Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
Mind a vételi mind pedig az adási értékek rosszak, tratac 10dB-t csillapít utána nem célszerű osztani a koaxot, legjobb lenne bejövőre tenni egy kettes splittert egyik ág modem másikat osztani a tévéknek.
Az a szűrő egy hpf azaz visszirány szűrő ami a tévés ágon van, az jó hogy ottvan, mert így tévé felél nem jut vissza az alacsonyfrekis zaj. -
kabelmania27
félisten
-
kabelmania27
félisten
Szuper, jó hogy leírtad, nemsokára jár le a hűség, 8606Ft-ot fizetek 6/1,családi tv, telefon alap+van, én maradnék ebbe a csomagba, nem szeretnék változtatni, jó lenne ha olcsóbbak lennének a havidíjak.
Rocko007: A bekötés úgy fog kinézni, hogy a házhoz közelebbi oszloptól fekete öntartó kábel fog vezetni F toldó után fehér beltéri kábelt vezetnek a kábelmodemig. Bekötésig gondolod ki hol legyen a kábelmodem. Osztóra nem lesz szükség, ezért jelszint probléma nem lesz, ha 10Megabit a max rendelhető docsis2-et modemet fogsz kapni, ami egy le és feltöltési frekit használ, általában meg szokott lenni a 10Megabit, garantált sebesség a 6 és a 10Megabites csomagoknál megegyezik. Két ismerősnél is (két különböző dunántúli város) megvan a 10Mb.
Kicsirics77:Más szolgáltatóknál (pl UPC-nél is ) is az új előfizetőket olcsóbban kapták meg ugyanazt. -
Kicsirics77
veterán
na a volt páromnak pont ugyanezt ajánlották,én meg 1 km lakok arréb és nekem meg azt mondta,hogy nem tud olcsóbb ajánlatot tenni a mostaninál.
szóval adtál egy ötletet,azt hiszem holnap megint felhívom őket és lehet felmondom a pics@ba a szolgáltatást hátha észbe kapnak,és lesz végre valami előrelépés mert nekem sem levelet nem küldtek,sem pedig nem hívtak,lassan az lesz,hogy nekem kell ennél a tetves szolgáltatónál kulcsolni meg kalapolni hogy az ügyfelük maradhassak.
sajnos a fibernetnél is ez volt hogy a régi ügyfél le van sz@rv@ az új előfizető meg mindent megkap feleannyiért mint a régi ügyfél. -
Winner_hun
félisten
Pár napja megkeresett az Inviteltől telefonon valaki hogy van már itt is optika, érdekel-e mert látja hogy tavalyik votlunk náluk, csak aztán lemondtam náluk mindent. A feltüntetett áraknál kedvezőbbet mondott. Mondta hogy tud infót küldeni ha adok neki e-mail címet, na az az e-mail azóta is jön. Vagy elírta a címet vagy nem küldte még el a tájékoztatót.
Nézem a net sebességeket, feltöltés nincs megadva. Arról lehet valahol olvasni? Illetve ami zavar hogy nem lehet csak egy szolgáltatást választani. TV nem kell mert minek, telefon meg van még több mint 1 év hűség T-nél (oda mentem át, jóval gyorsabb netet adtak ugyanazon árért + ingyen telefonálok..) és 2 vezetékes telefon meg nem kell.
-
AttyVin
aktív tag
"Persze az online ügyfélszolgálaton keresztül küldött egyik levelemre sem válaszoltak.... ápr. 27-én küldtem az elsőt, majd május 10-e körül a másikat."
Valahol azt írták le, hogy náluk legfeljebb 30 nap a válaszadás ideje!
Nekem egy e-mail-emre szinte napra pontosan 30 nap múlva jött - a természetesen semmitmondó - válasz.
Május 27-e és június 10-e még odébb van.....
-
kabelmania27
félisten
Ha upc-sek lettülnk volna akkor lett volna drasztikus változás.
Mindenhol elérhető lett volna a 120megabit és a digitális tv szolgáltatás. Aztán az fizet elő a gyors netre, hd adásra akit érdekel. Több lehetőségünk lett volna upc-nél. pl eszámla
Kíváncsi leszek megtartja e hosszútávon a kábeles területeket az Invitel, vagy újabb területeket fog eladni az Upc-nek. -
decoati
aktív tag
Ezt a hozzáállást először a UPC-től hallottam, vagy 10 éve. Akkor még FiberNet sem volt.
Igen, létezett ez a kitétel a fibinél, igen, most is benne van az ÁSZF-ben, és igen, a kutya sem foglalkozik vele.
Lemondod pl. dec. 1-gyel, és kötsz egy új szerződést házszám/1 címre asszonypajtás nevére, úgy nov. 20 körül. Problem?
-
kabelmania27
félisten
Sok helyen ahol szolgáltatnak, az adsl max 1megabitet tud, vagy annyitsem.
Pl szomszéd utcába 512kilobitet sem tudott az adsl, azért váltottak kábelnetre.
Nézd meg az upc oldalát. Hasonlítsd össze a társasházi kedvezményes árat a társasház kedvezmény nélkülivel. Szerintem a legnagyobb probléma a csatornakiosztással van szerintem. Minőségileg visszalépés az új kiosztás, nincs mezzo travel, axn cirem scifi, cartoon network, mtv hungary és még sorolhatnám.
Kíváncsi leszek, hogy a jövőben hány olyan bejegyzés lesz, hogy kábeltévé lemondva tányéros rendelve.
Upc legalább digital goldban benthagyja ezeket.
1/3hálózatot már eladtak az Upcnek. Kíváncsi vagyok a többivel mit fognak kezdeni, ilyen csatornakiosztással. Pár helyen docsis 3 csomagokra lehet előfizetni, digitális szolgáltatás is elindul. De a többivel mi lesz? A terület többségében 10/2megabit a max, az új kiosztásba kevesebb adás van, a megmarad adások jelentős része nézhetetlen. -
kabelmania27
félisten
Értem én, fejállomásonként 3-4 kikapcsolt modulátorral és műholdvevővel lehet spórolni a villanyszámlán. Szerintem árat nem fognak tudni emelni, mert arra újabb lemondási hullám lesz, gazdasági válság van, a háztartások ennél többet nem tudnak kifizetni, az emberek többségének nincs megtakarítása, hónapról hónapra élnek.
-
kabelmania27
félisten
Más ha 59 adásból lesz 52, mint 42ből lesz 37....
[link]37 oldal. itt 600Mhz-s a hálózat eleve 43adás volt aztán megszünt a CNN, most megint megszűnik pár hely 37lesz, januárba vajon mit fognak megszüntetni....
Analógnál nem lehet megcsinálni a válogatást, de digitálisnál meglehet. -
kirkri
addikt
Nekem és az összes szomszédomnak is ezt produkálja kb. két hete. Természetesen első körben megpróbálták bebeszélni, hogy nálam van a hiba, de arra már nem tudtak mit mondani, hogy két másik szomszédomnál is délután 5-től szakad estig és nappal soha. Aztán jött a szöveg, hogy valamit bekapcsolnak délután a lépcsőházban, ami zavarja a netet. Ezt már nem nekem próbálta bemagyarázni, hanem a szomszédnak, mert akkor én megkérdeztem volna, hogy azt mivel magyarázza, hogy ilyenkor kihúzva a modemet és újra bedugva órákon keresztül nem szakad és nem esik le a sávszél olyan szintre, hogy nem is lehet megmérni a sebességet.
-
kigyi_23
addikt
Ez így mondjuk nem objektív. Én meg vagyok elégedve az internet szolgáltatásukkal. A TV az már más tészta, mert az szerintem nem megfelelő errefelé. Nagyban függ az internet szolgáltatás minősége attól, hogy ki hol lakik és mennyien használják a városban/utcában a szolgáltatást! Itt pl. 3-4 emberkének van az utcában Fibernet internet előfizuja és nincs is vele gond. Tény az, hogy drága mivel nincs konkurencia (az ADSL számomra és a Fibernet számára sem jelent igazi konkurenciát errefelé) Sajnos maradnak ezek a magas árak, de legalább nincs vele gond.
-
Csabee.
nagyúr
Tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy 2011. január 12-én a FiberNet Zrt. teljes hálózatán karbantartási munkálatokat végzünk, melynek következtében
2011. január 12-én, 00:30 és 08:00 óra között,
analóg-és digitális kábeltévé, internet - és telefonszolgáltatásunkban
előfordulhatnak részleges szolgáltatás-kiesések. -
veoneo
csendes tag
Elkerülte a figyelmedet hogy nem több éve költöztünk hanem nemrég.
Na de ez szerintem mindegy.Szavaidból okulva jó utra térek de mint leendő minta polgár gondolom te ezen azúton vagy
és ha magadba tekintessz semmi törvénytelen dolgot nem tettél és nem is fogsz.
És én ebből tanulni fogok. -
-
szvl
tag
A felmondási idő 8 nap.
Én jobban szeretem ezeket a dolgokat személyesen intézni az ügyfélszzolgálaton. Így visszakérhetem a felmondó nyilatkozatom második példányát rajta a pecséttel és a dátummal, hogy mikor vették át. Ez esetben ugyanis később nem hivatkozhatnak arra, hogy hozzuk nem érkezett semmilyen fax.
-
Zolikk
csendes tag
Ne legyetek már gyíkok! nálunk az irodában is fiber van és a 10/2 megás net jó ha 0,01mbit-es uploadot produkált. felhívtam szépen a hibabejelentőt, aki felvette a telefont beazonosítás után rá is nézett a modemre és mondta, hogy itt gázok lesznek mert elég durva csomagvesztés van. másnap kijöttek a szerelők, valamit hegesztettek a lépcsőházban meg a modemen és láss csodát azóta megy szépen.
Ha gondotok van és indokolatlanul lassú a net, pláne ha csomag vesztés is van pingnél akkor addig hívogassátok őket míg ki nem küldenek valakit, hogy megnézze mi van!!!
-
sfdrakex
nagyúr
Szerintem a modemeket csak aktiválják de címhez nem kötik, bár ebben nem vagyok 100%ig biztos nekem egyszer egy elfüstölt bementem adtak ujat mikor elhoztam mondták aktiválják és adják is, ideadták hazahoztam egyből ment persze lehet át is állították a központban arra de sztem csak az a lényeg hoyg regelve legyen a modem mac címe a hálozaton.
-
F_Zolee
nagyúr
A lemondás ahhoz van kötve, hogy beviszed a modemet. Szal lehet, hogy csak magad alatt vágod a fát. A másik meg, hogy mivel olcsóbb lenne a net meg kellene várnod míg ténylegesen lejár a hűség. Mert addig nem is fognak semmit csinálni hacsak egy drágábbra nem fizetnél elő, márpedig azt meg nem akarsz.
-
F_Zolee
nagyúr
Még amikor én váltottam nekem se járt le a hűség a régi csomaggal és mégis válthattam. Igaz nekem az érvényben volt, hogy magasabb értékű csomagra módosítattam szal így nem is kötözködött annyit a nő. Csak magyarázott, hogy ADSL-ről váltóknak lenne de aztán mégis megköttetett.
-
sfdrakex
nagyúr
Érdekes én 1/256ról váltottam 6/1 es NETTre, meglévő ügyfél voltam, semmit nem rinyáltak, lehet ez novemberi újítás hoyg már csak ujaknak él az akció. lehet csak szerencsém volt, amikor bementem oktober elején még uj volt a 6/1 es csomag a nő 4/1 et akart adni mondtam oldalukon 6/1 van nézte tényleg és azt kaptam azt lehet nem nézte nekem nem is járna : D
-
sfdrakex
nagyúr
Nekem régebben 2 évig 8/384 esem volt, ment mindig maxon, illetve ahhoz nagyon közel. Most 6/1 esem van ez is megy maxon. Sőt ez stabilabb is egyszerre megy fel is le is maxon mig a 8/384 esnél a max feltöltés mellett már ne mtudott maxon szedni lefleé nagyon lassította. Bár mint már lentebb irtam Kecskeméten rendben van itt nem tudok sebesség miatti panaszokról.
-
dKes
tag
Persze én is tudom, "hogy a helyzet romlani fog mielőtt javulna" ...
Idővel persze megtanulják (ráfejlesztenek) remélem - a netükkel eddig sem volt gond - a fentebbi az annyi, amennyi a szerződésen. Igazából a számlázásuk ultra gáz ill. az áraik. Persze a konkurencia totális hiánya ebben segít nekik (legalábbis nálunk) ...
-
Csabee.
nagyúr
Nem módosítottam
maradtam a 2,5mbit-emnél ami gyakorlatban nálam 10mbit 
de az a dúrva hogy bement egy csaj előttem, és ajánlották neki a kis net csomagot a 256kb/sot amiből 64kb/s ot garantálnak! ja és mondja nő az ügyfélnek hogy és ez az internet csomag is korlátlan! na ezzel a Korlátlan szolgáltatással akarják eladni a 256os netet?:S
-
Medcomp
tag
Végigolvastam a hozzászólásaidat!

Holnap fogalmazok egy higgadt hangvételű levelet, amit majd postázok mindenkinek akit csak említettél eddig, aztán reménykedek, hogy egy-két hónap alatt nekem is képesek lesznek megoldani a problémámat.
Egy kérdés, szerintetek olyan lehet e, vagy egyáltalán érdemes e a levélbe beleírni, hogy amíg nem intézik el a visszakötést, addig nem fizetek nekik? Utána hajlandó lennék befizetni késedelmi kamatok nélkül az addig összegyűlt csekkeket, de addig ezen kívül nem tudom mivel ösztönözhetném őket sajnos...

-
dKes
tag
Hát sokmindenki kíváncsi (és hamar megörekszik), de hidd el én vagyok a legkíváncsibb ...

Amint meglesz () dobok egy speedtest-et - igény szerint egy hónappal később is. Egyébként itt most számítanak a tömeges átállásra, nagyon nyomulnak (szórólap hegyek, házhoz jönnek stb.) + jóval olcsóbban adják, mint a többi 1-2 Mbit-es netjüket annak ellenére, hogy mifelénk Ők a legrégebbiek ...
Hogy legyen még egy kedvenc "beszólásom" Tőlük: asszem 2006 őszén költözött el innen helyből az ügyfélszolgálatuk Bp-re - a szöveg az ajtón egy hónappal a bezárás előtt:
"Ügyfeleink minőségibb kiszolgálása érdekében az ügyfélszolgálatot bezárjuk és Bp-re költözünk ..."

Na ez az előbbivel ellentétben már nem pontos szószerinti idézet, de a terminológia stimmel ill. a lényeget alá is húztam ...

-
dKes
tag
Az UP-ra gondolsz? Ez még revizió alatt van, de mint írtam eddig nem volt gondom azzal, hogy ne tudta volna a névlegest (le/fel) az éppen aktuális net-jük - igaz minden mással pl.: számlázás, ügyfélszolgálat stb. A mostaninál meg még csak a garantált sebesség is többszörös gyorsulást hozna - olcsóbban (ld. fentebb) ...
A kedvenc mondatuk az volt a hibabejelentőjüktől (automata szavalta pár napig):
"A központi hibabejelentő szolgáltatás központi hiba miatt nem üzemel ..."

Szerkesztés: a szórólappal kapcsolatban - az aláírt szerződés már meg is van ...
-
dbius
veterán
Ma nem hittem a szememnek, a tegnap tévesen másodjára is beszedett havidíjat ma visszautalta a fibernet!
Fejlődnének, vagy a nevem láttán úgy gondolták jobb, ha visszautalják, mielőtt megint kesztyűzünk egymással? Ettől függetlenül a véleményem továbbra is negatív a céggel szemben, ma ismét elment a net 1 órára, pont amikor kellett volna.

-
Csabee.
nagyúr
-
preacher
csendes tag
Folytatom az előző hozzászólást...

Nekem is sok problémám volt a Fibernettel tavaly december vége óta. Én is írtam mindenkinek: Fibernet (volt, amikor a hét minden napján), amikor ezzel nem értem el a célom, többször írtam a Hírközlési Hivatalnak is, illetve ide is beírtam a problémámat

SPRINT - 10/2-es (határozatlan=9.588/hó --> 25% ÁFA --> 9.988/hó) csomagra váltottam tavaly novemberben és a következő problémák adódtak az év végére és utána szinte folyamatosan:
1. A garantált feltöltési sebesség, amit a fiber vállalt 512 Kbit/s, azonban szinte sosem tudtam 400 Kbit/s felett felfelé tölteni
2. Elsősorban az előzőből következően óriásiak voltak a ping időim. Sok esetben 300-400 ms...Május 29-én írtam egy "utolsó" levelet Fibernetnek és a HH-nak, amire jött egy válasz fibertől június 6-án, amiben arról tájékoztattak, hogy továbbították kötbér-követelésem a számlázó részlegnek...
Amikor erre a hónapra nem kaptam meg az esedékes számlát, betelefonáltam a 1280-as számukra, hogy miért nem küldik. Erre közölte a diszpécser csajszi, hogy túlfizetésem van, mert kaptam 69.916 forint kötbért, ami 7 havi ingyen internetet jelent számomra.
U.i.
Bárkinek bármilyen baja van a le- vagy feltöltési sebességével, írjon a Fibernetnek akár többször is. A levelekhez csatoljatok képernyőmentéseket is, hogy lássák tényleg nincs meg a sebesség. HA ez nem vezet eredményre, írjatok a Hírközlési Hivatalnak, mert ők egy picit megpiszkálják a céget. Igaz, hogy ők sem a gyorsaságukról híresek, de ahogy látjátok csak van eredménye...
-
mephi666
nagyúr
én baumaxxban vettem konnektorba dugható túlfeszvédőt, ami elvileg 16A/3600W max teljesítményt simán elbír... ha háztartási berendezéseket köt rá az ember, elvileg bőven elé... nem gondolkozom nagy teljesítményű ütvefúróban meg ipari fűrészben
ez olyan 4-5ezer körül van (mellesleg nem kínai cucc, hanem német)... de sógorom mondta, hogy akciózásokkor 2-3ezerért is simán be lehet szerezni...
ezek az apc cuccok jók... ha nem vettem volna ezt a konnektorba dugható cuccot, akkor ilyen elosztóban gondolkoznék, amin át lehet vezetni utp/telefonkábelt meg mindent... kicsit sokallom a sima utp-sért azt a 6k-t :S#7573: oké, hogy a chieftec lehet h nem vezeti le úgy a túlfeszt ahogy kellene, de engem rövidzártól elég szépen megóvott... logoutban írtam pár napja az alaplapom haláláról... röviden: utp oldalról kapott egy túlfeszt és ott a csatlakozóban rövidzár lett... emiatt meg a táp folyamatosan lelőtte a rendszert... (további halálozások elkerülése végett) ha legközelebb tápot kell vennem, tuti h nem veszek kódgány/vargáné féle sz@rt, hanem minimum chieftec... annyit számít a jó táp, mint egy rendes háznál maga az alap... ha spórolnak rajta, később marhasokat lehet szívni miatta... és ugyanúgy az alap/jó táp=örök élet+1 nap

Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szerinted kitelik tőlük, hogy a próbahónapig minden kafa utána meg sz*p*k?

maradtam a 2,5mbit-emnél ami gyakorlatban nálam 10mbit 

Fejlődnének, vagy a nevem láttán úgy gondolták jobb, ha visszautalják, mielőtt megint kesztyűzünk egymással?