

-
strebacom
senior tag
Van itt egy-két dolog amit nem értek, az megjelöltem egy kérdőjellel,33* bekapcs, 25 óra idő, 640Gb adatforgalom de tegnap este telepítettem, és bontatlan volt a doboz az biztos, meg jók e az adatok, valaki lenne olyan rendes és leírná hogy mi, mi:
I T T !Vagy összehasonlító képet küldöne pm-ben!!

-
strebacom
senior tag
Hát tényleg változó az eredmény egy pár mb/s eltér minden indítás:
Nekem most ilyen!Minden létező optimalizáció beállítva, viszont néha (random) rendszerindításkor azt írja a win7, hogy a rendszer nem tudott elindulni és javítás szükséges.....vagy indítom, ha javításra megyek akkor nem tudja kijavítani, ha indítom elindul normálisan...nem értem mi okozza, ha tud valaki valamit segítsen...köszi!!

-
strebacom
senior tag
-
strebacom
senior tag
Hali!
Egy fontos és gyors kérdés, most akarok telepíteni OS-t vadi új Force GT-re, miért kell lehúzni a "régi" HDD-t telepítéskor, mintha olvastam volna ilyet, fontos ez??
Köszi!!! Választ gyorsan ha kérhetem !! Köszi!!

-
strebacom
senior tag
válasz
Normi™
üzenetére
Az a jó akkor nekem is az van rajta, de még itt csücsül a dobozában, majd holnap jön a a nagy műveletek sora!

MÁS: szerintetek EZ!! a program tökéletes a Backup készítésére az SSD-hez, ez nekem eredetiben van meg, és eddig nagyon-nagyon szuper volt,minden benne van ami kell egy lemezhez!!

Köszi!!

UI: Most látom a 12 verzió, de nekem a 2011-es(11) van meg!!
-
strebacom
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi szépen, én ezt "Migrate" nem akarom használni!! Én új OS-t teszek fel, nekem a backup és a recovery a lényeg, ehhez meg gondolom az eredeti Paragon Disk Man.11 jó lesz abban benne van minden progi(remélem jó lesz)!
A másik hogy a win temp mappát hogyan kell áthelyezni??
Köszönöm a sok segitséget mindenkinek és főleg a türelmet!!

-
strebacom
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi szépen!!
Nekem megvan a Paragon Hard Disc Man.Prof 11.-es eredetiben, de az nemtom támogatja e az SSD-t, mert a lemezén nincs benne a leírásában!
Még valami ha a TEMP és CACHE mappákat nem helyezem át az okoz gondot, mert olvasgattam vissza és látom sokat nem teszik át a hdd-re!

-
strebacom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen, ezt közben elolvastam!!

Más: ha az Acronis True Image 11-el backup-ot csinálok, akkor azt bármikor visszaállíthatom az Acronissal és müködni fog a rendszer, természetesen az MBR-t békén hagyon visszaállításkor!

-
strebacom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mit ajánlasz az SSD formázására,particionálására, milyen programot, valami bootable kellene(amiről bebootolok),mint pl az Acronis Disc Manager!
Köszi!!

-
strebacom
senior tag
Sziasztok!
Van valami olyan program amivel egyszerűen be tudom állítani az windows beállításokat(cache áthelyezés,prefetch letíltás,stb), és müködik force gt-vel is!!
Köszi!!
-
strebacom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
No akkor én is megkérdezem Force GT 120GB Sata3, vagy Samsung 830 128GB??
Melyik, oprendszer, és egy-két játék,menne rá!!
köszi!!
-
strebacom
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, most már tényleg világos!!

-
strebacom
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ááá értem köszi, konkrétan a Corsair 120GB 2.5" SATA3 Force GT-re gondoltam, meg a Samsung830 128Gb-ra!
Tehát a Force GT esetében(ami valójában 128GB-os) nincs szükség "over provisioning"-ra, a Samsung830 esetében viszont szükség van rá.......köszönöm!!

liszi70: köszönöm!!

ui: még annyit akartam, hogy a Samsungnál azért meg kell hagyni üresen a 10%-ot, vagy nem mint a Force GT-nél!

-
strebacom
senior tag
Azt szeretném kérdezni, hogy a120GB-os ssd az valójában 120gb-t vagy több,mert valaki írta hogy a 240gb-os az valójában 256gb,mert valami terület le van foglalva már elöre igy nem kell beállítani??Kiváncsi vagyok mennyi a 120-as formázott hasznos területe,és ebböl még 10%-ot meg kell takarítani igaz?

-
strebacom
senior tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy ti mint szakemberek mit ajánlotok a P67 chipset alá,az alábbiakból:
A-Data 120GB 2.5" SATA3 S511
Corsair 120GB 2.5" SATA3 Force GT
Ocz 120GB 2.5" SATA3 Agility 3
Ocz 120GB 2.5" SATA3 Vertex 3 Series
Samsung 128GB 2,5" SATA3 830 SeriesNagyon köszönöm előre is tanácsotokat,véleményeteket!

-
strebacom
senior tag
Sziasztok, vennék SSD-t, kérdezném, hogy semmi trükk vagy egyéb nincs amit tudni kell, csak beteszem, formázom és már telepíthetek is????

A lap Asus P6T......
Köszi!!!

-
strebacom
senior tag
No most mi is a különbség az SLC és az MLC között, valahol már olvastam, de nem találom a linket???

Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Amazfit Active okosóra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest