- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
A Biblia úgy általában tele van ellentmondásokkal. Ott van mindjárt Jób könyve, ami az egyik legnehezebben értelmezhető könyv. Miért esik áldozatul Jób? Miért enged Jahve a Sátán súgásának, hogy Jób talán nem is olyan hűséges, mint amilyennek látszik? Az egész egy fogadás eredménye? Jób egész kínszenvedése és megaláztatása?
Jung szerint az egyik lehetséges válasz az, hogy Jób olyan ismeret birtokába, jut, amelybe Jahve nem lenne képes: felismeri Jahve belső antinómiáját.
De azt hiszem az MSZP és a FIDESZ ettől már nagyon messze esik. :)))) -
Superman
nagyúr
Az Istenképzet egészen Arisztotelészig nyúlik vissza. Arra az arisztotelészi tételre épít, mely szerint lehetetlen, hogy a világban végtelen regresszus legyen. Másképpen: minden oksági sorhoz tartozik egy első ok, mert lehetetlen, hogy valami úgy létezzék, hogy nincs oka. Erre építette Kant is Istenbizonyítását (bár azt is ''bebizonyította'', hogy be lehet bizonyítani az ellenkezőjét is).
Ennek csak az a szépséghibája, hogy mindezt csak a priori gondolhatjuk el. nem támasztja alá semmiféle a posteriori bizonyíték, csak a formális logika, ami viszont nem elégséges, mint bizonyítási alap. -
Superman
nagyúr
válasz
JulWCZar #563 üzenetére
''Na mind1. Én egyébként nem vagyok megkeresztelve, de amúgy kiskoromban nagyon berágtam a hívőkre, mert az egyik tanárom mindíg be akarta magyarázni hogy létezik Isten. Namost, én úgy tartottam (és tartom) nem. Erre ő egyre erőszakosabban akarta rámtukmálni, és amikor azt kértem bizonyítsa be, azt mondta ''csak''. ''
Erről csak annyit, hogy valóban be lehet bizonyítani, hogy Isten létezik, de éppúgy azt is, hogy nem. Ezt Kant mondta és nem én.
Ami a Bibliát illeti, sokféle módon lehet hozzá közeledni: mint irodalmi olvasmányhoz, mint szakrális ''tárgyhoz'', vagy mint feltárandó, tudományosan, egzegetikailag vizsgálandó írásos emlékhez. Ez utóbbi esetben valóban nem gyerekek kezébe való, mert a hermeneutikai egzegézis egy igazi tudományág, sokféle mellékszállal.
Na csak ennyit, nem igazán akartam a topik magvához hozzászólni. -
Superman
nagyúr
válasz
Zolcsy_3298 #565 üzenetére
És most? Most már nem vagy ateista? S ha igen, akkor mi térített el/meg?
-
Superman
nagyúr
válasz
Zolcsy_3298 #488 üzenetére
Én megfogadtam, hogy politikai kérdéshez ezen a fórumon nem szólok hozzá. Nem azért, mintha nem lenne véleményem, nagyonis van. Pusztán azért, mert láttam és látom, hogy a politika kis hazánkban barátokból hogyan csinál ellenségeket. Most mégis megjegyeznék valamit a kultúráról és a Spektrum tévé gagyiságáról: azért ne tévesszük már össze a felhígított és közérthetően tálalt tartalmat a pót - kultúrával (amit itt a fórumon politikai fórum gyanánt művelünk), a giccsel, vagy a szenzációhajhász bulvármédiával.
Attól Sartre, Balzac, Camus, Céline és még sorolhatnám a nagy írókat, nem lesz kevesebb, mert könyvük a Livre de Poche kiadásában jelent meg zsebkönyvként, egy közérthető, magyarázó utószóval a végén, és nem a nagy hírű Gallimard könyvkiadó termékeként, bőrgerinccel ellátva. A tartalom ugyanaz, csak a körítés változik. Ez az ismeretterjesztés lényege.
A filmekkel, játékfilmekkel persze már más a helyzet.
Elnézést az offért, de ezt le kellett írnom. -
Superman
nagyúr
Azt hiszem passzolom ezt a topikot.
-
Superman
nagyúr
Az a gond, hogy amit itt elmondunk, mind - mind csak meggyőződés kérdése, vagy szimpátiáé, amit bőven lehet manipulálni. Erre való az írott, az elektronikus média, az internet, stb. Magyarországon ugye tudjuk, két dologhoz ért mindenki: a focihoz és a politikához. Csakhogy elfelejtjük, hogy mi ezeket az infokat mind sokadik kézből kapjuk. Sajnos a mi politikai klímánkban esélye sincs egy őszinte szónak, vagy megnyilatkozásnak, pláne egy őszinte politikusnak. Ehhez pedig nem kell egyik tábor csatlósának sem lennem, hogy ezt belássam, mert ez csak józan ész kérdése a megtévesztések fényében.
Várhegyi Attila gazember volt vajon? Egy fideszes szemétláda, aki szolnoki telkeket kótyavetyélt el? Nem tudom, mint ahogyan azt sem, ki ölte meg Kennedyt. Viszont tény, hogy mindegyik magyar kormánynak eddig volt takargatnivalója a mértéktelen pazarlás és korrupciós ügyek özönében. És az is példa nélküli az európai politikatörténetben, hogy eddig egy vezető magyar politikust sem vontak felelősségre ilyen simlizések miatt. Kivéve persze Várhegyit, de őt is fefüggesztették. -
Superman
nagyúr
Azt nem tudtátok, hogy az MSZP már évek óta együttműködik a földönkívüliekkel? A főhadiszállásukat a Diósgyőri Acélművek szanálásra váró öntödéiben és pinceheyliségeiben rendezték be. Az egyik magyar ügynököt, aki fel akarja fedni mesterkedéseiket, Mulder Egont már többször is megpróbálták elintézni, akár itt a fóruon is, de derekasan állja a sarat. Eszményi!
-
Superman
nagyúr
Milyen jó topik ez. Kár, hogy nincs türelmem végigolvasni az összes hozászólást. :DD :DD
-
Superman
nagyúr
Én sem gondoltam, hogy írok ebbe a topikba, de néhány gondolat feltétlenül kikívánkozik belőlem. Ami a kultúrált hangnemet illeti egyetértek. Szerintem lehet úgy is szakmai érveket felhozni valami mellett/ellen, hogy nem megyünk le a kocsisok káromkodási szintjére.
Csakhogy ebben a kampányban a lehető legkevesebb szó egy olyan dologról esett (most hazabeszélek), amit szinte egyik kormány sem vállalt fel igazán, a FIDESZ kormányzat pedig egyáltalán nem: a keleti területek felzárkóztatásáról (Borsod, Szabolcs,stb.) Én miskolci vagyok, itt a Miskolci Egyetem. Én már jó pár éve végeztem, most programozóként dolgozom, de csak a jószerencsének köszönhetem, hogy itt állást találtam. Az Egyetem ugyan - névleg - Universitas, de kérdezem én: hány embert (százalékban) tud megtartani, mint potenciális munkaerőt? Szinte semennyit sem, mert mindenki csak eladni akar, a domináns elem a kereskedelem. Infrastruktúra gyenge, utak nem épültek. Az önkormányzati és egyéb korrupció a topon van.
Egy példa: az MTA egyik tagja megkért, hogy segítsek neki megszervezni egy alapítványi iskolát (mivel bölcsészkart is végeztem és van némi közöm a humán kultúrához). Dunántúlon már legalább 4 helyről tudok, ahol felállítottak ilyen iskolákat, ahol a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják. neves művészek és közéleti személyiségek is támogatják. Én elmentem a polgármester helyettes asszonyhoz, aki egy mozdulattal lesöpörte még annak a lehetőségét is, hogy megfontolnák. Hiába érveltem úgy, hogy valszeg Borsodban van a legtöbb hátrányos heylzetű gyermek és nem a profitot kell nézni, hanem ez egy SZOLGÁLAT. Trermészetesen egy helyi nagyvállalkozót támogattak abban, hogy eldózeroljon egy nagy halom erdőt és védett növényt, mert szállodát akar építeni. Utána meg egyetemi diplomával a zsebében az egyetemről frissen kikerült szakember mehet mosogatófiúnak hozzá, vagy elvándorol. Szinte semmi szellemi tőke nem marad így ebbena térségben. pedig az it élő emberek is élni akarnak.
Persze a dunántúlon kissé nyugodtabb emberek vannak, hiszen jobban fejlődik, mint Kelet - Magyarország.
Ez érthető, az már viszont kevésbé, hogy puszta ígérgetésen kívül miért nem vállalta fel senki ennek a térségnek a képviseletét.
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Onkyo Integra A-8450 Amlifier
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó SAMSUNG Odyssey G3 LS24AG320NRXEN 24'' Sík FullHD 165 Hz 16:9 FreeSync VA LED Gamer monitor
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest