- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Turmoil
senior tag
A #107-re.
Hazaértem:)
Végiggondoltam. Lehet, hogy belemagyarázásnak tűnik, de induljunk az elejéről.
Az Olimpia megrendezése két oldalról:
Pro:
Rengeteg látogató,
reklám az országnak,
mindenféle járulékos bevétel
(mindamellett, hogy egy-két kivételtől eltekintve
az Olimpia megrendezése mindenhol veszteséges)
Az infrastruktúra fejlődése hasznos lenne, de hát már rég lenne pld. 4-es
metró, ha a Fidesz le nem állítja...
Kontra:
2012-ig 3000 milliárd forintot kellene elköltenünk (miközben a franciák is aggódnak, hogy a jelenleg jóval fejlettebb stadionállományuk, stb. sem elegendő és mennyit kellene fejleszteniük, ha olimpiát akarnak rendezni)
Nem tudom, hogy miből, mikor van más, amire ezt el kellene költeni.
Jelenleg a sportlétesítményeink szűküsen és nem túl magas színvonalon ugyan, de elegendőek a hazai sportélet kiszolgálására (ráférne a
fejlesztés, de attól még maga a sport színvonala nem sokat emelkedne).
Cserébe az Olimpia után ott lenne az építmények nagyrésze kihasználatlanul, és szépen lassan lepusztulnának.
És ettől a hazai sport színvonala nem javulna, mert bármennyire is fájdalmas, azt az alapoktól kell kezdeni, és nem a csúcsától. Utánpótlásnevelés, megfelelő lehetőség biztosítása a szakosztályoknak.
Erre is el lehet költeni pármilliárdot, csak nem olyan látványos.
Pro és kontra össze lehet szedni még érveket, de lássuk be, hogy nem
egyértelműen pozitív Magyarország számára az Olimpia megrendezése.
Erre Kövér László ezeket a kijelentéseket teszi.
Kérlek, hogy soronként értelmezd, amit írok, és válaszolj, hogy ezt mondta-e, vagy sem! (Köszi!)
Először is: ő túloz, amikor azt mondja, hogy ''Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség
nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben.'' Mert ugye ezt adja azok szájába, akik ellenzik (ilyen-olyan indokkal), hogy Olimpiát rendezzünk. Szerintem ez egyértelmű.
Innentől, már kicsit megvezetve azt mondja:
''Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk
egy jó erős kötelet meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat.''
Tehát, aki ellenzi az Olimpiát, az ezt gondolja és kösse föl magát!!! Igaz?
És akkor jön a slusszpoén bevezetése:
''Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább
járjanak elöl jó példával.''
Ez ugyanaz, mint az előző, csak nem első személyben, azaz az Olimpiát
támogatók (azaz általában a Fidesz és támogatói) már nincsenek ebben a halmazban.
Így már jöhet a végszó:
''És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.''
No comment...
Úúúútálom magam, amikor komolyan el kezdek gondolkozni. :DD
Valóban, nem azt mondta, hogy aki nem a Fideszre szavaz, az kösse föl magát, hanem azt, hogy
- Azt szeretném, ha a velünk egyet nem értők fölakasztanák magukat, mert akkor nem állna senki az utunkba...
Ezt mondta Kövér László, élve az ilyenkor egyébként _minden_ párt által alkalmazott
tömegmanipuláció eszközeivel. Lebukott, menjen, a pártja pedig vállalja érte a felelősséget.
Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon szép!! Dell Latitude 5490 i5-8350U 16GB 512GB SSD
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Latitude 5501 15.6" FHD IPS i5-9300H 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 7900 XTX 24GB VRAM
- Honor 90 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest