Hirdetés

Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz c41r0^ #15329 üzenetére

hopp, talán megvan:

van egy 40GB-os USB-s vinyóm, melyet 2 részre partícionálok (ATA vinyót rá tudok akasztani dokkolóra, amit USB-n keresztül rá tudok dugni a netbookra), meg van egy USB-s floppy meghajtóm, ezekkel tudok gazdálkodni

1. USBs kislemezre kiírom a NortonGhost2K3-at, win98 bootolható image mellett

2. USB-s floppymeghajtóról indítom a Norton Ghostot, a jelenlegi XP-s partíciót lementem a szintén rádugott USB-s vinyó 2. partíciójára (remélem felismeri a Norton Ghost a drive-ot, ami USB-n keresztül van a gépre aggatva)

3. Rámásolom a WinXP telepítőkészletet erre a vinyóra, ugyanerre a 2. partícióra, majd innen is indítom a telepítőt (előtte a gépet magát a win98 bootlemezről, arról a floppyról indítom, amin a Norton Ghost 2K3 is rajtavan) és az XP-t az USB-s vinyó első partíciójára telepítem, így lesz a notin bootolható oprendszer, egy külső vinyón, de nem gond, mert a noti be tud bootolni USB-ről is

4. ezt a rendszert bebootolva az SSD-t alignálom a diskparttal, és egy jó és alignált partíciót csinálok rajta

szerintem eddig OK és működőképes, ugye?

5. újra NortonGhost2K3 és rátöltöm az SSD-re az XP imaget, vagy ha ez elrontaná az alignálást (ha az image írásakor az eredeti partíció információi is kiíródnak az image-be), akkor sajna csak újra tudom az XP-t telepíteni, de legalább már az alignált partícióra... és itt jön a kérdés, hogy vajon az XP a telepítésnél ezt az alignált partíciót látja-e majd...

szerintetek? megvalósítható így? továbbá kérdés, hogy (mely ghost programmal és azon belül) melyik módban tudom úgy lementeni a jelenlegi XP-s partíciót, hogy a jelenlegi, rossz alignálás ne jöjjön vissza?

Aktív témák

Hirdetés