Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• -PLevi-

senior tag

válasz Cathfaern #10925 üzenetére

Jogos. Érzem a hátamat és a lapockáimat is, de nem vészes, így azt nem említettem meg. Plusz amúgy sem tartottam fontosnak kiemelni, hiszen eleve arra irányul a gyakorlat a bicepsz mellett.
    Mindössze azért hangsúlyoztam ki az alkart, mert meglepődtem rajta az előzetes várakozásokhoz képest. :)

Egyébként azt hiszem, rájöttem mi okozza ezt nálam: az alsó fogás. Ugyanis úgy szoktam csinálni, hogy első és harmadik sorozatban normál fogással operálok, a másodikban pedig alsóval, amolyan chin up stílusban. Azt vettem észre, hogy alsó fogással valamivel könnyebben megérintem a rudat a mellkasommal. Ez pedig abból adódik, hogy ilyenkor az utolsó pár centin rásegítek alkarból, ezzel együtt plusz terhelést okozva annak.
    Kipróbáltam előző alkalommal, hogy mi van, ha a harmadik sorozatot csinálom alsó fogással. Nagyon is észrevehető volt a különbség, sokkal kevésbé éreztem az alkarom. Ezelőtt pedig még bele sem kezdtem a harmadik sorozatba, csak elfoglaltam a kiinduló pozíciót és már égett az alkarom. :D

Most úgy is edzés, többek között vízszintes húzással, szóval ismét alaposan meg fogom figyelni, hogy mi is a helyzet ezzel kapcsolatban. :)

• kolosanyi

veterán

válasz Cathfaern #10925 üzenetére

Van egy nagyon jó gyakorlat, nekem ma az alkarom ez rendezte le végérvényesen edzés végén (bár már a legelső gyakorlatom, a hátsó függőmérleg is szétszedte). Itt írnak róla, csapóhíd névvel illetik.

Igazából minden köteles gyakorlat erősen igénybe veszi az alkart, nagyobb szorító erőt kell ugyanis kifejteni. Például jó szorítás erősítő, ha átdobsz két törölközőt a rúdon és azt fogva csinálsz húzódzkodást, evezést. Ugye klasszikus a kötélmászás stb.

Új hozzászólás Aktív témák