Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
pluhi
tag
Hát ez teljesen zavaros. Mit értesz LAN kábel alatt? UTP-t? Eleve miért LAN-nak hivják a csomagot, a LAN az "helyi hálózat", semmi köze a nethez. LAN-t lehet kiépiteni koaxon éppúgy, mint UTP-n, STP-n vagy ami tetszik.
Ha 60Mb/s-et tud, akkor miért jó a 2.5Mb/sec? Még 2.5 MB/s is "csak" 20Mb/s, nem 60. -
-
ati2
őstag
Kecskeméten a Széchényi városi könyvtár alagsorában lesz a DIGI iroda, a hirdetmények alapján LAN-os net lesz

Csak az esőben a párás ablakon keresztül nem bírtam mindet elolvasni, de lesz 3 eft ért is TV+net+teló. A TV-t váltom mindenképp, úgyhogy lehet 2 net is lesz párhuzamosan, meg a fiber 4/1-es fos májusig

-
ati2
őstag
Azért linkeltem a fibernet oldalt, az alján van a LAN csomag 20/20 = 4500

"LAN csomagjaink - Budapest 11. ker. Albertfalva, Százhalombatta 750 Mhz hálózat és Baja meghatározott területein."Gondolom nálatok is a konkurencia miatt emeltek 60/60-ra a csomagot, ez tényleg jó ár érte.
Egyenlőre nálunk Kecskeméten nincs és az utolsó információk alapján fél éven belül nem is lesz, úgyhogy most várom a T-Home Optikát. A fiber kábelmodemet meg májusban, ha lejár a szerződésem visszaviszem nekik.Köszi az info-t

-
Szokenesz
senior tag
értem én, hogy péntek van... nem is pattogok, hogy kicsit lassabb a net... de azéé ez már túúlzás egy 10/2höz...

még jó, hogy megyek el és nem tudom meg mi lesz este 8kor

-
club1
veterán
válasz
Balage^
üzenetére
A viccet félretéve: 60/60-as neten lógó előfizetőknek biztosítandó sávszélességet kicsit nehezebb kiszámolni/fenntartani, mint a ma átlagosnak számító 4/1 esetében. Logikusan egy internet szolgáltató nem tervezhet az elméleti maximumra, mert annak fenntartása nagyon drága lenne. (Ez különösen igaz a mobilnet szolgáltatókra.) Ezért igyekeznek optimalizálni a szegmenseknek biztosított sávszélességet, ami valahol az összes előfizető által előfizetett sávszélesség 20-30%-a környékén van. Ahol a terhelés eloszlik, ez bőségesen elég, míg pl. a csak lakossági előfizetőkkel teletűzdelt szegmensen az este 7-9 óra közötti időszak erősen kritikus lehet, miközben hétközben napközben bőven 10% alatt marad. Persze új építésű rendszereknél még bőven túltervezett a sávszél, de ahogy rászoknak az előfizetők, úgy fog majd az érték felülről közelíteni a szolgáltató által vállalt célértékhez.
-
Zolikk
csendes tag
Most volt itt szerelő..
Fiberlan 60/60as csomag...
-
vOrOn
tag
webmail.kulternet.hu működik már valakinek webmail.fibermail.hu helyett?
-
Balage^
tag
Szerintem ne menjen be, ha nem akarja felvágni az ereit. Múltkor bementem felmondani a tévét, de ez fogadott.

Ehhez el kell mondanom, hogy direkt korán mentem, hogy ne legyenek sokan. A mellettem lévő néni 3.5 órája várt már. Én 30 perc után jöttem el, amikor 1 emberrel végeztek. Megfogtam a cetlit és oda basztam az asztalra.
-
Zoli G
tag
Hali! Srácok, van valaki itt aki valaha is kapott a kérdésére választ az ugyfelszolgalat@fibernet.hu címről? Immár kilencedszerre írtam le ugyanazt a kérdést, és semmi
.
Mostanában lettek itt Gödöllő környékén új net csomagok: 6/1,10/2 stb. Nem tudjátok a régi hűségnyilatkozatos ügyfeleknek is át lehet ezekre állni, vagy meg kell várni míg lejár?
Bár, halkan jegyzem meg, itt volt a kedves kollegina, megkérdeztem tőle, hogy lesz fejlesztés a közeljövőben? Kapásból mondta, hogy nem, nem lesz aláírhatjuk a hűségnyilatkozatot. Aláírtuk a 4M/256K-ra, 2 hónapra rá meg itt van olcsóbban a 6/1. Egy szó mint száz, elmehetnek a ...ba.

-
laszlo168
senior tag
Most mértem egy sebességet, a ping 385 volt, az jó?

-
Balage^
tag
Hű de hasít a 10mbit, amikor mások is neteznek. Nem hiszem el, hogy a upc legkisebb csomagjával egyenértékű legnagyobb csomagot nem lehet normálisan szolgáltatni.

-
Balage^
tag
Egész nap ugrált a ping, külföldi szerveren főleg. Most viszont éjszaka hogy nem használja senki egész jó, igaz ez belföld.
2 mbitnél nagyobb upload, wow valami elromolhatott bent, hogy a max 2mbiten felül még becsúszott egy kicsi. 

-
tunkiih
őstag
itt a hétvége, zakatol a fibernet szokás szerint..
6/1 lenne, 10 körüli pinggel..
-
ati2
őstag
válasz
Casanova*
üzenetére
A maximális le és feltöltési sebességet is be kell állítani, én a 4/1-hez 450/100 kb/s-t használok. Így lefelé marad 40-50 kb/s, felfelé 20-30 kb/s sávszél netezni.
És így meg szokott lenni a beállított 450/100 kb/s is egyszerre stabilan az utorrentben.Ha lefelé nem jön és látod, hogy sokan seed-elnek, akkor a kapcsolatokat beállítása túl alacsony (mindegy melyik utorrent-et használod).
Nálam a 4/1-es nethez ez vált be:
- Kapcsolatok maximális száma összesen: 600
- Kapcsolatok torrentenként: 100
- Feltöltési szál torrentenként: 20
- további feltöltési szál inditása, ha 90% alatt van: pipa beA túl sok kapcsolat se jó, mert az is lassít. Ki kell próbálni nálad mennyi jó

-
-
ati2
őstag
Csak a régebbi routereknél max 1 hét a lease time, az újaknál szerencsére van végtelen is

A tűzfalon meg azért nem kapcsolom ki ezt a funkciót, mert más támadásoktól is véd ezzel. Amúgy meg megszoktam a fix ip-t a saját lan-on, csak akkor kell hozzányúlni, ha routert kell cserélni, vagy új win telepítés volt. -
Casanova*
veterán
szasz! akkor a beállításba maximum feltöltési sebesség mezőjébe 230-at írjak be?
A maximális feltöltési sebesség kiszámítása nem nagy munka, a maximális feltöltésed el kell osztani 10-el. pl: ha 128 kb/s-es a feltöltésed->128/10=12.8. Ennek az értéknek kell még a 75%~85%-át venni. Jelen esetben: 10 lesz az érték, 80%-al számolva. És ezt beírni a Options/Preferences... Network Options->Global maximum upload rate-hez. tehát 23 értéket írtam be. így max csak 23 kb-al töltök fel. ezt nem értem!

-
Zolikk
csendes tag
válasz
üzenetére
nekem egyszer volt egy hasonló gondom a routeremmel. addig kókányoltam a beállításokat míg nem tudtam visszalépni a router menüjébe.
a következő segített: elvileg minden routeren van egy reset gomb. nyomkodtam én is de ez sem segített. A megoldás az volt, hogy kb 1 percen keresztül folyamatosan nyomni kellett a reset gombot és minden visszaállt a gyári beállításra és ez után megint jó volt minden.
-
club1
veterán
-
club1
veterán
Tűzfalat lehet konfigurálni (időnként kell is). Érdekes módon az én vállalati tűzfal progim ilyen hibát nem vét. A lease time fogalma pedig azt jelenti, hogy a DHCP kiszolgáló csak akkor ad új IP-t ugyanannak a hardvernek, ha a lease time ablakon belül nem látja. Azaz az otthoni LAN-on ezt 2 hétre vesszük, és nem lesz ilyen problémád.
-
törölt tag
itt nincs olyan. ugye, mint a upc-nél volt, hogy mac címet kellett regisztrállni?
-
ati2
őstag
válasz
üzenetére
Csak a routert kösd be először, és nyomj egy resetet a hátulján, hátha segít. Ha a router rendben lesz, utána foglalkozz a net-el, elvileg elég ha bedugod utólag a kábelt, mert a dynamic IP adress a default WAN beállítás ami a fibernet kábelmodemhez kell.
Nekem di-604-es volt először, amíg meg nem sült a 35°C-ban nyáron, működnie kell a fibernet-es nettel.club1: A végeredmény ugyanaz, de nálam a pl tűzfal progi nem engedi a DHCP-t kiosztani a gépnek. Meg így addig se szakad meg a kapcsolat amíg új ip-re vált a gép (on-line FPS-nél jól jön).
-
-
ati2
őstag
válasz
üzenetére
Ajánlott fix IP-t használni a belső hálón, mert akkor a router-be könnyebb belépni.
A win hálózati beállításoknál az IP cím a következő legyen:
Alapértelmezett átjáró + Elsődleges DNS = router címe (pl. 192.168.2.1)
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
IP cím, meg olyan amit nem oszt ki a router DHCP-vel (pl. 192.168.2.11 az első három szám a router címe, az utolsó meg 2-99-ig, mert általában 100-255-ig osztja a címeket dinamikusan).De nálam is nehéz belépni az SMC routerbe, amikor éppen keresi a netet , néha csak a modem + router áramtalanítása segít.
-
club1
veterán
válasz
üzenetére
1., A géped legyen összedugva a routerrel.
2., A router máshoz (tápellátáson kívül) ne csatlakozzon.
3., Húzd ki a tápot a routerből.
4., Dugd vissza.
5., Várd meg, míg a router felbootol. (Megszünnek a lámpák villogásai, kb. 1 perc.)
6., ipconfig /release egy parancssoron
7., ipconfig /renew egy parancssoron
utóbbi hatására kapsz ip címet a routertől?
ha kapsz, mi az ip cím?
mi az alapértelmezett átjáró ip címe?
ping átjáró ip címe válaszol? (pl. ping 192.168.1.1) -
club1
veterán
-
törölt tag
sziasztok,
Fibernet kábel + D-link DI-524 router.
A gép megkapja az IP címet, de se kapcsolat nincsen, se a routerbe nem tudok belépni.
UPC-s netnél semmi gond nem volt a beállításokkal, rögtön tudtam használni, de a fibernetes netnél valamiért érem el a routert.
A hozzá kapott CD-t még nem próbáltam, azzal sikerülhet kapcsolatot létesiteni?
Mi lehet a gond fibernetnél?
Nem hinném, hogy mac szűrés lenne náluk, bár nem ismerem annyira a szolgáltatást.
Válaszokat előre is köszi. -
club1
veterán
A Sprint csomag szolgáltató által vállalt le és feltöltési értéke 1 Mbit/s és 0.5 Mbit/s. Ha ezt elérik az esetek 80%-ában, akkor nincs olyan hatóság, ami igazat ad neked, és az ügyfélszolgával is feleslegesen balhézol. Az általad említett értékek a lehetséges maximumok.
-
EmThor
addikt
Itt is belassult a net, 10/2 sprint csomag.
Speedtest.net-en mérve, negyedére esett vissza mind a letöltés, mind a feltöltés.
HELP
-
vOrOn
tag
válasz
Casanova*
üzenetére
Nagyon pongyolán, de csak azért hogy érthető legyen.
Feltöltési sebességet korlátozni ajánlatos, úgy 90%-ban, egyrészt mert így torrentezés mellett is tudsz netezni, másrészt sokan elfeledkeznek arról, hogy nem csak tisztán adatok suhannak ilyenkor, hanem ellenőrző, válasz csomagok is a gépek között.
Amennyiben tisztán adatokkal kitömőd a feltöltési sávodat, úgy hullámozni, esni fog a letöltési sebességed, mert a többi gép nem kap tőled időben választ, hogy most megérkezett hozzád az adatcsomag, az összes része, milyen csomagot kérsz következőnek és így tovább...
Plusz nagyobb letöltési bolyban emiatt, azon veszed észre magad, hogy nem tudsz rendesen seedelni. -
Casanova*
veterán
-
club1
veterán
válasz
Casanova*
üzenetére
Írtam én, hogy használok utorrentet? Leírtam, hogy mennyi az elméleti maximális sávszélessége a net előfizetésednek. Jól értem, hogy az a problémád, hogy óránként "csak" 3.6 GB adatot töltesz le a maximálisan lehetséges 4.4 GB helyett? Mert ha jól értem, akkor csak jelezni szeretném, hogy marha nagy mázlid van a 3.6 GB-al, az erre a csomagra garantált óránkénti kb. 420-440 MB letöltési adattal és 220 MB feltöltési adatmennyiséggel szemben.

-
GrandeP
addikt
válasz
Casanova*
üzenetére
Az utorrent verzió számainak semmi köze nincs a max sávszélhez...
Itt amik számítanak azok a seederek aránya, az h közben netezel-e, vagy töltesz-e felfelé.. illetve h mik a beálllítások....
De mivel h az utorrent mindenképp tölt felfelé is, így sose fogsz teljes sávszéllel letölteni, pláne nem a fibernetnél...
-
SPF
senior tag
Hol van sport1, hol csak fekete a képernyő (kecskemét központ)... Nálatok jó?
-
club1
veterán
válasz
Casanova*
üzenetére
Már megint ezek a mértékegységek. Akkor megint:
10/2 Mb/s-os neted van. Ezen a legjobb esetben 1.25 MB tölthető le egy másodperc alatt, és 250 kB tölthető fel egy másodperc alatt. Te 1.1 mb-ot írtál, ami szerintem 1.1 MB, így kb. 90%-ot tud a neted lefelé (ami igen jó), és 250 kb-ot felfelé (ami szerintem 250 kB, tehát felfelé a neted a maximumot tudja).
Összefoglalva: 10 Mb/s = 1.25 MB /s, és 2 Mb/s = 250 KB/s. -
Casanova*
veterán
szasztok! srácok nektek mennyivel tölt le és fel utorrent?? 10/2 mb netem van és utorrenten le sebesség max 1.1 mb, fel pedig 250kb. le sebesség igen stabil. fel sebesség nagyon ingadozik. alig-alig éri el a 250kb-et. általában 160-220kb körül tölt fel,sokszor csak 150kb alatt.. nálatok is így van? elötte 6/1 mb netem volt. ott pedig le 715 kb,fel 125 kb.
-
eos30d
aktív tag
Kecskemét, Irinyi 42 (10:00), elment a net... másnál is vagy csak engem szívatnak?

-
Zolikk
csendes tag
No, egykis FiberLan!
Csütörtökön volt nálam a Fiberes üzletkötő.
Most Multi csomagom van amire 6770-en fizetek/hó.
A mostani akció szerint a legnagyobb Lan csomag 60/20-as 4500Ft.
A csajszi azt mondta csak úgy lehet megoldani, ha min 5 Ft-al többre tudnánk kihozni mint amit most fizetek.A következő történt, választottam a 60/20as csomagot és hozzá az HBO max pack mini csomagot, ami most itt akcióba 2000 Ft (hbo, hbo2, hbo comedy, címemax 1-2.)
Így a Lan és a Hbo csomag együtt 6500Ft, a maradék 270 Ft meg úgy jött ki, hogy a HBO-hoz kell egy dekóder ami 300 Ft asszem / hó.
Így fizetek majd 6800 Ft-ot a legerősebb Lan csomagért plussz a full hbo kínálat.A csaj akit felhívtam nagyon kedves volt, mert az ügyfélszolgálatra mikor bementem elküldtek a picsába, finoman fogalmazva is. Szóval én így meg tudtam oldani.
Elvileg a pár nap múlva hívnak hogy mikor jönnek a szerelők behúzni a kábelt, amint meglesz küldöm a mérési adatokat a speedtestről.
-
SPF
senior tag
Másnál sincs viva és sport1?
-
szelidorzo
aktív tag
Biztonságos böngészés
Diagnosztikai oldal a következőhöz: kulternet.huMi a(z) kulternet.hu webhely jelenlegi listázási állapota?
A webhely szerepel a gyanús webhelyek listáján - megtekintése árthat számítógépének.
A webhely egy része az elmúlt 90 nap során 3 alkalommal a gyanús műveletek listájára került.
Mi történt akkor, amikor a Google felkereste ezt a webhelyet?
Az általunk az elmúlt 90 nap során tesztelt 22 oldal közül 3 oldal eredményezte kártékony szoftver letöltését és telepítést a felhasználó engedélye nélkül. A Google legutóbbi látogatása: 2010-02-17, a webhelyen gyanús tartalmat ekkor találtunk utoljára: 2010-01-05.
10 domain (köztük a(z) auto-saloon.info/, dis3-antivirus.com/, find-spywarea5.com/) kártékony szoftvert tartalmaz.
4 domain valószínűleg közreműködik ártalmas programok küldésében a webhely látogatói részére, ide értve a következő domaineket: auto-saloon.info/, heppy-new-year-2010.com/, winterkids2.com/.
This site was hosted on 1 network(s) including AS5483 (HTC).
Közreműködött-e ez a webhely ártalmas programok továbbterjesztésében?
A webhely (kulternet.hu) az elmúlt 90 nap során valószínűleg nem működött közre egyetlen webhely megfertőzésében sem.
Tárolt ez a webhely kártékony szoftvert?
Nem. Ez a webhely nem tárolt kártékony szoftvert az elmúlt 90 nap során.
Hogyan történhetett?
Egyes esetekben harmadik felek kártékony kódot adhatnak a webhelyekhez, ami a figyelmeztető üzenet megjelenését eredményezi.
-
szelidorzo
aktív tag
Fiber és a kultúra viszonya? Röhögnöm kell.
-
club1
veterán
Úgy gondolom, hogy felesleges rugózni a dolgon. Ha nem fog működni az smtp.fibermail.hu, akkor arra úgyis nagyon hamar rájövünk, átállítani pedig a sikertelen levélküldés után a POP/IMAP klienst nem tart fél percig. Én úgy gondolom, hogy a fibermail.hu -val nem lesz probléma.
-
club1
veterán
A hirdetményből az derül ki, hogy a webmail rendszerüket alakítják át/költöztetik. Tehát a kérdésedre azt mondanám, hogy nem kell semmit állítanod a kutlukban. Viszont az első mondatuknak ellentmond az, hogy megadnak az átmeneti időszakra egy POP3 és SMTP kiszolgálót. Mint köztudott, webmail eléréshez ezek nem, ellenben levelezőklienshez kellenek... Nagy a hozzáértés

-
SPF
senior tag
Most akkor ez [link] alapján át kell állítani az outlookban a beállításokat arra a 6 napra? E-mail-t miért nem küldtek erről?
-
kovi25
csendes tag
20:13

Ez már gáz!

-
keram2009
tag
Nálunk meg hétköznap esténként a Historyn minden este eddig azt írta ki a Fiber beltérije, hogy RTL Klub és erre a csatira nem vagyunk előfizetve
! Nagyon gáz ez a szolgáltató minden nap van egy két csatorna ahol no signal van műsor helyett!!! -
Gege911
csendes tag
Hali
Lenne egy kérdésem, nem tudom h jó helyre írom e.... majd ez kiderül
Nemsokára bekötik nálam a UPC Fiber Power 120 internetet.
Az lenne a kérdésem hogy ugye az alap hálókártya csak 10/100as, ti milyen nagyobb teljesítményű kártyát javasolnátok??Köszi előre is

-
kovi25
csendes tag
Már hétköznap is szar a sávszél

Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Filmvilág
- Crimson Desert
- nVidia tulajok OFF topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4418
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.