Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz cszn #12100 üzenetére

Hát én sem sokat másolgattam az ssd-re. Van nekem tisztességes hdd háttértáram :D
    Ha előveszem a paraszti logikámat, akkor nem mindegy, hogy miről másolunk ssd-re!!
    Azt el tudom képzelni, hogy egy hdd-ről átmásolunk egy dvd-t ssd-re, akkor ugye logikus, hogy a hdd olvasási sebessége szabja meg az ssd-re való másolás sebességét, ami könnyen lehet, hogy átlagban nem magasabb, mint 70MB/s.
    Ebben az esetben nem az ssd vagy a vezérlő a hibás, csak annyi történik, hogy nem kapja elég sebesen az adatokat, hogy is tudná gyorsabban írni!
    Ha egy ssd-nél saját magáról másolunk saját magára, akkor ugye megint hamis értékeket kapunk, mert gondolom lassítja a műveletet, hogy egyszerre olvasunk és írunk ugyanarra az ssd-re.
    Logikusnak tűnik, hogy a valós másolási-írási sebességet csak akkor kapunk, ha olyan különálló háttértárról olvasunk melynek olvasási sebessége nagyobb, vagy megegyezik, mint az ssd írási sebessége.

Szerintem ez minden vezérlőre és ssd-re igaz, nem csak a sandforce-os ocz-re.

AndrewTdi (#11993) hozzászólásában sem írja, hogy miről is másol......

Sajnos nincs két különálló szűz ssd-m, hogy a gondolatmenetemet gyakorlati tesztekkel is igazolni tudjam, de ti mit szóltok az elmélethez?

Aktív témák